Erman toroğlu ne gıcık bi herif bak bak havalara bak
Printable View
Erman toroğlu ne gıcık bi herif bak bak havalara bak
o madde yüzünden bir topçumuz ceza alırsa hiç şaşırmam, yaparlar.
Lüzumsuz bir madde. Kasti kart gördüğü bariz zaten özellikle Alex'in. Fakat bundan dolayı ceza gelirse gelecekte kart ihtiyacı olan oyuncu bilinçli kart gördüğüm belli olmasın diye adamın bacagını kırarcasına dalar :D
- İki sarı karttan kırmızı kart gören ya da bariz gol şansını engellediği için kırmızı kart gören futbolcular, takip eden ilk resmi maçta oynayamazlar ve bu şekilde cezalarını tamamlarlar. Bunun için PFDK'dan ayrıca bir karar beklemeye gerek yoktur.
- Bariz gol şansını engelleme haricinde görülen kırmızı kartlarda futbolcu PFDK'ya sevk edilir ve idari tedbirli olur. Cezası açıklanıncaya kadar hiçbir resmi maçta forma giyemez. Ancak, disiplin kurulu futbolcu için herhangi bir karar vermezse takip eden ilk maçta oynamayarak cezasını tamamlar.
- Futbolcu saha içerisinde hakem haricinde birisine küfür ederse en az 2 maç, hakeme küfür ederse en az 3 maç ceza alır. Ayrıca, hakem haricinde birisine tükürdüğünde en az 4 maç, hakeme tükürdüğünde ise en az 8 maç ceza alır.
- Sert ve ciddi faul yapan futbolcu en az 2 maç, şiddetli hareket yapan futbolcu ise en az 3 maç ceza alır.(Bu ayrım benim için çok net değil.)
- Hakem istediği kadar maç içerisinde kart çıkarsın, PFDK hakemin "şahısta hata"sı olduğuna karar verirse cezayı iptal edebilir.
Bkz: Madde 85
http://www.facebook.com/photo.php?v=155851444535078
stochun golünün trübün çekimi atmosfer harika müthiş
Simdi ozetleri izleme firsatim oldu, suan 1ci golu izledim.
Ilk basta dedim Alex niye normalinden degisik kullandi bu korneri normalde hep on direge gider tamda bunu dusunurken Stoch oyle bi gol attiki bende Aykut Kocamanin tepkisi ayni oldu.
Şurada, meraklısı için, bu kasti sarı kart meselesiyle ilgili oldukça güzel bir çalışma var:
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=27650399
Alex bir nebze olsun fakat Cristian bildiğin saldırdı adama. Bilerek aldı demek ne kadar saçma? Başkası yapınca sinirlerine hakim olamadı, kart sınırında olunca bilerek yaptı. Böyle bir mantık yok.
Serdar'ın kartını hatırlamıyorum.
Bugün Galatasaray aynı şekilde kart görürse bakalım saatlerce bu olayı konuşan BASIN aynı şeyi Galatasaray için yapacak mı? :)
Tabi ki Hayır : )
Ujfalusi ligin 12. haftasında 4. sarı kartını görmüş. 14. hafta F.Bahçe maçına çıkabilmiş.
(Ayrıca Elmander'in cezasında indirime gidilerek Fenerbahçe maçında oynaması sağlanmıştı, sebebi ise iyi niyetli olması, aynı iyi niyetli Elmander bir kaç hafta sonra Antalya maçında bir penaltı pozisyonunda hakeme görünmeden Deniz Barış'a acımasızca tekme atmıştı !)
Melo ve Riera'nin 26. hafta kayseri macinda gordukleri sarilar ve 28. hafta bjk macindan once cezali olmalari vs.
Bunları daha önce konuşan oldu mu ? bir de bu ülkede Fenerli medya hakimmiş (: Bugün Fenerbahçe'li oyunculara kural böyledir, size cezayı uyguluyoruz da diyebilirler ama biz bu yılı asla unutmayacağız.
