Bari ligler başlayacaksa erkenden başlasada millet Avrupa kupaları için form yakalayıpta bizim takımlar geri kalmasa. İlk maçlarda gördük takımlarımızı...
Printable View
Bari ligler başlayacaksa erkenden başlasada millet Avrupa kupaları için form yakalayıpta bizim takımlar geri kalmasa. İlk maçlarda gördük takımlarımızı...
Madem adamlardan savunma alinmadi, neden PFDK ya sevkedildi bu adamlar ?
Cezaevinde yatanlarda zevkini yatıyor heralde..
Benim anladığım bu kozmik odadaki belgeler fos.
Gökmen Özdanak çıldırdı :)
Sansal'da bir anda cikti piyasaya :D
@Eng1n
Sonuna kadar dayanamadim :)
Beklentileri karşılamadı diye TFF'ye kızmamak gerekir. Ancak herşeyin ne olduğunu baştan beri biliyorlar. Zaten bu soru kendisine de soruldu. Gizlilik olduğunu ve gelen belgelerde somut deliller olmadığını bildikleri halde ciddi çalışıyoruz, etik kurul inceliyor, kararı açıkladık/açıklayacağız durumlarına girmeye yoktur.
Bir kere çıkıp olaylar bu şekildedir ve gizlilik kalkmadıkça biz birşey yapamayız. Ligler normal şekilde başlayacak ve lig ortasında suçlu olan takım çıkarsa o gün oturup değerlendiririz diyecek ve iş bitecektir. Sırf bir karar alınmış olsun diye de PFDK'ya sevk ediyorlar.
''Serhat Ulueren:TFF Korktu''
bu konuda beklediğim bir karardı, ben bu kararda TFF'den önce içine edilmiş yargı sistemini daha çok suçlarım. Ama TFF'nin de bariz hataları var. Güney Kore, İtalya, Yunanistan 20 günde karar çıkarıyorsa biz 50. günde hala zaman istiyorsak problem var. Federasyon bu konuda pasif davranıyor, savunma almaya, ya da soruşturma açmaya daha önce başlayabilirdi. Hatta 3 temmuzda kendi de bir soruşturma açabilirdi. Neyse sağlık olsun..
toplantıda Kemal Belgin'in sorusu muazzamdı. aslında merak edilen güzel bir soru sordu.
bir de ince bir ayrıntı garip geldi bana.
Mehmet Ali Aydınlar tutklu olanlardan PFDK'ya sevkedilenleri söylüyor.
1-Aziz Yıldırım--------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı
2-Mehmet Şekip Mosturoğlu------Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
3-İlhan Yüksel Ekşioğlu-----------Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi
4-Tamer Yelkovan------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Muhasebe Müdürü
5-Cemil Turan----------------------Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Genel Koordinatörü
ilk 5 Fenerbahçenin içerdeki yöneticileri. daha sonra teknik direktörler ve oyuncular.. sonra tutuksuzlara geçiyor. futbolcular, stad müdürleri, oyuncu temsilcileri, sıradan insanlar.. arada çat bizim başkan.. tee 23. sırada, arada 2 oyuncu, sonra asbaşkan. tesadüf işte..
Bazıları hukuku baştan yazmaya çalışıyor ama nafile.Bu kararı oluşturan etkenleri biz daha önce sürekli yazdık zaten buraya.Tüm bunları federasyon uydurmuş gibi bir hava var.
Türk futbolu gün itibariyle bitmiştir.
İçeride ki adamLar çıktıkLarında ki bu dakikadan sonra çıkmaLarı kesinLeşmiştir. Boşuna içeride yatmış oLacakLar. AyLardır süren bu atıp, tutmaLar bunun için mi yapıLdı ?
Bu arada karardan önce Fenerbahçe hisseleri uçmuş, TFF'den biri dışarıya bilgi vermiş olabilir.
Her anlamıyla bence skandal bir oluşum bu.
Kemal Belgin Twitterda trendlere girmis :D guzel soru sordu
http://http://tinypic.com/usermedia....cj6oh4l5k2TGxc
Bence bugünkü açıklamasıyla Mehmet Ali Aydınlar vasıfsız birisi olduğunu göstermiştir. Mahkeme iddianameyi kabul etmesini beklemek zorunda değil federasyon. Federasyon denen kurum yargıdan bağımsız bir şekilde karar verebilir. UEFA en ufak bir şüphe dahi oluştuysa gerekeni yap (Yunanistan'da yapıldığı gibi) derken hala düşecek veya düşmeyecek diye bir karar vermeyip olayı yargıya atmak vasıfsızlığın göstergesidir. Lig başladıktan sonra alınacak her karar hem işlem yapılacak kulüpleri hem de Türk futbolunu olumsuz anlamda etkileyecektir.
Artı belki bu sezon başında düşürse F.Bahçe'nin 1 yılı gitmeyecek. Bu sezon oynayıp üst lige çıkacak. Ama sezon ortasında alınacak bir karar hem bu sezonu götürür hemde toparlanmasını zorlaştırır. Ne olacaksa sezon başında olmalıydı... Ligimiz adınada çok belirsiz bir süreç başladı şimdi.
Lig ortasında karar vermeyecektir.Bu sene lig olduğu gibi oynanacak gibi duruyor şu noktada.
Bence suçlu bulunan kulüpler düşmeliydi. Aydınlar tarafsız davranmadı..
