Printable View
--------------------Volkan------------------------
---G.Gönül-----Önder-----Lugano------R.Carlos
-------------------- Selçuk-------------------------
Deivid--------------Alex------------------Uğur-------
---------------Güiza-------Semih--------------------
Bu ilk 11 çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.Bakalım Güiza çift forvet nasıl oynayacak.Ayrıca bu dizilişle başlarsak oyunu karşı yarısahaya yıkabiliriz.Baskı kurabiliriz diye düşünüyorum.
Cift forvet oynayacaksak Alex yedek baslasin, Osman senin yazdigin gibi bir kadro ile baslarsak ortasahamiz yol gecen hanina doner. En azindan Emre'nin yukselen form grafiginin oldugu bir donemde Emre - Selcuk ikilisi ortasahada olmali.
Guiza bu macada sonradan girmeli, belki yedek kalmak onu daha hirslandiracaktir.
Gokhan Emreciksin'in de bu macta daha fazla oyunda kalmasini bekliyorum.
Osman o kadro intihar olur. Selçuk'un her kaptırdığı top defansın ortasında tehlike yaratır. Çok tehlikeli.
Emre zaten yükselişte, iyi oynuyor. Değerlendirmek lazım!
Alex bence yedek kalmamalıdır, hele de bu maçta asla! Gaziantepspor'un ilk yarıdaki oynayacağını, üzerimize geleceğini düşünmüyorum. Daha çok geriye yaslanıp oynayacaklardır. Bu yüzden Alex işe yarayabilir. Ama Guiza yedek kalabilir. Semih oynar...
Gökhan Emreciksin bu maçta da en fazla 25 dakika oynar diye düşünüyorum.
Umarım kazasız atlatırız.
Kulubün içinde olan birisinden aldığım duyumlara göre Aragones yine Güiza'yı oynatacakmış.Umarım yanlış duyum almışımdır:).
--------------------Volkan------------------------
---G.Gönül-----Önder-----Lugano------R.Carlos
-------------------- Selçuk-------------------------
Deivid-----------Alex------Emre-----------Uğur-------
---------------------Güiza-------------------
Benim tahminlerimde bu şekilde başlayacağımız yönünde.Eğer Aragones çift forvete dönerse Alex'i kesmek zorunda kalacak.Bunu da yapmayacağına göre çift forvetle oynamamız imkansıza yakın.Çünkü çift forvet+Alex oynadığımız Arsenal maçında 5 yediğimizi ve çok pozisyon verdiğimizi düşünürsek Aragones'in böyle bir hataya bir daha düşmesi intahar olur.Umarım yanılırım Güiza'nın yerine Semih oynar.
-----Deivid----Selçuk----Emre
-----------------Alex
-----------Semih----Güiza
Ben de bu şekilde bir kadro bekliyorum.
Kaptan en guzel senin kadro oldu.
Carlos'un yükselen formuna güvenerek bu şekilde olabilir Enes. Semih - Alex - Güiza üçlüsü başka şekilde sahada bulunamıyor.
Antep için kazanma umudum vardıysa da, onu da kaybettim bu sabah. Fenerbahçe mutlak favori, en az 2 golle kazanır.
Bende 2 önlibero oynamak gerektiğini düşünüyorum ancak,Güiza tek forvet oynarsa çok zorlanırız.Özellikle ilerde top tutmamız imkânsız.Aragones'in de Güiza'yı kızağa çekmeyeceğini hepimiz biliyoruz.E o zamançift forvet oynamamız şart Alex olur olmaz orası Aragones'e kalmış.
G.Antep zor bir takım.Nitekim sezon başında yenmişlerdi Fenerbahçe'yi.Bu maçtada zorlayacaklardır Fenerbahçe'yi.Ama Fenerbahçe kendi sahasında oynadığı için favori olan taraf.Bu maçta Tabata oynarsa Antep'in puan alma şansı yükselir..
şems tabata oynuyor bildiğim kadarıyla o yuzden ankette beraberlık dedım .. bursa macını ızledıkten sonra antep'ın buradan kolaylıkla puan cıkarabılecegını dusunuyorum gercı sartlar farklı olacak yanı fenerbahcenın oyun anlayısı falan ama yıne de bı puan kaybı yasayabılır sarı-lacıvertlıler
Abi Carlos'a güvenilmez bence. Çünkü adam 36 yaşında. Koca sahayı maç boyunca zor gitgel yapar.
