ivkovicin yardimcisi ile anlasmislar diye haber vardi gecen gun efes icin. sene sonunda da ivkovic gelecekmis basa. ivme yakalayabilirler bence bundan sonraki donemde. cok yerinde bir degisiklik olmus.
Printable View
ivkovicin yardimcisi ile anlasmislar diye haber vardi gecen gun efes icin. sene sonunda da ivkovic gelecekmis basa. ivme yakalayabilirler bence bundan sonraki donemde. cok yerinde bir degisiklik olmus.
Helal olsun Efes'e Mahmuti Vujacic'le yaşadığı sorundan sonra bu sezon direk yollanmalıydı yarım sezon bitirmeleri bile hata.Bu sezon Eurolig'i unutsunlar zaten ilk 4 imkansız ligde iyi işler yaparlar ama gelecek sezon da İvkovic'le eski Efes ruhu geri dönebilir.
Efes'den hiçbir şekilde bu sezon ne yol olur ne kasaba.
Bu kadar kötü Türk rotasyonu bu kadar kötü yabancı vurdumduymazlığı ile çok zor işleri.
Ivkovic'in eski asistanı Vangelis Aggelou
Ivkovic emekli olmadı mı ? Ben geleceğini zannetmiyorum.
emekli olmadi, sezon arasinda takim almam yonunde konusmus. sezon sonu icin anlastiklari soyleniyor efes ve ivkovicin. yardimcisinin basa gecmesi bu iddiayi biraz kuvvetlendiriyor.
Beyler eski yardımcısı halihazırda bi takım çalıştırıyordu galiba Paok oradan geldi. sözleşme 2.5 yıllık sezon sonu ivkovicin gelmesi pek muhtemel değil bence
Anadolu Efes Basketbol Takımı'nda, Oktay Mahmuti'den boşalan başantrenörlük görevi Yunan Vaggelis Aggelou'ya verildi.
http://www.sporx.com/basketbol/tbl/-...SXHBQ360198SXQ
zelijko obradovic - Türkiye’deki yabancı oyuncu kuralınin Türk oyuncular için kötü olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu durumun Türk Milli Takımı için kötü olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türk oyuncular, yabancı oyuncu kısıtlaması olduğu için kendilerini çok da baskı altında hissetmiyorlar. Yabancı sınırlaması olmasa daha kaliteli Türk oyuncuların da ortaya çıkacağını düşünüyorum.
bu aciklama bizim sportotosuperlig ve dolayisiyla Turk futbolu icin de yol gostericidir bence.
Futbol ile basketbol ayrı.
Futbolda altyapıya ve oyuncu yetiştirmeye dair hiç bir şey doğru değil. Basketbolda ise her şey olması gerekene yakın yapılıyor. Basketbolda da sınırsız olmamalı ama 9 yabancıya izin verilebilir bence. Tabi takımların kullandığı sayı arttıkça karşılığında oyuncu başına TBF'ye altyapı harcı ödemeliler. Böylece bütçesi zayıf takımlar vasat oyunculara para saçmazlar. Belirli bir limitin altındakiler de bu harçtan para alırlar.
obra , emiri suresiz kadro disi birakmis çokelim hemen :D
sebebi ise bole diyorlar..
Emir Preldzic ile yollar ayrılıyor,sürekli antremanlara geç kalması Obradovic'i çileden çıkartmış + Obradovic,bundan sonra benim olduğum yerde Emir olamaz demiş,bugün maçtada kadroda değil,hatta salondan bugün eşyalarını toplamayada geldi
Emir sözleşmesi yeni uzatıldı. Nasıl çökeceksiniz acaba merak ettim? Seneye devşirmeler yabancı sayılacak. Euroleague kadroları için anlamsızlaşıyor bu durumda Emir. Mevcut kurallar dahilinde bile Ersin Dağlı'yı göndermeden Galatasaray Emir'i yerli statüsünde oynatamaz zaten.
Basketbol konusunda iddialı değilim ama kendimce seneye nasıl bir planlama içerisinde olmamız gerektiğini özetleyeceğim.