Hani göstersene o resimleri :D Ayrıca 17'de 17 değil 16.
Yav arkadaş elinde belge yoksa ne diye bu kadar adamı içerde tutuyosun yazık günah değil mi?
En iyi Cevap bu Galiba.
Sadri Şener : ''Madem belge yok diyorsun fener'e dokunamam diyorsun, e peki bizi belgesiz nasıl PFDK'ya yolluyorsun
E abi adam çıkıp ben şike yaptım demeyecek herhalde yani bu durumdan kimsenin başı ağırmazsa çok büyük rezillik olur. Bu olay Uefaya kadar gider Türkiye avrupa kupalarından men edilir. Madem kimsenin suçu yok bu zamana kadar niçin hapiste tutuldu. Koskoca Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın kaçacak hali yok ya hasta adam zaten
Şaka mısın ? 17de 16nın içinde Galatasaray , Beşiktaş , Trabzon maçları var.Onlar durduramamış değil mi ? Biraz daha objektif lütfen.Belge yok diyor adam ne bekliyorsunuz yahu.Evet kötü bi karar verdi katılıyorum ama uçurumdan düşmüşüz gibi konuşmalara gerek yok.Bu sene oynanacak işte özet bu.
Bu sezon lig gerektiği gibi başlar ve biter.Seneye artık olan olur o kadar kişi ifadesi vs.işi kolay değil.Daha iddianame bile hazır değilken erkenden kimsenin heyecan yapmasına gerek yok.Bu soruşturma sezon sonu gelmeden bitmeyecektir belli oldu.TFF'yi de işi bu kadar uzattığı için tebrik etmek gerekir
PFDK ya yollamak bi tedbirdir.. Madem öyle aynı soruyu gitsin mahkeme başkanına da sorsun sadri şener..
Federasyon şu aşamada topu yargıya atarak çok büyük bir yükün altına girmiştir. İddianamenin kabul edilmesi muhtemelen sezon ortasında olacak ve TFF o zaman karar vermek mecburiyetinde. Olur da suçluluk çıkarsa ortaya, UEFA'dan Türkiye'ye çok büyük bir ceza gelecektir. Federasyonun şuan yapacağı tek şey sanık kişi ve kurumların suçsuz çıkması konusunda dua etmek. Aksi olursa hem Mehmet Ali Aydınlar hem de Türkiye çok zor durumda kalacak ne yazık ki.
Sadri Şener'den tepki!
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karara tepki gösterdi.
15 Ağustos 2011 Pazartesi - 18:53
DHA
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamasını değerlendirdi.
Şener, kendisinin, Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Yönetim Kurulu Üyesi Recep Denizer'in tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilmesine bir anlam veremediğini belirterek, "Biz tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edildik. Madem, 'Elimde yeterli belge yok' diyorsun, bizi nasıl PFDK'ya sevk ediyorsun. Hadi kulübe yazı geldi, savunmamız istendi ve bizde gittik, 'Belgeleri paylaşamam, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis var' diyorsun, biz o belgeleri görmeden kendimizi nasıl savunacağız. Böyle iş mi olur" dedi.
"FEDERASYONDA 4 - 5 TANE ADAMIMIZ OLSA BÖYLE Mİ OLURDU?"
Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Orada bir gazeteci soruyor, 'Bu takımlar Avrupa kupasına gidecek, ilerde elenirseler veya yollarına devam ederse ve siz de bir karar verirseniz, ne olacak?' Bu soruya verilen cevap çok ilginç. Federasyon başkanı diyor ki, 'Onlar umurumda değil, o takımların bileceği bir şey.' Böyle bir şey olabilir mi? Bizim arkamız orada sağlam olsaydı böyle bir karar çıkabilir miydi. Benim federasyonda 4 - 5 tane adamım olsa böyle mi olurdu. Bizim tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edilmemiz fasa fiso. Recep Denizer adliyeye bile gitmedi. Nevzat niye sevk edildi. Biz tedbirsiz olarak sevk edildik ve şu anda görevimizin başındayız" diye konuştu.
"HAKKIMIZDAKİ İDDİALARI BİLMEDEN NASIL SAVUNMA YAPACAĞIZ?"
Federasyon başkanının net bir karar veremediğini de ifade eden Başkan Şener, "Federasyon başkanı çıkıp direkt şunu dese anlardım, 'Savunma hakkı alamadığımdan karar veremiyorum.' Ama bunu demedi, biraz öyle, biraz böyle, biraz şuradan ortaya konuştu. Şimdi lig başlayacak. İleride ne karar verilirse verilsin, biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Yargı denen müessese sadece bir tarafa işlemiyor. Elbet biz de hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Anlamadığım ise şu; Madem bazı belgeler bize gelmiyor diyorsun, o zaman hiçbir karar verme. Bizim PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edilmemiz son derece yanlış. Hakkımdaki iddiaları bilmeden nasıl savunma vereceğim. Belgelere ulaşmak yasak olunca ben nereden bilgileri alacağım. Onun bir çözümü bulunmak zorunda. Bir de en son şunu vurguluyor, 'Tüm kulüplere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.' Hangi kulüpler bunlar" şeklinde konuştu.
illa uyarmak mı lazım?
bu konu altında taşkınlık yapanlar,
asılsız ithamlar yapanlar,
tahrikâr mesaj yollayanlar,
mesajlarınızı silmekle kalmayıp, hakkınızda işlem de yapacağız.
bilinsin.