Ne kontenjan ne maddi konular çok büyük engel değil fakat Alonso gibi bir oyuncuyu bu yaşında Premier Lig gibi marka değeri olan bir ligden koparıp Türkiye'ye getirmek bana göre de hayal gibi birşey.
Printable View
Ne kontenjan ne maddi konular çok büyük engel değil fakat Alonso gibi bir oyuncuyu bu yaşında Premier Lig gibi marka değeri olan bir ligden koparıp Türkiye'ye getirmek bana göre de hayal gibi birşey.
fenerli arkadaslar bosuna heveslenmesin xabi alonso arogones'e rağmen gelmez türkiye'ye. önceleri bazıları demiş anelka, ortega, alex nası geldi diye ama bence aynı şey değil...
ben hayır diyeceğini zannediyorum gerekli şartlar sağlansa bile, en basidinden arada kalite farkı çok belirgin. kendisi kariyerinin yüksek noktalarında iken Türkiye'yi tercih etmeyecektir bana göre. Kezman, Hooijdonk, Anelka transferleri ile karşılaştırmayalım.. :)
Turkiye'ye daha once Xabi ayarinda bir futbolcu gelmedigi icin diger yapilan transferlerle kiyaslamak yanlis olur xabi'nin geliside hayal olur ... A.Yildirimin bir lafi vardi Etoo transfer haberleri ile bedelini karsilarsaniz aliriz diye ama bu transfer bedel karsilamaklada bitecek bir transfer degil ... Biraz gercekci olalim lutfen. Ayrica yabanci kotenjaninida unutmayin...
Bedeli karşılarsak alabiliriz, zira Xabi Alonso Liverpool'da yedek kulübesinde oturmaktansa, Fenerbahçe'de Aragones yönetiminde banko oynar, takımın en önemli ismi olur, taraftarın da gözdesi olur. Eğer gerçekten bizim yönetim bu transferi isterse gerçekleştirir ama hedefler ne bilmiyoruz, yarın herhalde kafamızda biraz şekillenecek hazırlık maçıyla, eksikleri de daha iyi göreceğiz, hem biz hem Aragones görecek.
Eğer istiyorsak bu oyuncuyu alabiliriz çünkü bu oyuncu bi Cristiona Ronaldo değil bi Torres değil yani ben kalite açısından demiyorum popülerite açısından diyorum, bu adam takımının olmazsa olmazı olmadığı için istersek bu oyuncuyu çok rahatlıkla getirebiliriz !! Daha 26 yaşında biraz oynayıp tekrar gidebilir Anelka gibi onu da yollayabiliriz premier lige.. Reddedemeyeceği bi maaşla gidersek paşa paşa gelir, ha Liverpool bırakır mı işte orasını bilmiyorum..
Aslında ne oldu!
Transferin hareketli döneminde gazetecinin görevi bu görüşmeleri okuyuculara anında aktarmaktır. Ancak bazen bu duyumlar ya yöneticilerin ya da menajerlerin çıkarları doğrultusunda yön değiştirip gazeteciyi zaman zaman "yalancı" konumuna düşürür. Tıpkı Eto'o'da olduğu gibi. F.Bahçe 6 ay önce Eto'o ile yıllık 6 milyon euro'ya gizlice ön protokol yapmış ve 16 milyon euro düşündüğü bonservis bedelini Barcelona'ya 24'ten aşağıya indiremeyince bu transfer o dönemde gerçekleşememişti. Geçtiğimiz hafta menajerler tekrar F.Bahçe'yi arayarak Eto'o nun gelmek istediğini bildirdi. F.Bahçe fiyatı düşüreceğini umarak gizlice görüşme başlattı, hatta menajeri Türkiye'ye çağırıldı. Ancak yeni hoca Aragones'in kendi oyuncusu Güiza'yı aldırma ısrarı ve Eto'o'nun üç yıllık maliyetinin 42 milyon euro'dan aşağıya çekilememesi sarı-lacivertlilere İspanyol golcüyü tercih ettirdi. Böylece hem Aragones'in istediği oldu hem de Güiza 30 milyon euro'ya mal olarak F.Bahçe'ye sözde 12 milyon euro kâr yaptırdı. Verdiği transfer ücretiyle Güiza'yı bile hayrete düşüren Fenerbahçe, Eto'o pazarlığının duyulması üzerine görüşmeyi yalanladı. Tıpkı Carlos'u getirirken yaptıkları gibi! Güiza, F.Bahçe'ye hayırlı olsun.
FotoMaç
_______
Eğer bahsedilen şey doğruysa, Aziz Yıldırım'ın Carlos'u bile gölgede bırakacak dediği transfer Eto'o'ydu ama gerçekleşmeyince de böyle bir açıklama yapılmadığı söylendi, ancak hem E.Özkök'e hem de H.Yalçın'a başkan böyle bir açıklama yapmıştı gazetede röportajda.