Carlos'un çok iyi gözükmesinde ki asıl sebep önce savunma yönü yüksek Vederson ile oynayıp ardından kızağa çekilen Uğur'un gayretidir. Emre'nin yükselen performansı Uğur'un kaçırdığı adamlarına Carlos'tan önce basmasıdır.
Carlos ileride hep etkili oluyordu bu kez arkadaşları etkiledi. Eğer yazdığın gibi bir kadro çıkarsa çok pozisyon bulurlar, gol yememek büyük şans olur.
Aragones bunca zamandır vazgeçmediği taktiğinden yine vazgeçmeyecektir. Tek forvet ve Alex. Hiç olmadı Çift forvet ve Alex olmadan oynatır.
Bekleyip görelim:)
Fenerbahçe sahasında ve seyircisinin desteğiyle rahat kazanır. Girdikleri pozisyonları değerlendirirlerse hatta farklı kazanır.
Bu maç için başka sonuç geçmiyor içimden nedense. İlk yarı 0-3 bitsede maç yine 4-3 biter. :icon_lol:
2 maçtır bir şeyler yapmaya çabalayan ama ileride hızlı çoğalamadığı için pozisyon bulmakta zorlanan bir Fenerbahçe izliyoruz. Akıllarda hızlı oynama isteği, bol pas yapma isteği var ama uygulama konusunda henüz çok da başarılıyız denemez.
Aragones'in çift forvete döneceğini sanmıyorum. Ama Carlos'un önüne Emre desteğiyle çift forvet düşüncesi mantıklı ama takıma bir düzeni oturtmaya çalışırken sisteminden taviz vermez diye düşünüyorum. Bildiğimiz şekilde oyuna çıkar, Semih yine yedek oturur çünkü içeride oynanacak maçta Güiza'nın gol atıp moral bulması daha kolay olur. İleride çoğalabilmek adına yine önde basan bir savunma anlayışımız olur, Edu'dan daha seri Önder'in oynaması da bu konuda çok zorlanmayacağımıza işaret.
Sonuç olarak 2 maçtır iştahlı ve oyun oynamak isteyen bir takım, seyirci desteğini de arkasına alarak maçı kazanacaktır. Hatta erken golün gelmesi maçın farklı skorla bitmesini sağlar.
fenerbahce gol yemeden bu macı bıtrırı ama alırmı berabere mı bıter bılmeme
Volkan - GK
Gökhan G. - DR
R.Carlos - DL
D.Lugano - DC
Ö.Turacı - DC
Selçuk Ş. - DMC
Gökhan E. - AMR
Deivid - MC
Alex - AMC
Uğur - AML
Semih - ST
Deivid i Alex'in arkasında serbest oynatmalı. Alex'de Semih'i desteklicek sağda Gökhan'ı deneyecek. Bak Fenerbahçe'ye nasıl saldırıyor o zaman Antep'e.
tabata yok galıba bu macta o acıdan fenerbahce defansı fazla zorlanmaz ılk macta olanları hepımız hatırlıyoruz =) buna dayanarak fenerbahce alır dıyorm gercı tabata olsa da zorlanarak alır dıyecektım .. kendı sahasında bu saatten sonra puan kaybı yasamaz bence ..
Emre yavaş yavaş kendini bulmaya başlamışken onu keseceğini sanmıyorum. Selçuk-Emre ikilisini bozmaz orta sahada. Çift forvet oynarsak kesik yiyecek oyuncu Alex olur, sözlşmesi de yeni uzatıldı Alex'in yedeğe çekileceği radikal bir taktik değişikliğine gidemez Aragones.
Semih-Güiza-Alex üçlüsünün oynadığı maçlarda hiç yenilmedik hatta puan bile kaybetmemiş olabiliriz.Yanlışmı biliyorum yoksa :\ Kim kesik yerse yesin Semih-Alex ilerde olmalı.Birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve tamamlıyorlar.Bu ikiliden sakatlık olmadığı sürece sürekli yararlanmamız gerekir.
Osman Arsenal maçı var.
Semih-Alex-Güiza beraber oynarlarsa, sol kanatta Uğur, sağ kanatta da Deivid'i düşünürsek ortada oynayabilecek tek adam kalıyor. Burada Emre tercih edilirse gerek fiziksel eksikliği gerekse defansif özellikleri sebebiyle orta sahada sıkıntı yaşarız. Buraya Selçuk'u koyarsa topu ileriye götürebilecek oyuncu sıkıntısı çekeriz, Selçuk geriye yaslanır orta alanda büyük bir boşluk olur.
