Atletico Madrid Hikayeleri!!!
Bu konuyu okumaya başlamadan önce sizi uyarıyorum. Abonelik iptalimiz yoktur. :D Gülme krizinden sorumlu değiliz. CHEMrah TV olarak size müthiş bir 30 sayfa sunuyoruz. Bu sayfa sayımız her geçen gün artıyor ve buradaki rakamlar güncellenecek. Konudan memnun kalmayanlara parası 1999 gün içinde iade edilecektir. Yayınlarımızın tüm hakları saklı olup kendi kariyeriniz için fikrimizi alabilirsiniz. Bu konu 6 ay içinde kendini imha edecektir. 1 Temmuz günü KPSS'de başarılı olamazsam artık sizin bir emrah44'ünüz olmayacak. Günlerimiz sayılı belki daha önceden de aranızdan ayrılabilirim. Ömrümün şartları elverişli oldukça burada olacağım. Bu giriş metni orjinal değildir. Bir gün çekip gidersem meraklanmayın diye yazıyorum. (Verilmek istenen mesaj : Konu abonelerini önemsiyoruz) Puahaha!!! Lüften konuyu okuduğunuza dair bir işaret verin, daha iyisini yapmaya istekli olayım. Emrah Gürbüz burada.
Vicente Calderon Yıkıldı! Ofsayttan Gol!!! (1. konu)
Evet Vicente Calderon yıkıldı adeta! Dün oynadığım İspanya Ligi maçında Atletico Madrid'in başında Betis'e karşı sahaya çıktım. İlk 20 dk da yediğim iki golle yenik duruma düştüm tam maç gitti derken, son derece cesurca bir hamle yaptım. AMC Oynayan Galletti'yi çıkardım. Hani kötü oynadığından değil de oyunun gidişatını değiştirmek için. veeee... ikinci yarıda beraberliği yakaladım ama kazanmam lazımdı ve oyuna Maxi Rodriguez'i aldım. Artık oyun bana döndü ve üstüste ataklar başladı. Maçın berabere bitmeyeceği belliydi, derken frikik kazandım. Antonio Lopez topun başına geçti, ortaladı ve Maxi kafayı vurduğunda sevinemedim çünkü ofsayt olduğunu sandım. Ama hakem golü verdi. Spiker de ofsayt gibi dedi. Maçı böylece 3-2 kazandım ama içime sinmedi. Haksız kazanç oldu. Maçtan sonra ise büyük tartışmalar başladı. Gazateciler bana "Maxi'nin golü ofsayttı. Ne söyliyeceksiniz?" diye sordu ben de, bir Galatasaraylıya yakışır bir cevap verdim. "Betis için üzgünüm ama futbolda bazen böyle şeyler oluyor". Bu yoruma Maxi Rodriguez çok olumlu tepki verdi. "Emrah Gürbüz'ün cesaretine hayran kaldım" dedi.
Yani kısacası Vicente Calderon yıkıldı! Alttaki görüntüde ofsaytı açık bir şekilde görüyoruz. Photoshop'ta çizdiğim ofsayt çizgisiyle rahatlıkla görüyoruz pozisyonu. Oyun eksikleri çok olmasına karşın işte böyle güzelliklerle dolu. Sizin de başınıza gelebilir. Bence benim yaptığım yorumu yapmalısınız. Tabi ben daha sezonun 5. haftasındayım. Son haftalarda bu yorum başınıza iş açabilir. Sondaki görüntü de maç sonundaki yorumlar.
Sizlere bu guzel aksamin goruntulerini de veriyorum iste dev mac!!!
http://www.gizliarsiv.com/v/6658389/..._3_2_.rar.html
ATLETICO MADRID'IN SAHAYA YAYILIŞI
..............ST................ Forvet Bölgesi
............AMC............... Atak Oyuncu Bölgesi
ML.........................MR Orta Saha
..........DM.....DM.......... Defansın Önü
DL.......DC......DC.....DR Defans Bölgesi
..............GK................ Kaleci
Olaylı Maçtaki Ofsaytı Yalnızca Bizim Televizyonumuz Görüntüledi : :k:
http://img168.imageshack.us/img168/7...saaaaytau6.jpg
Maç Sonundaki Yorumlar :
http://img86.imageshack.us/img86/1739/macsonuhz7.jpg
Adini Yazmislar WC Kapisina Luis Garcia!!!
