1 Günde Kral Olmadık 1 Günde Tahttan İnelim ...
Son 4 günde 3 kupa.
Printable View
1 Günde Kral Olmadık 1 Günde Tahttan İnelim ...
Son 4 günde 3 kupa.
Kupa beyi Galatasaray diye bosuna denmiyor.
Galatasaray'dan 17 Günde 17 Galibiyet ve Üç Kupa
Galatasaray basketbol takımları, 30 Eylül ve 16 Ekim tarihleri arasında oynadığı 17 maçın tamamını kazanma başarısı gösterdi. Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı, Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı ve Galatasaray TS Basketbol Takımı, bu süreçte camiamıza iki Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Kıtalararası Kupa sevinci yaşattı.
Basketbolda müthiş koşu, erkek takımımızın Turkish Airlines Euroleague gruplarını katılabilmek için oynadığı eleme maçlarıyla başladı. Litvanya'nın Vilnius kentinde sırasıyla PAOK ve Asvel takımlarını mağlup ettikten sonra finalde ev sahibi Lietuvos Rytas ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 71-63'lük skorla üstün ayrılarak Euroleague'de gruplara kaldı.
30 Eylül 2011 Cuma
18.00 PAOK 64-77 Galatasaray (Erkek Basketbol)
Yer: Vilnius, Litvanya Organizasyon: Turkish Airlines Euroleague Elemeleri
1 Ekim 2011 Cumartesi
20.00 Galatasaray 93-83 Asvel (Erkek Basketbol)
2 Ekim 2011 Pazar
19.00 Lietuvos Rytas 63-71 Galatasaray (Erkek Basketbol)
Turkish Airlines Euroleague'de grup maçlarına kalınmasının ardından Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı, İstanbul'da düzenlenen GSStore Cup'ta İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra İtalya'dan Cras Basket Taranto ve Rusya'dan Nadezhda takımlarını konuk etti. Takımımız, tüm maçlarını kazanarak turnuvada şampiyonluğa ulaştı.
3 Ekim 2011 Pazartesi
19.30 Galatasaray Medical Park 61-57 Cras Basket Taranto (Kadın Basketbol)
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu Organizasyon: GSStore Cup
4 Ekim 2011 Salı
19.30 Galatasaray Medical Park 69-54 İstanbul Üniversitesi (Kadın Basketbol)
5 Ekim 2011 Çarşamba
19.30 Galatasaray Medical Park 72-68 Nadezhda (Kadın Basketbol)
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'deki büyük başarısını takiben, ara vermeden Samsun'a geçerek Spor Toto Türkiye Kupası grup maçlarını oynamaya başladı. Sırasıyla Antalya BŞB, Erdemirspor ve Bandırma Kırmızı takımları karşısında galibiyetler alan takımımız, Spor Toto Türkiye Kupası'nda son sekiz takım arasında kendisine yer buldu.
6 Ekim 2011 Perşembe
18.00 Antalya BŞB 67-89 Galatasaray (Erkek Basketbol)
Yer: Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu Organizasyon: Spor Toto Türkiye Kupası
7 Ekim 2011 Cuma
18.00 Galatasaray 68-65 Erdemirspor (Erkek Basketbol)
8 Ekim 2011 Cumartesi
17.00 Galatasaray 83-60 Bandırma Kırmızı (Erkek Basketbol)
Galatasaray basketbol şubesi, üç günlük aranın ardından oldukça ciddi bir sınav daha verdi. Erkek basketbol takımımız, 1985-86 sezonundan sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını oynayacaktı. Ve 16 senelik kupa özlemi sona erebilirdi. Beko Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Ülker ile Kayseri'de karşılaşan Galatasaray, iki uzatma sonunda 103-97 kazanarak Ekim ayındaki ilk kupayı kazandı.
12 Ekim 2011 Çarşamba
18.30 Fenerbahçe Ülker 97-103 Galatasaray (Erkek Basketbol)
Yer: Kayseri Kadir Has Spor Salonu Organizasyon: Cumhurbaşkanlığı Kupası
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın coşkusu sürerken Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Avrupa Ligi'nde bu sezonki ilk maçına çıktı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Litvanya temsilcisi VICI Aistes Kaunas'ı 83-66'lık skorla mağlup eden Galatasaray Medical Park, bu sezon Kadınlar Avrupa Ligi'nde de iddialı olduğunu kanıtladı.
