Printable View
Kim kazanırsa şampiyonluk yarışında "bende varım" der... En azından içten içe umutlarını taze tutar.
Trabzon'un Antep, Fenerbahçe'nin Olimpiyat stadına gittiği... Bursa-Kayseri maçının olduğu haftada... Kazanan güven tazeler, çok şey kazanır. Kalbim beraberlikten yana...
İki bitmiş takım. Biri az giriyor ama net fırsatLarı harcıyor, diğeri 90 dakika tek kaLe oynuyor atamıyor, basit goLLer yiyiyor. Herşey oLabiLir bu maçta. İki takımda kazanmak için oynayacaktır. Sezon başından beri giden kötü taLihini kim devirirse bu maçta sezonun geri kaLanında da yürür diyorum ben.
Kaybedenin çok fazla yıpranacağı bir maç.Berabere bitecektir.
Samiyende son derbi ...
Alacağımızı düşünüyorum.
Favorisiz bir maç aslında ama nedense ben galatasaray'ın patlama yapacağını düşünüyorum bu maçta. Quaresma sakat olmasaydı daha farklı düşünebilirdim muhtemelen ama bence 3 puanı kaçırmayacak GS.
Quaresma ve Bobo olsaydı favori Beşiktaş derdim.Ancak içimden bir his bu maçı kazanıcağımızı söylüyor.
Varımızı yoğumuzu ortaya koyup kazanmamız gereken bir maç, tribünde olacağım...
Beraberlik maçı olarak görüyorum.
Bu takımı bir tek Fenerbahçe derbisinde çok iyi gördüm.Bu maçta da o şekilde iyi oynayacağımızı düşünüyorum.Hücum hattımızla ileride çok fazla gol şansı buluruz.Eğer onları gole çevirebilirsek zorlanmadan kazanabiliriz maçı.Ama beceriksizliğimiz tutar bireysel hatalar yaparsak da en kötü berabere biter maç.
Tam beraberlik maçı.Galatasaray'da Beşiktaş'ta eksik beraberlik en muhtemel sonuç.Bu arada sabah TV'de rastladım Galatasaray'da 6 BJK'de 9 sakat varmış bu maç öncesi neden bu iki takımında sakatı bu kadar çok anlamış değilim şahsen
Maçı kaybeden kaosa girecek, kazanan o kaosu erteleyecek. Ben Sami Yen'deki şanssızlığımızı göz önüne alarak GS kazanır dedim, ancak gönlüm tabi ki Beşiktaş'ımdan yana.
DİPNOT: Bu arada maçın hakemi Cüneyt Çakır, umarım maç sonu hakemi konuşmayacağımız bir maç olur. Bu konuda umutlu değilim onu da söyleyim, çünkü bu adamın bize karşı vukuatı saymakla bitmez ve bunların arasında GS maçları da var. GS aleyhine de bir karar vermez umarım, sadece kendi açımdan bakmıyorum olaya. Bu adamın Türkiye'deki önemli maçları kaldırabildiğini düşünmüyorum çünkü. İki tarafın da canının yanmayacağı bir yönetim göstermesi dileğiyle diyeyim son olarak.
Maça şuan Türkiye'nin en iyi hakemi atanmış federasyonun elinden bu kadarı geliyor onun için hakemi eleştirmeyeceğim bu maç hiç bir şekilde.. :)
Beşiktaş kazanırsa Şampiyonlar Ligine katılma umudu artar belkide Şampiyonluk hedefi tekrar yeşerebilir. Galatasaray kazanır ise Adnan Polat'ın başı biraz sakinler başka da yararı olmaz. Zaten bu maçı kazansa diğer maçı kaybeder. Ama Galatasaray'ın galibiyeti halinde Avrupa Ligi'ne katılma umutları yeşerebilir.
Bobo ve Quaresma olmamasına rağmen umutluyum hala... Kazanıp yükselişe geçeceğiz bana göre...
Dibe vurmuş Beşiktaş karşısında dibe vurmuş Galatasaray , ev sahibi olmanın avantajıyla kazanır.
Pazar günü maçtayım. Samiyen'de son maçımıza gidelim. Ben gidiyorsam zaten kesin kazanırız.
