Quote:
Gençlerbirliğini yönetmekle Türk Milli Takımını yönetmeyi aynı kefeye koyuyorsan zaten daha başka birsey diyemem sana
TAbiki çok farklı. Şimdi futbol zekamdan şüphelendiğini söylemeye çalışmışsın ama... Sana sebeplerimi açıklayayım. Tabiki deneme tahtası değil milli takımımız.
Bende milli takımımızı yapabilecekleri bakımından yeterli olarak görsemde ne yazıkki ortaya koyduğumuz başarılar büyük takım olmadığımızı yada olamadığımızı göstermekte.
Hiddink gelirse olmalı, Scolari yede eyvallah tamam. Gelmedi ben olsam kişisel bir tercih Doll ü getirirdim. Riskli mi evet risklidir. Ama nedenlerimi sayarsam belki bir bakıma ikna olabilir futbol zekamı yada bilgimi yanlış anlayıp hafife almazsın :)
Doll 43-44 yaşında Rıza hocadan biraz daha küçük. Yani genç. milli takımımız gibi başarıya aç bir hoca. Kariyerine bakınca Hsv nin paf takımını çalıştırmış. Bu yönü zaten milli takımda genç oyunculara yer vereceğini, onlarla nasıl çalışılması gerektiğini gösteren bir kanıt. yusuf gibi ceyhun gibi oyuncuları almayacağını söyleyebilirim galiba. İkincisi HSV yi Ş. L ne götürmüştü. orada pek iş yapamasada ve ertesi sezon ligde tepetaklak olsada bir başarı yakalamıştı. Sanıyorsam ligi 3. tamamlamıştı. Dortmundu da bir dönem çalıştırdı. Alman ekolünün içinden gelen milli olmuş ve sistemi olan bir hoca. Ben birşeyler vereceğini düşünüyorum.
Quote:
son 4 büyük turnuvanın 3üne katılamadık. 1ine katılıp derece yaptık. Bu takımın kapasitesini bilmiyor muyuz biz? Kendini dev aynasında görmek değil durum. Gayette iyi takımız, kaliteli isimlerden kurulu takımız. Bazı bölgelerde bilhassa defansta sorunumuz var doğrudur.
Ama derece yapmakla iş bitmiyor. Büyük takım yada senin tabirinle kapasitesi olan takım böylesine bir gurupta bu hallere düşmezdi. Bu tamamen hocaya da bağlanmamalı. takımın piskolojisiylede alakalı. bence çok yumuşak bir takımımız var. Yani kritik anlarda sakin olamayan, çabuk bozulan bir takımız. Buda kapasitemizin önüne geçmekte. mesela bosna bizim maçtada bu maçtada çok sakindi. Futbolda önce sakin olmalıyız. Kapasitemiz elbette var. Ama ben ortaya koyulan başarıya baktığımızda çokta iyi yerlerde olmadığımızı düşünüyorum. yarı final tabiki başarı. Ama 2002 7-8 yıl oldu, 2008 de ise tamamen değişik olaylarla kazandık :D ve sanıyorsam 6 maçla yarı finale geldik. Yani Yarı Finalede nasıl geldiğimizi biliyoruz. Başarı çok önemli tabi ama bu başarıya ulaşırkende nasıl kazandığımız ve oynadığımız önemli. Euro 2008 de hiç bir oyun yoktu. almanya maçındada oynadık ama kaybettik :) Kaliteli isimler diyoruz ama Tuncay dediğimiz en savaşçı oyuncumuz stokede yedek bekliyor. Semih oynamıyor. Forvete bakıyoruz bir Dzeko kalitesinde adamımız yok. Var mı? Bence yok. Adam her türlü atıyor golü.
Quote:
Bu takıma gerekli olan şey sistem. Bunu da deneme yanılma yöntemiyle yapacak hocalar getirerek çözemeyiz.
dediğim gibi Hiddinki getirelim. Tamam. Ama Doll ü getirince 2012 ye kadar takımın dna sını hayli hayli çözer. Zaten hangi yabancı hoca gelse deneme yanılma yapacaktır. dolll kısmen biliyor tr yi artık. Bir avantaj bile olabilir. Tr liginde zaten. Atıyorum hiddinkte gelse bir sistem, genç oyuncular, kadro, iskelet vs. deneyerek birşeyler bulacak. Doll e de bu şansı veririz. Kim gelirse veririz.
Quote:
Milli takımın başına Özbekistanın ücra köşelerinden bi scolariyi falan getirmeye ikna edemeyeceksek zaten toptan bırakalım biz bu işi. Hadi Luceyi, Spalettiyi geçtim...
Bu konuda hem fikirim. Getirebilirlerse ismi ve kariyeri olan bir hoca getirmeliler ama olmazsa ben Doll diyorum. bu kendi fikrim zaten getirmezler ama neyse. .=
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Zaten 2012 ye kadar süremiz var. Bu süreçte gelen hoca sistemini felan rahat oturtur. oturtamasada başarısızda olsa eğerki umut varsa ki zaten takıma bakınca anlarsın bir şeyler değiştiğini 2012 yide kaçıralım çok şey mi kaçırırız .D