Diğer şartlara bakıldığında Senna'ya göre gelmesi daha kolay ama gelmemesi için tek nedeni yaşı olabilir.Çünkü Senna milli takımda oynuyor takımında kaptan.Xavi Alonso milli takımda yedek takımında da eskisi kadar süre alamıyor.Lucas,Mascherano ve Gerrard var o mevkide.
Xabi Alonsa haberini yapan kişi onun yıllık kaç para aldığını biliyormu acaba? Böyle saçma sapan haberlerle biz taraftarları büyük beklentilere sokuyorlar. Aziz Yıldırım söylemişti bizim şu an için böyle bir gücümüz yok ancak o 1 milyon üye yapma projesiyle böle büyük transferler gerçekleştirebiliriz demişti. Liverpool şu an Xabi'yi satıyorum dese kaç tane talibi çıkar tahmin edebiliyormusunuz?
Herkesin ayakları yere bassın arkadaşlar olmayacak şeyler için bu kadar ümitlenmeyin daha bizim yabancı alma hakkımız bile yok siz Xabilerden falan bahsediyorsunuz.
Roberto Carlos'a da böyle diyordu herkes ama sonunda ayakkabısı yerine kendisini alınca bu seferde yaşına taktılar. Olmaz diye bir şey yok. Zor olduğunu kabul ediyoruz ama olmaz diyemeyiz. Zamanla göreceğiz.İnşallah alabilir yönetimimiz..
Güiza için verilen 14 m € peşin değil ki, sanıyorum 3 yıl içinde ödenilecek gibisinden bir haber vardı.
Ayrıca Fenerbahçe bu sezon şampiyonlar liginden hatırı sayılır bir para kaldırdı. Eğer şampiyonlar liginde başarılı olamasaydık paramız yok denilip eksik bölge olan forvete transfer yapılmayacak mıydı ? Veya La Liga gol kralı değil de sıradan bir adam mı gelecekti ?
Fenerbahçe'nin maddi anlamda transferlerde çok fazla zorlanacağını zannetmiyorum. ( uç noktalar hariç )
-------
İstanbul'da yapılan görüşmede yöneticilere "Transferde acele edin" diyen Teknik Direktör Aragones'in Avusturya kampında kafasında bir çok olayı netleştirdigi belirlendi. Deivid'in sakatlanması ve Aurelio'nun takımdan ayrılması Aragones'in hesaplarını bozarken, İstanbul'da yönetimden istedigi yabancı kaleciden Avusturya kampında vazgeçtigi ögrenildi.
Yönetim ile yaptıgı ilk görüşmelerde iyi bir yabancı kaleci isteyen İspanyol hocanın bu tercihini artık başka bir mevkide kullanmak istedigi ve bu nedenle iyi bir yerli kaleci alınmasını istedigi belirlendi. Sarı lacivetli yönetim ile devamlı temas halinde olan Aragones'in alınacak yerli kalecinin Avusturya kampına yetişmesini istedigi belirtildi. Teknik Direktör Aragones'in Deivid'in durumunun tam olarak netleşmesinin ardından bu futbolcu hakkında kararını verecegi de ögrenildi.
Ligtv
---
Hem kontenjan açısından hem de Volkan'ın geleceği açısından yabancı kaleciye karşıyım. Volkan her ne kadar zaman zaman saçma sapan hareketler yapsa da çok iyi bir kalecidir. Zorunlu da olsa yabancı kaleciden vazgeçilmesi sevindirici.
Şu para meselesine takılmış gidiyor bir de, yok sizin onun bonservisini veremezsiniz, yok sizden başka o kadar parayı falanca oyuncuya kimse vermez gibisinden, yahu para sizin cebinizden çıkıyor da biz mi bilmiyoruz? Fenerbahçe'nin mali durumu bellidir, gelirleri, giderleri bellidir, hangi noktada olduğu bellidir. Ayrıca ödenen ücretlerin bir şekilde taraftar desteğiyle karşılandığı bellidir. 100 binin üzerinde taraftar kartın satılması az bir şey değildir. Parasal anlamda hiçbir sıkıntı olmaz Fenerbahçe'de, olsa olsa oyuncuyu "Türkiye'ye getirmenin" zorluğu olur, "Fenerbahçe'ye getirmenin" zorluğu olmaz. Türkiye liginde oynamak bazı oyuncular için cazip gelmediğinden zorluk çıkar o kadar, onun dışında Fenerbahçe hiçbir anlamda zorluk çekmez.