Sezon başında olduğu gibi Alex'i geriye Selçuk'un yanına ileriye top göndermesi için çekersek bu sefer Alex'in hücum görevinde aksama olur. Aslında evimizde Emre tercihi ile birlikte bu sistemle oynanabilir ama Fenerbahçe daha o düzeyde değil. Yüksek pas yüzdesi, hızlı oyun, yüksek tempo ile ve defansın da önde basıp alanı daraltmasıyla oyunu rakip sahaya yığıp etkili olabiliriz ama ne defansı öne çıkarabilecek oyuncularımız var ne de bu şekilde yüksek tempo ve pas yüzdesiyle oynayacak oyuncularımız. Bu nedenle orta sahanın kalabalık olması en doğrusu.
Orta sahada Uğur ve Deivid yerine seçilecek oyuncularla önde Alex-Güiza-Semih üçlüsünün oynaması sağlanabilir ama Aragones Deivid ve Uğur'dan vazgeçmeyeceği için güçlü bir orta saha olmaz.
Ama 3'ü bir arada oynarsa izleyenlere keyif veren maçlar olur, Arsenal maçında Güiza net 4 pozisyonu harcamıştı, onşarı değerlendirebilse 5-4, 5-5 gibi bir sonuç çıkabilirdi ortaya.
Üçünü beraber oynatacağım diye Semih'i Alex'in bölgesine hatta orta sahada Selçuk ve Emre'yi kullanırsa Semih'i sağ çizgiye yakın, Alex'i daha geride görmek istemem ben. Semih'i en öne koyup yanına gezici olarak Güiza'yı koyarsa daha etkili oluruz. Arkalarında Alex ve onların arkasında Deivid-Selçuk-Emre. Beklerin daha çok ileriye destek verdiği ve Emre ile Deivid'in fazla efor sarfederek hem kademeye girmeleri hem de orta sahayı kalabalık tutmaları gerekir. Bu sayede hem topa hakim olup hem de oyunu ileriye yığabiliriz.
Düşününce Aragones'in işinin gerçekten zor olduğunu anlaşılıyor.
Ama Aragones'in bu oyuncuları (Semih,Alex,Güiza) aynı anda oynatması için bir sistem bir taktik bulması lazım.İlerde Güiza arkasında Alex 4lü defans 2 önlibero kim gelse bu taktiği oynatırdı zaten.Madem büyük teknik direktörsün takımın başına geçeli 7-8 ay olmuş.Artık bu üçlüyü kullanabileceği bir diziliş bulmak zorunda.Rıdvan Dilmen'in dediği gibi farkını ortaya koyman lazım bu kadroyu bankacı,muhasebeci sokakta geçen her adam kurar yani sen TD'sün bunu bize göstermen lazım.Farkını oratay koyman gerek.
Eldeki oyuncular buna uygun olmayınca bunu yapması zor oluyor. Mesela hızl bir savunma oyuncusu olsa defansı öne çıkarmaktan korkmazsın ya da orta sahayı iyi kullanan bir orta saha oyuncusu.
Aslında en zayıf halka Alex'ti, ben sezon sonu gönderilir diye bekliyordum ama sözleşme uzatıldı ve şimdi en zayıf halka değil. Eğer takımda kalırsa önümüzdeki sezon bu yönde değişiklik yapabilir.
Orta sahanın defansif yükünü tek başına çekebilecek bir oyuncu olsa mesela bi Aurelio mesela bi Senna gibi Alex önlerinde Semih Güiza olabilir. Ama mevcut kadroda o tarz bi oyuncu olmadığı için ve Uğur biraz yardım ediyor ama Deivid orta sahasına neredeyse hiç yardım etmediği için (defansif anlamda) o dizilişi kullanmamız pek mümkün gözükmüyor.
O zaman Serkan abinin dediği gibi oynatsın.En azından denesin her maça her rakibe aynı kadro görmekten ben bıktım.Evimizde oynadığımız Anadolu kulüplerine karşı bile rakip yarı sahada Güiza tek başına dolaşıyor.
