Yer: ANTALYA ATATÜRK
Tarih: 26.09.2009
Saat: 20:00
Hakemler:
(O) YUNUS YILDIRIM
(Y) MUSTAFA EMRE EYİSOY
(Y) ALPER ULUSOY
(D) FETHİ SERKAN KOÇAK
Printable View
Yer: ANTALYA ATATÜRK
Tarih: 26.09.2009
Saat: 20:00
Hakemler:
(O) YUNUS YILDIRIM
(Y) MUSTAFA EMRE EYİSOY
(Y) ALPER ULUSOY
(D) FETHİ SERKAN KOÇAK
Sanırım fenerbahçe'de alex ve emre yok. Emresiz ortasahamız zaten aksıyordu şimdi nasıl olacak merak ediyorum. Özeri falan oynatır belki Daum... Sene başından beri ısrarla hep aynı oyuncuları yorgun yorgun oynatan daum bakalım kime sarılacak :) Ama belki de uzun süreden sonra ilk kez yorgun olmayan iki orta saha oynicak maçta bu da olumlu bi gelişme olabilir.. Her sonuca gebe bence bu maç..
Volkan
Gökhan Lugano Bilica Santos
Kazım Cristian Mehmet Vederson
Alex Güiza
böyle bir 11 ile başlarız diye düşünüyorum.
Ama belki sürpriz yapıp Kazım yerine Mehmet oynayıp, Özer ortasahada oynayabilir. Belki daha büyük srüpriz yapıp 3lü ortasaha çift forvet olarakda çıkabilir. Medyaya inanmasamda son haberlerden sonra kimilerine sürpriz olabilecek bir kadro ile çıkabiliriz.
Antalya deplasmanı sıkıntılı olabilir. Antalya'nın kazanmasını isterim ama Fenerbahçe kötü de oynasa kazanacaktır diye düşünüyorum.
O kadar şey yazdım sonuç olarak bişi demedim :)
Yine 1-0 gibi bir skor ile ayrılabiliriz. Bu maç zor bir deplasman da olsa kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Belki Daum'un kötü tercihleri sonucu beraberlik yada sıkıntılı bir galibiyet olabilir. Semih oynar ise gol ile buluşacaktır. Güiza ise bu maç saç baş yoldurmaz diye düşünüyorum. Skor olarak 1-0, 2-1 gibi tek farklı galibiyet olabilir.
Bu zamana kadar ne zaman rekor yapacağımız maç olduysa kaybettik.
Bunların İkisini Beşiktaş'a karşı kaybetmiştik.
Bu tür maçlarda rekor amaçlı çıkmamak lazım maça normal bir maç gibi çıkıp oynamak lazım.Ki Daum'da bunu iyi yapıyor.
Kötü oynasak bile kazanalım 3 puanı alalım 10.haftaya kadar kayıpsız devam edelim yeter.
Her geçen gün konsantrasyonumuz daha iyi olmak zorunda.Medyada daha şimdiden 10.haftadaki Fb-Gs maçı konuşulmaya başlandı.Futbolcularımız buna kulak asmadan çıkıp sahada futbollarını oynamalılar.Zor bir deplasman,1-0 olsun bizim olsun diyorum.
antalyanın stoperleri arasında güçlü kuvvetli siyahi oyuncular varsa guiza tek oynamamalı zaten tek başına ezilen adam onlar karsısında cok daha eziliyo.Orhan Ak var mesela onu biliyorum ama sol bek mi oynuyo stoper mi acaba.Bence bu maç alexi dinlendirip yerine özeri oynatmalı.Yani biz koskoca fenerbahceyiz her sene düşmemeye oynayan bi takıma karsı alexin yerine özer oynadıgında sorun olmamalı bu.Sonucta özerde özer yani gecen sene ankaraspor özer sakatlanmadan önce ilk 6daydı diye hatırlıyorum demekki özerin üzerine kurulan bi takımda ligi zorlayabiliyo.Simdi özerin yanında onun gibi yetenekli oyuncu sayısıda oldukca fazla oldugundan sırıtmamalı özer takımda.Sırıtıyosa sorun vardır zaten.Kazanırız ama tempolu geçmez gibi
Özer 18 kişilik kadroda yok..
