Estağfurullah, dalga geçmek değil de komiğime geldi :) Faikli espri şansı bulunca da ıskalamayayım dedim, eheh. Herkese selamlar...
Printable View
O tweetlerde iyi geyik yapılmış ona istinaden dalgaya aldığınızı düşünüp söylemiştim (: Sonuçta burada birçok haber paylaşılıyor.Kaynakları da doğru belirtmek gerekir :) Siz kendiniz mi gördünüz burada kaynak olarak gösterildiğinizi yoksa bir başkası mı söyledi size :)
'Şikede somut kanıt yok'
Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.
Toplam 14 bin belgeyi 21 günde inceleyen Etik Kurul, çalışmasını bitirdi. Yazımına başlanan 150 sayfalık mütalaa yarın TFF yönetimine teslim edilecek.
Etik Kurul’un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da “Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor.
Ayrıca mütalaanın, aralarında İbrahim Akın ve Ü.Karan’ın da olduğu bazı kişilerle ilgili savcılıktan ek bilgi talebinin karşılık görmemesi nedeniyle bu bilgiler olmaksızın yazıldığı belirtiliyor
TFF yönetimine şike ve teşvik primi iddiaları konusunda “yol haritası“ hazırlayan Etik Kurul, 26 klasör içinde yer alan 14 bin belgeyle ilgili çalışmalarını dün tamamladı. Kurul, yazımına başlanan ve yaklaşık 150 sayfayı bulması beklenen mütalaasını yarın TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a elden teslim edecek. Etik Kurul’un kendisine ulaştırılan tüm iddialarla ilgili tek tek değerlendirme yapıp tavsiyelerde bulunduğu raporunda, iki tane can alıcı yorumu yer alıyor. Bu yorumlar mealen şöyle:
-“Öncelikle gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır. Ayrıca 25 klasör incelendiğinde çok sayıda ifadenin eksik olduğu ortaya çıkmış, savcılıktan istenen bu ek bilgiler ise gönderilmemiştir. Bu nedenle şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıtlar yeterli değildir.”
-“Ancak dellillerin yeterli olmaması şike ve teşvik ihlali olmadığı anlamına gelmemelidir. Bu nedenle gizlilik kararı kalkıp iddianame yazıldıktan sonra Etik Kurul olarak bu dosyayı yeniden açacağız“
-KOZMİK Oda’daki resmi çalışmalarına 25 Temmuz tarihinde başlayan ve 21 gün aralıksız çalışan Etik Kurul, 14 bin belgeyi sağlıklı bir biçimde inceleyip değerlendirebilmek için şöyle bir yöntem belirledi. Kurul savcılıktan gönderilen belgeleri, kulüp adı, şahıslar, oynanan müsabakalar gibi kategorilere ayırdı. Daha sonra her kurul üyesi kendisindeki dosyalarla igili değerlendirmeleri diğer üyelerle paylaştı. Bu paylaşımın ardından da üyeler kendilerindeki dosyalarla ilgili rapor hazırladı.
RAPORUN ANA HATLARI
PROF. Dr. Oğuz Atalay’ın başkanlığını yaptığı ve Prof. İlyas Doğan, Doç. Dr. Burak Oder ve avukatlar Kemal Işkın ile Mertay Kugay’dan oluşan 5 kişilik Etik Kurul’un merakla beklenen tarihi raporunun ana hatları ise şöyle:
- Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul, iddianamenin açıklanıp gizlilik kararının kaldırılmasıyla birlikte bu dosyayı yeniden açacak. İkinci çalışmasında çok sayıda futbolcu, teknik adam, gazeteci, hakem ve temsilcinin ifadesine başvuracak olan Etik Kurul, kesin kanaatini ek bir raporla TFF yönetimine iletecek. Kurul bu dönemde ismi şu ana kadar hiç ortaya çıkmamış, gözaltına alınmamış çok sayıda kişiyi ifadeye çağıracak
- Kozmik odada Hukuk Kurulu üyeleriyle birlikte çalışan Etik Kurul’un yarın TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’a elden telim edilecek raporunda, şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Buna gerekçe olarak da “gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır” deniliyor. Ama “Şike ve teşvik primi” yoktur da denilmiyor.
- Raporda ayrıca, “Belgelerde adı geçen ama ifadeleri savcılıktan gelen klasörlerde yer almayan bazı kişiler ile ifadesini reddeden İbrahim Akın ve ifade yenileyen Ümit Karan için savcılıktan ek bilgi talebimiz karşılık görmemiş ve mütalaamız bu bilgiler gelmeden yazılmıştır” değerlendirmesi de yer alıyor.
Aynı dosyayla ilgili olarak Hukuk Kurulu da çalışmalarını tamamladı. Prof. İlhan Helvacı ve Avukat Ömer Bedük başta olmak üzere çok sayıda kurul üyesi, ‘Kozmik Oda’daki belgeleri inceleyip disiplin yönünden raporlarını hazırladılar. Hukuk Kurulu’nun da birçok kişiyi PFDK’ya sevk etmesi bekleniyor.
