Eskiden Teknik Sorunlar bölümlerinde "adam gibi" sorular ve bunlara çoğu moderatörler tarafından verilen cevaplar olurdu.. Şimdi bu bölümler "Yardım" "Acil" "Lütfen"den geçilmiyor.. Çoğu yardım talebi de bir adet beyni ve iki dakika zamanı olan birinin kolaylıkla çözebileceği sorunlar üzerine..
FM ile ilgili diğer bölümler keza patlamış durumda: "Kadrom nasıl?" "Bilmemkaç gol, bilmemkaç asistlik performans" "Fener'i 30-0 yendim" "Kimi alayım" "Kimi satayım"..
Özetle FM bölümü can çekişiyor, mesela futbol bölümü de aynı yolda..
Forum bu, adı üstünde fikir üretilir, paylaşılır ama, yine Mustafa'ya dokundurmuş olmayayım, son bir kaç ayda futbol bölümüne açılan başlıkların ve yazılan mesajların hatırı sayılır bir yüzdesi copy-paste haber.. Geri kalanın da büyük çoğunluğu Galatasaray - Fenerbahçe zırvası..
Neyse..
FM bölümü için konu açma sınırlamasına gidilmesi zor.. Çünkü bu bölümde teknik sorunlar paylaşımı var ve yeni üyeyi bundan mahrum etmek haksızlık olur.
Ama belirli bölümler için bu tarz sınırlamalar getirilebilir. Özellikle futbol bölümü için daha farklı bir sınırlama gündemde. Henüz hayata geçirilmesi kesinleşmedi ama böyle giderse aciliyet kesbedecek..
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"