1 ile 5 arası toplam 5 sonuç

Konu: Sadettin Saran adaylıktan çekildi...

Nesil
    2005
    Yer
    ev

Default Sadettin Saran adaylıktan çekildi...

Sadettin Saran adaylıktan çekildi...
    06 Haziran 2006 12:15

Olağanüstü Genel Kurul öncesi Fenerbahçe başkanlığına talip olduğunu açıklayan Sadettin Saran, adaylıktan çekildi. Başkanlık için ise en uygun ismi açıkladı...

Fenerbahçe'ed 24-25 Haziran’da gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel
    Kurul öncesi Fenerbahçe başkanlığına talip olduğunu açıklayan Sadettin
    Saran, Başkan Aziz Yıldırım’ın 100. yılda başkanlığa devam etmesi
    gerektiğini söyledi.

Saran, "Basından takip ettiğim kadarıyla Başkan Aziz Yıldırım’ın döneceğini düşünüyorum. 8 yıldır bu görevi yapıyor. 100. yılda da başkanlığı sürdürmeli" diye konuştu.

Denizlispor maçında kaybedilen şampiyonluk sonrası yaşananları değerlendiren Saran, "Hiç beklenmedik şekilde Aziz Yıldırım’ın istifası
    söz konusu oldu. Bu, camiada şok etkisi yarattı. Aziz Yıldırım üç ay önce
    kongrede tek başına aday olmuştu. Başkanlık süresini de 3 yıla çıkarmıştı.
    Her şey yolunda gidiyordu. Şu anda istikrar gerekiyor. Bunun için de
    Başkanın geri dönmesi lazım" şeklinde konuştu.

Saran, adaylığı ve çıkarılan af ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Sadettin Saran, "25 Mayıs’ta çok açık şekilde başkanlığa talip olduğumu söyledim. Olağanüstü Genel Kurul’un 16 gün ertelenmesini istedim. Aziz Yıldırım, o zamanlar kesinlikle dönmeyeceğini söylemişti. Daha sonra benim de içinde bulunduğum kişilere af çıkaracağı söylendi. Ben bunu samimi bulmuyorum. Af istemiyorum. Çünkü suçlular af ister. Zaten cezamın bitmesine 10-15 gün kalmışken, böyle bir talebim olmadı. Benim o dönem söylediklerimde suç unsuru yoktu. Haysiyet Divanı’na savunmamı verirken, (yanlış anlaşıldım) desem, ceza almazdım. Adaylığıma gelince gözüken aday olamayacağım yönünde. Genel Kurulda seçim günü affedilip edilmeyeceğim belli olmadan aday olmayı çok gerçekçi bulmuyorum.

Aynı zamanda bu Genel Kurula da saygısızlık olur. Olağanüstü Genel Kurul’un 16 gün ertelenmesi halinde ve Aziz Bey’in dönmemesi halinde başkanlığı aday olacağımı söylemiştim" şeklinde konuştu.

Saran ayrıca, başkan adayı olduktan sonra kendisi hakkında kulübe icra yolladığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını, bu tip haberlerin başkan adaylığını açıklamasından sonra ortaya çıkmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Sadettin Saran, Başkan Aziz Yıldırım’ın gündem değiştirmek için ayrıldığı yönündeki görüşlere katılmadığını da söyledi. Saran, "Başkan’ın ayrılığında samimi olduğunu düşünüyorum. Bazı yerlerde Yıldırım’ın gündem değiştirmek için böyle bir şey yaptığı yer alıyor. buna katılmıyorum" dedi.

Transferlerin daha sakin kafayla yapılması geriktiğini de söyleyen Saran şöyle konuştu: "Tümer’in topçuluğunu kimse tartışamaz. Ama transerler daha sakin
    kafayla yapılmalı. Misilleme olarak değil. Tümer daha önce benimle de
    konuştu. Kendisi ile B.Dortmund için görüştük. Türkiye’de askerlik sorunu
    olduğunu biliyorum. Bu kadar para verilip, bir de askere gitmesi söz
    konusu ise yazık olur. Bu transferin yerinde olmadığını düşünüyorum. Fatih
    Tekke’ye gelince. Türkiye’nin en iyi futbdlcularından biri. Eğer alınırsa,
    her Fenerbahçeli gibi bende çok mutlu olurum" dedi.

Saran ayrıca, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’un başarılı
    oldugunu söyledi. Saran, "3 yılda 2 defa şampiyonluk yaşattı. Faturanın Daum’a kesilmesi doğru değil. Bu saatten sonra döneceğini düşünmüyorum.
    Takımın başına çok iyi bir hoca gelecektir" diye konuştu.