Ntvmsnbc.com
Quote:
Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul
Şu gizlilik nedeniyLe ifade alamamak ne demek ?
bunlar bizden ifade almadan kanıt yok dediyseler bu dava boştur. iddianameyi bekleyeceğiz denmiş çok saçma. iddianame savcının bu ol(may)an delillere yorumlaması olacaktır.
zamanında Avukat Faik demişti: kozmik oda hukuk dışıdır. yargısız infazdır. savunma hakkı yoktur diye. Baransu da ona olur mu öyle şey savunma hakkı verilecek demişti. hani nerede Baransu ?
bu kozmik oda şimdi böyle söylüyorsa aklanmamız yakındır.
Dosyada ve soruşturmada gizlilik kararı var yani savcı dışında ve savcının özel izin verdiği (Etik Kurul) dışında kimsenin bilmemesi gereken şeyler.
Bu gizlilik sebebiyle Etik Kurul kimseyi ifadeye çağıramıyor çünkü ifadeye çağırdığında bu iddianamede yazanları soracak gelenlere ama iddianemaden bir şey paylaşması yasak, gizlilik kararı var.
Hal böyleyken gizlilik kararı varken, nasıl oluyor d basında sürekli ifadeler çıkıyor, çıkabiliyor orasını siz düşünün ve dosyada, soruşturmada gizlilik kararı varken neden yayın yasağı getirilmiyor onu da düşünün.
Karar bu hafta açıklanacak demi ?
Ben kararın mahkeme sonrasına erteleneceğini düşünüyorum.
Tff yonetımı yarın 15.30 toplanıyor. Etık kurulu raporunu yonetıme verdı. Toplantı sonunda karar acıklanacak. Kararı da tahmın edıyorum...
Haluk Yürekli.
Tahmininide söyleseymiş bari :)
Etik kurulunun sunacağı rapor çok önemli. Şöyle ki; TFF'ye sunulan belgeler seçmece olarak sunulmamıştır. Doğal olarak savcı meselenin medya desteğini kaybetmesini istemeyeceğinden elindeki en sağlam belgeleri TFF'ye sunmuş olmalı. Çünkü amaç etik TFF'nin liglerin gidişatını etkileyen bu davada karar verebilmesini sağlamak. Eğer etik kurulu bize verilen belgelerde şike kanıtı yoktur şeklinde rapor sunacak olursa -ki şuan birçok medya kuruluşu bu yönde haber yapıyor- (gerçi benim için önemli olan Ntv'nin haberi) bu davanın önemli bir kısmı kapanmış olur. Atıyorum savcının elinde X futbolcunun Fenerbahçeli yöneticiden para alırken görüntüsü varsa savcı bunu TFF'yle paylaşmış olmalı. Zaten paylaşmıyorsa da öyle bir belge yok demektir.
Ek olarak; savcının medyada her Fenerbahçe aleyhine konuşanı ifadeye çağırması da bence birşeyler bulma çabasından kaynaklanıyor. Savcı doğal olarak davanın tarafıdır ancak elinde net kanıt olan adam Fenerbahçeliler derneğinde kumar oynatan Aziz Yılmaz'dan, Fenerbahçe iyi yönetilmiyor dedikten sonra ifadeye çağrılan Hakan Bilal Kutlualp'ten medet ummaz diye düşünüyorum.
Benim tahminim etik kurulunun raporu doğrultusunda federasyon süper ligdeki hiç bir kulübe ceza vermeyecek.
En başa geri döndük :) Bence de bir ceza verilmeyecek.
Önce Fenerbahçe karşıtı medya , ve rakip takım taraftarlarının yarattığı kamuoyu ile düşmeler olacak dendi.Düşmeler diyorum ama ön planda Fenerbahçe vardı.Son günlerde daha çok Fenerbahçe taraftarının ve medyasının yarattığı kamuoyu etkili olmaya başladı bu kez de düşmeyecek şeklinde yorumlanıyor.
Ne olacağı hiç belli olmaz , her türlü sonuca hazır olmak lazım.Etik kurul yaratılan kamuoyundan etkilenecek değil.Ama tabiki gözönünde bulunduracağı hususlar olacaktır.
Artık bekliyoruz heyecanla.Hayırlısı..
Yarın hareketlenecek buralar :) Kaç gündür sinek avlıyor konu :p Çıkacak kararları merakla bekliyoruz :)
Etik kurul ne derse o olacaktır.Ne diyeceğini de adım gibi biliyorum :)
somut kanıt olamazki zaten şikenin nasıl bi somut kanıtı olurki :D bence fenerlilerin yaptığı gibi celallenmeye gerek yok ben adalete güveniyorum cezalı cezasını çeker inşallah kim seninin cezasını ez geçmezler.Heleki bu kadar olay dan sonra hiçbirşey yok demek saçmalık olur yani illaki birşeyler yapıcaklar lig düşme olayını pek sanmıyorum en fazla şampiyonluk elden alınıp eksi puanla başlatma olur lig düşürülürse fazla olay çıkıcağı için yapmazlar diye düşünüyorum ha eğerki suçsuzlarsa herkez serbest kalır olur biter fakat bunun ihtimalide %5
not : fenerliyim.
