Bence seyircisiz bir derbi gayet sakin geçer ve aslında sadece bir spor müsabakası olduğunu hatırlatır. Ama seyirci olmadan da futbolun zevki olmaz.
Printable View
http://www.galatasaray.org/galatasar...haber/7442.phpQuote:
Fenerbahçe maçından sonraki olaylar, neredeyse derbinin bile önüne geçti. Birtakım olaylar yaşandı. Biz de takım otobüsünü takip eden tek medya kuruluşuyduk. Yaşananlardan çok anlatılanlar, dedikodular, hatta karalama olayları var. Sen bu olaylarla ilgili nasıl bir değerlendirme yaparsın?
Maçtan sonra biz oradan çıktık, 45 dakika boyunca 1 metre ilerlemeden durduk. 45 dakika boyunca ışığımızı açtık, herkesle fotoğraf çektirdik. Yanımıza gelen Fenerbahçeli arkadaşlarımızla da sohbetler ettik, fotoğraflar çektirdik. Birbirimize öpücük yolladık, çok harika bir ortam vardı ama bazı arkadaşlar hadlerini aşan hareketler yaptık. Biz çok tepki göstermedik, ‘’Yapmayın’’ gibilerinden birşeyler söyledik. Çünkü 45 dakikadır oradaydık. Sonra küfür ettiler, tabi ki sinirlenen arkadaşlarımız oldu ama aşağıya inme sebebimiz onları yatıştırmak, gönüllerini almak istememizdi. Biz onların gönüllerini almak için aşağıya indiğimizde de bize saldırmak isteyenler oldu. Sabri Ağabey’in tuttuğu kişiler oldu. Belki Galatasaray takım kaptanı olarak otobüsten inmememiz gerekirdi ama ben bir Galatasaray taraftarıyım aynı zamanda. Galatasaraylılar’ın içinden biri olarak Galatasaray taraftarının gönlünü almaya indim. Sonra görüntülerde bana olanların 5 dakika öncesinde, uzun bir süre küfür edildiğini gördüm. Farkında değildim, hiç de önemli değil, canı sağolsun. Biz Galatasaraylılar’dan gelecek herşeye razıyız. Sadece orada hiçbir gazetenin foto muhabiri, ya da muhabirinin olmamasına rağmen kulaktan dolma haberlerle basında bu kadar yer alması üzücü. Ama bunlara karşı hiçbir zaman tepkim olmadı çünkü ben Galatasaray’ın menfaatleri için çalışıyorum. Bazı mensupları arkadaşlarsa başka taraflar için çalışıyor, bu bir Türkiye gerçeği, o yüzden hiç yadırgamıyorum. Hatta zaman zaman beni Galatasaray taraftarıyla karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Bunu bile başarabiliyorlar, çünkü medya böyle bir güç. Ne olursa olsun beni asla, hiçbir zaman Galatasaray taraftarıyla karşı karşıya getiremeyecekler, çünkü ben de onlardan biriyim. 14 gündür kamptayız. Her zaman Galatasaray’ın başarısı için uğraşıyorum. Bunu defalarca söylüyorum, hayatımdaki herşeyden kısıyorum. Başka takımlardaki futbolcuların da özel hayatları var, ama Arda’nın başka şeyleri göz önünde çünkü onlar Galatasaray’ın menfaatlerini düşünmüyorlar, başka tarafların menfaatleri için çalışıyorlar.
Olayı toparlayacak olursak, orada sadece yanlış bir anlaşılma var.
Biz tamamiyle gönül almaya çalıştık, ama yanlış anlaşıldıysak yine de özür dileriz. Biz her zaman Galatasaray camiasına yakışır şekilde davranmak isteriz, ama orada hiçbir şekilde yanlış davranış yok diye düşünüyorum. Ağzımızdan kimseye karşı bir küfür olayı çıkmadı.
Bu olayın üzerine, bir de Twitter üzerinden küfür olayı var ki, o da tatlıya bağlandı sanırım.
Hanımefendi o konu hakkında gerekli açıklamaları yapmıştır zaten. Böyle hatalar olabilir, insanlık halidir, o yüzden bir sorun yok.
Bu mu mahalle kabadayısı? Bu mu çakma Polat Alemdar şimdi? Helal olsun sana Arda.. Yükün ağır ama taşımak için elinden gelen herşeyi yapıyorsun. Helal olsun !
:k::k::k:
yahu ben şu şimarma olayına hiç anlam veremiyorum. medya da konuşan adamların hepsi 35-40 yaşında veya daha fazla hepsinin hali vakti yerinde tabi ordan konuşuyolar. bu adamlara yav el insaf kaçınız 20 yaşınızdan beri bu kadar ünlüsünüz kaçınızın eline o yaşdan beri yıllık primlerle falan da birlikte 2M€ para hatta daha fazla para geçiyor ve kaçınız 22 yaşında Galatasaray gibi bir takıma kaptan oldunuz diye sormak lazım eğer şimarmazsa problem vardır zaten ki ben Arda'nın o kadar fazla şimardığını da düşünmüyorum ama medyamız işte kazanacağı 3 kuruş para uğruna Türkiye'den yetişen genç yetenekleri mental olarak yoruyor sonra da performansı düştü gece alemlerinde falan filan diye kılıf uyduruyor
FENERBAHÇE çok kötü bir şey yaptı.
İki takım arasındaki maçların önemini azalttı. Biz Galatasaraylıları rahatlattı.
Şaka yapmıyorum.
Galatasaray-Fenerbahçe dostluk(!) maçını Galatasaraylılar Derneği’nde izledim.
Selçuk oyundan atıldığında Galatasaraylıların yorumu şu oldu: “Bunlar bizi 10 kişi ile bile yenerler.”
Nitekim öyle oldu.
Galatasaray tek kale oynadığı maçı kaybetmeyi başardı.
Ama ilginçtir, Galatasaraylılardan hiçbiri üzülmedi.
Şaka yapmıyorum.
Kimse umursamadı bile.
Bundan birkaç sene önce olsa, Galatasaray, Fenerbahçe maçını kaybetse, millet yemeden içmeden kesilir, yemekler masada kalır, ortalığı derin bir keyifsizlik, tatsızlık bürürdü.
Ama bu kez öyle olmadı.
Maç bitti. Millet biraz Galatasaray’a kızdı. Sonra herkes muhabbetine döndü.
Çünkü Fenerbahçe’ye yenilmek, Galatasaraylılar arasında vakayı adiyeye dönmüştü.
Hep olan ve pek de önemsenecek bir şey değildi.
Eve döndüğümde ben bile maçı hatırlamıyordum.
Normalde uykum kaçar, sinirden uyuyamazdım.
Hiç öyle olmadı.
Yattım uyudum.
Sabah da hiç sinirli uyanmadım.
Fenerbahçeliler bile benimle dalga geçmediler. Çünkü onlar da artık sıkıldılar bizimle dalga geçmekten.
Yazık oldu.
Ben Fenerbahçe’nin yerinde olsam, arada bir Galatasaray’a yenilirim.
Çünkü böyle olunca işin tadı kaçıyor.
Gerçekten.
Fatih Altaylı
Bu Fatih Altay'lı, Alex Fenerbahçe'ye gelmez, boşuna kendinizi kandırmayın diyen adam değil mi? :D
Alex içinde var bir konuşması (:
Vay be Real Madrid bile alamamış Alex'i öyle yazmış :D Maç ile ilgili yazdığı yorumda gerçekten ilginç.