13 Ekim 2011 Perşembe
20.00 Galatasaray Medical Park 83-66 VICI Aistes Kaunas (Kadın Basketbol)
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu Organizasyon: Kadınlar Avrupa Ligi
Ve nihayet sahne sırası, Engelsiz Aslanlar'ımıza gelmişti... Galatasaray TS Basketbol Takımı, Japonya'nın Kitakyushu kentinde dokuzuncusu düzenlenen Kıtalararası Kupa'daki ilk maçında Avustralya'nın Perth Wheelcats takımını 108-43'lük skorla mağlup ediyordu. Bir sonraki sabaha karşı Japonya'dan Miyagi MAX'i 85-58 yendiğinde ise Kıtalararası Kupa'da üçüncü kez final oynama hakkını elde ediyordu. Şampiyonluk öncesinde grupta bir maç daha vardı.
Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı, aynı gün Beko Basketbol Ligi'nde sezonun ilk maçına çıktı. İlk dakikalardaki 10-0'lık skor avantajının ardından arkasına bakmayan takımımız, Olin Edirne deplasmanından 98-71 üstün ayrılarak sezona iyi başladı.
14 Ekim 2011 Cuma
07.00 Perth Wheelcats 43-108 Galatasaray (TS Basketbol)
Yer: Kitakyushu, Japonya Organizasyon: Kıtalararası Kupa
15 Ekim 2011 Cumartesi
05.00 Galatasaray 85-58 Miyagi MAX (TS Basketbol)
15.00 Olin Edirne 71-98 Galatasaray Medical Park (Erkek Basketbol)
Yer: Edirne Mimar Sinan Spor Salonu Organizasyon: Beko Basketbol Ligi
Galatasaray, finali ise 16 Ekim Pazar günü yaptı. Önce Engelsiz Aslanlar söz hakkı aldı, ardından Sarayın Sultanları. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız, grubundaki son maçında Güney Kore temsilcisi Seul MG takımını 95-49 yendi. Birkaç saat sonra ise final karşılaşmasında ev sahibi Miyagi MAX'i 68-51'lik skorla mağlup ederek tarihinde üçüncü kez Kıtalararası Kupa'da şampiyon olmayı başardı. Tarihimize bir kupa daha kazandırdı.
Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı, beş gün içinde üçüncü kupasını müzemize götürebilmek için Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Ankara Spor Salonu'ndaki karşılaşma boyunca rakibinin bir an olsun skorda öne geçmesine izin vermeyen takımımız, maçtan 85-78 galip ayrılarak tarihinde sekizinci kez kupanın sahibi oldu. Galatasaray, bu alanda ülkenin en başarılı takımı olarak kayıtlara geçti.
16 Ekim 2011 Pazar
03.00 Galatasaray 95-49 Seul MG (TS Basketbol)
08.00 Galatasaray 68-51 Miyagi MAX (TS Basketbol)
15.00 Fenerbahçe 78-85 Galatasaray Medical Park (Kadın Basketbol)
Yer: Ankara Spor Salonu Organizasyon: Cumhurbaşkanlığı Kupası
Son 17 günde oynadıkları tüm maçları kazanarak müzemize üç büyük kupa ekleyen basketbol takımlarımızı, yaptıkları harika sezon başlangıcından dolayı tebrik ederiz.
http://www.facebook.com/photo.php?v=1988645170888
İnandık Biz Sizlere ,
Cimbom Yüzümüzü Güldür Bu sene
Şampiyonluk Şarkısı,
Düşmesin DillerdeN Tirbünlerde
Haykırıyoruz Yineee ,
Tek bir dileğimiz Var Cimbombomumm Şampiyoooon Ollll
Şu Antalyayı yenelim serimize devam edelim.
Gökhan Zan 10 gün yokmuş.
Ceyhun oynar, Hakan oynar, Semih oynamaz.
Ceyhun oynar büyük ihtimalle.
Semih Kaya'dan bu kadar ümitli olmanızı anlayamıyorum. İyi olsaydı şu zamana kadar çok daha fazla şans bulurdu bence.
Yillardir Servet, Gökhan Zan gol yediriyor Semih oynasin gol yedirsin önemli degil. Madem iyi topcu degil Fatih Terim niye kadroda tutuyor o zaman. Hem de hazirlik maclarinda ve kampta cok iyiymis denilene göre.
