Yani?
BJK'li oyunculara daha mı sakatlayıcı darbeler yapıyor ligdeki kasaplar... ?
Printable View
Yani?
BJK'li oyunculara daha mı sakatlayıcı darbeler yapıyor ligdeki kasaplar... ?
Niyetlerinin o olduğunu sanmıyorum. Ağır bir itham olur. Ancak neden hep bizim oyuncularımıza geliyor diye düşünmeden alamıyorum kendimi. Daha sakatlayıcıdan ziyade daha çok darbe alıyor oyuncularımız ve haliyle sakatlıklar kaçınılmaz..
Bilmiyorum, bir ihtimal Q7 ile M.Topuz'a top geldiğinde karşısındaki adamın girmiş olduğu psikoloji bir olmayabilir.
Bu seneki takım dizilişimiz şu türden birşeydi.
http://www.footballuser.com/Formatio...erbahce_SK.jpg
En iyi kadro muhabbeti konusundaki mesajları buraya taşıdım.Son zamanlarda böyle çok katılımlı ve seviyenin düşmediği tartışma olmuyordu futbol forumlarımızda.İsteyenler aynı çizgide tartışmaya devam edebilirler.
Beşiktaşlı futbolcular kondisyoner Cascallana zamanında ağırlıkla darbe değil de adale sakatlığı yaşamıyorlarmıydı? Hatta aşırı yükleme yapılıyor deniyordu.
Dia'nın sakatlıkları darbeye bağlı olduğunu hatırlamıyorum. En ufak yükleme de sakatlanıyor.
Haklısınız, top süren helede ismi olan oyunculara artık açık ve net şekilde kasıtlı darbeler yapılıyor. Çünkü hem adam böylelikle kolayca durduruyor hemde maçı garantiye almak için adamı harcıyor. Bu konuda aynı fikirdeyim...
Kimin daha iyi kadrosu varla kim daha iyi takım karıştırmamak lazım.Karıştırılırsa türlü bahaneler üretilir.
@bjk4ever
Sezon başındaki mesajlarından hiç mi mahcubiyet duymuyorsun ? 2 maç kala sadece 1 beraberlik alan takıma neler dediğin belli.Sakatlığı falan geçelim o dediklerinle biz şuan 10.falandık.Onlar için özür dilemedikçe samimi bir tartışma olmaz malesef.
Haha, saka misin sen yahu. Ben o mesajlarda ne demisim gel kopyala bakalim. Burada herkes Aykut'u overken, kanat futboluna uygun modern futbol oynayacagiz, 4-3-3 geliyor, Alex takimdan kesilecek vs derken ben ne demistim. Bu oyuncularla, Dia'yla falan birsey olmaz, derhal Daum'un takimina dogru donmeli, Alex uzerine kurmali demistim. Sonucta 2. yaridaki degisim ortada, sizin o ovdugunuz A.Kocaman kendi prensiplerinden vazgecti, Alex'in uzerine kurdu takimi ve yine o sekilde burada FB, Daum'dan farkli hicbirsey yapmadi A.Kocaman. Senin ovdugun DIia'nin takima katkisi, istatistikleri de ortada zaten. Burada niye ozur dilemeliymisim anlamadim, tam tersine hakli ciktigimin gostergesidir FB'nin 2. yaridaki performansi ve oyun sablonu.
Daum'un takımıyla Aykur Kocaman'ın takımı arasındaki tek benzerlik diziliştir. Oyun mentalitesi tamamen farklı. Biri 90dk. kontra futbolu oynatıyordu, diğeri skor avantajı yakalayana kadar takım halinde hücum futbolu oynatıyor. Ayrıca hiçbir Daum sezonunda Alex bu performansı yakalayamadı.Çünkü takım gerçekten ona bağımlı futbol oynuyordu. Şimdi Alex'in sorumluluğu azaldı,bu sebeple daha faydalı oluyor takımına.
Vazgeçtiği prensipleri neler Aykut Kocaman'ın? İstediği sistemden vazgeçti. Bir hocanın farklı sistem denemesi prensiplerinden vazgeçmesi midir? Uygulamak istenen sistem, prensip midir? Aykut Kocaman Daum'un takımına dönmedi bence. Alex'i kesmek istemesinin nedeni, Alex'e takıntısı olmasından değil, Alex'in mücadele etmemesi idi sahada. İsmi ne olursa olsun, Emre de olsa, Alex de olsa takımda olmak için mücadele etmeli demişti Aykut Kocaman. Alex'in bu sezonki performansının geçtiğimiz sezonlardan farkını hepimiz görüyoruz. Bu kadar verimli ve istenilen mücadeleyi gösteren Alex'i hala ısrarla kesmek isterse aptallık etmiş olurdu zaten. Aykut Kocaman da çoğumuzun bildiği gibi zeki adamdır. Aykut Kocaman Daum'dan farklı bir şey yapmadı mı? :)
2.yarı 1 gol atıp tamamen hücumu boş veriyoruz hearlde ya da ben başka maçları mı izliyorum? Daum maçları izlerken Aykut Kocaman çoğu maçta değişikliklerle oyunu lehimize çevirdi.Hataları olmadı mı ? tabi ki oldu.
