http://img231.imageshack.us/img231/690/turkidr3.jpg
Eksiklerimiz var. Ama 1-0 kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü oynamaktan çok oynatmamayı düşünen bir rakip var karşımızda. Ayrıca dilerim ki yaptıkları sert faullerle oyuncularımızı sakatlamazlar.
İbret-i aLem oLması için 25 tane feLan atmamız Lazım. Ama ben 4-5 fark iLe kazanırız diyorum.
Fark atmamız lazım en az 7-8 gol atsak süper olur
Bu Maçta Yıldıraya Çok İhtiyacımız var Umarım Oynar çünkü arkadaşın dediği gibi defansları açmakta bazen zorlanıyoruz ama herşeye rağmen onlardan çok daha güçlüyüz 3-0 tahminimce
Ermenistan'a fark atacak takım yoktur yahu dünyada :) Gol yememek daha doğrusu rakibi oynatmamak için yapmayacakları numara yok
Grupta ki en zor maç. Fark diyorsunuzda ben 1-0 kazansak sevineceğim. Medya gittikçe namus meselesi yapıp, oyuncuları sıkıntıya sokuyor. Kazanırsak ne mutlu bize.
Rahat alırız;)Bir de fark atarsak tadından yenmez...
Her ne kadar bu sadece bir spor olsa da rakip Ermenistan olunca iş değişiyor. 1-0 beni mutlu etmez, Ermenistan asla rakibimiz olamaz, oyuncular da şavaşa çıkacak gibi elbette hazırlanmasınlar ama hassasiyetin de farkında olsunlar, çıksınlar, mücadelelerini yapıp, farklı kazanıp gelsinler.
Türkiye artık kazanmayı öğrendi ve kazanacaktır..
İşin politik yanının elbette bir önemi yok ama bizimklerin kalitesi ortada. Maçı alırız.
Ermenistan bizden zayıf bir rakip ama öyle fark falan olacağını sanmıyorum.Çünkü adamlar kapanarak oynayacaklardır.Maçın havası malum sebeplerden dolayı maçın daha zor olmasına neden olacak.Yinede kazanırız diye düşünüyorum.Kazanmalıyızda..
dipnot:Fatih Terim bu tür maçlarda takımı çok iyi motive ediyor.
Ermenistan,Avrupa şampiyonası yarı finalistine karşına hırslı bir futbol sergileyecek.Zorda olsa Türkiye kazanır.
Kesinlikle almamız gereken bir maç.Dünya Kupası'na gitmek istiyorsak bu tür bizden daha düşük kalitedeki takımlarla yapılan maçlarda puan kaybetmemek gerekiyor.Ayrıca Fatih Terim oyuncuları bu maçın havasına iyice sokar...
Maçı savaş alanına çevirmek hiç doğru değil.Hem gereksiz yere oyuncuları germeyede gerek yok.Her maçın olduğu gibi bu maçında değeri 3 puan.
Ben 1-0 kazanırız diye düşünüyorum çünkü kapanan savunmaları açmakta çok zorlanıyoruz.Misal deplasmanda Malta maçı,Moldova maçı o yüzden çok dikkatli olmalıyız.İlk golü atarsak rahat kazanırız.
ne yapıp edip bu maçı net bir galibiyetle bitirmeliyiz .
Birde Euro 2008 elemelerinde hep küçük takımlara kaybettiğimiz puanlardan dolayı zorlandık.Dikkatli olmakta fayda var..
Kazanalım da nasıl kazanırsak kazanalım mümkünse farklı.
Rahat kazanmamız gereken bir maç.Maçtan önce ve sonra kavgalar olma olasılığı çok yüksek.Güle oynaya kazanırız maçı.
Rahat kazanırız , umarım siyaset karışmaz..
Maç içinde kırmızı kart olacağı belli. Kesinlikle fark bekliyorum. Maçtan önce Hocamız çok iyi şekilde motive edecektir.
Takım kalitemiz ile rahat kazanamamız gereken bir maç ancak deplasmandayız ve bu bir spor desekte siyasi durumlarda baskı yaratacaktır. Umarım 3 puanla başlarız.
Eklemek istediğim diğer konuda;
Forumumuzda karşı rakibi küçümseyen mesajlar yollamak yasaktır. Lütfen bu konuya dikkat edelim.
Maçın psikolejik unsurlarını göze alırsak bu maçı kazansakta kolay bir maç olacağını düşünmüyorum . Oyuncularımızın motivasyonlarını kaybetmemesi gerekir Fatih Hoca bunu sağlayacaktır bence
ermenistan a fark atacağımızı düşünmüyorum.ermeniler kendi sahalarında biricik dostu Türkiye ye yenilmek istemiyecektir ve bunun için elinden geleni yapacaktır..işimiz o kadar kolay değil
Ka-zan-ma-lı-yızzzzzzz ..