Xabi Alonso transferi de Fotomaç, Fotospor ürünü değil ayrıca, bu haberi Tuttomercato sitesi yayınladı, ayrıca bazı yabancı medyalarda da yayınlandı.
Ben açık ve samimi olmaktan yanayım. Ben uyarı vermek istemiyorum çünkü herkes gurur meselesi yapıyor. Ama buna mecbur bırakıyorsunuz. Öncelikle bir tartışmayı tadında bırakmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Biz uyarıncada yahu tartışmayacakmıyız diyede isyan etmeyide eksik etmiyorsunuz. Basit birşey söyleyeyim.
Anelka bence süperstar bir oyuncudur. Genç yaşında oynadığı takımlar, yeteneği, tanınırlılığı, hala yüksek bir piyasası olması, Fransa gibi bir milli takımda oynaması kanıt olarak yeterlidir.
Bu tarz bir yoruma kim ne diyebilir. Ama sizler bu oyuncudan adam olmaz. Bu verim vermez. Bu yıldız değildir. gibi mesajları tercih ediyorsunuz.
Şimdi bu yazdıklarımı yukardaki benim fikrimle karşılaştırdığınızda ne kadar boş ve anlamsız mesajlar olduğunu görebileceksiniz. Bu tarz mesajlarada izin vermiyoruz.
Bizim amacımız düzgün tartışma ortamıdır. Tartışma demek çirkefleşmek değildir. Düzgün cümlelerlede tartışabilirsiniz. Ama sizler bu yolu tercih etmiyorsunuz. İsteyene 1000 kere ispatlarım.
Doğrularınıza gelince herkesin bir doğrusu vardır. Siz doğrunuzdan vazgeçmezken başkasının geçmesini niye bekliyorsunuz. Düşüncelerinizi bir kere söylersiniz cevap alırsınız sonra bitirirsiniz. Sabaha kadar aynı şeyleri yazıyorsunuz.
Son olarak burada kurallar geçerlidir, sizin doğrularınız veya Ahmet'in Mehmet'in doğruları değildir. Şimdi her mesaja alıntı yapıp yorumlayan arkadaşlarımız benim mesajımı alıntı yapmadan okuyup anlarlarsa sevinirim.
Seviyeli tartışmalar...
Bence de bu tartışma bence uzamamalı..Herkes istediğine yıldız diyebilir.Mesela ben Fenerli Gürhan'la Cimbomlu Aydın'ı da Beşiktaş'lı Aydın'ı da yıldız olarak görüyorum.Kişilere göre yıldız kavramı değişir..
Konumuza dönersek Fenerbahçe Senna'yı alırsa iyi transfer yapar ama fazla Güiza'dan sonra fazla da para vereceğini sanmıyorum.Daha ucuza daha yetenekli futbolcular bulunabilir.
Fenerbahçe madem güney amerika'dan daha çok futbolcu getiriyor keşke deivid maldonado yerine bruno mezenge renato gibi futbolcuları alsa..
Fb trabsfer yapmazsa Aurelio'yu arayabilir.Aragonnes'in kararı çok önemli.Maldonado ile de devam etmek isteyebilir.Bence en güçlü aday Senna, çok iyi transfer olur:)
Fenerbahçe'nin iyi bir scout'u olsa zaten bu parayla müthiş transferler yapar ama malum takımlarımızın Avrupa ve Brezilya sevdası.. (:
Arkadaşlar gerçkten aurelio meselesidir alonso meselesidir gereksiz tartışmalar yapıyoruz, benim de katıldığım yer var katılmadığım yer var , savunduğun düşünceni söyle ama saygı sevgi çerçevesinde söyle , fanatizmden uzak bi şekilde söyle..
Her neyse aureliodan boşalan yere mutlaka yerli / yabancı bir isim alınmalı maldonada selçuk deniz barış var , e var tamam da bunlar yeterlimi o mevki için? Tabiki hayır geçen sene de bunlar vardı ama devre arasında yabancı kontejanını bu bölge için kullandık maldonadoyu aldık , demekki eksik var gerçkten bu bölgede..
Nitekim Emre'nin kaç maç oynayıp oynamayacğını da bilmiyoruz.. Üç kulvarda yarışacağımız için sağlam kadroyla sezona başlamalıyız..
Ben olsam çok kaliteli bir ortasaha oyunsuna, ( hem defansif hem ofansif yönce katkı sağlayacak) çok iyi bir bonservis bedeli vererek takıma katarım, appiahla takas kezmanla takas olanaklşarını bile düşünürüm yönetimin yerinde olsam.
Şu Xabi Alonso için bide ben bir-iki laf etmek istiyorum. Keşke gelse, keşke gelse ama çok zor. Juve'ye gitmeyen adam Fener'e zor gelir. Yani hiç demek istemiyordum bunu ama kendimizi çok büyütüyoruz. Alonso sadece tatlı bir rüya.