Ispanya liginde 19. haftanin acilis macinda, bir cumartesi aksaminda rastladim size :D Herkese iyi aksamlar, kovalasin sizi tavsanlar sevgili seyirciler. Bu gun, 24 Kasim ogretmenler gununden bir gun sonrasi, 25 Kasim. Bu cumartesiyi agaca baglayan gecede sizinle harika bir maci tartisacagiz. Cunku bu gun sadece bir mac oynandi. Skor ve son puan durumu soyle :
http://img258.imageshack.us/img258/3411/gollerwg0.jpg
http://img258.imageshack.us/img258/5489/tablogn0.jpg
Evet Ispanya ligi tum gorkemiyle suruyor ve "sade sahane" Atletico Madrid tat vermeye devam ediyor. Bu gun saat 19:00`da baslayan mac az once sona erdi. Oyuncular duslarini alirken biz de konuklarimiza merhaba diyelim. Evet bu gun birbirinden degerli bir konugumuz var. Milli takimlar teknik direktoru Sn. Fatih Terim!
`Hocam hosgeldiniz`
`Hosbulduk`
Tabi her zaman ki gibi Omer Urundul ve Bulent Yavuz, hosgeldiniz!`
`HosbHosulbduuldkk` (sesler birbirine girer...)
Ve evet sevgili seyirciler once, sizi daha fazla bekletmeden, bu guzel macin ilk yarisini izleyelim, ondan sonra degerli konuklarimizla birlikte bu maci yorumlayacagiz. Gunun maci simdi ekranlarinizda.
1. Yari :
Evet tesekkurler Abdulmuttalip. Sevgili seyirciler bu gun Lluis Companys stadinda, bu buz gibi havada, icimizi isitan muhtesem bir mac vardi. Espanyol ile Atletico Madrid karsilasti. Bu stad ayni zamanda Vincent Company`nin dogdugu yer sevgili seyirciler. Macin basinda Atletico teknik adami Emrah Gurbuz, Turkiye bayragiyla sahanin ortasinda danalar gibi kostururken, tribunlerdeki cok az sayidaki Turk taraftar cilginlar gibi dans etti. Bu siradan macta ustelik bir Ispanya ligi macinda Emrah Gurbuz`un bu davranisini anlamak
guctu. Ancak sebebi sonradan anlasilacakti. Mac oncesi, Espanyol taraftarlar Ispanya bayragi acmislardi. Emrah Gurbuz`un de Ispanyolcasi kit oldugu icin, Espanyol`u Ispanyol anlamisti. Iste Sir Emrah Gurbuz`un bayrak sovunun sebebi buydu. Ancak bu durum statta bir tepkiye yol acmadi, aksine gulusmelere neden oldu.
Macin ilk yarisi basladi. Atletico Madrid maca su 11 ile cikti. Kalede Leo Franco, savunmada sagda Valera, solda Marcelo, ortada Pablo ve Perea, orta sahanin saginda Maniche solunda Kevin Larsen, savunmanin onunde Gabi ve Costinha, ileride Maxi Rodriguez ve onun da onunde tek forvet olarak asi cocuk F.Torres. Sol kanatta, sezon basinda Martin Petrovu sattigi icin sikinti yasayan Sir Gurbuz, onun yerine transfer ettigi Kevin Larsen`den umutluydu ve Larsen de onu utandirmadi. Daha 4. dakikada, hakemin baslama ufuruguyle islanan duduk kurumadan Kevin Larsen 25 metreden, caprazdan topu 90 a takti. Ustuste pozisyonlar olmaya basladi. 12. dk da sol kanattan gelisen atakta, bu macta Antonio Lopez`in yerine ilk onbire alinan Marcelo`nun ortasinda F.Torres gelisine oyle bir vole cakti ki savunma dondu kaldi ve donmus bir nesne olan Lacruz`a carpan top aglarla bulusunca henuz macin basinda Madrid takimi 0-2 one gecti. Bu pozisyonda Lacruz`la Kameni cok sert bir sekilde tartistilar. 3 dakika sonra Valera`nin yaptigi faulden kazanilan serbest atis hemen kullanildi ve ceza alanina giren Luis Garcia yerde kaldi macin hakemi az tereddutlu penaltiyi verdi. Penaltiyi Luis Garcia kullandi ve skor 1-2 oldu. Oyun bir anda ters yuz oldu ve bu kez hakem Gabi`ye sari kart cikardi hemen ardindan da Espanyol`un ikinci golu geldi. Daha sonra karsilikli ataklarla gecen 27 dk da gol cikmadi ve takimlar soyunma odasina 2-2 berabere gittiler.