----------Semih---------Güiza-------
------------------Alex---------------
----------Emre--Selçuk- Deivid
Bence onu da deneyecek ama öncelikle takımın istediği seviyede pas yüzdesine sahip olmasını ve tempo yapmasını istiyor. Bu şekilde oynamaya başlayınca (Trabzon maçının ilk devresi ve Bursa maçı) ve defansın önde olmasının yarattığı sorunlar en aza indiğinde çift forveti de deneyecektir ama öncelikle aklında olanları takımın uygulamasını istiyor. Senelerdir bu şekilde oynamayan takım da zorlanıyor elbette. O nedenle ilk geldğinde bana 5-6 ay lazım demişti biz de ne diyorsun sen diyerek tepki göstermiştik adama.
İlk geldiğinde çift forvet oynuyordu ama takımın sistemde değil oyun anlayışında sorun olduğunu görünce eskiden kullanılan diziliş üzerinde oyun anlayışını değiştirmeye çabalıyor. Bunu başarabilirse zaten tek forvet olmuş, çift forvet olmuş çok farketmeyecek.
FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ BELLİ OLDU!..
Fenerbahçe’nin bu akşam oynayacağı Gaziantepspor maçına çıkacağı 11 belli oldu.
Fenerbahçe’nin Turkcell Süper Lig’in 18. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda çıkacağı Gaziantepspor karşılaşmasında şu 11 ile mücadele edecek.
Volkan, Önder, Yasin, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre, Uğur Boral, Alex, Güiza.
Sakatlığından dolayı takımdan ayrı kalan Edu’nun yerine Fortis Türkiye Kupası’nda oynanan Bursaspor maçında Önder’e forma veren teknik direktör Luis Aragones, Gökhan Gönül’ün gribal enfeksiyonundan dolayı forma giyemeyecek olmasıyla beraber Önder’i bu karşılaşmada savunmanın sağ kanadında kullanacak.
Önder’den boşalan savunmanın ortasında ise Yasin, Lugano ile beraber şans bulacak.
Hafta boyunca bütün antrenmanlarda Güiza-Semih ikilisini birlikte kullanan İspanyol çalıştırıcı Aragones'in, bu sabah Güiza'yı tek forvet olarak sahaya sürmeye karar vermesi dikkat çekti.
MARATON.COM.TR ÖZEL
HABER: YILMAZ DİRİM
Gökhan'ın sakatlığı olmasa beklenilen 11. Güiza'yı tamamen kaybetmemek için oynatıyor. Normal hayatında da sorunlar olduğu için moral açısından sahada. Deplasmanda gol atması daha zor olacağı için içeride oynanan maçlarda gol atıp rahatlamasını istiyor olabilir Aragones.
Arog akıllanmamış hala.Antep puan çıkarabilir..
Ntv Spor'da sağ bekte Ali Bilgin'in oynayacağı söylendi..
Volkan çok güzel bi top daha çıkardı karşı karşıya
Maçın hakemini beğenmedim. Çok ürkek bir tavır içerisinde. Fenerbahçeli oyuncular karşısında çok ezik kaldı ilk yarı boyunca.
Uğur Boral bu maçta kırmızı görmezse iyidir. Hakemin her türlü kararından sonra itiraz ediyor fenerbahçeli futbolcular.
Antep daha iyi gibi gözükse de fenrebahçe de Alex biraz iyiydi. Maç ortada. Büyük ihtimalle alt bitecek :)
Fenerbahcenin son 9 maçından 8'i alt bitti zatn
Hiç fark etmemişim. Gerçekten öyleymiş.
Bu takımda Alex-Guiza-Semih üçlüsü aynanda oynamak zorunda.. Bunlar aynanda oynamadığı sürece maçlarımızın %70i alt bitmeye devam eder.. Kazandığımız maç sayısı da git gide azalır.. Bundan rezalet olamaz takım zaten o sebeple :
------Deivid----Selçuk----Emre
-----------------Alex
-----------Semih----Güiza
şeklinde olmalı ortasaha,forvet...
Antep resmen eziyor bizi..
Fener atakta; Deivid top sürüyo sadece Güiza ve Alex var ilerde.. Olmaz böyle gitmez bu iş..
Semih, Deivid le değişti
Kazım, Uğurun yerine girdi..
Aragones yapabileceği en iyi kadroyla çıktı sahaya.İleride gene sıkıntı yaşıyor Fenerbahçe..
Gaziantepspor bu dakikalarda daha etkili..