inşallah yalandır gerek yok böyle bir transfere.
Printable View
Volkan'ı bende istemem valla, nankör olduğu için yoksa iyi topçu ama stoch'la takasa sokmam orası ayrı
Volkan'ın gelmesini istemiyorum ben
Ozan'ın da dahil olmasıyla birlikte Fenerbahçe orta sahasını merak etmeye başladım.
Topal-Souza-Meireles-Ozan-Alper-Uygar-Diego-Holmen-Topuz
Topal-Souza-Meireles-Ozan-Alper-Uygar-Diego-Holmen-Topuz
burada sayıca çok işlevsel anlamda az orta saha oyuncusu var. Holmen gidici, Alper orta sahada oynayamayacak kadar savruk esas yeri kanatlar, Uygar'a maalesef şans vermez, Meireles ya sakatlanır ya kırmızı görür, Diego zaten ofansif orta saha, Mehmet Topuz en son ne zaman orta saha oynadı ben unuttum.
Geriye Topal-Souza-Ozan kalıyor. Onlar da değişe değişe oynarlar. Zaten ben Ozan'ın 4-4-2'nin sağında tercih edilebileceğini düşünüyorum.
Valla ben olsam hiç uğraşmam Topal-Ozan oynatırım. Meireles'i isteyen varsa da takımdan gönderirim,bu kadar giderin olduğu yerde biraz gelir de olmalı.
yabancinin serbest oldugu yerde ozan"a 7m euro vermek hangi kafayla veriliyor yahu anlamiyorum ozanin ne basarisi varda 7m euroluk topcu anadolu takimlarina helal olsun 3 buyukleri iyi kazikliyorlar.
Beyler Arjen Robben için siteye sayaç mı koyalım ne yapalım? Transfer bitti bitecek deniyor.
[MENTION=274307]byariff[/MENTION] İnan Ozan Tufan'ı hiç izlemedim. Yalnız gerek Valencia gerekse Avrupa'nın diğer külüplerinin 5MN gibi bir fiyata çıktığı yerde 7MN aşırı deniyorsa ben bunda iyi niyet aramam. Size gelseydi şayet bu kadar pahalı olmasından ziyade ne kadar gelecek vaaddetiğini konuşurduk dimi ?
Ozan iyi tamam da Takımın hale stoper, kanat ve kaleci ihtiyacı var..Fabiano, Ba yetersiz.
Volkan'ı yalanladı resmi site
Caner'i sol acık yapıp yeni bir sol bek alınıyormuş. Son adı geçen isim Alexander Büttner. Ben bu transfer politikasından bir gram şey anlamadım. Fener'in eksiği belli kanat ve Emre tarzı bir oyun kurucu
Caner bekte iyi, sol açıkta sıradan bir isimdir. Çok gereksiz olur.
Volkan'la görüşmelere başladık.
Volkan Şen ile Görüşmelere Başlandı | Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi Sitesi
Geuvanio ve Feghouli'ye kulüpleri ile beraber teklif verilmiş.
Enteresan işler yapıyoruz, tam transferi bitirdik derken tekrar sağa sola saldırmaya başladık. Aslında yapılabilecek mantıklı işler var ama her şeyi bir arada beklemek te hayalcilik olur, kalan eksikler de seneye tamamlanır. Takımın daha taktiği bile belli değil, eğer 4-4-2 oynanacaksa ciddi hatalar yapıyoruz bence, öncelikle takımın savunmasını ileri çıkartacak bir stoper gerekli ve bu oyuncu henüz alınmadı, takımda Diego ve Sow oynatılmak isteniyor ve ikisi de bu taktiğe uyumlu oyuncular değiller üstelik 4-4-2 için forvetlerimiz eksik en az 1 oyuncu daha lazım o bölgeye. Bir de 4-4-2 için bu kadar orta sahada Uygar oynayamaz, Belçika-Hollanda gibi bir ülkeye kiralanırsa çok iyi pişer bu kesinlikle düşünülmeli en rahat gelişeceği dönemde kulübede harcanacak. Eğer 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-1-1 tarzı bir taktikle oynanacaksak daha mantıklı işler yapılabilirdi. Madem Stoch'tan ümidi kesitik 4-5 milyona falan satılabilirdi, Sow'u da 3-5 arası bir rakama satarak Christian Atsu, Wilfried Zaha(Zaha satılmış galiba ama o tarz bir oyuncu işte) tarzı kanat-forvet oyuncu kiralayabilirdik bu senelik(para kazanabileceğimiz tek bölge burası).
