Printable View
Fenerbahçe hiç ümit vermiyor bana.Avrupa'da farklı oynardı ama bu sezon Avrupa'da da çok kötü.Arsenal çok iyi bir kadroya sahip.Maçı Arsenal'ın alacağını düşünüyorum.
Ne yalan söyleyeyim bu futbolla fark olmaz umarım diye umut ediyorum, kazanmayı geçtim.
Fb de durumlar cok kötü. Kocaeli gibi ligin en kötü takımını cok zor yendiler. Bu maclarda yaptıgın hataları Arsenal gibi bir takım affetmez ve facia yasayabilirsin. Macı Arsenal in kazanacagını düşünüyorum. Beraberlik alabilirse iyi bir iş basarmış olur Fb. Carlos kanadında acıklar vermeye devam ederse; Walcott gibi bir oyuncu orayı koridora cevirebilir ve Fb hiç hoş olmayan skor ile karsılasabilir...
Umut etmeden olmaz macı kazanacağız her seye rağmen...
Yenilmemizi bekleyenleri maalesefki üzmeyeceğiz herhalde. Hiç umut vermiyor futbolumuz ama bellide olmaz. Top yuvarlaktır. Hull City kendi evinde Arsenal'i yendiyse bizde yenebiliriz
Arsenal'den Fenerbahçe nostaljisi
21 Ekim Salı gecesi Devler Ligi kapsamında Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'ye konuk olacak İngiliz ekibi Arsenal resmi internet sitesinde (Arsenal.com) Fenerbahçe ile 1979-1980 sezonunda oynadığı maça yer verdi. Geriye dönüş; Fenerbahce 0-0 Arsenal - 1979 başlıklı verilen haberde Fenerbahçe'nin o sezon mücadele ettiği kadrosunun resmine yer verilirken maçın içinden detaylardan bahsedildi.
3 Ekim 1979 yılında oynanan Kupa Galipleri Kupası 1.turu, rövanş mücadelesi 0-0 eşitlik ile sona ermişti. Londra'daki ilk maçı Arsenal 2-0 kazanmıştı. Öte yandan haberde 40 bin kişilik büyük atmosfere de dikkat çekilirken, Arsenal'in o gün gösterdiği mücadele için FIFA başkanı Stanley Rous'un "Bir İngiliz ekibinin deplasmanda şu ana kadar gösterdiği en iyi performanstı" ifadelerine yer verildi.
http://www.sporx.com/images/galeri/3...d24f9f5144.jpg
Kaynak : Sporx.com
İnsanın diyesi gelmiyor ama rezil olmassak başarıdır şu duruma göre. İnşallah bizleri yanıltırlar ve yeneriz arsenali.
Sürpriz olmazsa Arsenal rahat alır maçı..
Arsenal'de üç eksik!
Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Arsenal'de sakatlığı süren Kolo Toure, William Gallas ve Bacary Sagna forma giyemeyecek. Arsenal defansının en etkili isimlerinden Kolo Toure, son oynanan Everton mücadelesinde omuzundan sakatlandığı için Salı günü takımındaki yerini alamayacak. Bir diğer defans oyuncusu William Gallas ise ise Fransa milli takımı ile çıktığı maçta dizinden sakatlandığı için yine Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek isimler arasında.
Yine bir defans oyuncusu olan Bacary Sagna'da diz problemi devam ettiği için sarı lacivertlilere karşı forma giyemeyecek.
Cesc'in burnu kırık - van Persie'de milli takım haftasında sakat ama oynayabilecek durumda sanıyorum
Toure Gallas çok büyük eksik Biraz özgüvenle oynarsak bu maçtan puan veya puanlar alırız Arsenal deplasmanlarda etkili bir takım değil
Şuan ki tabloda Arsenal çok rahat kazanır gibi duruyor. Fark olacak diyenlerinde oranı bir hayli fazla... Ancak Fenerbahçe'li oyuncular "ne hale geldik yeter" derlerse Arsenal'i perişan edebilirler.
Katılıyorum.
Yani Arsenal'in son zamanlardaki durumunu diğer takımlarla kıyasladığımda gerçekten korkutmuyor beni.
Çok genç takım olması hem iyi hem kötü.Ama puan alınmayacak takım değil.Ancak bişey daha var bu maç dönüm maçı değil olmamalıda..
Bu maçı yenersek herşey iyi mi?O tren bence kaçtı gitti..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
o cümleyi söylemediklerini mi düşünüyorsun abi?Eğer bu vakte kadar demedilerse bundan sonrada varsın söylemesinler:icon_razz:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arsenal`le 29 Yıl Sonra Yeniden...
Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu mücadelesinde yarın Arsenal ile karşılaşacak Fenerbahçemiz, bugüne dek Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 4’ünü kazandı. Takımımız, Avrupa kupalarında Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası’nda İngiliz ekiplerle toplam 7 kez eşleşti. İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 7’sinde yenilen Fenerbahçemiz, 2 maçta ise beraberliğe razı oldu.
Geçen sezon ünlü İngiliz ekibi Chelsea ile Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe, Kadıköy’de 2-1 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 mağlup olarak elendi.
29 YIL SONRA
Fenerbahçemiz, 29 yıl sonra Avrupa kupalarında Arsenal ile karşı karşıya gelecek. İngiliz ekiple 1979-1980 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. tur mücadelesinde eşleşen Fenerbahçemiz, deplasmanda 2-0 yenildiği rakibiyle İstanbul’daki maçta 0-0 berabere kalarak, kupadan elenmişti.
Fenerbahce cok kötü oynuyor,oyuncularda mücadele ruhu yok.Arsenal´in bu macta rahat kazanacagini düsünüyorum.
Fenerbahçe bu şekilde oynarsa Fark gelebilir. Bakalım ne olucak.
Oyuncular bu maçın öneminde fakat bu maçı kazansak herşey düzeldi diyemeyeceğimiz gibi kaybetsek de herşey bitti diyemeyiz. Pek yorumum yok, sadece TV karşısına geçip maça bakmak istiyorum. Umut elbette var, umutları olmadan yaşayamazmış insan.:)
Semih yedek oturarak savunmaya ağırlık verip başlamalıyız maça. Geçen sene çok iyi uyguladığımız takım savunmasını yapamazsak işimiz çok zor.
Şu da var ki;
Neden olmasın?
Hiç ama hiç umudum yok.Beraberlik olursa iyidir bence ki Arsenal'in rahat kazanacağını düşünüyorum.
Oyunumuz oratada. Aragones farkında. Dünkü; takım ile yaptığı toplantıda Kocaelispor maçında ki gibi oynarsak fark yeriz demiş. Wenger bizi çözdüğünü belirtiyor. Fenerbahçe normal şartlarda kaybeder.
Tabii Fenerbahçe'li olduğum için bu maçı kazanmamızı istiyorum ve bu nedenle de ankette Fenerbahçe kazanır dedim. Geçen yılda Inter maçı öncesinde de böyle bir hava mevcuttu. Umarım gene aynı oyun ile aynı skoru elde edebiliriz.
Fenerbahçenin Yenilmemesi Lazım Ben Beraberlik Olabilir Diyorum
MUHTEMEL 11
Fenerbahçe'nin Arsenal maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan (Ali Bilgin), Edu, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Alex, Uğur, Semih, Guiza.
Emre bu maça yetişebilseydi güzel olurdu. Rakip Arsenal ve ortasahada rakibin pozisyonunu bozabilecek - ne kadar bozabileceği tartışılır - tek oyuncu Selçuk. Forvet hattında 2 kralın uyumu ve geriden Alex'in desteği ile gol ya da goller bulabiliriz fakat kalemizde göreceğimizden az mı olur fazla mı olur 90 dakika sonunda göreceğiz.
Avrupanın en önemli takımlarından birine karşı Çok zor bir sınav vereceğiz yarın akşam.Az da olsa bir umudum var,bu yüzden seyredeceğim bu maçı.
Ben de neden olmasın diyorum,ama işimiz çok zor.Allah yardımcımız olsun.
Fenerbahçe inşallah geçen seneki gibi yüzümüzü güldürücek göğsümüzü kabartıcak tek dileğim bu galatasaraylı olarak.Umudum demiyorum dileğim diyorum çünkü Boromir'in bi sözü vardır bilen bilir;
''Umut bu topraklardan gideli çok oldu...''
Tek forvet oynamalıyız. Bize ortasaha lazım olacak. Orta alanı ne kadar kalabalık tutarsak rakibi o kadar kilitleriz yoksa boş bir ortasahada Arsenal''lı oyuncuların ne yapacağını yazmak istemiyorum. Gelde arama geçen yılki Fenerbahçe'yi... Ah ah Appiah'ı göndermeyecektik.
fener'in kocaelini yenmesi iyi oldu moral buldular ama Aragones taktiği oturtmalı yoksa fener en kötü sezonunu yaşayacak...