Barcelona`da macin ilk yarisi boyleydi. Ikinci yariya gececegiz ama once sayin Terim`e donmek istiyorum. bunca isinin arasinda bize vakit ayirdiginiz icin tesekkurler. Su an milli takimimiz Barcelona`da Norvec`le oynayacagi macin hazirliklarini yapiyor. Sayin Terim`de bizi kirmayarak o kadar merdiveni cikti ve programimiza geldi. Sn Terim sizi fazla tutmamak icin hemen goruslerinizi alayim. Maci izlediniz. Nasil buldunuz Ispanya ligini, bizim ligimize oranla. Ozellikle Ilhan Parlak`i izlemek istiyordunuz ama Sir Emrah Gurbuz bu gun onu kadroya almadi.
`Oncelikle herkese iyi aksamlar. Simdi ben biliyorsunuz senelerce GS`in basinda sayisiz maca ciktim Turkiye ligi`nde. Tabi La Liga dunyanin en iyi ligi bence Serie A`dan sonra. Ben daha cok Fiorentina ile ilgili konusuruz sanmistim ama neyse. Evet bu gun Ilhan`i izlemek istiyordum ama olsun biz zaten hocalarimiza surekli izletiyoruz yurtdisindaki oyuncularimizi. Ilhan zannedersem Mallorca`ya kiralanacakmis. Mallorca bildiginiz gibi Atletico`nun pilot takimi. Istedikleri zaman Ilhan`i gonderirler buna kimse karisamaz. Ben oncelikle iki takimi da kutluyorum. 3-3`luk harika bir mac izlettirdiler bizlere. 4-4`luk olabilirdi ama olsun.
`Sayin Terim F.Torres`in Turk milli takiminda olmasini ister miydiniz?`
`Simdi bu gun F.Torres`i begenmedim. Zaten kotu oynadi. Bu soruyu niye sordunuz anlamadim. Yani boyle kasitli sorulara cevap vermem mumkun degil Sn. Abdulmecid.
`Peki hocam sizi yormayalim. Norvec sinavinda basarilar, alnimizin akiyla cikarsiniz insallah!`
`Tesekkurler, amacimiz o. Herkese iyi aksamlar.`
Evet Fatih hocayi gonderdik. Sn. Urundul simdi mi konusmak istersiniz mac sonunda mi konusalim maci?
`eee, seeeey mac sonunda konusalim`
Peki o zaman tekrar Barcelona`da, Espanyol - A. Madrid macinin ikinci yarisindayiz.