Ozan Transferi bence mantıksız değil, 20 yaşında bu kadar olgun olan bir oyuncu için riske edilebilecek bir tutar. Ayrıca yabancı kontenjanı istediği kadar kalksın, gidin Dünyanın herhangi bir yerinden Ozan kalitesinde 7 milyon Euro'ya oyuncu getirin bakalım hodri meydan. Hazırlık maçı yaptığımız Guimares'de Mensah diye bir oyuncu vardı A.Madrid alıp kiraladı bonservis bedeli için de 9 milyon falan deniyordu, onun ne başarısı var Avrupa'da. Brezilya bile artık potansiyelli oyuncuları satmıyor, kimi isteseniz 10 milyondan açıyorlar kapıyı Avrupa'dan zaten genç oyuncu aklı varsa Türkiye'ye gelmez. Ona bakarsanız İngiltere'de de yabancı sınırı yok, biraz parlayan İngiliz oyuncuya deli gibi para veriyorlar. Eğer bir oyuncu kendi ülkesinde transfer oluyorsa bu rakam biraz daha artar, tüm Dünyada bu böyledir.
Volkan konusu ise bence gereksizdi, eğer Stoch satılacaksa rakam olarak tamam ama Volkan mentalinde bir oyuncu kulübeden gelerek katkı sağlayamaz bence. Bir tane daha kanat oyuncusu transfer edileceği söyleniyor. Bence takımın 1 as 1 yedek kanattan ziyade stoper sıkıntısı var, Alves'i 1-2 milyona Porto'ya falan gönderip iyi bir kanat alınabilirdi. Hiç transfer yapılmasa anlardım ama transfer yapılıp bir de 2 tane kanat oyuncusu alınınca ister istemez eleştiri hakkımız doğuyor.
Daha almasınlar yeter be kardeşim. Josef ve Ozan yerine tek bir box to box alınsa ikisine verilen parayla bugün Rapid'i çekmiştik Play off'ta
Üzüldüm şimdi ya :)
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe’nin elinden çıkarmaya çalıştığı Krasiç ile Holmen’e talip olduklarını söyledi...
Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı takımın transfer çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Bir süredir sarı lacivertli takımın kadroda düşünmediği Holmen ve Krasiç için nabız yokladıklarını doğrulayan Sağlam, “Sabah Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’yı aradım, iki oyuncumuz kaldı, onları da alabilirsiniz diye... Bizden bütün takımı aldılar zaten. Krasic ve Holmen için bir ilgimiz var ancak şu anda transfer sürecinde olduğumuz için net ifadeler kullanamayız†dedi.
İkisinin yıllık toplam maliyeti 3,6 milyon Euro ve ikisi de seneye serbest kalıyor. Yıllık paranın yarısını bile koparsak kardır çünkü bu adamları kiralama bedeliyle bile bir takıma gönderemeyiz. Verelim maaşın %50'si karşılığında en azından Şener'in parası çıkmış olur, tabi onu kabul ederlerse. Adamlara 11-12 milyon Euro para bayıldık biraz da onlar bize para versin.
Arjen Robbeni transfer etmek için tüm fedakarlığı yaptık fakat malesef kulübü izin vermedi
https://twitter.com/eksiogluilhan/st...07222021349380
Ama mutlaka sağ kanat transferi yapacağız merak etmeyin . Hepimize çok mutlu bir sezon diliyorum. İyiki FENERBAHÇELİYİZ
https://twitter.com/eksiogluilhan/st...07268594933760
Volkan Şen den sonra EN AZ 1 transfer daha yapacağız (insallah)
https://twitter.com/eksiogluilhan/st...09348822941696
Eksiksiz iş yapmak gerektiğinin farkına varmış olunduğundan ötürü sevinçliyim.
Seneye de 16 oyuncunun sözleşimesi bitiyor. Caner, Gökhan, Topal ve Uygar ile yenileyerek 12 oyuncunundan gelen maaş açığını 4-5 transferde rahatlıkla kullanabilirsin.
Ayrıca Ozan'a, hatta Volkan'a dahi verilecek bonservis makuldür. Avrupa'da bu seviyede 20 yaşındaki bir oyuncunun bonservisi zaten en az 6-7M Euro'dan başlar. 4M civarı yeteneği, 1M civarı yaşının ederi, 2M da potansiyeline erken ödemiş oluyorsun zira. Volkan'a ödenecek rakamı da tartışacak biri yok zaten, çok düşük. Ozan transferine çok demek için önce transfer seviyesine, potansiyeline bakmak gerek. Ezerbere konuşuyor insanlar. Başarısızlığın üstünü karalayarak örtmek hoş değil. Her transfer risktir, gelecek vadeden transfer daha da ciddi bir risktir. Bu riski almadan başarılı olamazsın. Risk almak parayı çöpe atmak demek değildir. Bunu söyleyen zihniyet ile bir gram ilerleme olamaz Türk Futbolu'nda.