Rakibi Kucumsemiyorum ama , sizce ujfa yada semih yada muslera niye sari kart gorsun genclerbirligi maci onemli mac adamlar playoff icin oynuyor ? Peki ya ankaragucu ? yanlis anlasilmasin fenerbahceli oyuncular bilerek gordu demedim ama 2 takimida karsilastirinca puan tablosu herseyi gosteriyor biri playoff icin oynuyor oburu zaten dusmus.
İşin ilginci haftalar sonra oyun durmuş penaltı atılırken Deniz'in ayağına basan Elmander'in kırmızısında pozisyonun kasti olmadığına karar verdiğimiz gibi Alex'in de sarısının tamamen bilerek olduğuna karar verdik.Peki o pozisyonda ne oldu ? Ceza sahasının yan tarafında olan bir faul pozisyonun yalkaşık 10m ileride kullanılması,hakemin olaydan bihaber olmasıyla Alex'in buna itiraz edip sarı görmesi. Hiç alakasız,bariz değil mi ?
14.Hafta'da Gençlerbirliği 13.sırada.
Bu maçta Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül'de sınırdaydı madem olay kasti, onlar neden görmedi ? Bana sorsanız Alex mi Gökhan Gönül mü diye, Ben Gökhan'ı tercih ederim. Çünkü Zieglerden umudu kestik katkı sıfır, onun gibi oynayan Orhan'ın da maçta olması takımı inanılmaz güçsüz bırakıyor. Stoch ve Gökhan dışında takımda kanat bindirmesi yapabilen oyuncu da yok diğer tarafa bakacak olursak Alex olmadığı zaman Stoch'u kullanırız o vazifeyi birebir gerçekleştirmese de kendi meziyetlerinle daha üstün bir oyun ortaya çıkarır o alanda. Fenerbahçe-Galatasaray arasında son zamanlardaki en büyük farklardan birinin (4-1) Alex'in olmadığı bir maçta gerçekleştiğini biliyoruz, bizi pek sektelemez bu bakımdan.
Bizim kızdığımız nokta sezon başındandır herkes bunu keyfi uygularken kural'ın Fenerbahçe'ye dong etmesi, bu ülke'de kurallar sadece Fenerbahçe'ye mi işliyor ? O akıllı spor yazarlarının kafaları neredeydi bunca hafta ? Ayıptır.
Adamlar sarı kart görmese bile Aykut hoca önemli oyuncuları Ankaragücü maçında oynatmazdı ki? Gençler çoğunlukta olurdu 4-5 tecrübeli futbolcuyuda yanına koyup sahaya çıkardı. Zaten düşmüş bir takıma karşı niye tam kadro oynasınlar ki. Bence çok mantıksız buradaki tartışma
Arkadaşlar konunun Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçı olduğunu hatırlatmak isterim. Fenerbahçe-Galatasaray maçına daha 2 hafta var. Bu maç hakkında konuşulmaya devam edilmesin lütfen başlıkta.
Bu yazdiklarin nedeniyle meselenin Galatasaray maciyla alakasi yok bence. Kabak Bursaspor'un basina patliyor cunku bu oyuncularin Galatasaray macinda sari kart gorup, Bursaspor maci icin cezali olma ihtimalleri vardi. Bu ithimal ortadan kalkti. Ustelik Ankaragucu gibi Fenerbahce'nin yedek kadroyla bile fark atabilecegi bir takima karsi bu cezalar cekilecek.
Federasyon bilerek kart goruldugunu kabul edip, 2 mac ceza verse bile Bursaspor'a karsi oynayabilecekler.
Bence bu 4 sari kartta 1 mac ceza zirvasina gerek yok. Oyuncular gordukleri her sari kartta maaslarinin %5'ini federasyona bagislasin. Kirmizi kartta da %10.
Hem futbolumuzdaki sertlik ve hakeme itiraz sorununu da cozmus olur. Playoff sacmaligi yerine bunu yapsalardi keske. :D