2. Yari :
Tekrar tesekkurler Salihamidzic. Sevgili gol severler, ikinci yarida 71. dakikaya kadar F.Torres ile Kameni arasinda gecen macin seyrini yine Luis Garcia degistiriyordu, 3-2. Ve artik Atletico tribunleri isyan bayragini acmisti bu bayragin eni 70, boyu ise tam 10 metreydi. Sir Emrah Gurbuz`u bir tedirginlik almisti. Bir ara yedek kulubesinden firlamis ve macin gozlemcisiyle birseyler konusmustu. Dakikalar ilerledikce daha hircinlasiyor, taktik ustune tavuk yiyordu ama nafile, mac artik ruzgari da arkasina alan Espanyol`a donmustu. Sir Gurbuz bir ara Kaleci`nin sakatlanmasindan kaynaklanan arada Maxi Rodriguez`e birseyler soyluyordu. Kimse neler oldugunu anlayamamisti. Herkes bu ikiliye bakiyordu. Sonra Maxi Rodriguez Sir Gurbuz`un yanindan ayrildi, orta sahada durdu ve soyle bir tribunlere bakti. Yere coktu ve iste o anda Atletico oyuna baslamisti. Alti aylik sakatlik doneminden sonraki ilk macinda gecen hafta Barcelona macinda 2 asist yaparak macin yildizi olan Miguel, David tarafindan dusuruldu ve yaklasik 32 metreden Atletico bir frikik kazandi. Dakikalar 90+1 i gosteriyordu. Takimin birinci frikikcisi Antonio Lopez`in olmadigi macta topun basina Maxi Rodriguez gecti. Tribunlerdeki yaklasik 45784 kisi nefesini tutmus bu serbest vurusun gecmesini bekliyordu. Maxi topa dogru geldi, vurusunu yapti ve Van Hooijdonk`un Super Kupa finalinde Real Madrid`e frikikten attigi golun bir kopyasini aldi. Top oyle bir gitti ki koseye, kaleci caresiz bir sekilde izledi Maxi`nin hokkabazligini. Sir Emrah Gurbuz bu golu, sevincten, yanlislikla (!) saha kenarindaki ponpon kizlara sarilarak kutladi. Tabi bu goruntu CHEMrah TV kameralarinda ilginc bir enstantane olarak yer etti. Evet mac kisaca (!) boyleydi. Simdi soz tekrar Istanbul`da, Abdulcabbar`da. Abdulcabbar !!!
http://img490.imageshack.us/img490/8...ncupuanlk7.jpg
Arkadaslarimiza tesekkur ediyoruz. Evet Sn.Urundul maci nasil buldunuz kisaca degerlendirir misiniz?
`Espanyol her zaman ki takim tertibinden uzak bir sey cizdi. Tamudo oyunda nerdeyse yoktu. Ozellikle Espanyol`un kanatlari kapatmasi ve kanat oyuncularinin bloklar halinde yer degistirmesi ve seylere, beklere yardim etmeleri seyin cevrilmesinde onemliydi. Ben F.Torres`in biraz simardigini dusunuyorum. Fizik gucu cok sey. Ayrica Arda`nin yaptigi hareket cok gereksizdi. Ozellikle Gerard`in performansini seyettim, begendim. Kaleci Dida`nin da bu seyiyle haftaya ilk 11`de oynamasini zor goruyorum.`
Tesekkurler Sn. Urundul. Evet sevgili seyirciler artik programi kapatma vaktimiz geldi. Bu macta tartismali pozisyon olmadigi icin Sn. Yavuz`a soz hakki veremiyoruz. Sn. Yavuz ayaklariniza saglik. Keske herkes sizin gibi sessiz sakin olabilse. Tabi para aldiginiz icin size en azindan bir soru sormamiz gerekiyor. Sizin genel olarak mactaki pozisyonlar hakkindaki gorusunuz nedir?
`Pozisyonlar cok tehlikeliydi. Ben Gimnastic takiminin bir pozisyonunu cok begendim...`
`Sn. Yavuz ne Gimnasyic`i Espanyol - A.Madrid macindan konusuyoruz.`
`Sen genel olarak diyince ben oyle anladim heheheheee Abdulkerim sen de yani. Ben sana bak tahtada anlatayim bunu...`
`Tamam tamam! Sn. Yavuz gerek yok anladim efendim anladim!!!`
`Evet size de geldiginiz icin tesekkur ediyoruz. Her ne kada eviniz yandaki apartmanda olsa da sagolun.`
Sevgili seyircilerimiz bu maci konusmaya devam edecegiz. Simdi kisa bir ara veriyoruz. Bu arada siz 15-20 adet dizi ve 50-60 tane yarisma izleyebilirsiniz. Biz haftaya burda olacagiz. Bu hafta Sampiyonlar Ligi haftasi. Simdiden hepinizin Sampiyonlar Ligi haftasini kutluyorum. Herkese iyi geceler.