Mutlak kazanmamız gereken bir maç. En azından yerin dibine daha da girmemek için kazanmamız gerekiyor. Bobo'suz ve Quaresma'sız bir Beşiktaş'ı her zaman yakalayamayabiliriz. Pazar günü de inşallah bir aksilik çıkmazsa tribünde olacağım. Her şeye rağmen...
2 takımın da muhakkak kazanması gereken bir maç.Beşiktaş lig sıralaması olarak Galatasaray'a oranla daha rahat bir konumda.Kazanırlarsa Şampiyonlar Ligine katılma ve şampiyonluk yarışından düşmezler.Fakat ben Galatasaray'ın bu maçı kaybetmeyeceğini düşünüyorum.Önce beraberlik diyorum,bir kazanan olursa da bu Galatasaray olur.
Orta sahada Necip-Ernst-Guti üçlüsü ile oynayalım ve Tabata ile Holosko'da oynamasın herşeye rağzıyım :)
Kayserispor maçındaki gibi oynarsak bu sefer kazanırız bence.
Galatasaray kaybederse ilk 5 şansı mucizelere kalır. Kendi seyircisi önünde kazanacaklarını düşünüyorum.Derbinin havası her zaman farklı olur
Kazanacağımızı düşünüyorum. Gollü bir maç olacak bence, 3-1 yada 3-2lik bir skor çıkabilir. Baros bugün antremanın tamamında takımla çalışmış, bu önemli bir gelişme. Aynı şekilde Arda'nın da az da olsa oynama ihtimali var, en azından ikinci devre oyuna girebilir. 60-75 arası kenarda Emre Çolak olacağına Arda olsun. :) Hakem hatalarının minimum olduğu, izleyenlere keyif veren ve sonunda Galatasaray'ın kazanacağı bir derbi olur umarım.. :)
Ufuk
Sabri, Neill , Servet , Insua
Cana , Barış
Pino , Elano , Aydın(Emre)
Kewell
En iyi 11'imiz olur bana kalırsa.. Arda ve Baros kadroda olacaklar çok büyük ihtimal son yarım saat Hagi'nin Arda'yı oyuna süreceğini düşünüyorum Baros'sa ihtiyaç olursa son 10 dakika girer herhalde..
Maç berabere bitecek gibi duruyor. Formsuz bir Galatasaray var Beşiktaş'ın karşısında. Beşiktaş'ta inişli çıkışlı bir futbola sahip ki son günlede inişe geçmiş durumda bu oyun. Eğlenceli bir maç olur belki ama sanmıyorum sıkıcı vasat bir derbi bekliyorum
Cenk
Toraman Ersan Zapo Üzülmez
Aurelio
Hilbert Necip Ernst
Guti
Fatih Tekke
Nobre, Holosko ve özellikle Tabata'ya sabrım kalmadı artık. Bu kadro çıksın, ne olacaksa olsun.
Berabere bitmesini isterim ama biri kazanacaksada o Cimbom olur
bizim Beşiktaşlı bi arkadaş var hangi maça skor verse tersi oluyor hatta daha beter oluyor örneğin Buca 2-1 yenicek dedi 5 tane yediler :zuhaha:zuhaha bu maça da Beşiktaş 3-1 alıcak dedi :n::n: 3 ihtimalli bir maç ama gönlüm Galatasaray'dan yana tabi ki :D
Gollü bir maç olur bence skor tahminim 2-2.
Ersan oynayabilecekmiş maçta.Bu Quaresma ve Bobo'nun oynamayacak olmasından sonra bir nebze sevinidirici bir haber.İki takımda düşüşte.Beraberlik ağır basıyor gibi.Galibiyete yakın taraf da evsahibi olması nedeniyle Galatasaray gözüküyor.
Devre arasında kadroda önemli bir operasyon yapılacağı söyleniyor.Bu yüzden devre arasına kadar kazanabildiğimiz kadar puan kazanıp yukarıdan daha fazla uzaklaşmazsak iyi olur bizim için.Umarım kazanırız bu maçı.
Son zamanlardaki kötü performansımıza rağmen bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Quaresma ve Bobo dışında önemli eksiğimiz yok. Gerçi daha ne olsun dedirtecek iki oyuncu ama Ernst'in ve Ersan'ın düzelmeleri iyi. Onların da olmadığı bir kadroyla derbiye çıkmak enteresan olurdu heralde. Galatasaray için manevi açıdan önem taşıyan bir karşılaşma bence. Sami Yen'de son derbi olması falan gibi. Ekstra motivasyon sağlar mı bilinmez ama onların da kazanmak için herşeylerini ortaya dökecekleri bir gerçek.