Biz burda geçen seneki takımı örnek gösterip aslında en önemli ihtiyaç hücum oyuncusu derken bu takım defansif ortasaha almazsa işi zor diyen de sendin.İşine gelince geçen seneyi ve Daum'un takımını yoksayabiliyormuşsun değil mi ?
Bu takımda Alex varken ne sistemi değiştirebilirsiniz ne de diziliş Aykut hoca bunu denedi başarısız oldu.2.yarı prensiplerinden değil hatalarından vazgeçti
Ne farki yahu? Yine takim savunmasi geride kuruluyor, takimin motoru bekler, kanat oyunculari surekli iceri giriyor, takimin silahi duran toplar, ani sok presler ve Alex, gecen seneden hicbir farki yok. Hucum futbolu dersen ben sana derim ki Antalya, Karabuk, Genclerbirligi maclari mesela. Bu sene kendi sahasinda yarattigi baskiyi FB zaten 3-4 senedir her sene (Aragones haric) yaratiyor, gecen sene de yaratti. Bence Daum ve A.Kocaman'in arasinda hicbir fark yok, tek fark gol yuzdesi daha yuksek bir forvet var ve stoperde daha saglam bir ikili var. Oyun sistemi, sablon, mentalite acisindan hicbir fark yok benim gozumde. Unutmayin ki buna benzer bir cikisi gecen sene Daum doneminde de yapmisti FB, son hafta yetmemisti.
Asıl Aykut hoca prensiplerini uygulamaya çalıştığı için tebrik edilmesi gerekir. Çünkü böyle bir ortamda koca F.Bahçe kulübünü yerli olarak kendisine emanet etmişler ve riski çok büyük. Bu ortamda kendi düşüncelerini uygulamaya çalıştı ama olmayıncada vazgeçti. Sizin bu düşünceleriniz yüzünden vizyonları tıkanıyor maalesef hocalarımızın. Hemen yapıştırıyorsunuz bak başaramadı ben demiştim lafını. Denemek başarmanın yarısıdır. Belki istediği sistemde başarılı olamadı ama son 2 haftaya lider giriyor. Vede bu takım geçen sene büyük bir şok yaşamış. Bir çok benim diyen hoca bu takımı ayağa bile kaldıramazdı ;)
Size göre Ertuğrul Sağlamda da hiç bir iş yoktu zaten. Adam takımı şampiyon yaptı :D
U15 futbol takımımız Nike Premier Avrupa Kupası'nda PSV Eindhoven'i 2-0 yenerek Avrupa şampiyonu olmuş.
Ayrıca U15 takımımız Dünya Kupası'na gidecek ve bu kadro geçen senede şampiyondu sanırım.
alt yapıda çok iyi oyuncular var gerçekten. john bilton farkını ortaya koyuyor.
Fenerbahçe Genç Bayan Basketbol Takımı, Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası final maçında Beşiktaş’ı mağlup ederek, Türkiye Şampiyonu oldu.
Tribündergi
u15'in şampiyon olması müthiş bir olay daha yeni öğrendim.Altyapımız çok iyi yolda demektir bu.
Aykut Hocamızda cesurca oynayabilecek seviyeye gelen gençlere şans verecektir. Mesela bir Daum zamanında şampiyon olsaydı bu takım ve yine bu kadar gelecek vadeden oyuncular olsaydı şahsen böyle ümitli olmazdım onlar adına ama durum bu sefer farklı. 17lik bir oyuncuda formayı kapabilir F.Bahçe spor kulübünde. Vizyon anlayışı değişti nede olsa...
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ 15 Mayıs 2011 Pazar http://www.fenerbahce.org/pic_lib/fenerbahce100.jpg
Trabzon Ak Parti Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın bugün Akşam Gazetesi’nde yer alan bir haberdeki iddia ve ifadeleri ile ilgili olarak 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası kapsamında kulübümüz kendisi hakkında önümüzdeki hafta suç duyurusunda bulunacaktır.Sırf kulübümüz üzerinden kendi popülaritesini artırma ve şöhret olma hevesi ile yapılan ve Sayın Göktaş’ın bir milletvekilinin ağırlığına yakışmayan açıklamalarını kınıyoruz.
Öte yandan profesyonel futbol takımımızın her Ankaragücü maçı öncesi bir takım meczupların ortaya çıkarak sürekli olarak akıl, izan dışı ve camiamızı karalamaya yönelik iddialar ortaya atmasına artık bir son verilmesini bekliyoruz. Bu duruma siyasetçilerin de alet olması ve spor ile siyasetin karıştırılma çabalarının son derece kaygı verici bir durum olduğunu ve sorumluluk sahibi her siyasetçi ve spor adamının bundan uzak durması gerektiğinin altını önemle ve kalın çizgilerle tekrar çizmek istiyoruz.
Spor kamuoyuna duyurulur
Fenerbahçe Spor Kulübü
Haliyle normaldir bu davranış :)
Bayan voleybolda Kasia ve Nati takımdan ayrılmış galiba.
Geçen sene çok oyuncu alınmasıyla ahenk bozukluğu olmuştu, bu sezon daha bilinç yatırım yapılacaktır diye düşünüyorum. ŞL alınsa çok daha rahat yapılanma olurdu ama bakalım gelişmeler neler olacak.