Bir Atletico Hikayeside Benden,
Şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkmıştım ve rakibim Chealse idi. Aynı grupta olduğun takımla çeyrek finalde karşılaşabiliyormusun bana bir hata gibi geldi ama neyse. Maçı oynamamdan 1 hafta önce Agüero sakatlandı. Önemli değil nede olsa kadro geniş diye düşünüyordum, taki maçtan 3-4 gün öncesine kadar. Dünya kupası Güney Amerika elemeleri için kadrolar açıklandı. Tam 8 tane oyuncum kadroya çağrıldı ve maalesef maçlar çakışıyordu. Giden oyuncularım Maxi Rodrigez, Leo Franco, Cesar Delgado, Claudio Pizarro, Marcelo, Claudio Maldonado, Sherman Cardenas, Roque Santa Cruz. Bu oyuncularımın çoğu ilk 11 de yer alan oyuncular. Gençlerden oluşan bir kadro ile kendi evimde chealseaye karşı en az zararla kurtulmanın yolunu arıyordum. Kadromda ilk 11 den Zaccardo, Ze Castro, Pablo, Raul Garcia, ve Yohan Gourcuff yer alıyordu. Neyse maç başladı ben yenilgiye kesin gözü ile bakarken 4. Dakika Garcianın gölü ile adeta havalara uçtum. 13 te Soldado sakatlandı sonra Shevchenko 1-1 yaptı, ben yine ümitsizliğe kapılmıştım. Chealse akın akın geliyordu. 56. Dakikada Gabriel Torje durumu 2-1 yaptı yine sevindim ama fazla sürmedi, bu kezde 68 de Radoi sakatlandı. Ben gol attıkça bir oyuncum gidiyordu :) . Sonra Shevchenko 2 kez daha sahneye çıktı ve 2-3 malup ayrıldım ki bence büyük bir başarı idi.
İkinci maç için ümidim hiç yoktu. Grup maçlarında 1 puanı zor alabilmiştim şimdi kendi evimde 2-3 kaybettikten sonra hiç şansım yoktu. Bu arada Chealsenin Arjantinli oyuncusu Coloccini o zamana kadar her arjantin maçında ilk 11 de çıkmasına rağmen bana karşı oynadı milli maça gitmedi benim ise seçim şansım yoktu. İkinci maçta ümiim yoktu ama önce 27 de terry kendi kalesine attı bir tane, ben yine acaba diyordum ama en az 1 tane daha gol gerekiyordu. Maç bir o kalede 1 benimkinde Leo Franco destan yazıyordu kalede. derken 79 da Delgado 84 te Gourcuf'un golleri geldi 0-3 kazandım ve yarı finale kaldım. Benim için inanılmaz bir başarıydı.
Yarı finalide kısaca anlatayım çünkü o maçları fazla hatırlamak istemiyorum. :)
İlk maç deplasmanda idi ve ezici bir atak üstünlüğü ile maçı 1-2 aldım. İkinci maçta çok rahattım nede olsa kendi evimdeyim ve skor avantajım var ayrıca Messi, Ronaldinho ve Eto'o yok diyordum. Ama maç hiç beklediğim gibi gelişmiyordu 3. dakikada Deco 0-1 yapmıştı bile ve her atak Barcanındı. Derken 37 ve 49 da Saviolanın golleri beni koltuğa iyice gömmüştü Bide 3. golün tartışmalı olması iyice moralimi bozuyordu. 61. dakikada 1 gol atmıştım oturduğum yerden fırladım ben gole seviniyordum ve sakinleşip oturduğumda golün sayılmadığını gördüm moral iyice bozulmuştu. Sonra 74. dakikada 1 gol daha attım ben yine seviniyordum ama yine sayılmadı benim moral bozukluğunun yerini sinir aldı. Artık maçı takip edemiyordum bile 80. dakikada 1 gol daha attım yine sayılmaz derken sayıldı ama benim 2 gole ihtiyacım var daha, tabiki atamadım ve orada elendim. Çok üzüldüm ama daha çok kızgındım.
Bu arada oyunda ispanya liginde 3 ten fazla yabancı oyuncu oynatılabiliyor. Ben en fazla 7 tane oynattım ama 9 da oluyor. Kadro kaydettirirken 3 yabancı C takıma 3 tane B takıma kaydettiriyorum sonra yeni yabancı alırsam onları A takıma kaydettiriyorum. Sonra C ve B dekileri A takıma alıp oynatıyorum (w) Bu hatayı düzeltmeseler bari.