Cenk
Hilbert Toraman Ersen İ. Üzülmez
Necip-Ernst
Holosko Guti Tabata
Tekke ya da Nobre
Böyle bir 11 en ideali olur kanımca. Ya da Tabatanın yerine Holosko , sağ açığa Hilbert ve sağ beke Toraman düşünülebilir. Zapo-Ersan ikilisi oynatılıp..
Sonrasında , sahadaki futbolun konuşulacağı maç olur inşallah ve kazanan taraf biz oluruz..
Bence kanatsız bir sistemle çıkmalıyız,
--------------Rüştü---------------------
Hilbert-Ersan-Toraman-Üzülmez
---------------Aurelio-------------------
-----------Necip----Ernst-------------
-----------------Guti--------------------
------------Nobre--Fatih--------------
Böyle bir ilk 11'i uygun olur, Nobre 2. forvet olarak etkili oluyor, ortasahaya yardıma geliyor, oyun kuruyor ve kaçıracağı pozisyonlara hiç girmiyor. Guti arkasında 3 oyuncu olduğu için daha rahat hücuma çıkar ve gol pozisyonlarına da girebilir. Aurelio 3. stoper gibi oynayıp Hilbert ve Üzülmez'in ileri çıkmasını sağlayabilir.
Maçla ilgili Beşiktaş'ın kazanması daha olası gibi duruyor çünkü en azından gol yollarında o kadar kötü durumda değiliz ve Ernst, İbrahim Üzülmez gibi takımı toparlayacak ve liderlik edebilecek oyuncularımız var. Cana 60'larda çıkınca gol şansımız iyice artacak.
umarım asy şanssızlığımıza son vereriz
Arda: Derbiyi kazanırsak önümüz açık
27 Kasım 2010 17:13 | NTV Spor ve Ajanslar
Galatasaraylı futbolcular, Beşiktaş maçına kısa bir süre kala, derbi hakkında yorumlarda bulundu.
http://media1.ntvspor.net/C/I/85/gs_..._600_QRO25.jpg
Galatasaraylı futbolcular yarın oynanacak Beşiktaş derbisini GSTV'ye yorumlarken, karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söylediler.
ARDA: ZOR GÜNLERDEN ÇIKMAK BİZİM ELİMİZDE
Sakatlığı nedeniyle maçta oynaması zor gözüken kaptan Arda, takım olarak önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Zor günler geçirdiğimiz ortada ama bugünlerden çıkmak bizim elimizde. Bu zamanlar birlik beraberlik zamanı. Umarım ki taraftar ve camia yarın Ali Sami Yen Stadı'nda birlik gösterisi sunacaktır. Galibiyete de ulaşırsak önümüz açık diye düşünüyorum. Tabi zorlu bir maç olacak. Beşiktaş'ın da sıkıntıları var bizim de sıkıntılarımız var, ama kendi sahamızda iyi oynayarak kazanmak istiyoruz. Umarım takım arkadaşlarım en iyisini verir ve kazanırız'' diye konuştu.
SABRİ: AMACIMIZ KAZANMAK
Sabri ise Beşiktaş ile ezeli rekabet ebedi dostluk adı altında her zaman güzel maçlar oynadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ''Aynı maçlardan biri olacak. Amacımız kazanmak ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Durum olarak da pek iyi yerde olmadığımız için mutlak surette 3 puana ihtiyacımız var. Oyun olarak, skor olarak iyi bir mücadele gösterip 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Güzel bir maç olsun, iki takıma da başarılar diliyorum. Galatasaray olarak Ali Sami Yen'de muhteşem taraftarımızın desteğiyle beraber hem iyi oyun hem de 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz. Amacımız bu yönde.''