Fenerbahçenin işi çok ama çok zor Bu futbolla Arsenali yenmek kolay değil.Fenerbahçe 1-0 öne geçse bile Arsenal çevirir
Ama inşallah Fenerbahçe beni yanıltır ve aslanlar gibi oynar.Ve maçı kazanır
Kaybetsek bile 2 sene önce Newcastle maçında ki gibi kaybedelim..Bu maç artık birşeylerin dönüm noktası olsun...Ya da İnter maçı gibi olsun,gene Fark bekleyenleri şaşırtalım..Allah Yardım Etsin.:)Ne Demiş Ramon;
Hayat Varsa,Umut Vardır ..;)
Fenerbahçe bu sezon geçen sezonun aksine çok kötü bir performans sergiliyor.Geçen seneden eser yok neredeyse.Valla görünen şu ki Arsenal bu maçı rahat kazanır.Fakat futbol bu hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor.Her maç tahmin edildiği gibi sona ermiyor.Fenerbahçe puan yada puanlar alabilir fakat takımın gerçekten çok üst düzey bir performans sergilemesi gerekiyor.Bunu neden yapmasınlar diyede insanın aklına gelmiyor değil.Bakalım ne olacak.Hep beraber göreceğiz..
Herkes Arsenal rahat kazanır derken yani Arsenal'i favori gösterirken neden Arsenal bizi küçümsemesin?
Hiç umudum yok diyenlere gülüyorum!ortada bir 90 dakika var belki maçın başında bir kırmızı kart olacak yada kendi kalelerine bir gol..Umudum yok çok ağır bir düşünce bence.
Arsenal kazanır normal şartlarda ama futbol bu!
Aragones'in açıklamalarını dinleyen varmı ? Benim takımımda sizin tecrübesiz diye nitelediğiniz 20-21 yaşlarında ama 30-31 yaşındaki oyuncudan daha tecrübeli oyuncular var dedi. Gürhan'ı sağ açıkta düşünebilirde çünkü sezon başındada böyle birşey denemişti son Kocaeli maçındada Kazım'ın yerine almıştı Gürhan'ı
Kimden bahsediyor sence?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Biz 2 maçta yolluyoruz bunu anlatmak gerek((:Quote:
Aragones'in ağustos ayında göreve başladığını vurgulayan Wenger, "Bir teknik direktörün başarılı olabilmesi için en az 6 ay gibi bir zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Arsene Wenger - Maç Öncesi Basın Açıklaması
Uğur Arslan Kuru - Volkan Babacan - Gürhan Gürsoy - İlhan Parlak bunlar şampiyonlar ligi kadrosunda olan oyuncular + basın toplantısında Gürhan'da vardı
Fenerbahçemizin Arsenal ile yarın yapacağı karşılaşma öncesinde Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger bir basın toplantısı düzenledi. Wenger, Fenerbahçe'nin çok iyi oyunculara sahip olduğunu belirterek "Yarın kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Fenerbahçe gerek Türkiye Ligi, gerekse Şampiyonlar Ligi'nde bulunduğu yeri hak etmiyor. Yarın bunu kanıtlamak için var güçleriyle saldıracaklardır" ifadelerini kullandı.
Wenger, "Aragones'in baskı altında olması maçı nasıl etkiler" sorusuna, "Aragones'in baskı altında olduğunu duymadım. Zaten biz teknik direktörlerin yüzlerine baktığınız zaman sürekli baskı altında olduğumuzu görürsünüz" dedi.
Aragones'in ağustos ayında göreve başladığını vurgulayan Wenger, "Bir teknik direktörün başarılı olabilmesi için en az 6 ay gibi bir zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Fenerbahçemizin ofansif bir takım olduğunu ifade eden Wenger, "Alex gibi iyi bir top dağıtıcıları, İngiltere'de oynamış Emre Belözoğlu ve Kazım Kazım gibi yetenekleri ve Semih Şentürk ve Güiza gibi etkili forvetleri var. Roberto Carlos'u da saymak gerekiyor. Yarın iyi savunma yapmamız lazım" şeklinde konuştu
Wenger, bir gazetecinin "Aragones, İspanya Milli Takımı'nı çalıştırırken o zaman sizin oyuncunuz olan Henry ile bir olay yaşamıştı. Kendisini affettiniz mi" sorusuna, "Bu olayın ardından çok uzun bir süre geçti. Ve ondan sonra ben Aragones'le 2-3 kez görüşme şansı buldum. Kendisinin ırkçı yaklaşımları olmadığını çok iyi biliyorum. Aramızda da en ufak bir problem yok" yanıtını verdi.