Ayrıca hiç bir transfer doğrudan ilk 11 oynamak zorunda değil. Hocanın adaletinden ya da disiplinin daha önemli bir şey olamaz. Antrenmanda ve sahada verdikleri ile alır formayı oyuncular hocadan. Saha içi şartlar neticesinde zaman zaman oynamamak zorunda da kalabilirler. 3 kupada senede 55-60 maç oynama potansiyeli olan bir takım yaratıyorsan kadronun geniş olması kadar normal bir durum olamaz. Forma şansı bulamadığı iddia edilen Alper, geçen sezon kupa dahil 35 maçta forma giydi. Bazı şeyleri aşmamız gerekiyor.
Mutlak olarak Volkan haricinde üst düzey bir kanat oyuncusu ve orta sahaya da topu yönlendirecek, sıkışan oyununu açacak, ters kanadı görecek, tempoyu arttıracak, pres halinde topu taşıyacak yetenekli üst düzey bir 8 numara orta saha gerekiyor. Hatta sol stoper de gerekiyor ama bütçeler dahilinde sezon sonu sözleşmesi bitecek olduğundan 1 sezon daha Alves tolere edilebilir. Yönetimin orta saha aradığını da biliyorum ayrıca.
Kadro mühendisliğinden bihaber olanların eleştirdiği, hatta rakibin korkup eleştirdiği bir ortamda risk alıp bu transferleri yapmak, kadro mühendisliğini doğru yönetmek elzemdir. Seneye FFP takibi neticesinde bu kadar çok transfer yapmak şansı olmayabilir. Bir kaç senelik bir takım kuruluyor. Yine gelirlerinin fazlalığı ile seneye de ciddi bir bütçesi olacak ve 2-3 oyuncuya çoğunlukta harcayabilecek, toplamda 4-5 oyuncu ile kadroyu mükemmelleştirebilecekler. Yapılan tanıtım da cabası. Varolan kuralı kullanmayacaksanız istemeyecektiniz hiç biriniz bu kuralı. Yabancı kuralı esnetildiğine göre sonuna kadar kullanmak zorunda takımlar. Aksi taktirde takımına zarar vermeye kimsenin hakkı olamaz.
Son olarak Krasic ve Stoch'un gönderilmesi doğru olacaktır. Krasic zaten fazlalık durumunda, Stoch da oyununa çeşitlilik katamaması nedeni ezberlenen oyunu ile takıma hiç bir katkı sağlayamaz. Bazen değişiklik oyuncu için iyi olur. İkisini de takımda tutup kariyerlerine zarar vermemeliyiz. Kendileri toplarlarsa kazanan Türk Futbolu olacak sonuçta. Fenerbahçe'nin rotasyonu sağlamak için dahi transfer yapabileceği yeterince bütçesi var şu anda. Krasic ve Stoch'tan açılacak maaş bütçesi de cabası.
Oyuncuların yeteneklerini kulüplerinin başarıları açıklamaz. Bu zihniyet yüzünden scout ekipleri hiç bir işe yaramıyor bu ülkede.
[MENTION=63]Cengo[/MENTION]
Ne kadar bonservis ödenmiş Volkan Şen için ?
2,5 - 3 Milyon Euro Deniliyor Bursaspor 2 Oyuncuya Karşılık Fenerbahçe'den 10 Milyon Euro Kazandı. Bence Bursaspor İçin Büyük Başarı.
Dün akşam 4 Milyon euro deniyordu da gerçekten çok enteresan.
Bursa Volkan'ı önce Trabzon'a satıp geri aldı para kazandı şimdi de Fenerbahçe'ye satıp para kazandı bir daha geri alıp Gs veya Bjk'ye satar mı acaba :)
Yanlış transfer politikası izliyoruz..Takım hangi sistemle oynarsa oynasın kaleci, hızlı bir stoper ve oyun kurucuya(savunma ve hücum dengesini sağlayacak) bir de kanat oyuncusuna ihtiyaç var. Sadece kanat peşinde konuşuluyor..Korkarım ki bu sene fiyasko ile sonuçlanacak
İyi de Ozan ve Volkan niye alındı ki o zaman denge sağlayacak orta saha ve sağ kanat işte hala bu transferlerden sonra yine mi ihtiyaç var ?
Yok artık en az 1 transfer daha yapılacakmış gerçi stoper şart. ( İnş. stoperdir )
http://i.hizliresim.com/Eq3drD.jpg
İdeal 11 şu şekil olur sanırım ilerleyen dönemlerde.
Şu 3 lü orta sahadan hiç biri yedek beklemez. Zaten beklememeli, Şu 11'in dışında kalanlar , Volkan Şen- Sow- Stoch - Diego- Meireles
http://www.footballuser.com/formatio...erbahce_SK.jpg
Mehmet Topal'ı stopere çekip önünde Ozan-Souza oynayabiliriz gibi geliyor bana. Çok da iyi olur eğer Topal Euro 2008'de oynadığı gibi oynarsa stoperde.