ALİ TURAN'IN DERBİ HEYECANI
Galatasaray'ın bu sezonki transferlerinden Ali Turan, Beşiktaş ile ilk derbi maçına çıkmayı umut ettiğini ifade etti. Ali, geçen hafta Kayserispor'a karşı mücadele ettiklerini hatırlatarak, ''Bu hafta da çok önemli bir Beşiktaş derbisi var. Kendi seyircimizin ve taraftarımızın önünde oynuyoruz. Ali Sami Yen'deki son derbimiz olacak ve o maçtan galip ayrılmak istiyoruz. Umarım iyi mücadele eder ve derbiden galibiyetle ayrılırız. Şimdiye kadar bir derbide oynamak kısmet olmadı. Umarım bu hafta sonu ben de ilk derbime çıkarım. Biraz heyecan var ama inşallah galibiyetle ayrılırız'' şeklinde konuştu.
BATDAL: ÇOK ZORLU VE CİDDİ BİR MÜSABAKA OLACAK
Genç forvet Mehmet Batdal ise Beşiktaş maçlarının, iki takımın ligdeki konumları ne olursa olsun önemli karşılaşmalar olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: ''Her zaman değerini korur. Bu da aynı şekilde çok zorlu ve ciddi bir müsabaka olacaktır. Özellikle bizim konumumuz bu maçın ciddiyetini daha da artırıyor. Bu maçtan alacağımız galibiyet üst sıralarla aramızdaki puan farkını kapatacaktır. Ondan sonraki 3 haftada da galip gelirsek ikinci devreye iyi bir hazırlık kampından sonra daha avantajlı konumda girebiliriz. Bunun planlarını yapıyoruz. Bunun da ilk basamağı bu derbi.''
UFUK: ALİ SAMİ YEN'E 3 PUANLA VEDA ETMEK İSTİYORUZ
Kaleci Ufuk, Ali Sami Yen'de son derbi maçını oynayacaklarını hatırlatarak, ''Umarım bu maçta 3 puan alıp hem son derbiden mutlu ayrılmak hem de efsanevi şeyler yaşanmış Ali Sami Yen'e de güzel veda etmek istiyoruz''dedi.
ÇAĞLAR: SIKINTILARDAN KURTULMAK BİZİM ELİMİZDE
Çağlar, durumlarının belli olduğunu dile getirerek, ''Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu durumdan çıkmanın da bizim elimizde olduğunun farkındayız. Takımın galip gelip özgüvenini kazanması için derbi maçı gibi güzel bir fırsat var. O yüzden maça gayet ciddi ve istekli hazırlanıyoruz. Umarım hafta sonunda bunu sahaya yansıtıp 3 puanı almak istiyoruz'' ifadesini kullandı.
EMRE: BEŞİKTAŞ MAÇIYLA ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYORUZ
Genç oyuncu Emre de çok kritik bir dönemde olduklarını kaydederek, ''Kötü bir gidişat var bunun da farkındayız, Beşiktaş maçıyla da çıkışa geçmek istiyoruz. Lig uzun bir maraton daha çok maç oynayacağız. Daha çok takım üst sıralara inip çıkacak. Bunun için her maça aynı şekilde hazırlanıyoruz ve her maça aynı şekilde bakıyoruz. Beşiktaş maçı olması önemli tabi ama biz normal bir maç olarak bakıyoruz ve kendi evimizde galip gelmek istiyoruz'' diye konuştu.
Ezeli rekabet ebedi dostluk: GS-BJK
27 Kasım 2010 12:38 | NTV Spor ve Ajanslar
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki 86 yıllık ezeli rekabet, başlı başına bir tarih. Galatasaray'ın 9-2'lik zafere sahip olduğu rekabette, en çok golü Baba Hakkı attı ve ilk gol Refik Osman'dan geldi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/85/gs_..._600_ZVQHF.jpg
Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Pazar saat 19:00'da başlayacak ezeli rakiplerin geçmişi, çok köklü bir tarihe sahip.
İLK GOL REFİK OSMAN'DAN
Galatasaray ile Beşiktaş futbol takımları arasında 324 maçın sığdığı 86 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı.
Ezeli rakiplerin ilk randevusu olan, 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı.
Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti.
Galatasaray adına ezeli rekabette ilk golü ise 31 Temmuz 1925'de Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin 2. maçında Mehmet Leblebi kaydetti.
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçlarda son golü ise geçen sezonun ikinci yarısında Fiyapı İnönü Stadı'nda 1-1 biten maçta Beşiktaşlı Tomas Sivok attı.