Sadettin Saran, Fenerbahçe’nin son zamanlarda kamuoyunda neden sevilmediği sorusuna ise, "Şampiyonluk gittikten sonra bir çağrım oldu. Kavga son çaredir. Hakkını korumak sadece kavgayla olmaz. Yayıncı
    kuruluşlarla, federasyonla, kulüplerle iyi geçinmemiz lazım. Fenerbahçe’nin iletişim sorunu var" dedi.

Saran ayrıca, kulübün borcunun kendisini endişelendirdiğini de söyledi. Saran, "Bu borç her Fenerbahçeli gibi beni de endişelendiriyor.

Fenerbahçe’nin potansiyeli çok büyük. Taraftar, kulübüne her zaman maddi
    ve manevi restek veriyor. O yüzden halledilmeyecek bir sorun değil, yeter
    ki acele transferler yapılmasın" şeklinde konuştu.

Saran son olarak, hedeflerinin gelip geçici olmadığını ve camianın birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Saran, "Hedefimiz gelip geçici değil. Bundan sonraki kongre 2009 da hedefimizde pek bir sapma olmayacak. 100. yıl öncesi birlik beraberliğe ihtiyaç var. Artık kenetlenme zamanı" diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

doğru olanı yapmış.Aziz Yıldırım'ın aday olacağı yerde başka adaya yer yoktur......

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Bildiğim kadarı ile Sadettin Sanarn çekilmedi sadece Aziz Yılrımım'ı bekliyor.

Aziz Yıldırımın durumuna göre adaylığını belirlemesi onun için daha iyi...

Nesil
    2003

Sadettin Saran, bugün çeşitli yayın organlarında yer alan "Aday olmayacağım" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi..

Konuyla ilgili olarak Ajansspor.com'a özel açıklamalarda bulunan Saran, sözlerinin yanlış yorumlandığını belirterek, "Ben "aday olmayacağım" şeklinde bir açıklama yapmadım.. Bundan önce ne söylediysem orada da aynısı söyledim.. Sadece uygun şartlar yerine gelmezse aday olmayacağımı belirttim.. Bu yönde verilmiş kesin bir karar yok.. Sözlerim yanlış yorumlanmış.." dedi..

İşte Saran'ın Ajansspor.com'a yaptığı açıklama:

Sayın Saran bugün bazı yayın organlarında adaylıktan çekildiğiniz yönünde bir açıklamanız yer aldı. Bu doğru mu ?
    Benim düşüncemde değişiklik yok.. 25 Mayıs'ta söylediğim şuydu: Kongre ertelenirse, Yıldırım da aday olmayacaksa adayız dedim.. O düşüncem sürüyor.. Benim af talebim de olmadı.. Şurda cezamın dolmasına 10-15 gün kalmış kimseye o payeyi vermem.. Ayrıca zaten af çıksa bile Genel Kurul'un yani seçimin olduğu gün karar çıkacak.. Benim o gün aday olmam Genel Kurul'un idaresine saygısızlık olur.. Dolayısıyla benim düşüncem de değişen bir şey.

Yani adaylıktan çekilmediniz ve uygun şartların oluşması durumunda aday olacaksınız.. Öyle mi ?
    Hayır, şu anda değil, hiçbir zaman yok.. 25 mayıs'ta söylediklerim çok net.. O dediklerim aynen geçerli.. Biz hep beraber Aziz Bey'in kararını bekliyoruz..

Aziz Yıldırım'ın devam kararı alması durumunda aday olmayacaksınız değil mi ?
    100. yıldaki istikrar için Aziz Bey'in devam etmesi gerektiğini en başından beri söyledim..

Aziz Yıldırım yarın çıkıp da aday olmayacağını açıklarsa tavrınız ne olur?
    Şu anda zaten benim resmi olarak aday olma şansım yok, 24 Haziran'da benim affedilip edilmeyeceğim belli olacak.. Dolayısıyla bana göre seçimin 16 gün sonraya ertelenmesi gerekir..

Fenerbahçe'de ciddi bir belirsizlik var ve kulübün bundan olumlu etkilenmediği kesin.. Ancak size göre ne kadar olumsuz etkilendi ?.. Çok büyük zarar gördü mü ?
    Şu anda baktığınızda teknik direktör belli değil.. Şampiyonlar Ligi ön elemesine 1.5 ay kaldı.. Bunlar tabii ki oyuncuları etkiliyordur sonuçta.. Ama altından kalkılamayacak bir durum da yok.. Herhalde Aziz Bey de 1-2 gün içinde kesin kararını açıklayacaktır..

Mesaj Yetkileri