Aydın'a verilen şansın üçte 1 i semihe verilse şuan çok farklı yerlere gelirdi. Defansta Ujfalusi ile beraber çok iyi top çevirebilirler Semih bir stopere göre çok iyi paslar atabiliyor, tek eksiği fiziğinin fazla yeterli olmaması
Bu haftaki bekledigim kadro insallah boyle olur
http://www.footballuser.com/formatio...tasaray_SK.jpg
şöyle bir kadroyla çıktığımız günü iple çekiyorum. selçuku trabzonda izlediğim kadarıyla xavi tarzında geriden atak başlatabilen bir oyuncu ve bizimde en büyük sorunumuz bu. fakat fatih hoca halen görmezden gelmeye ısrar ediyor. gökhan zan ve ya diğer defans oyuncularımızın aldığı topu direk olarak meloya atıyor. melo geriden atak başlatabilecek bir oyuncu değil o daha çok ortasaha ile bağlantıyı kuran pres yapan ve yerinde paslar atabilen bir oyuncu. bu yüzden topu selçuka attığında selçuk baskı altında kalıyor ve geri dönüp topu almaya çalışıyor. eğer böyle bir kadroyla çıkmazsak selçuktan verim alamayız. önde yekta colman tarzında dribling yapabilen çevik bir futbolcu keza enginde öyle. ayrıca sabri bundan sonra amr, eboue ise dr oynamalı diyorum. sabrinin gerçek pozisyonu sağ kanat ve geçen maç istekli oynayınca ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gördüm. semih konusunda ise; bizim futbolumuz daha çok fiziğe ve mücadeleye dayalı. bu yüzden fiziği kötü olan oyuncular için en son tercih edilen ligtir türkiye ligi ve çoğu takımımız modern futboldan uzak. fatih terim gökhan zan ve servet gibi ikili mücadelelerde fiziğini kullanıp top çalan futbolcuları daha çok seviyor. fakat bunların ikiside doğru düzgün pas atamıyor. şu iki oyuncuyu dikkatlice izleyin hatta ligte bu tür oyuncuları izleyin. ofans oyuncuları biraz baskı yaptığında hemen uzun oynayıp topu rakibe hediye ediyorlar. bu yüzden bir çok gol pozisyonu veriyoruz topu ayağımızda da tutamıyoruz. hocanın bunları düşünmesi ve ona göre hamleler yapması lazım
Kasimpasadaki oynuyan yektayi beklemeyin bence fatih hoca koreltti onu yedek beklete beklete kasimpasadaki yekta tek basina bir takimdi bana gore macin skorunu degistirbilen orta sahanin her tarafinda oynuyabilen adamdi ama galatasaraya gelince adam yedek bekliye bekliye koreldi gecen sene yine az cok oynuyordu ama fatih hoca sans vermiyor hala rierada tutturuor.
http://i.imgur.com/RJxup.jpg
Sabri Kaptan...
Melo da gösterdi bir pozisyonda armayı. Tüylerim diken diken olmuştu. Bunu yeni görüyorum. Helal olsun!
Ayrıca Semih 11'de olacak deniliyor.
Galatasaray'a Yekta'dan kötü haber
30 Ekim 2011 17:23 | NTV Spor
Galatasaray Kulübü Doktoru Sarper Çetinkaya, Kayserispor karşılaşmasında sakatlanan Yekta’nın 4-5 sahalardan uzak kalacağını söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/201/yekta3_S6FFS.jpg
Galatasaray'a Yekta'dan kötü haber geldi.
Galatasaray Kulübü Doktoru Sarper Çetinkaya, Kayserispor karşılaşmasında sakatlanan Yekta’nın 4-5 sahalardan uzak kalacağını söyledi.
Çetinkaya, Yekta'nın sol çapraz bağlarında kopma olduğunu ve futbolcunun 4-5 ay sahalardan uzak kalacağını belirtti.
Çok kötü haber.
teşekkürler fatih hoca. bu maçta semihi daha yakından izleme fırsatı buldum. daha önce çok önemli maçlarda görmüyordum kendisini fakat bir stoper oyuncusuna göre pas tekniğinin üst düzey olması benim ilgimi çekmişti. bu tarzda oyuncular sizin atakta çoğalmanıza bile yardımcı olur. çünkü ortasahada ve defansta top kaybetmediğiniz ve topu ayakta tuttuğunuz sürece ileriye taşırsınız topu ve ileride topu tutacak şut tekniği iyi bir elmander var. şahsi düşünceme göre bundan sonraki maçlarda ujfalusi ve semih ikilisi oynamalı. biz senelerdir gökhan zan ve servetin kumaşının ne olduğunu ve neler yapabildiğiniz biliyoruz. hem ujfalusi gibi bir stoper ile oynamak semih içinde çok büyük bir artı olacaktır
Yekta'nın eksikliği bizim için çok acı gerçekten de. En çok ihtiyacımız olduğu sene kendisine. Riera'yı da artık kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sene maçları çok izleme fırsatım olmuyor ama izlediğim zamanlar takımdan çok kopuk bir izlenim verdi bana.
