buraya yazıyorum galatasaray en kötü 10 puan toplayıp cıkacak tarih yazacak ve ben de saçlarımı kazıtacağım
Printable View
buraya yazıyorum galatasaray en kötü 10 puan toplayıp cıkacak tarih yazacak ve ben de saçlarımı kazıtacağım
Cluj'u 2 maçtada yenmek farz oldu şu saniyeden sonra.Hakemleri anladığım özellikle seçiyolar yan hakem de orta hakemde geçen maç kadar olmasa da maç katletme adına güzel çaba gösterdi.
Ya Galatasaray kağıt üzerinde ya da ligteki performansına bakılarak favori gösterilmesi gayet doğal. Ya da Manchester maçında oynanan futbolla. Ben de bu yorumu yapan insanlardan biriyim. Ama futbolun bir yerde de bazı gerçekleri göstermesi gerçekten güzel bir ders. Bugün Galatasaray'ın kaybedeceğini kim düşünebilirdi? Ya da kaybetmesini birkaç kontr-atak'a bağlayanlar olurdu en fazla -ki Braga takımı bizden iyi ve daha akıllıca oynadı. En azından deplasman takımı nedir, ne demektir bize onu gösterdiler. Manchester deplasmanında oynadığımız oyunun çoğu kısmı bence kişisel becerilerden ibaretti. Yine göze hoş gelen, ligteki performansa uzak bir futbol vardı. Takımda bir uyumsuzluk var ama gerçek yüzünü Türkiye liginde göstermiyor, Avrupa maçlarında ortaya çıkıyor. Zaten olması gereken o bence. Kendi sahanda 0-0'ın rahatlığıyla sorumluluk almadan sadece kanatlardan pozisyon üretmeye çalışıyorsun ve bunun bedelini ağır ödüyorsun. Geriye düşmeden önceki rahatlığı bir daha bulabildik mi? Ya da kanatlara fazla aşırı bindirme yaptık mı? İkinci yarıda ne değiştiyse takım ortadan oynamaya başlayıp, kişisel becerilere daha fazla yer verdi. Emre'nin dönüşleri olsun, Aydın'ın ofansif orta sahada boş alanlar bulması olsun. Rakibi 45 dk boyunca yaklaştırmamak olsun. Bunlar yani. Benim kanaatim Fatih Terim Ambrabat'ı çıkardığı için pişman olmuştur çünkü ikinci yarıda oynanan oyunda Ambrabat'ın bence kesinlikle olması lazımdı ki Elmander değişiklği de çok geç oldu. İkinci devre hiçbir şeye dokunmadan Umut-Elmander ya da Burak-Elmander değişkliği olmalıydı bence. Son 15-20 dk kala tamamen beraberlik için ofansif oyuncular, rakip kalede fazlalıkla beraberlik koparmaya çalıştık. Koparsaydıkta kazara galibiyet için az çok gelirdik diye düşünüyorum. Yani hakettiğimiz bir puanı asla almayacaktık. Duygularımı bir kenara bırakıp bu yenilginin bazı dersler alınması gerektiğini düşünüyorum. Manchester maçı Braga maçından daha önemsizdi bence. Çünkü orda belli bir sonuç, belli bir düzen, kurgu artık kafamızda oluşmuştu. Yani Manchester'a verilen şans ile Braga'ya verilen şans bir olmaz herhalde? İç saha-deplasman onları lafa katmıyorum. Manchester, Arena'ya gelse yine bu karşılaştırmam doğru çıkardı bence. Manchester maçında aslında bizim istediğimizi oyun yoktu, Manchester'ın sisteminden kaynaklanan bir oyun vardı. Bir kere o maçta orta alandan çok rahat girebiliyorduk ve boşlukları sık sık buluyorduk. Çünkü rakip ilerde oynuyordu. Deplasman mantığını az çok oturtmuştuk ama Braga tam tersi. Başa baş mücadele ettik resmen ya. Top hakimiyetine baksa maçı izlemeyen bir kişi, Galatasaray'a yazık olmuş der. Olmadı işte. Neyse yazılacak çok şey var da nacizane Galatasaray hakkında görüşlerimi yazmak istedim. Sağlık olsun Aslanlar. Sonuçta Avrupa'ya kaç yıl aradan sonra katılmış, kadrosu yeni kurulmuş bir takımın top hakimiyetini üstte tutup, taraftarına herkese umut beslemesi de bir yerde başarı. Türkiye'yi yer yer küçümseyebiliriz ama oradaki şampiyonluğun meyvasını burada yiyoruz. Sonuç, bazı maçlarda oynanan oyun kötü olsa da en azından mücadeleci bir takım yaratmışız ki yolun daha başındayız. Bu sene gruptan çıkamasak bile Avrupa Ligi bence çok iyi bir başarı olur. Tabi çıkacağımıza inanıyorum. İhtimaller dahilinde şansımız da hala yüksek. Ama en azından tecrübe, atmosfer falan filan işte. :) Tekrar sağlık olsun.
O top içeri girmediği sürece olmuyor.Pozisyon bulmasak,oynayamasak üzülmicem de işte böyle olunca morali bozuluyor insanın.Sağlık olsun ne yapalım.
[YOUTUBE="9RTUquYPMnY"]Koreografi[/YOUTUBE]
Müzik girdiği an tüyler diken diken.
Kaybetmemizin 3 sebebi vardı dün akşam.
1-Forvetler cok hareketsizdi
2-Selcuk bu sezon çok formsuz.
3-Melo iyi niyetli ama çok yumuşak fizik olarak iyi durumda değil.