Şahsen, ne kadar bu maça savaş değil siyasi bişey değil sadece spor denilse de ben sahaya çıksam atalarım aklıma gelir daha hırslı daha azimli oynarımmm ! Sonuçta daha Türkiye Cumhuriyetini tanımdığını söyleyen bir topluma karşı oynuyorsunuz .. Merak etmesinler sahada soluğumuzu enselerinde hissedince bakalım hala tanımayacaklar mı : )))
Türkiyem kalplerimiz ve dualrımız seninle , başarılar çocuklar..
yürüyün be gökçe den gazı da aldınız.yenilirseniz bu topraklara ayak basmayın...
şaka bir yana yenilirsek hiç iyi olmaz..hatta çok kötü olur
:D hehe
Ya açıkçası yenilirsek çok üzülürüm ve kızarım ama çok kötü olmaz gruptaki halimiz Belçika'dan üç puan almamız garantileşir o kadar :D
Disiplinli olursak yenemeyeceğimiz takım yoktur ve inşallah kazanırız...
3 puanı alırız.
Zor maç olmayacak beklediğimizden daha güzel geçecek bence
Bu maçı en az 3 0 almalıyız
Türkiye nin bu maçta kesinlikle tahriklere gelmeden dostça bir mücadele edip haklı bir oyunla maçı kazanıp dostani tavırlarla maçı bitirmesi ve paşa paşa ülkemize dönmesi lazım..
ancak bu sayede birilerine tarihi yanılgıları gösterebiliriz..eğer tahriklere kapılırsak çok şey kaybederiz..
Bende fark bekleyenlerdenim.. Rahat yenmemiz lazım, karşımızda çok güçsüz bir takım var..
Zorlanmayız 2-0 Kazanırız Heralde.
kesinlikle öyle..ki bunun örneğini ümit milli maçta verdiler..
Fatih hocanın da dediği gibi bu bir savaş değil maç..üstün kalitemizi ortaya koyup bu maçı olağan bir grup maçı olarak görüp onları yenerek Belçika maçını düşünmeye başlamalıyız..
bu maç grubun en zor deplasmanı bence..
bu maçta milli futbolcularımız ne kdar uyarsalarda karsılarında ermenistan oldugu için hırslı oynyacaklardır colin kazım hariç :D cunku adamın Dünya yıkılsa umrunda degil aslında bu macın tam admı alpay özalan :D alpay olsaydı maçta garanti 3 kırmızı kart 2 penaltı falan olurdu herhalde:D amam inşallah mac beraberliğe kitenmez eger 80 lere kadar beraberlik olursa bir yantop falan golu yıyebilir ayrıca artık amerikları kondısyonerlerimiz yok:D ama bu maçı kazanıcagımızı dusunyorum
Bu işi siyasi kısımlara çekmeden başarılı bir futbolla yeneceğimizi düşünüyorum.Onların bize karşı siyasi içerik göndererek yapacağı saldırılara aldırmamamız lazım.Güzel oyunla farklı bir galibiyet bekliyorum.Onlara atacağımız gollerle cevap vereceğimize inanıyorum:)
Geçen seneki Malta maçı gibi oLmaz inşallah.ermenistan kendi sahasında süpriz sonuclar yapan bir takım ama biz oraya Avrupa 3.sü olarak gidiyoruz.Bizim milli takımının ne yapacağı belli olmuyor.Umarım kazanırız fark atarsak da süper olur.
Puan kaybedeceğiz gibi geliyor bana :(. İnşallah kazanırız. Böyle takımlar bize hep ters gelir.
FORVETTE SEMİH VE MEVLÜT!
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve Emre Belözoğlu, Ermenistan ile oynayacağımız tarihi maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kadroda bir çok sakat oyuncunun bulunduğunu belirten Fatih Terim, Ermenistan karşısında çift forvet ile mücadele edeceklerini ve ileri ikilideki isimlerin Semih Şentürk ve Mevlüt Erdinç olacağını açıkladı.
"ERMENİSTAN MAÇINA HAZIRIZ"
Ermenistan maçına hazır olduklarını ifade eden Terim, "Ligimiz bu sene geç başladı ve sadece iki maç oynadık. Bütün bunlara rağmen, oyuncularımız Milli Takım'da çok farklı performans sergiler. Bu şu an için dezavantaj olarak gözüküyor ancak benin oyuncularım Milli Takım'a geldikleri zaman sorunlarını yanlarında getirmezler" dedi.
Sakatlıklara alıştıklarını belirten Fatih Terim" Bazın oyuncularımız sakat o yüzden takıma çağırmadık. Nihat ve Hamit bizim için çok değerli oyuncular. Ancak biz artık sakatlıklara alıştık. Burada da sakat oyuncularımız var. Biz EURO 2008'de de sakatlık sorununu ciddi anlamda yaşadık. Biz artık bu sorunları aştık. Kime forma verirsek, herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor." şeklinde konuştu.