Güzel söylüyorsun ama takım yani başkan oyuncu takasına zaten soğuk bakıyor.
@BlackEagle19o3
Senna gelebiliyorda Alonso nedene gelemiyor?Yani tamam Alonso hem yaş itibari ile hemde bulunduğu yer itibarı ile Senna'dan iyi ama sonuçta bu parası ile herşey..
Egemen güzel bişey söyledi artık büyük takımlarımız,Türkiye'ye gelmek için ikna ediyorlar oyuncuyu.Yani Fenerbahçe'ye tamam ama Türkiye işin içine girince sarpa sarıyor..
Alex,Ortega,Anelka transferlerinde hep böyle oldu para da anlaşılıyor,klüp ile anlaşılıyor ancak ne işimiz var Türkiye'de diyor futbolcular.Hepsini Fenerbahçe Resmi dergisindeki röportajlardan okudum
Bence Xabi Alonso'yla uğraşacağımıza Gökhan İnler için savaşalım daha iyi.Her ne şartta olursa olsun Xabi'den daha ucuza gelir ve en büyük özelliği yerli olması.
Türkiye'ye gelmeyeceğini yazmıştı gazeteler turnuva sırasında..
Neden gelmesinki Türkiye'ye Gökhan?
Bende bilmiyorum,ancak turnuva sırasında performansı göze batınca gazete okumuştum Türkiye'de oynamayı düşünmüyormuş
Bende Fenerbahçe teklif yaparsa gelirim dediğini okumuştum, babası falan da demişti ama işte hangi birine inanıcaksın :)
:D bir de taraftar beklentisinden dolayı Aurelio gibi birisi gidince gelen daha gösterişli olmak zorunda diye düşünüyorlar:)
Alonso FB'ye değil Türkiye'ye gelmez arkadaşlar ama 2-3 yıl sonra gelebilir bence.Bu yaşlarını iyi takımlarda geçirmek ister.
Senna gelebilir ama takımının ne diyeceğini bilemeyiz.İlk Nihat'ı vermediler şimdi belki de Senna'yı vermezler.
FB Brezilya'dan sonra İspanya'dan oyuncu alıyor.Bu nedir ya? Türkiye'den ve benzeri ülkelerden hangi takımda böyle bir düşünce var anlayamıyorum.Tüm transferlerin ispanya'dan veya Brezilya'dan gelmesi gerekmiyor.Biz bu düşünceden dolayı gereksiz bir oyuncuya 8 milyon euro veriyoruz.Ama o paraya o adamdan daha iyi 2 adam alınır.Ama biz yinede sadece ispanya,brezilyadan veya çevresine bakıyoruz.Bizzim iyi oyuncuları almamız lazım.Sadece ispanyalı olması için o kadar para vermeyelim.Gidip italya'dan fransa'dan iyi bir orta saha alalım.22-23 yaşında hem ucuz hem de potansiyelli oyuncular var onları alalım.Artık bu işlerden vazgeçmeli FB.
Güiza gelince ligde gol krallığında 1-Güiza 2-Semih olur.Türkiye'deki en iyi 2 forvet diyebiliriz.Ama Semih'e hangi gözle baktığınıza da bağlı.Güiza'ya nazar değmesin!!! (Kezman,Ortaga...)
Bence dediğin politika biraz da teknik direktöre bağlı.Yani adam tanıdığı bildiği ile çalışmak istiyor.Çünkü hem etrafındakileri yani futbolcuları tanımıyor bu bağlamda tanıdıklarını tavsiye ediyor.Zaman kısıtlı olduğu için futbolcu izleyemiyorlar.
İşin aslı bir arkadaşın dediği gibi Scout'lara bırakıp tüm dünyayı izlettirmek transfer eylül'de başlatıp martta bitirmek..
Ancak profesyonel olmayanlarla bu iş gitmez.Sadece piyasada olan oyuncları pahalıya alırız.Eskiden ne güzel Eto'ya teklif yapardı,Robinho,Pato bunları çok genç iken getirmek isterdi..
Ancak şimdi tamamen şova yönelik iyi oyuncuları alıyor.
Gökhan İnler alınsa iyi transfer olur ama bugün gazetede okudum almak için girişimde bulunmuşuz ama 15 milyon Euro gibi astronomik bir miktar istemişler. Bu parayı vermeyiz İnler'e, eğer şöyle 5-6 milyon Euro'ya kulübü verirse alabiliriz. Hoş, daha önce bizde olan bir oyuncu için bu kadar para sayar mıyız, orası da meçhul, zira Daum'un hatası yüzünden bu kadar yüksek bedeller vermeyebilir başkanımız.