EZELİ REKABETİN GOLCÜLERİ: BABA HAKKI'NIN 29 GOLÜ VAR
İki takım arasındaki 86 yıllık rekabette, Beşiktaş'ın efsane kaptanı ''Baba'' lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle 2. sırada yer alıyor. ''Kara Kartallar''da ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor.
Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. ''Cim Bom''da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü bulunuyor.
BİR MAÇTA EN ÇOK GOL ATANLAR
Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde geride kalan 324 randevuda, bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanevi futbolcusu Gündüz Kılıç.
Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940'da Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta 5 gol birden atarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı.
Ayrıca, Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz Uçar ile Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet Sancaklı, daha sonra Beşiktaş forması da giyen Adrian Ilie ve Milan Baros, bir maçta 3'er gol atma başarısını gösterdi.
EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER: GALATASARAY 9-2 KAZANDI
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme maçında elde edildi. Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi.
Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.
Beşiktaş ise ezeli rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'da 5-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.
Lig maçlarında ise en farklı skorlu galibiyetleri Beşiktaş 4-1, Galatasaray ise 3-0'lık sonuçlarla aldı.
SEYİRCİSİZ DERBİ
Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş'ın 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yaptıkları derbi maç, tarihe geçti.
Galatasaray'ın bir önceki sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynatılan karşılaşma, ezeli rekabetin 86 yıllık tarihinde bir ilk olarak yerini aldı.
EN ÇOK OYNAYANLAR: ŞEREF GÖRKEY VE HAKKI YETEN
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabette en çok forma giyen oyuncuların başında Beşiktaşlı Şeref Görkey geliyor.
Şeref Görkey, siyah-beyazlı forma altında 63 kez Galatasaray'a karşı forma giyerken, 2. sırayı 61 maçla yine Beşiktaşlı Hakkı Yeten alıyor.
EN GOLLÜ MAÇLAR
Ezeli rakipler arasında şimdiye dek yapılan en gollü maçta sporseverler toplam 11 gol izledi.
Galatasaray'ın 30 Haziran 1940'da 9-2 kazandığı maçta filelere giden toplam 11 gol, geride kalan 324 maç içinde, penaltılar dışında bir maçta filelere giden en çok gol olarak tarihe geçti.
Ezeli rakipler arasında ayrıca, 30 Nisan 1949'daki Basın Kupası maçını 5-4 Galatasaray, 6 Kasım 1955'deki İstanbul Ligi maçını da 5-4 Beşiktaş kazanırken, filelere toplam 9'ar gol gitti.
4-4'LÜK MAÇLAR
Ezeli rakipler arasındaki en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla alındı.
İki takım arasında 4 Ocak 1935'de Şeref Stadı'nda yapılan özel maç, 21 Kasım 1937'de Fenerbahçe Stadı'ndaki İstanbul Ligi maçı, 11 Mayıs 1940'da Taksim Stadı'nda yapılan Bahar Kupası maçı, 16 Haziran 1940'da Şeref Stadı'ndaki milli küme maçı, 26 Mayıs 1968'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan Birinci Lig maçı 4-4 berabere sonuçlandı.
GALİBİYET HASRETİ ÇEKİLEN YILLAR
Ezeli rakipler, 324 maçın sığdığı 86 yıllık rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı.
Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 tarihleri arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi.
Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 maçta da ezeli rakibini yenemedi.
İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR
Ezeli rekabetin geçmişinde birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi.
Son dönemde hem Beşiktaş, hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovaçeviç (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian İlie, Berkant Göktan, Okan Buruk, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan ve Serdar Özkan bulunuyor.
İki takımın da eksikleri var.Beşiktaş için Quaresma ve Bobo önemli 2 oyuncu fakat mağlubiyeti de bu isimlerin olmayışına yıkmak çok mantıksız.Keza Galatasaray için de geçerli.Bir Fenerli olarak tek arzum iki takımın da sahaya çıkıp 90 dakika bitene kadar savaşıp bize güzel bir derbi izletmeleridir.
Maçtaki tek arzum güzel futbol görmek. Skor pek umrumda değil ama Galatasaray galibiyeti veya bir beraberlik bizim için ideal olur.
GS geçen haftaki oyununu bu haftaya yansıtırsa maçı alır BJK defansta çok açıklar veriyor bol pozisyonlu bir maç olur