Maddi anlamda sıkıntısı olmayan takımlarda kadroda 30 civarında oyuncu bulundurmak (hepsi birbirinden kaliteli) sizce avantaj mıdır, dezavantaj mı?
Maddi anlamda sıkıntısı olmayan takımlarda kadroda 30 civarında oyuncu bulundurmak (hepsi birbirinden kaliteli) sizce avantaj mıdır, dezavantaj mı?
Bence dezavantaj. Grup büyüdükçe kontrol edilebilmesi de zor olur. Rotasyonu sıklıkla yapman gerekir kadroyu mutlu, huzurlu tutabilmek için. Bunun yanında maddi yönü de var, maaşlar, primler...
22-24 kişilik kadrolar benim bakış açıma göre ideal. Her mevkiye iki alternatif.
öncelikle oynamıyorum diye mutsuz olanları mutlu edebilirsen ve yine oynamayanları match fit'te tutabilirsen müthiş avantaj sağlar çünkü oyunda genelde sakatlık-afrika kupaları-U20 kupaları-kartcezalıları biraz fazla oluyor ve bu durumlarda geniş ve kaliteli kadro işine yararkupa maçlarında ve zorluk seviyesi düşük maçlarda güzel rotasyonlarda oyunu zevklendirir hem
![]()
ben genellikle çok genç oyuncuları tutuyorum kadronun dışında, eğer sakatlık olursa rotasyona giriyorlar
Bende hep geniş kadro oluyo artık rüyamda bile ya oyuncu keşfediyom ya da kadro kuruyom o kadar yani![]()
Ben klasik sayı olan 25 kişilik bir kadroyu daha doğru buluyorum. Arkadaşların dediği gibi, yedek oyuncular da aslar kadar kaliteli olduğunda geniş kadro çok sıkıntı yaratıyor, oyuncuları mutlu etmek zor oluyor... Bir oyuncunun senede 15-20 maç oynaması (yedekten girmeler dahil) gayet makul. Bir de, sene boyunca ortalama 10 maçta falan forma vermeyi düşündüğünüz oyunculara rotation değil, backup olarak kontrat imzalatmak da çok faydalı oluyor oyuncunun moralinin bozulmaması için.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
20 yi geçmez min 19 kişi. Her mevki 2 kişiöyle 3.yedek kaleci falan ideal bulmuyorum her mevki 2 adam iyidir fakat alternatif olanlar genç olmalı çoğunlukla alışmalı beklemeli
Avantajı fazla ama dezavantajı daha fazlaBende 25 kişiyi aşmamaya çalışıyorum. Aştıklarım genç yetenek oluyor. Artık kaç maç oynatırsam kabul ediyolar zaten...
en iyisi her mevkiye alternatif yaratmak bunun için bi sayı vermeye gerek yok bence. kendimi bildim bileli şu oyunda adam akıllı geniş bi rotasyonum olmadı 15-16 kişiyle sezon tamamlıyorum bu kısır döngü gibi devam ediyor 3-4 tane satıyorum sonra tekrar 3-4 oyuncu alıyorum
Her zaman kısıtlı kadro sevmişimdir. çift forvet oynuyorsam 2 forvet yedeği tek oynuyorsam 1 yedek 2. genç oyuncu olarak olur. Hepsiyle tek tek uğraşmak istmeediğimden ve fazla kadroyu sevmediğimdem dolayı![]()
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Yedekte genelde 2-3 tane tecrübeli ve ilk 11 oynayabilecek oyuncularım olur.Geri kalanlar hep genç ve oynamasada mutsuz olmayacak oyuncular olur.Sorun yaşamıyorum pek böyle olunca.
Oyuncuların statüsü (player status) önemlidir o yüzden sözleşme imzalarken veya sonradan kilit oyuncu, ilk 11 oyuncusu, rotasyon oyuncusu, yedek oyuncu, gelecek vadeden oyuncu ve genç oyuncu statülerini iyi belirlemek lazım.
Kilit oyuncu ve ilk 11 oyuncusu statüsündeki bir oyuncuları birkaç hafta oynatmazsan huysuzlanmaya başlarlar. Kilit oyuncu statüsü verdiğin bir oyuncun isterse 3.lig seviyesinde olsun, oynatmadığın zaman arıza çıkartır. Rotasyon oyuncularına da sık sık şans vermen gerekir. Yedek oyunculara ise 10 haftada 1 kez şans versen bile yeter.
Oyuncular mutsuz olduklarında mutlaka görüş sonraya bırakma, sana şans bulamadıkları için ayrılmak istediklerini söyledikleri zaman ilerleyen haftalarda şans vereceğini söyle ve bu sözünü yerine getir. Ya da bir sonraki transfer döneminde gitmesine izin vereceğini söyleyerek zaman kazanabilirsin.
Avantajdır çünkü; Rotasyon yapmayı seviyorsundur. Avrupa maçların olduğunda takımı dinlendirmek için sık sık rotasyon yapıyorsundur vs.
Dezavantajdır çünkü; Sadece ilk 11 kurup tüm sene sakatlıklar dışında kadroyu değişmiyorsundur vs.
Şahsen kadrodaki oyuncu sayısında belirli bir rakamım yok.
İlk 11 için kesin güvendiğim 7-8 tane yaşı 25 ten yukarı adam bulunduruyorum. Geriye de kiraya gitmeyen kendini geliştirebilecek gençlerden kaç tane olursa artık.
Tutorial için yaşlı oyuncu olması şart böylece genç oyuncular da iyi geliştiriyor kendini.
Bu biraz oyuncularına da bağlı.Örneğin Hamit gibi joker oyuncuların varsa 22 kişi kafidir.Ama oyuncuların tek bir mevkinin adamıysa,22 kişinin yanına genç oyuncular ekleyebilirsin![]()
As takımda oynamak istiyorum cümlesini gördüm mü bana fenalık geliyor.![]()