1 ile 8 arası toplam 8 sonuç

Konu: Maç öncesi ve sonrası takım konuşmaları

Nesil
    2006
    Yer
    Konya/Elazığ

Default Maç öncesi ve sonrası takım konuşmaları

Arkadaşlar merhaba;

Bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. Şu anda Chelsea takımını yönetiyorum. Manchester United'i 5 - 0 gibi net bir skorla yendim. Maç sonrası konuşmamda " çok iyi galibiyet, tebrikler çocuklar " dediğimde bir kişi bile tepki vermedi.

Aynı şekilde, Manchester City ile oynayacağım maç öncesi, bu maçı kazanabilirsiniz dediğimde bu sefer iki üç oyuncu sinirlendi. Ne diyeceğimi şaşırdım.

Hele ki en zoruma giden olayı; Cska ile şampiyonlar liginde oynadım. 3 - 0 yenildim. Maçtan sonra " hayal kırıklığı " dedim. Tüm oyuncular sinirlendi. Mikel, David Luiz, Mata ve Juaquin basına üzgün olduklarına dair demeç verdi.

hepsini kızağa çekmek lazımda, sezonu bekliyorum. Ne yapmalıyım acep? Hiç konuşma yapmasam mı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Favori olmadığın maçta "İyi Şanslar" demen daha doğru. Ayrıca iyi oynadıkları maçta 3 yemişlerse "Hayal kırıklığı" demen sıkıntı yaratmış olabilir. Ben bazen kazandığımız maçta "Hayal kırıklığına uğradım" diyorum hepsi kabul ediyorlar. Skora göre değil maça göre yorum yap bence.

Eğer sıkıntı çekiyorsan asistana bırak. Asistan genelde motive ediyor takımı. Ayrıca basına demeç vermeye başladılarsa ve Cska'dan 3 yediysen sezon sonu yolcusun Aman dikkat.

Oyuncuların yeni teknik direktöre uyum sağlaması zaman alabiliyor. Konuşmalarını sakin tonda yapmaya özen göster bence. İlk başlarda bu tür tepkiler normal, zamanla alışıyorlar.
    Benim kendi görüşüm ne olursa olsun takım konuşmalarını menajerin yapması yönünde. Mümkün mertebe yapıcı konuşmalardan yanayım, çünkü o anlık olumsuz bir konuşmanın yarattığı sorun gelecek karşılaşmalar için problem teşkil edebilir. Oyuncuların sana hızlı alışmasını sağlamak için bu maç konuşmaları dışında da birebir görüşmeni tavsiye ederim.
    Mesela karşılaşmayı kazandın üstün bir oyunla. İster calmly, ister passionately tebrik et, ama burada bırakma. Maçta ön plana çıkan oyuncularınla maç sonrası görüş, ayrıca takdir et oyununu. Ya da kaybedilen maç sonrası... Yine sakin tonda şanssızdık, çabanıza sağlık gibi bir konuşma güvenlerini tazelemeye yardımcı olur. Kötü performans gösterenlerle yine bire bir görüşme, uyarma daha olumlu sonuç verebilir. Ayrıca bu bireysel görüşmeler oyuncu ile ilişkilerimizin gelişimine de katkı sağlıyor. Zamanla o oyuncunun favori kişilerinde yer alıyoruz. Bu ne demek? Sana güvenmeleri, maç konuşmalarını dikkate almaları demek.

Nesil
    2006
    Yer
    Konya/Elazığ

Bundan sonra öyle deneyeyim artık. Yoksa sinirleniyorlar, kızağa çekmek zorunda kalıyorum. Randıman alamıyorum. Moralleri yüksek olunca maç sonunda ve başında konuşma yapmıyorum Odun gibi maçtan çıkıp direk otobüse binip tesislerin yolunu tutuyorum. Dediğin(iz) gibi bire bir görüşmeler yapayım bundan sonra oyuncuları kazanmak gerek

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

ses tonu olarak dikkatli kısmını seçerseniz çok faydasını görürsünüz tavsiye ederim

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Menajer kişiliğini açarken geçmişini ''sunday league footballer'' olarak seçtiysen oyuncular da seni pek tınmıyor olabilirler. Ayrıca Bekq arkadaşın da dediği gibi favori olmadığın maçtan önce ''Good luck!'' demen, ve iyi oynayıp kaybettiğin maçtan sonra ''I think we were unlucky today'' demen daha doğru olabilir.
    "Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

Nesil
    2006
    Yer
    Konya/Elazığ

Kariyer başlangıcı yaparken, futbol ile alakası olmayan bir adam olarak seçmiş olabilirim. Onun etkisi büyük sanırım. Sezon bitti. Hiç bir oyuncunun favori personeli değilim. Lig şampiyonu oldum ve Fedarasyon kupasını aldım. Demek ki hiç değerim yokmuş, ah Abromoviç ah

*Deus Dominus adlı arkadaşın dediğini uyguladım. Her maçtan sonra iyi oynayan futbolcuları tek tek tebrik ettim. Bir kaç tanesi şaşırdı hatta ama idare ettik şimdilik Bakalım gelecek sezon ne gösterecek. Gerçi bir çok oyuncu ile yolları ayırmayı düşünüyorum. Hayırlısı artık

Teşekkür ederim ilgi için.

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem kendime göre bir sisteme oturttum ben bu birebir konuşmaları Maç sonu puanına göre konuşma yapıyorum oyunculara. Maç puanı 7.8-8.8 arasındaysa son maç etkiliydi devam, 8.8-10.0 arasındaysa süperdin diyorum 5.9-6.4 arasındaysa memnun değilim, daha düşükse çok kötüydün diyorum. Ama takım halinde kötü oynadıysak birşey dememeye çalışıyorum çünkü bu kez savunmaya geçiyor keratalar, tek ben mi kötüydüm hoca?! diye serzenişte bulunuyorlar Maç sonu backroom advice'a da bakmak iyi olur. Maç sonrası eğer son zaman performansı düşük olan oyuncular varsa uyarıyor yardımcılarımız, xxx oyuncunun oyunu iyi değil diye.
    Sunday League geçmişin de olsa oyuncular sana alışır. Geçmişe değil, geleceğe bakmak lazım

Mesaj Yetkileri