Bir sebep geliyor aklıma ama doğru mudur bilmem, bence yüksek maaş istediklerinde klüp satamasın diye. Neymar'a 100 m TL teklif yaptım 518 m TL serbest kalma maddesi ekletmek istedi.
Bunun başka bir sebebi olabilir mi?
Bir sebep geliyor aklıma ama doğru mudur bilmem, bence yüksek maaş istediklerinde klüp satamasın diye. Neymar'a 100 m TL teklif yaptım 518 m TL serbest kalma maddesi ekletmek istedi.
Bunun başka bir sebebi olabilir mi?
Bunun sebebi bence tam tersi.Genç bir oyuncu aldığınızda ileride büyük klüpler cüzi paralara kapamasın diye ekleniyor maaşa.Ama işte tıpkı yeni sözleşme yapan oyuncuların aldığı maaşın 10 katını istemesi saçmalığı olduğu gibi buda oyunun bir hatası.Gelen oyuncu mümkün olduğunca düşük tutması gerekirken serbest kalma maddesini, tam tersi uçuk rakama çekmiş.Yalnız bu dediğin bende olmuyor.Aynen benim dediğim gibi çok düşük rakamlar istiyorlar serbest bırakma maddesi olarak ben yükseltiyorum zorla.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Bendede hep düşük madde koymak istiyorlar,sebebi oyuncuyu ne kadar fazla paraya alırsanız o kadar yükseliyor serbest kalma maddesi ucuza alırsanızda düşük oluyor.O maddeyi koyduruyorsa repi sizden daha yüksek takımlara gitmek isteyebileceğini gösteriyor yani bağlılık pek olmuyor
Benzema mıydı, her almak istediğimde serbest kalma maddesine 1 Milyar Euro (1B €) koymak istiyordu.
Benzema tarzı adamların sözleşmesinde halihazırda min clause olduğu için yeni takımlarında da devam ettirmek istiyorlar bunu. Ayrıca küçük bir ipucu vereyim min fee clause aşağı çekip maaşında indirime gitmesini sağlayabilirsiniz oyuncunun.
Hangi oyuncuma sözleşme önerirsem önereyim serbest kalma maddesini hep düşük tutuyor.
Dayanamıyorum o adamın gitmesine o yüzden ; Alacağı haftalık , İmzalama bedeli ve Menajerine basıyorum parayı ..
O zaman serbest kalma maddesini kaldırabiliyorum ..
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
1.5M euro ya aldığım ve 3 senelik sözleşme imzaladığım 29 yaşındaki bir futbolcu neden sözleşmesine serbest kalma maddesi koydurmak için diretir bunuda anlamış değilim![]()
serbest kalma maddesini kaldırsak bile o genç oyuncu ilerleyen yıllarda kendini gösterdiğinde iyi performans sergilediğinde büyük klüpler peşine düştüğünde zaten bize söylüyor daha büyük bi klübe gitmek istiyorum diye ve ne yaparsan yap ne söylersen söyle o oyuncuyu kalması için razı edemiyorsun hep sorunlarıyla kalıyor moral genelde çok kötü'de oluyor kadronuzda böyle bir oyuncuyla devam etmek ne kadar sağlıklı bilemiyorum ha satarken daha yüksek bi miktara satmak istediğiniz için serbest kalma maddesini kaldırmış olabilirsiniz anlarım ama maddeyi kaldırmak oyuncunun takımda kalması yönünde hiç bir etki etmiyor oyunda gitmek isteyen olursa bağlasan tutamıyorsun ben genelde bir kez sivok'amıydı milan filan istiyordu sezon sonu gidersin demiştim mutlu olmuştu ve sonra unutmuştu dediğimi sorunlarını çözmüştü ve takımda kalmıştıtavsiye ederim çok işe yarıyor bu yalan vaatler
![]()
Mesela bu oyuncum 9.5 milyon euro serbest kalma maddesinde direniyor. Kaldırıyorum kabul etmiyor 100 milyon yapıyorum onu da istemiyor mecbur 9.5 milyonu kabul ettim. Hem ilk aldığımda hem de sözleşme yenilerken 9.5 da diretti üstelik.
![]()
@ martymcfly ;
Kontratını yüksek tutup imza bedeli ve menajerine biraz para verirsen serbest kalma maddesini kaldırabilirsin.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Neyseki başka takımlardan teklif gelmiyor. Real Barça ve Milan'da da iyi kaleciler olduğu için kimse ilglenmiyor zaten gitme ihtimali yok gibi. Menajerinin sabrı da düşük 2 kere kontrat reddetti 3. de istediklerini verip imzalatmak zorunda kaldım.
menajerinden aynı menajere bağlı başka oyuncular alıp söz konusu menajerle aranı düzeltebilirsin. aldığın oyuncularla sözleşme imzalamana gerek de yok. iptal et. oyunun garip bir bugı bu.
Ben Hibernian'a ön libero almaya çalışıyordum. 55MN Euro serbest kalma maddesi koydurdu. O parayı getirene Edinburgh'u komple verirdim zaten![]()
bence takımın en üst seviyede ise yani 1. sırada fansan sırada oyuncu kulüpten gitmek istemiyor ve yüzsek serbest kalma maddesi koyduruyor ömer toprak fb ye 60 milyon euro madde koydurdu