Öncelikle 1 numarada artık delici siyahi oyuncular olmasın lütfen, gerekirse ağır,kibar kibar oynayan attığından çok asist yapan bir avrupalımız olsun. Skor konusunda boş sutlarda keskin bir adam olması yeterlidir.
2 numara için ise atletik güçlü bir amerikalı bulursak iyi olur 3'lük konusunda güven vermesin ama orta mesafe şutu ve deliciliği olsun.
3 numara eli titremeyen bir şutör olmalı. Böyle oyuncu çok avrupa'da. Bizim rakiplerimiz nasıl buluyorsa bizde bulabiliriz. Fenerbahçe'yi üçlük yağmuruna tutuyor bir çok takım bu tarz oyuncularla.
Pota altlarına gelecek olursak. Ben artık 3'lük falan atabilen nispeten yumuşak pota altı görmekten bıktım bu takımda. Minimum 1 tanesi tank gibi olsun artık,diğeri ise çıkıp 3'lük atmasın pozisyonunda kalsın ama görev yerinden güzel şut atsın. Sadece turnike ya da smaç yapmasın yani, geriye çekilip,sağa sola dönüp bırakıyorlar ya oyuncular o tarz bir adam olsun.
Rotasyon için zaten elde oyuncu çok,takım oyununu bozmayacak adamlarla o konuda devam edilebilir. Eğer Hidayet gelirse sezon sonu,bana gelecek gibi geliyor. O zaman bench'te çok iyi şutu olan bir adam bulundurmamız gerekir. Maç sıkıştığında falan girip cezayı kesip oturmalık.
Türk Telekom'u deplasmanda 84-67 mağlup etmişiz. Son maçımız içeride, liderliğini garantileyen Banvitle. Kazanırsak muhtemelen ilk 4 içerisinde bitireceğiz normal sezonu. Bu da playoff için avantajlı bir durum; ama kura şansımız kötü olduğu için pek umudum yok benim.
4 ile 5 eslesmiyor mu, kura nerden cikti. bjk ya 4. ya da 5. olacak. galatasaray da ayni durumda. yani her turlu galatasaray ile oynayacak gibiler. fakat ilk 4te bitiren ev sahibi avantajini aliyor muydu onu tam bilmiyorum. ev sahibi avantaji da onemli cunku.
(1-8) - (4-5) vs (2-7) - (3-6)
Beklentim (temenni değil):
1. Banvit
2. Fenerbahçe
3. Efes
4. Galalatasaray
5. Karşıyaka
6. Beşiktaş
7. Uşak
8. Tofaş
8. royal hali gaziantep olabilir. yarinki maci kazanirsa tofasla deplasmandaki macina bakar. o maci da kazanma ihtimalini yuksek goruyorum. tofasi gecebilirler. bjk de banviti yenebilir. sezon sonu, banvit zorlamayabilir. bjk de cok formda. bjk-gs eslesmesi bekliyorum ben.
İki maçta da iki takım da saldı maçı son çeyrek başında. Beşiktaş maçına biraz baktım arada. Mehmet Yağmur yürüye yürüye turnike atıyordu. Sakatlık olmasın diye maça asılmadılar herhalde. Karşıyaka da aynısını yaptı sanıyorum. 23-7 şu an son çeyrekte TED Kolejliler, TED Kolejliler lehine devam ediyor maç. Karşıyaka da bıraktı maçı belli ki.
(1-8) - (4-5) vs (2-7) - (3-6)
1. Banvit
2. Fenerbahçe
3. Efes
4. Galalatasaray
5. Beşiktaş
6. Karşıyaka
7. Uşak
8. Tofaş
Playoff:
(Banvit - Tofaş) - (Galatasaray - Beşiktaş) vs. (Fenerbahçe - Uşak) - (Efes - Karşıyaka)
Ksk ile eşleşmedik guzel oldu.Efes eler umarım onlarla oynarız tam belalımız su Ksk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Banvit - KSK/FB finali olur gibi bu sene.
Banvit - GS / KSK - FB
Banvit - KSK sürpriz bir final bekliyorum. Banvit bu sefer alır şampiyonluğu.