Bu yaşanan sürecin ardından şampiyonluk kupası elimizden alınır ama lig düşürülmezsek çok büyük bir skandal olur. Neye dayanarak şampiyonluk kupasını alıp, eksi puanla başlatacaklar? Eğer şike veya teşvik primi sebebiyle ise cezası bellidir, bir alt lige düşürülme. Buna rağmen ligde tutup, kupayı alırlarsa bizim bir suçumuz var demektir. Eğer yukarıda yazdıklarım gibi bir durum gerçekleşirse böyle kalmaktansa ligde, ben isterimki çekilelim.
dün okuduğum haberler, bahsedilen gelişmeler ışığında düşünüyorum ve hiç bir şey çıkmayacak bu soruşturmadan diyorum tekrardan.
Yapılan son yorumlara göre ilgili kişilerin savunmasının alınmaması bahane edilerek ligler aynı şekilde başlatılacak, ancak 2 ay sonra iddianame tamamlanıp tüm telefon dökümleri medyada yer aldığında, ligin ve federasyonun sıkıntıya girmesi kaçınılmaz.
nereden çeksen elinde kalan bir süreç yaşıyoruz.
Etik kurula belgeler gönderiliyor,belge demek iddia demektir.İnsanlar iddiaları okuyup kesin suçlu bunlar derken, savunma gelip herşeyin farklı olduğunu ispat edebilir.Ama bizim davamızda savunmanın gelmesine izin verilmiyor,sebep GİZLİLİK!
Buna rağmen etik kurul diyorki çıkan haberlere göre net bir delil yok şikeyle ilgili,insanlar imalı sözlere başlıyor.Güçlüya fenerbahçe :) başka insanlar da iddianameden medet ummaya devam ediyorlar:)
Federasyon'unda iddianameyi bekleyeceği söyleniyor.Tamam da iddianameyi savcı hazırlar ve onun düşünceleridir bunlar, sen ya bunlara takılmadan kendi kararını verirsin,hukuksal olarak da hakkındır bu ya da ben süreci bekleyeceğim dersin."Süreci bekleyelim diyorsan bu iddianame olamaz artık,davanın sonucu olur."
Saçmalıklar silsilesi devam edip gidiyor ama hala yavaş hareket etmeye özen gösteriyorlar.Arkadaşım lig yaklaşıyo,avrupa yaklaşıyo gerekirse hafta sonu toplan,gece yarısı toplan şu kararını açıkla da bizde önümüze bakalım.
Yok öyle eksi puan felan. Madem şike yapmış düşüreceksin. Eksi puanla felan başlatmak korkaklık, eziklik olur benim gözümde. Kupayı alacak kadar bir olay olmuşsa küme düşürmede verilmeli...
Bence bu takımlarımıza yapılabilecek en büyük hainlik. Bir çok takım Avrupa'da oynayacak. Ülke futbolu adına zaten iyi bir konumda değiliz ve bu yıl takımlar puan alamazlarsa iyice geriye gideceğiz. Böyle durumda en başta Avrupada oynayanlar otomatik olarak tekrar bu sürecin içine girecekler ve allak bullak olacaklar... Bence bu yıl çok kötü olacak ama hayırlısı diyorum...
Savunma alınmadı ceza nasıl verilir ?
Bugün saat 17'de Federasyon kararı açıklayacak
Evet Ligden duscekmi dusmucek"mi cezalar vesaire vesaire iste
Düşürmeyecekleri için fazla merak etmiyorum.Karar belli.
savunmaların alınamaması bahanesiyle karar alınmazsa, ya da kararname falan beklenecek derlerse o da ayrı skandal. Savunmaların alınamayacağı 2 hafta önceden de belliydi. Ligler neden ertelendi o zaman? 15 ağustosta karar açıklanacak, şayet birşey çıkmazsa ligler keyiften 1 ay ertelenmiş olacak. Nasıl iş ben anlamadım.
Tabi sadece ligden düşürülüp düşürülmeme kararı olmayacak. Belki men cezaları gelebilir. Bu açıdan da önemli.
Mehmet Ali Aydınlar : Elimizde herhangi bir somut kanıt yok , bu yüzden ligler planlandığı tarihte başlayacak ve süper kupa maçı şu / şu / şu tarihte oynanacak . (Benim düşüncem bu kadar carcaradan sonra bu kadarcık konusup çekip gidecek.)
bütün kanallar verir heralde demi? :)
düşüşümüzü izlermek üzcek ama olsun
1.5 aydan beri basimizi bosuna agritmis oldugumuzu anlicaz 20 dakika sonra :)
Gündemi Günlerdir Meşgul Eden Kritik Açıklamaya 3dk Kaldı.
Dakikaların Geçmesi Bile Heyecanlı Yahu :D
Hala açıklanmadı
Açıklayın kardeşim şu kararı ne kadar yavaşsınız ya... :S
Hiç bir karar beni mutlu etmeyecek.
bosuna bekliyoruz en bastada solemistim Birseyler cikmicak eger sike olduysa bile eski olaylar gibi turkiyede her zaman"ki gibi uzeri kapanacaktir.