1 ile 7 arası toplam 7 sonuç

Konu: Hakemler İngilizce'den çaktı

Nesil
    2006
    Yer
    beyoğlunun arka sokakları

Default Hakemler İngilizce'den çaktı

Hakemler İngilizce'den çaktı
    Süper Lig hakemlerinin İngilizce sınavı, tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Merkez Hakem Kurulu tarafından 25?er soru yöneltilen sınavda, umulmadık bir tablo ortaya çıktı. Tüm sorulara sadece bir hakem doğru cevap verdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olan Bülent Yıldırım dışında hiçbir hakem, tam puan alamadı.

6 soruya cevap

Orta öğretim düzeyinde hazırlanan ve son derece basit bazı soruların yöneltildiği sınavda, FIFA kokartlı hakemler dahi döküldü. Hakemlikte en önemli kıstaslardan biri olan İngilizce seviyesinin, Türk hakemleri arasında ne derece geri planda kaldığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Cüneyt Çakır?ın mazereti, Oktay Demiray ve Hakan Sivriservi?nin ise vatani görevi nedeni ile katılamadığı sınavda, şöhretli isimler de beklenileni ortaya koyamadı. Yıllardır Süper Lig?de görev yapan Çetin Sarıgül 25 sorudan sadece 6?sına doğru cevap verirken, "gönüllerin FIFA?sı" Serdar Tatlı ise sadece 7 soruyu doğru yanıtlayabildi.

Krize neden oldu

"UEFA?nın açılımı nedir?" ve "Yurt dışında otel rezervasyonunuzu nasıl yaptırırsınız?" gibi basit soruların yöneltildiği sınavda, FIFA kokartlı hakemlerimizin bile hayalkırıklığı yaratması, yeni bir tartışmaya yol açtı. FIFA kokartlı Yunus Yıldırım ve Bülent Demirlek, sadece 12?şer soruya doğru yanıt verdi. Selçuk Dereli, Cem Papila ve İsmet Arzuman?da ise doğru cevap sayısı 18?e ulaştı. En yüksek performansı, Fırat Aydınus gösterdi. Aydınus, 22 doğru cevap verdi. Öte yandan Cem Deda, Tolga Özkalfa, Vedat Yüksel ve Süleyman Abay gibi uluslararası platformda istikbal vadeden genç hakemlerin bile çok kötü performans göstermesi, Merkez Hakem Kurulu?nda ayrı bir şaşkınlığa yol açtı. Hakem camiasında yeni bir krize yol açtı.

06.06.2006

Kaynak : Hürriyet

hee okudum gazetede şaşırmadım değil doğrusu.sonra diyolar neden türk hakemleri avrupada maç almıyor.. ingilizce öğretemiyosan bunları da unutacaksın kardeşim.ama hürriyet in yapmış olduğu bana göre yanlış bir hareket.hakemlerin aldıkları notları deşifre ediyor.ayıp..

mustafagüngör çok doğru söylemişsin.Ben bu kadar kötü bir derece olcağını zannetmiyordum.Ben bu haberi okumadan önce hep UEFA'ya kızıyordum.TÜRK Hakemlerini niye maçlara atamıyorlar diye ama kızılacak yer UEFA değilmiş.Ayrıca Hürriyet için söylediklerinde çok doğru.Artık herkesten daha güzel haber yapalım diye herşeyi deşifre ediyorlar

bence deşifre etmeleri doğru bunlar durduk yere yapmıyor. Belki utanırlarda rezil olduk diye bi dahaki sınavda başarılı olurlar

ingilizce bilmeyen hakemler ile avrupayı zor görürüz...

Nesil
    2003
    Yer
    Yedi Tepeli Şehir

Ne yazık ki İngilizce bilmemek önemli bir eksiklik Dünya'da ve bunu işleri yeri geldiğinde uluslararası olabilecek hakemlerimiz ciddiye almalı...

marcos_assuncao Misafir

bu hakemler neden çakıyoki baba yaaa

Mesaj Yetkileri