Kayserispor'un intertoto ve Uefa macerası
http://www.superspor.com/images/1/29..._Sevinc003.jpg
Kayserispor, cumartesi günü Yunanistan'nın Valos beldesinde oynayacağı Larissa maçının hazırlıkları tamamlandı. Sarı kırmızılı ekip cumartesi günü THY'den kiralanan özel uçakla Yunanistan'a gidecek. 45 bin dolara kiralanan uçak masrafının yarısını Organize Saneyi bölgesindeki işadamları ve sanayicilerin karşılacağı açıklandı.
"BU İŞE SİYASİ BAKMAMAK GEREKLİ"
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sarı-kırmızılı ekibin Larissa ile oynayacağı maçın normal ve sıradan bir futbol maçı gibi algılanmasını istedi. Sağlam," İki ülke arasındaki dostluk köprüsü ve iyi ilişkilerin bu karşılaşmada da devam edeceğini düşünüyorum. Bizim için olağan bir futbol maçı. İki ülke arasındaki politik düşünceler bizi etkilemez. Sahaya çıkar topumuzu oynarız. Her iki maç için de gergin bir ortam olacağını düşünmüyorum. Centilmence karşılıklı iki futbol maçı oynayacağız"dedi.
KAYSERİSPOR ÖZEL UÇAK TUTTU
Kayserispor Yunanistan'ın Larissa takımıyla oynacağı karşılaşma için THY'den indirimli olarak özel uçak tuttu. Kayseri Valisi Osman Güneş ile Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de yer alacağı kafile, cuma günü Kayseri'den Selanik havalanına inecek. Kayserispor kafilesi buradan da otobüsle maçın oynanacağı Valos beldesine geçecek.
Bu arada, sarı kırmızılı futbolcuların vize işlemleri sorunlu olarak tamamlandı. Kayserisporlu futbolculardan İranlı Hamed Kavianpour'un vizesi son anda onaylandı.
SAĞLAM GENÇLERİ BEĞENDİ
Kayserispor'un genç oyunculardan kurulu takımla Bursasspor'a karşı oynadığı özel maçta sergilediği performans teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı sevindirdi. Kayserispor'un 2-1 yenildiği karşılaşmada, Sopron maçında forma giyen oyunculardan sadece Kamber yer alırken, Paraguaylı Toledo ilk maçına çıktı. Ertuğrul Sağlam," Özellikle ikinci yarıda takımın tamamı alt yapı ve denediğimiz gurbetçi oyunculardan oluştu. Bursaspor gibi Süper Lig'in yeni takımı karşısında genç oyuncularımı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum" dedi. Bu arada denfasta stoper olarak denenen gurbetçi Gürman'da beğenildi.
Kayserispor'un UEFA için son sınavı!
Kayserispor UEFA Kupası yolundaki son sınavına bugün çıkıyor. Tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele eden Kayserispor, İnter Toto 3. tur ilk maçında 0-0 berabere kaldığı Yunan Larissa’yı konuk edecek. Saat 18:00'de başlayacak karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak. Kayserispor turu geçerse bu sene UEFA Kupası'nda Türkiye'yi Beşiktaş ve Trabzonspor'dan sonra temsil edecek olan 3. takım olacak.
Tarihi bir başarıya imza atmak istediklerini söyleyen Kayserispor Başkanı Recep Mamur, "Kuruluşumuzdan 40 yıl geçtikten sonra ilk kez Inter Toto'ya katıldık. Larissa'yı elediğimiz takdirde ilk kez UEFA Kupası ön eleme maçlarına kalacağız. Böylesi muhteşem başarılara imza atacak bir takıma destek verilmesi gerektiğine inanıyorum. Kayserispor'u sevenleri, Kayserili olanları, tarihe tanıklık etmek isteyenleri tribünleri doldurmaya ve bize destek vermeye çağırıyorum" dedi.
Kayserispor'da Johnson'un sakatlığı tamamen geçerken, kaptan Bülent’in durumu ise maç saatinde kesinlik kazanacak.
Karşılaşmanın bilet fiyatları şöyle belirlendi: Kale arkası: 5 YTL, açık tribün: 10 YTL, kapalı tribün: 30 YTL.
Kayserispor:
İvankov
Reşad
Aydın
Johnson
Fatih Ceylan
Mehmet Topuz
Kamber
Ragıp
Bülent Bölükbaşı
Gökhan
Muhammed Hanefi