1 gol yeter fenerbahçe'ye :)
Semih'in psikolojik tedavi falan gördüğünü düşünüyorum :0:
ve bitti..7'i de 7...
Zilyon kere pozisyon yakaladık, 5 fark olacak şükür 2-1 bitti.
bu daum ne ballı adam:D
bu adam anlatılmaz ya.
Türkleri çok iyi biliyor.Pek taktiksel yaratıcılığı olmasada ve ileri görüşlü de olmasa yinede yönetmesini biliyor:)
Gol son dakikada geldi ama kimse hakettiğimizi inkar edemez sanırım.Helal olsun çocuklar !
Daumu anlayamıyorum ben ya :n:.Maçta bi ara kim nerde ben onu arıyodum :zuhaha.Golde baya komikti.Antalya seyircisini tebrik etmek lazım.
Pek iyi oynamadık ama bu sefer diğer maçlara nazaran daha çok hakettik maçı.. Helal olsun Fenerbahçe..(guiza hariç) egale tamam, darısı rekora..
Açıkcası guizada hala ısrar ediyorsa daum gs maçında fenere şans veremiycem açıkcası anca yine semih girer aslanlar gibi oynayıp asist veya gol yapar.Yada alex bir anda sahadan kaybolup sonra bir anda çıkar gol veya asist yapar yada bir frikik golü atıp berabere biter maç ama böyle giderse bilmiyorum fenerin işi zor gibi büyük maçlarda bana göre
O değilde diken üstünde maç izlemekten bıktım yahu, her maç ömrümden ömür gidiyo bi insan 90 dakikayı evde ayakta izlermi ya :D
Rahat maç kazanan Fenerbahçe istiyorum :)
ama işte bir yandanda bu güzelliği var örneğin fark atsanız her takıma bir süre sonra sıkar ama adam tuvalete gidemiyor heyecandan daum sizin için yapıyor:D
bir dahaki maçta daum guizayla başlarsa ben semihin yerinde olsam resti çekerdim adam hep guizanın arkasını topluyor:D ayrıca anlaşılan 2 tesitiden biri 10,haftada kırılacak:D iki takımda yenilmiyor:D
Bilmiyorum hocam bu futbol bana hiç umut vermiyor.
Daha durun yahu derbiden önce 3 maçımız var ligde , sizin de 2 maçınız var :zuhaha Şimdiden derbiyi tartışmayalım bence, iki takımın da hala zorlu rakiplerle oynayacağını belirtmek isterim :)
yok yav tartışmıyoruz ben beet hocanın yazısına yorum yaptım.Memo hocamda benimkine yaptı:)
İlk yarıda her ne kadar baskı hissettirmese de maçın hakimi Fenerbahçe idi. Antalyaspor'un Gökhan'ın hazırlıksız yakalandığı ve Ali Zitouni'nin güzel kafa vuruşundan başka doğru düzgün pozisyonu yoktu. Sadece buna ek olarak yan hakemin hatalı kaldırdığı bir bayrak vardı. Antalyaspor adına en önemli pozisyon o olabilirdi. Fenerbahçe'nin ise Mehmet Topuz ve Kazım'la golü aradığı 2 müthiş şutu ve sık sık yere indirilen oyuncularımızın kazandırdığı duran toplar vardı.
İkinci yarıda daha önde basan ve sertliğe devam edem bir Antalyaspor vardı. Fakat yine birkaç pozisyon dışında pek etkili oldukları söylenemez. 65-70. dakikadan itibaren tehlike çanlarını farkeden oyuncularımız rakip kaleyi zorlamaya başladı. Özellikle Alex'in muhteşem 2 pasına müthiş koşular yapan Güiza karşı karşıya topun dibine girmeyi denese maç çok daha erken bitebilirdi. 75-85 arası Cristian'ın da hücum bölgesine katılıp, iyi işler yapmasıyla Antalyaspor kalesini dövmeye başladık. Antalyaspor kalecisi güven veren bir kaleci olmasa da şansı üstündeydi desek yalan olmaz. Elinden kaçırıp Uğur'u çektiği pozisyonda şiddet biraz daha fazla olsaydı muhtemelen hakem penaltı çalacaktı. Fenerbahçe vitesi iyice yükseltip golü bulacak derken Antalyaspor önemli bir-iki pozisyon yakaladı fakat 1 puanı haketmedikleri bir maçtan 3 puan almak isteyince faturayı bana göre yine Alex kesti. Güiza topu çok iyi taşıdı ve Semih'e bıraktı. Yardımcı hakem bile oyuncularımızın o pozisyondaki hızına yetişemedi desek yeridir. O pozisyonda bence golü %50'si Alex'in, %30'u Güiza'nın %20'si ise; Semih'indir.
