FIFA'dan G.Saray'a Ribery şoku!..
Galatasaray kulübü, sözleşmesi sürerken Fransa'nın Marsilya kulübüne giden Frack Ribery ve Marsilya kulübü aleyhindeki hukuk mücadelesini kaybetti. Galatasaray'ın başvurusunu inceleyen FİFA, Ribery'nin Cimbom'dan gidişinin haklı gerekçeye dayandığına hükmetti ve Galatasaray'ın 10 milyon avroluk tazminat talebini reddetti.
FİFA sözcüsü, "Kararımızı 30 Mayısta vermiştik. Bunu bugün taraflara tebliğ ettik. Oyuncunun, sözleşmesini haklı sebeplerle bozduğu tespit edilmiştir" dedi.
Ribery, 2005 ocağında Galatasaray'la 3,5 yıllık sözleşme yapmış, ancak birkaç ay sonra, ücretini alamadığını söyleyerek, Marsilya takımıyla mukavele yapmış, Galatasaray yönetimi de bunun üzerine Ribery ve Fransız kulübü aleyhinde FİFA nezdinde hukuk mücadelesine girişmişti.
16.11.2006
Kaynak : AA
G.Saray'ı İngilizce yaktı!
Aslan'da, FIFA'nın, Ribery için yapılan tazminat başvurusunu geri çevirmesinin şoku yaşanıyor. 15 Haziran 2005 tarihinde 1 milyon 225 bin euroluk alacağının zamanında ödenmediğini ileri sürerek Marsilya'ya kaçan Ribery için sarı-kırmızılı kulübün yaptığı 10 milyon euroluk tazminat isteğini haksız bulan FIFA'nın ilginç bir gerekçeyle bu kararı aldığı öğrenildi.
FIFA'nın, Galatasaray Kulübü ile temasa geçerek Fransız yıldıza imzalatılan 30 Mart 2005 tarihli, "Hiçbir alacağım yoktur" belgesinin İngilizce olması yüzünden 10 milyon euroluk tazminat isteğinin kabul edilmediğini bildirdiği vurgulandı. Sözleşmesi de İngilizce olan Franck Ribery'nin, FIFA'ya, İngilizce bilmediği için imzaladığı belgenin içeriğini anlamadığını söylediği kaydedildi.
Son umut CAS Ribery davasında Galatasaray için son umut olarak İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kaldı. Sarı - kırmızılı yönetici Mehmet Helvacı, 21 günlük yasal süre içinde CAS'a başvurarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını açıkladı.
18.11.2006
Kaynak : Milliyet