Arsene Wenger ile birlikte basın toplantısına katılan ve Arsenal'in yarınki mücadeleye kaptan olarak çıkacak kalecisi Almunia ise kaptanlığın gurur verici olduğunu belirterek "Elimden geleni yapacağım. Takımdaki en eski oyuncu olmamama karşın kaptan olacağım için çok mutluyum ve kalemi en iyi şekilde savunmaya çalışacağım. Sahaya kaptan olarak çıkmak benim için herhangi bir baskıyı doğurmayacak. Takımı olabildiğince iyi yönlendirip puan veya puanlar alabilmek için savunmamı iyi organize edeceğimi umuyorum" ifadelerini kullandı.
İlk 20 dakika gol yememek için çaba sarf edeceklerini vurgulayan Almunia, "Fenerbahçe'nin atak başladığını düşünürsek yoğun bir taraftar baskısıyla sıcak bir atmosferde ilk 15-20 dakika üzerimize geleceklerdir. O süreden sonrasının daha iyi olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...0_arsenal1.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...0_arsenal2.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...0_arsenal3.jpg
Wenger zaten iyi bir teknik drektör. Fenerbahçe'yi çözdüğü ortada ama; Kiev'in bu takımda bir puan almışken bizim mutlaka üç puan almamız gerekiyor.
Gürhan Gürsoy bu maçta ilkonbirde Kazım'ın yerinde oynamasından yanayım. Normal sol kanat oyuncusu ama; ortasaha da her yerde oynayabiliyor. Genç bir oyuncu ama; hırsı ile mutlaka takıma katkısı olacaktır.
Uğur Boral, umarım Sevilla'da oynadığı gibi oynar ve son dakikaya kadar sahada kalıp kim olduğunu gösterir. Güiza veya Semih mutlaka girdikleri her pozisyonları gole çevirmek zorundalar. Başka altarnatifimiz yok. Alex ve R.Carlos her duran topu gol yaparlsa çok kıyak olacak. Çünkü; bu maçtaki en büyük avantajımız olacak.
Rakip takım ilk yirmi dakikadan korkuyor. Biz ne yaparsak o dakikada yapmalayız. Eğer gol atıp öne geçersek rakip takımı strese sokabilir ve taraftarımızn verdiği güç ilede takımdaki herkesin elinden geleninin fazlasını yaparak skoru lehimizde bitirebilriiz.
Robin van Persie Fenerbahçe'yle oynayacakları karşılaşmada muhteşem bir atmosferin kendilerini bekliyor olacağını ancak bunun oynamalarına engel olmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Arsenal'ın yıldız oyuncusu Robin van Persie, salı günü Şükrü Saracoğlu'nda muhteşem bir atmosferin olacağını ama bunun kendilerini etkilemelerine izin vermeyeceğini dile getirdi.
Hollandalı yıldız basın toplantısında şunları söyledi: " Çok zor olacak. O taraftarların önüne çıkma deneyimin bir kaç yıl önce yaşadım ve tek kelimeyle inanılmazdı. Çok agresif bir taraftar ama bu da onların tarzı. Atmosferle başa çıkmasını bilmelisiniz. Bizim için iyi bir test olacak ama biz oyundan keyif almaya çalışacağız''
Goal.com
''Nefes aldığınız sürece ayaktasınız.'' demişti Zico Gsye yenilip sampiyonluğu kaybettiğimizde o gün ona cok kızgın olmama rağmen bu sözü beni çok etkilemisti...Şimdi bunu ben söylüyorum macı alacağız buna inanıyorum 50 bin kişinin önünde Dünyanın hiç bir takımı fark falan atamaz komik olmayalım...
Yalnız farkında mısınız bilmiyorum ama yaptığımız her takımın oyuncuları atmosferden bahsediyor. Hele bir kere gelen hiç unutmuyor orası çok sevindirici. Yani tek maçta 2-3 adamın söylemiyle değil. Toplam 15 maçta 25-30 tane adamın söylemiyle..
Geçen sene İnter maçı öncesi aynı şu durumdaydık,deplasmanda kaybedilen puanlar,oyuncuların formsuzluğu v.s v.s ancak o inter maçında Vederson çıktı döktürdü,Carlos eski Carlos gibi oynadı,Lugano İbrahimoviç'e kaleye şut attırmayı bırakın top bile aldırmadı,Volkan bütün yan topları topladı,Alex harikalar yarattı,Deivid çoşturdu. şimdi diyeceksinizki ozaman Aurellio,Deivid,Vederson vardı. bende diyorumki şimdi de sahaya 11 kişiyle çıkacağız ve onlarında 2 eli 2 ayağı var bu oyuncularımızın üstünde baskı yaratacağımıza destek verirsek herşey daha güzel olabilir :)