Alex Alex Alex... Antalyaspor'un sık sık sertlikle sindirmeye çalıştığı Alex maça yine damgasını vurdu. Kazım'a müthiş bir asist yaptı. Maçın son anlarında ise 2 kişinin arasından zor pozisyonda ilerdeki arkadaşlarını gördü ve maçın kaderini yine değiştirdi. İyi ki varsın Kaptan.
Antalyaspor'lu bir oyuncunun Uğur'a kaptırdığı bir top vardı. Uğur direkt Semih'e aktarsa Semih %100'lük bir gol pozisyonu yakalayabilirdi. Oysa ki Uğur topu bir o tarafa bir bu tarafa çekti ve neticede o pozisyon heba oldu gitti. Alex ise son dakikada ilerdeki arkadaşlarını müthiş bir şekilde gördü, pasını aktardı ve takımına 3 puanı getiren gole önemli bir katkı yaptı. İşte bu yüzden Alex büyük oyuncu Uğur ise ancak yedek düşünülebilecek bir oyuncu. Uğur'u yedeklik kötü etkilemiş. Eskiden takıma katkı sağlayamasa dahi mücadele eden bir Uğur vardı. Şimdi ise; her pozisyonda yere düştü çok silik bir maç çıkardı.
Andre Santos'un acilen toparlanması lazım.
Cristian ve özellikle ilk yarı Kazım iyi oynadılar. Mehmet Topuz gibi joker bir oyuncuya sahip olmanın avantajını Daum iyi kullandı ve oyun içinde değişiklik yapmış oldu.
7/7 yola devam. Tebrikler Fenerbahçe'm.
Alexe başka bir şey yapamazlar mecbur sertlik yapıcaklar amc isen bunu bilerek bu işe girmişsindir hem koşmuyorsun adamlar seni yakalıyor yapıcak birşey yok.
3 direkten dönen
2 kaleciyle karşı karşıya
2-3 uzaktan şut
uğur boralla kalecinin sarmaş dolaş pozisyonu ki bence penaltı verilebilirdi
yazık olacaktı :D
Dakika 87'de bıraktım izlemeyi geldim buraya iki dkda gol oldu :D İzlemeye devam etsem gol olmazdı :p Tebrikler iki takıma da.İlginç maçtı (:
biraz abartmıyo muyuz 2. golü semih attı evet guiza ugura verse ugur atardı atmasın mı yani boş kaleye semih yine semih oh be iyi ki semih var falan.Anlamıyorum yani semih ikinci yarı 5 top aldıysa 4ünü kaybetti guiza 10 top aldıysa 9unu kaybetti.Bence ikiside birbirinden beter bu sıra.Bu sıra diyorum cünkü semih guizadan daha iyi bence kesin çok daha iyi.Bu sezon oynadıgı futbolu beğenmiyorum ama bunun sebebi daumun onu oynatmamasından kaynaklanabilir:) Bence bu takıma semihtende guizadan da daha iyi bi hücumcu lazım.Maça gelince hakem rezaletti yani cok büyük hatalardan bahsetmiyorum ama ilk yarı bilicanın sarı kart gördügü pozisyonda bilica hiç bişey yapmamışken ezbere gelip sarı kart gösteren hakem gibi hakemlere maç verilmemeli bence bu ligde.Futbolu yeteri kadar bilmiyolar çünkü.Bilica ve kazım iyiydi bugün birazda wederson yani her zamanki wedersondan iyiydi.Ayrıca bi pozisyonda da antalyanın kalecisi topu elinden kacırdı sonra uğura sarıldı falan penaltı olmalıydı orda.Guiza Santos ikilisini biraz dinlendirmeli daum.Çok kötü oynuyolar.Guiza gecen seneki gibi aşırtma falan yapsa arada iyi olacak bu maç kacırdıgı 2 pozisyonda buna müsaitti ama tercih etmedi kötü vuruşlar yaptı
Maça iyi başladık Kazım'ın golüyle birlikte.Bu golden sonra maç farka gidebilirdi Bilica'nın kafa vuruşu, Mehmet ve Kazım'ın direkten dönen topları gol olsaydı.Antalyaspor 1 kere geldi ve gol oldu.Bu arada Zitouni'nin kafa golü de güzeldi gerçekten.