Aysal: "Florya çiftliğe dönmüştü"
Galatasaray'da şu ana kadarki başkanlık sürecini değerlendiren Ünal Aysal, kurumsal ve finansal olarak köklü değişikliklere gideceklerini açıkladı.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 14 Mayıs 2011 tarihinde seçildiğinden beri kulüpte geçirdiği süreci, icraatlarını ve hedeflerini anlattı.
"Ben önce olayı seyrettim"
Kulübün başına geçtiğinde önce mevcut yapıyı tanımaya çalıştığını ifade eden Aysal, Hürriyet'e verdiği demeçlerde, "Bir günde girdiğiniz kulübün içindeki ortamı çok yakından bilmiyorsunuz. Bu yüzden bir müddet seyretmek zorunda kalıyorsunuz. Bizde de öyle başladı. Ben önce olayı seyrettim. Hepsini tek tek izledim. Erken hareket ederseniz, yanlış yaparsınız. Herkesin değerlerini zamanla görüyorsunuz. Kimin nerede değerli olup yardımcı olacağını anlıyorsunuz. Ben şimdi yavaş yavaş bunları devreye sokmaya başlıyorum. 4.5 ay doldu, arkadaşlarla benim uyumum çok iyi. Kendi aralarındaki uyumu sorarsanız, ona biraz var. Belki 1-2 ay daha zaman ister," dedi.
"Yukarıdan aşağı organizasyon şeması oluşacak"
İlk önceliğinin kulübe kurumsal yapı kazandırmak olduğunu belirten Aysal, "Bazı kurumsal şeyleri de düzelteceğiz. Mesela Deloitte ile anlaştık ve bize 16 haftalık bir çalışma yapacaklar. Kulübün tamamını inceleyecekler. G.Saray'ın organizasyon şemasını oluşturacaklar. Geçen hafta imzaladım bu sözleşmeyi. Yukarıdan aşağı organizasyon şeması oluşacak. Benden sonra kim gelirse gelsin, -bir otobüs şoförü bile olsa- o sistem içinde hareket edecek. Yani başkanların keyfine göre hareket etmeyecek. Bunu tatbikata sokacağız. Aynısını Futbol Federasyonu da yaptırıyor. Bunun tüzüğe de etkisi olacak. Ondan sonra eğer gerekiyorsa tüzük değişikliği ile bir seçim düşünülebilir. En büyük projem bu. 2.5 yılım var bunun için. Merkezi Manchester'da olan Deloitte'ın sırf futbola bakan branşları var. Onlar yönlendirecekler. Bu işin başına da sayın Aka Gündüz Özdemir'i koyduk," şeklinde konuştu.
"Borcun sıfıra inmesi lazım"
Sarı kırmızılıları en çok endişelendiren konu hakkında da açıklama yapan Aysal, "Diğer büyük projem ise finansal konu. G.Saray'ın 300 milyon dolar borcu varsa bunun sıfıra inmesi lazım. Ondan sonra da ileri dönük birtakım tedbirlerim var. Bundan sonra G.Saray ileride de borca girebilir. İşte o anlarda, her borca girişte hangi manevralarla o borç sarmalından çıkıp, bankaların kucağına düşmez. Onun hazırlığı var. Bu da sistemin bir parçası," ifadelerini kullandı.
"Reyes olmadan Forlan'ı ne yapayım?"
Atletico Madrid'le 3 futbolcu için anlaşmaya varmalarına rağmen yalnızca Ujfalusi'yi transfer edebilmelerinin iç yüzünü de anlatan Başkan Aysal "Reyes, Forlan ve Ujfalusi üçlüsünü alsaydık bizde çok iş yapardı. Tıpkı 2000 senesindeki Rumenler gibi. Ben adamları almaya gitmiştim. Transfer bitmişti yani. Atletico Madrid Başkanı Miguel Angel Gil de Arda'yı almaya buraya geldi. Yemekte buluştuğumuzda Miguel, 'Lütfen bu anlaşma 2-3 gün duyulmasın. Yoksa zor durumda kalırım' dedi. Ancak biz Ritz Oteli'ne gittik ve Reyes'in menajeri ile el sıkışırken, benim telefonlara her taraftan mesaj gelmeye başladı. '3 oyuncu almışsınız, tebrikler' diyorlardı. CIA böyle çalışamazdı. Tüylerim diken diken oldu. Miguel aradı, 'Bu iş soğuyana kadar olmaz. Reyes'e çok tepki var' dedi. Reyes'te sıkıntı çıktı. Bana Forlan ve Ujfalusi'yi önerdi. Ben de 'Reyes'i almazsam, Forlan gibi pahalı bir oyuncuyu tek başına ne yapayım? Sizden bir iskelet almak istiyorum' karşılığını verdim," dedi.