"ZOR OLACAK AMA KAZANACAĞIZ"
Ermenistan maçının zorlu geçeceğini belirten deneyimli teknik adam "2010 Dünya Kupası Elemeleri'ne şu ana kadar hiç maç yapmadığımız bir ülkede başlıyoruz. Burada komşumuz Ermenistan'ın başkenti Erivan'da oyuncularımla birlikte bir ilkin parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yarı final oynadığımız EURO 2008'de, futbolun ulusları nasıl kaynaştırdığını, geçmişte yaşanan sorunların nasıl telafi edildiğini hep beraber gördük. Bu maçın gelecek adına bir milat olmasını diliyorum. Futbolun, halkları birleştiren köprüsünden el ele geçmeyi umut ediyorum. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Elimizden geleni yapacağız kazanmak için. Saha dışında olanlar bizi ilgilendirmez. Tarihin yükünü sırtımızda taşımak istemiyoruz. Sahasında her zaman etkili bir takım olan Ermenistan, gerçekten iyi bir takım. Bizim için ciddi bir takım ancak tek isteğimiz burada puan kaybetmemek. Bunun da kolay olmadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.
"STATTA 50 BİN KİŞİ OLUR HERALDE"
Türk taraftarların Erivan'da olmamasından etkilenmeyeceklerini ifade eden Terim, "Biz seyircisiz oynamaya alışığız. Şu ana kadar birçok maçımızı seyircisiz oynadık. Erivan'da 40-50 bin kişiye karşı oynayacağımızı biliyoruz. Ümit Milli Takım maçında 15 bin kişi olduğuna göre, A Millli Takımın maçında da 50 bin kişi olur heralde- dedi.
İspanya Milli Takımı'nın EURO 2008'deki başarısına da değinen Fatih Terim, "İspanya, EURO 2008'i hakederek kazandı. Ancak biz Almanya'yı yenseydik ne olurdu, onu bilemem. EURO 2008'de karşılaşamadığımız İspanya ile bu kez Dünya Kupası Elemeler'inde karşı karşıya geleceğiz. Türk Milli Takımı, EURO 2008'e çok iyi hazırlanmıştı. Elimize geçen fırsatları çok iyi değerlendirdik. Önce fırsat yakaladık sonra şansımızı da kullanarak işi bitirdik. Ama biz kendi şansımızı kendimiz yarattık. Tüm Avrupa'nın en sempatik takımıyız. Tüm Avrupa'da bu yazılıp çiziliyor." şeklinde konuştu.
"ERİVAN'DA ÇOK GÜZEL BİR ORTAM VAR"
Ermenistan'ın ciddi bir rakip olduğunu yineleyen Terim, "Biz EURO 2008'de yakaladığımız başarıyı güzel bir hatıra olarak tarihe gömdük. Şimdi önümüzde yeni bir turnuva var. Artık tek takım Dünya Kupası'na gidecek. İkinci takım ön eleme oynayacak. Biz, hedeflerimizi belirledik. Bundan sonra süper bir performans sergileyerek, EURO 2008'de elde ettiğimiz başarıyı hakettiğimizi kanıtlamalıyız. Ermenistan ile yaşanan gerilim benim için önemli değil. Tarihi tarihçilere, siyaseti siyasetçilere bırakın. Bana futbolu sorun ve gereksiz yere tansiyonu yükseltmeyelim. Şu anda Erivan'da çok güzel bir ortam ve hava var" dedi.
Sakatlıklardan şikayet etmediklerini ögrenen Terim, "Servet'in bugün yapılacak kontrolleri var. Bakacağız durumuna. Maç saatinde belli oldu. Mehmet Aurelio, şimdiye kadar bizimle hiçbir antrenmana çıkamadı. Arda'nın da durumu belli değil. O da haftada iki maç oynamaktan yorgun düştü. Bugün son kez bakacağız. Yarın da ona göre bir kadro çıkaracağız. Ama farketmez kim oynarsa oynasın farketmez. Ermenistan karşısında çift forvet oynayacağız. İleri ikilide Semih ve Mevlüt oynayacak" ifadelerini kullandı.
"HEDEFLERİMİZ ARTIK BÜYÜDÜ"
Türkiye'nin artık hedeflerini daha ileriye taşımak için çalışması gerektiğini ifade eden Fatih Terim, "Bana EURO 2008'de kural çekildiği zaman "Hedefiniz ne" diye sordular. Cevabı kesin oldu. Şampiyonluk. Şimdiki hedefimiz Dünya Kupası'nda büyük başarılar elde etmek. Türkiye Futbol Federasyonu ile 2012'ye kadar -sözde bir anlaşmam- var. Hasan Doğan ile bunu konuştuk. Resmi olarak bir sözleşme imzalamadım ama benim sözüm imzadır. Hasan Doğan ile konuştuklarım, Mahmut Özgener için de geçerlidir. Çok fazla teklif gelirse Tanjevic gibi iki takım çalıştırabilir miyim, bilmiyorum. Artık ona o zaman karar vereceğiz." şeklinde konuştu.
Milli Takımın tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu, EURO 2008'de elde edilen başarının sonuna kadar hakedildiğini söyledi. Emre açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bizim takımımız kaliteli oyuncularda kurulu. Hocamız, her zaman kazanmamız istiyor ve sistemlerimiz bu şekilde oluşuyor. Ermenistan karşısında da elimizden geleni yapacağız. Şu ana kadar nasıl bir performans sergilediysek bundan sonra da aynı çizgide devam etmek zorundayız"
Sporx