Maçtan önce riskli bir kadroyla çıktık.İlk golü atsak her şey çok daha farklı olabilirdi ama çok basit bir gol yedik gerçekten.Hücumda golcü bir forvetin eksikliğini yaşadık.Burak ve Umut'ta bu sıkıntı var.Umut zaten pek yoktu maçta.Son maçlarda hiç beğenmiyorum onu.Bu yenilgi çok kötü oldu.Taraftarın,oyuncuların morali dibe vurdu.Son 4 maçın ikisi deplasman biri de içerde ManU'yla.Biz Türkler her zaman zoru seviyoruz.Kolay bir yol varken her zaman zoru tercih ediyoruz huyumuz bu.Umarım diğer maçları kazanır çıkarız.
ManU'dan 1 puan alabilirsek, ManU diğer maçlarını kazanırsa, biz Cluj maçları ve Braga deplasmanından toplamda 6-7 puan çıkarabilirsek gruptan çıkıyoruz. Matematiksel olarak Cluj ile berabere kalsak bile şansımız sürüyor ama çok çok zora soktuk işi. En azından yenilmemek lazımdı şu Braga'ya..
Ünal Başgan :DQuote:
Sabah Burak'a trip atayım dedim birden zıpladı kenara çekildi onu da arkasındakine bıraktı. :/
Galatasaray'ın oyunu ve futbolu zevk vermiyor açıkçası. Bu futbol ile gruptan çıkmak çok zor, hedef 3.'lük olacaktır bu saatten sonra. Burak desen hanım evladı gibi şutlar çekiyor, sadece kendini düşünüyor şan, şöhret peşinde. Ayrıca seyirci vasatı aşamadı benim gözümde.
Oyunu kurtarmak için her defasında Aydın'ın girmesine anlam veremiyorum sadece diğerleri olağan zaten.Her 2.yarı resmen kanatsız oynuyoruz.Emre Çolak kanat oyuncusu değil çok yetenekli çok iyi ama oyuna hükmedecek bir özellik yok Emre'de 1 çalım 2 çalım sonrası olmuyor işte.Başta da denilmişti zaten gruptan çıkmak bile bizim için başarıdır diye yeni bir rotasyon yeni bir takım ne kadar lig için yeterli olsa da Avrupa için yetersiz bir kadro.
ön yargılı olmamak lazım aydın dün takımın eboue muslera yla birlikte en iyi 3 oyuncusundan biriydi ayıp sadece çektiği şut için söylemiyorum burakın çektiği şuttada pası aydın verdi burak şut çekmeyip içeri baksa gene uygun konumda aydın vardı bu arada emre çolak sırtı dönükken topu sol ayak içiyle yumuşattıktan sonra sağ ayağını hiç kullanmadan topu sol dışıyla dürte dürte pergel gibi dönmeye devam ederse bi yol olmaz ondan zaten mental ve fiziksel anlamda çok büyük sıkıntıları var sağ ayağınla top süremiyosun anladıkta kontrol ederken kullan bari şu ayağını
Aydın'ı yaptığı iki hareketle zirveye taşıyamazsınız ben Aydın'ın sadece kurtarıcı olmasına isyanım.Aydın kendisi geliştirmiş iyi güzel ama Türkiye değil burası Avrupa.Aydın'dan bu maçlarda en fazla rotasyon oyuncusu olur zaten rotasyon yapacak kadar da ne iyi bir kadroya ne de iyi bir puan durumuna sahibiz.Aydın'a ön yargılı değiliz seneler oldu izleyeli.
aydın bu maçlarda en fazla rotasyon oyuncusu olur haklı olabilirsin hatta haklısın ama aydının rotasyon oyuncusu olduğu yerde emre çolaka top toplatmam şahsen dün yaptığı tek şey takım hızlı atağa çıkarken topu yarım saat çevirmeye çalışarak atağın hızını öldürmekti duran topların başına sabri gibi geçmesini söylemiyorum bile
Sol ayaklı olduğundan mütevellit sağ duran top organizasyonlarını kullanmış olabilir, kalan görüşlerinize katılıyorum. Özellikle Riera'ya pek üzüldüm ilk yarıda, adamcağız zaten pek alışık olmadığı bir mevkide oynuyor. Elinden geldiğince hücuma dönük destek vermeye çalıştı ama o yokmuş gibi oynadılar :)
Emre Çolak dediğim gibi oyuna hükmekte becerisi yok ben artık yaptığı çalımları değil attığı golleri yaptığı asistleri konuşmak istiyorum :) Ujfalusi keşke sakatlanmasaydı güzel şeyler olacaktı yoksa :)
Aslında Emre'yi ikinci forvet olarak deneyebilir. Yanlış hatırlamıyorsan baya önceden bir maç forvet hattından görev yapmış bir de gol atmıştı çok genç yaşta. Zaten cocugun mevkisi 10 numara.Kendisi bir sol açık zaten değil. En fazla GS'da selcuk'un yerinde oynarsa başarı saglayabilir. Ya da ikinci forvet olarak. Braga maçında da gayet guzel oynadı nesini begenmediniz anlamıyorum. Terim'in cıkarma sebebi 30 saniye once çalıma girip topu kaptırmasıydı ona uyuz oldu terim cıkarttı. Böyle şeyler yapıyor genelde. Ama iddia ediyorum bu sene selcuk yerine o ortasahada oynasaydı cok daha iyi bir gs seyrederdik. Selcuk cok formsuz bunu melo'ya baglayanlar da var ama çok basit pası bile atamayıp kaptırması da mı Melo'nun suçu. Adam formsuz yani ya kötü bir sezon başı geçirdi ya da tam tersi sert bir sezon başı geçirdi ileride açılacak.