"Florya çiftliğe dönmüştü"
Kulübe geldiğinde karşılaştığı en büyük sorunun futbol yönetiminden kaynaklandığını belirten Başkan aysal, "Florya Metin Oktay Tesisleri için iyi bir ekip kurduk. Şunu samimiyetle söyleyeyim; mevsim başında aldığımız Florya'nın içine dünyanın en iyi yabancı teknik direktörünü getirsem, adam asite girmiş ve çıkmış gibi olurdu. Florya'da disiplin falan kalmamıştı. Kimin ne yaptığı belli değildi. Kısaca çiftlik haline gelmişti. Oraya, bilen bir adamın girmesi gerekliydi. Buraya tek gelecek isim Fatih Terim'di. Fatih Hoca'dan başkası oradaki durumu toparlayamazdı. Abdürrahim Albayrak da her zaman onun yanında. Fatih Terim'e şunları söyledim: 'Hocam şurada bir ilmik var. Bir ucu senin boynunda, diğer ucu benim boynumda. Biz aramızda frekansı kuramazsak, ikimiz birden boğuluruz. Onun için beraber koşmak zorundayız, birimizin başarısızlığı, diğerinin başarısızlığı olur. Futbol konusunda ne yaparsan... As, kes, oynat; bizden hiçbir şekilde kritik gelmeyecek sana. Ama futbol sahasının dışındaki kararlar benim kararlarım," dedi.
"Gidenin önünde durmam"
Arda Turan'ın tartışmalı gidişine de değinen Başkan Aysal, "Arda beni aradı ve telefonda yalvardı. 'Başkanım beni bırakın, gitmek istiyorum. Bu benim istikbalim. G.Saray'a yıllarca hizmet ettim. Bu hizmetin karşılığında siz de bana destek verin' dedi. Ben de son gün, hatta son saat Fatih Hoca'ya sordum. 'Bana gitmeyeceğini söylüyordu ama isterse gitsin' dedi. İş hayatımda da böyleyim. 'Gitmek istiyorum' diyen kimsenin önünde durmadım," şeklinde konuştu.
Semih Kaya: Metin Oktay Gibi Bir Galatasaraylı Olmak İstiyorum
http://www.galatasaray.org/galatasar...aber/11572.php
Semih in röportajı okuyabilirsiniz burdan.
Galatasaray'a Portekizli dev rakip
Süper Lig'e verilecek arayı boş geçirmek istemeyen Galatasaray, Portekiz'in Benfica takımı ile hazırlık maçı oynayacak.
03 Kasım 2011 Perşembe - 15:24
AA
Galatasaray Futbol Takımı, Portekiz'in Benfica ekibi ile 12 Kasım Cumartesi günü özel maç yapacak.
Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı değerlendirmek isteyen sarı-kırmızılı takım, Benfica ile İsviçre'nin Cenevre kentinde özel maçta karşı karşıya gelecek. Cenevre Stadı'nda oynanacak karşılaşma yerel saat ile 20.30'da başlayacak.
Karşılaşma için 12 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde Cenevre'ye gidecek olan sarı-kırmızılı takım, maçın ardından İstanbul'a dönecek.
Bursaspor'la Nejat Bijedic için bir maç yapılmayacak mıydı, 13 kasım deniyordu sanırım?
Geçen yıl bize bunları yaşatanlara gerçekten yazıklar olsun ...
http://www.youtube.com/watch?v=yO15u...eature=related
Sami Yen bunu hak etmemişti.
Felipe Melo: '' Futbolu Galatasaray'da bırakabilirim..''
Felipe Melo: '' Fatih Terim baba gibi. Terim deyince, aklıma 'imparator' geliyor..
Felipe Melo: '' Oynadığım takımlarda görmediğim aile ortamı Galatasaray'da var. Hayran kaldım..''
Felipe Melo: '' Tek hayalim Galatasaray kaptanı olmak..''
Felipe Melo: '' Fenerbahçe'den teklif gelse asla gitmem!..''
Felipe Melo: '' Tüpsüz dalarak, balık avlamak en büyük hobim..
Felipe Melo: '' Hayatım, maç izlemekle geçiyor. Rakiplerimizin maçlarını sürekli takip ediyorum..
Felipe Melo: '' Play - Off sistemine yabancı değilim. Süper Lig'e büyük renk ve heyecan katacaktır..
Mersin maçında gördüm ki yıllardır dediğim şey sonunda yapılmış. Hep diyordum ki tavandan zemine kadar ağ örsünler sahaya birşey atılmaz.