Oyunun bu yıl Türkçe çıkmaması bizi hayal kırıklığına uğrattı, Miles abimiz sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan konuştu işte o söz.
Oyunun bu yıl Türkçe çıkmaması bizi hayal kırıklığına uğrattı, Miles abimiz sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan konuştu işte o söz.
Daha çok, oyun satışını artırmak için söylenmiş bir söz gibi geldi. Sanmıyorum ekleyeceklerini. Çok naz yaptılar, fazla üstlerine gitmeyin bence.
Eğer dediğini yaparsa, gerçekten çok ayıp olur bunu heryerde açıklıyor. D&R'da en çok satılan oyun şuanda. Miles söylemiş ise garanti gibidir bence![]()
Fm 2013 çıkana kadar fm 2012 full Türkçeye çevrilebilir.
Aslında benim için Türkçe olması ya da olmaması çok sorun değil çünkü ingilizcem iyi fakat konu hakkındaki görüşlerimi yazmak istedim...
madem oyunun Türkiye'de daha çok satılmasını istiyorlar,önce Türk halkına saygı duysunlar. Neden "önce satış,sonra dil" seçeneği sunuluyor ? Önce türkçe çıkararak türk insanına verdikleri değeri ve saygıyı göstersinlerki bende seve seve alayım oyunu. bu tarz Ali Cengiz oyunuyla oyun satmaya çalıştıkları sürece (çaresiz kalmadıkça) orjinal almam. Oyuna Fransızca ,İngilizce ya da diğer dilleri eklerken o ülkelerde de bunu yapabildiler mi merak ediyorum açıkcası. Emeğe saygı ayrı birşey ama bu şekilde Türk insanına olan güvensizliği zirve yaptırarak "biz size güvenmiyoruz,siz önce oyunu alın da biz seneye türkçe çıkarırız" söylemi hiç ama hiç hoş değil.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Harika haber![]()
75 milyonluk ülkeyi adam yerine koymayanlara verecek 1 kuruşum bile yok vermemde gerekirse bu yıl oynamam oyunu danimarkalılar hollandalılar alsın oyunu
arkadaşlar steam üzerinde oyun alırken taksit yapılıyormu acaba bilgi verirseniz sevinirim
Zenginin parası fakirin çenesini yorarmış...
Bencede fm 2012 çevrilmelidir.Steamda oyun sürekli güncellenecek zaten güncelleme ile gelir,zaten her sene aşırı bir değişim olmuyor sanırım çeviri daha da kolaylaşır fm 13 için
Paylaşılan twit'i iyi okuduysanız; "Eğer orjinal satışlar Türkiye'de iyi giderse diyor" yani her zaman dediğini tekrarlıyorlar esasen.
Bu zamana kadar Türkçe'ye inanmıyordum artık bu sene yapılan çalışmaları gördükten sonra ben bile 13'de FM'nin türkçe çıkacağı yönde düşünmeye başladım.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Oyunda Türkçe yok normal ama Almanca'nın olmaması da ilginç değil mi?
Almanlar Zaten Çok Takmıyorlar FM'i
Last edited by Homer J.S : 23.Ekim.2011 at 14:48 Reason: Alaman değil Alman
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Burada büyük bir ihtimal yok. Bir koşul var ve bu koşul uzun yıllardır var. Sadece bu sene buna çok yaklaşıldı. Bende 2013 de çıkma olasılığını çok yüksek buluyorum ama bunun için hem bizim tarafın çok çalışması lazım hemde SI'ın tamam çıkacak demesi lazım.
bu arada Almanya konusuna bakarsanız,
EA'de 2001 de Football Manager isimli oyunu vardı.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_F.A...l_Manager_2001
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Oyuna Türkçe'yi eklemelerinin onlar için ekstra bir masraf olacağını sanmıyorum en azından dişe dokunur bir masraf olmaz ama burada problem adam bakıyor ; bu ülkede çok fazla kişi bu oyunu oynuyor fakat sadece %2,%3 artık herneyse o kadar kişi orjinal alıyor.Adam niye böyle yere ekstra bir hizmet versin ki,korsan kullanıp herkese de korsanı tavsiye eden ülkenin dilini niye koysun ki.Mantıkları gayet basit aslında ne kadar az korsan o kadar fazla hizmet.Ben öğrenci olmama rağmen son 4 oyunu orjinal aldım,Türkçe beklentim olduğu için değil 1 yıl boyunca deliler gibi oynadığım oyunun hakkını,üzerinde emeği olan kişilerin kazancını gözetmek için.İsterlerse 10 yıl daha Türkçe eklemesinler ama ben bu oyunu oynamaya devam ettiğim sürece orjinal alacağım,sonuçta bu oyundaki herşeyi anlamama yetecek kadar İngilizcem var.Eğer oyunu anlamıyorum diye Türkçe isteyen kişiler olursa alsın sözlüğü araştırsın en azından kendilerine yararı olur.