Kristaps Valters 9/10 3lük atmış. İnanılmaz.
Banvit-GS ve FB-Efes yarı finaline kesin gözüyle bakıyorum; ama playofflarda sonuçlar, özellikle yarı finalde ve finalde, belli olmuyor pek. O yüzden finali ve kupayı alacak takımı şimdiden kestiremiyorum ben.
Galatasaray - banvit finali olur
yari finalde bize efes ciksin, ksk bizi eler :D
banvit - gs yarifinali gorunuyor diger tarafta, bjk surpriz yaparsa da sasirmam.
bu banvit nasil bir takimdir, hic izlemedim. ligi domine etti fakat sampiyonluk sansi var midir? playofflarda hic bilmedigim 2 takim, biri banvit digeri tofas. birbiriyle eslesmis :D
Maçlar başladı, iki maçı da izledim. Efes kazandı, 2. maç çekişmeli olacak gibi duruyor.
Fb ise çok rahat kazandı, 2. maçı da rahat kazanırlar gibi. Uşak iyi mücadele etti ama nefesleri yetmedi, Fb ile kıyasla rotasyon konusunda ezildiler.
İlk turun 3 maç üzerinden oynanması pek doğru gibi gelmiyor. İlk maçı kazananın turu geçmesi olası hale geliyor. İlk maçı kazananın her şekilde evinde 1 maçı olacak ve ve seyirci baskısı her şeyi değiştirebilir. Bana göre 5 maç da doğru değil, 7 maç üzerinden olmalı bütün turlar.
3 maç ne yahu. Çok kötü olmuş yeni kural. İlk tur en azından 5 maç üzerinden olmalıydı geçen sene öyleydi diye hatırlıyorum. Bu yeni kural ilk 4'te bitirenlere büyük avantaj sağlıyor bence. Kural acilen değiştirilmeli kesinlikle bana kalırsa tüm turlar 7 maç üzerinden oynanmalı NBA gibi.
Banvit - Tofaş maçı beklenilenden çok daha çekişmeli geçti, Banvit zorlanmasına rağmen kazandı.
Tofaş çok iyiydi bence evinde yenerler Banvit'i ama Bandırma'da geçer turu Banvit. Bizim maçta çekişmeli başladı alalım da saha avantajını kaptırmayalım.
muthis basladik biz bu arada ercag cenk falan cok iyiler... arroyadan ise beklenilen katki daha gelemedi
45-33 bitti ilk yarı, maçı kazanmakta zorlanmayız gibi gözüküyor. Muratcan Güler çok iyi savunuyor Arroyo'yu, o da katkı verse daha fazla skor üretebilirdik. Bizim takımı beğendim, Hairston dışında tabii ki. Adam tam bir gereksiz.
Maç yine kafa kafaya gelmiş yahu rahat maç haram bize. :(
3. çeyrek sanki Mahmuti'nin ruhu bizimleydi, çok kötü oynadık.
Şuan sadecedış atışlarla ayakta duruyor gs. 3.ceyrek zaten sahada yoklardı.
Muratcan olmadan çok daha iyiyiz, fakat ne zaman oyuna girse 1 kişi eksiğiz.
bjk galibiyet koparirsa burdan akatlarda bitirir yalniz isi, son ceyrekte is ciddiye bindi.
Lofton ne yaptı öyle yahu, 3'lük manyağı yaptı bizi. Ergin Ataman da Arroyu'yu unuttu resmen. Sonuç olarak, hak eden Bjk kazandı maçı.
2. maç da böyle çekişmeli geçecek gibi gözüküyor, iyi olan yoluna devam etsin.
Harika bir geri dönüşle 72-70 kazandık maçı. Tebrikler Kartallar. :k: Lofton ve Ruzic'in harika oyununa Bajramovic'in de katkılarıyla avantajı lehimize çevirdik. :)
lofton inanilmaz oynadi gercekten. fakat galatasaray da uyudu gibi geldi bana, hicbir reaksiyon gosteremedi macin sonunda. onlar da lofton buyusune kapildilar bizim gibi galiba :)