2. yarıya çok iyi başlayamadık ama ilerleyen dakikalarda baskımızı iyice arttı ve pozisyonlar gelmeye başladı.Guiza'nın Alex'in mükemmel pasında topun dibine girmeyip golü kaçırması,Yine Guiza'nın Alex'in pasında karşı karşıya kaçırması.Bilica'nın direkten dönen topu,Cristian'ın füzesi,Uğur'un topa vuramadığı pozisyon gibi pozisyonları gole çeviremedik.Son dakikalara doğru Antalyaspor baskı kurdu ve 1-2 pozisyon yakaladı.Ve 90. dakikada Antalyaspor'un hatasında Alex boştaki Guiza'yı gördü, Guiza'da işi garantiye alıp golü Semih'e attırdı.
Bugün ALEX,Kazım,Cristian ve Bilica'yı çok beğendim.Özellikle Alex ve Cristian'ı.Cristian tam bir görev adamı.Yeni Maldonado Cristian diyen ve onu eleştirenlere iyi bir cevap verdi bu maçta.Alex'i ise nasıl anlatırım bilemiyorum.Tam bir maestro.2 goldede katkısı var.Guiza'ya al da at dercesine attığı paslar ve oyun içindeki etkisi müthişti bugün.Helal olsun sana Kaptan !!
7'de 7 ile yola devam.Önümüzdeki iki maçı da kazanıp derbiye 9'da 9 ile çıkarız inşallah..
07'de 7/7 Tebrikler Fenerbahçe'm.
Maça genel olarak iyi başladık,oyunun hakimi bizdik.Gökhan'ın pozisyonunu kaçırması ile Antalya'ya golünü hediye etmiş olduk.Mehmet Topuz ve Kazım ile kaçırdığımız önemli pozisyonlar vardı.
Kazım Gençlerbirliği maçında oynamayacak,büyük ihtimalle Mehmet Topuz sağ açığa cezası biten Emre'de ortasahada yerini alacaktır.
2.yarı sert futbol oynamaya devam eden bir Antalyaspor izledik.Mehmet Özdilek hafta arasında verdiği demeçlerle 3 puan almak istediğini söylüyordu ama özellikle şu maçtan Fenerbahçe puan kaybıyla ayrılsaydı gerçekten çok yazık olacaktı.Semih'i oyuna girmeye hazırlanırken görünce şimdi birşeyler yapar duygusunu hissetmek çok güzel.Son dakikalar çok heyecanlıydı yahu,yerimde duramadım :)
Alex yine farkını gösterdi.Bilica'yı iyi buldum.Andre Santos'un biraz toparlanması lazım.Mehmet Topuz her geçen gün takıma daha iyi adapte olmaya devam ediyor.
Devamı Sheriff maçına diyip,Fenerbahçe'yi tekrardan kutluyorum.
cristianı unutmuşum bence oda iyiydi özellikle son 20-25 dakika yani stoperlerin arasında oynamak yerine rakip kaleye gitmeye çalışan arkadaslarına yardım etti.Başarılıda oldu çünkü bu adam brezilyalı yani futbolu iyi biliyolar her maç böyle öne çıkmayı denerse kötü futbol falan kalmaz takımızda
Puan kaybı yaşasaydık bize çok yazık olurdu.Ama arkadaş golleri 90 larda atıyoruz gol sevinçlerinde sakatlıycam bi yerimi :D Yapmayın çocuklar biraz rahat maç kazanın :n:
Antalyaspor garibim adamlar 10 kişi defans yapmaya alışınca hücumuda 10 kişi yapıldıgını sanmışlar..