Uzun lafın kısası bu oyunu benim gibi günde saatlerce oynayan kişilerin orjinal almasını isterim en azından ortadaki emeğe karşılık.Artık maddi durumla alakalı bir konu da değil bu;gelip burada Türkçe'yi tartışabiliyosanız evinizde internetiniz var demektir,ayda yaklaşık 60-70 lira internet faturası ödeyen bi adama yılda 70 lira oyuna vermek kesinlikle koymaz.
Last edited by perpetua : 23.Ekim.2011 at 17:25
benim sormak istediğim bişey var. özellikle yetkililere. şimdi bu oyun gittigidiyor'da 45 liraya satılıyor. yani steam aktivasyon kodu olarak. ve satın alıp orijinal olarak indirebiliyorsunuz steam'den. sonuçta bu adamlar belirli kar oranları ile satıyor bu kodları. demek ki daha ucuza elde edilebiliyor bu kodlar. hal böyleyken turksportal resmi temsilcisi olarak bu kodları 75 tl yerine 35-40 tl gibi bi fiyata satabilse orijinal satışları katlanmaz mı?
ya da o adamlar nasıl o fiyata satabiliyor? bi pislik mi var? ama adam yüzlerce işlem yapmış ve bir tane olumsuz görüş yok.
Türk FMseverler olarak SIGAMES'i bir şekilde psikolojik baskı altına almalıyız...
Ben de kendisine Türkçe olması için oyunun burada yaklaşık ne kadar satması gerektiğini sordum Twitter'da ve bana yazdığı cevapta da benzer bir yorum var, korsan değil orjinal alın.
http://twitter.com/#!/milessi/status/128053546481491968
Hakaret etmeden sıklıkla konu hakkında twit atarsak kesinlikle Türkçe fikrini ekeriz kafasına...![]()
Baskıyı zaten STEAM de oynayan oyunu aktive eden Türk oyun sever sayısını görünce hissedeceklerdir. ekstra bir çabaya gerek yok bence.
Dijital indirme en ekonomik yol. Gittigidiyor gibi noktalarda o fiyatlara nasıl satılıyor çok bir fikrim yok, üstelik orada ilan girmeninde ekstra ücreti olduğunu düşünürseniz ciddi bir oranda olmalı fiyatı.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
aslında o adamlarla pazarlık edilebilir. örneğin burada oyunu alacak kişiler liste oluştursa ve adama 100 kopya gibi bir sayıyla gidilse indirim de yapacaktır. kişi sayısı arttıkça fiyat düşer fiyat düştükçe sayı artar.
hatta adamların yeri yurdu var sonuçta. gittigidiyor yerine direkt elden alınsa bu kodlar ilan ücreti de olmayacağı için tahminen 35-40 lira arası bir fiyata alınabilir.
o keylerin güvenirliğide önemli, satıcının ticari güvenirlik puanı yüksek, yarın öbür gün bu keyler STEAM tarafından kapatılırsa gittigidiyor da karşımızda muhattap bulamazsak patlama ihtimalimiz var.
Mustafa BudakTurksportal
Keşke olsa ama hiç inanmıyorum.
kapatılırsa? nasıl oluyor o? yani bugün tamam dediği şeyi yarın pardon yanlışlık olmuş diyerek iptal etmesi nasıl söz konusu olur ki? ayrıca geçen yıl da olmuş benzer satışlar. başka oyunlar için de.. ama böyle bişey söz konusu olsa duyulurdu.
ama ben steam'in öyle keyfi bi uygulama yapabileceğini sanmıyorum. key geçerliyse geçerlidir. oyunu indirdikten sonra biz vazgeçtik denilemez bence.