Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 33 sonuç

Konu: 2.lik şansımızı nasıl görüyorsunuz ?

Default 2.lik şansımızı nasıl görüyorsunuz ?

Artık son dönemece girilirken herkesin fikrini almak istedim, 2014 Dünya Kupası Elemeleri başlığından ayrı bir başlıkta bunu tartışmak daha sağlıklı olacaktır.

Fatih Terim'in gelişi bana olaylara biraz daha optimistik bakma şansı verdi. 2010 elemelerinde 19 puanla eleme maçlarına kalan ülke var. Andorra'ya atabildiğimiz kadar atmalıyız artık.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Öncelikle macaristanın 1 puan veya fazlasını kaybetmesi gerek yoksa bizim maçların bir önemi olmaz

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

4 te 4 yaparsak ancak olabileceğine ihtimal veriyorum onda bile şansımız çok az.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Direk göremiyorum ben.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ben ikincilik şansı falan göremiyorum, sağ olsun Abdullah Avcı bitirdi umutlarımızı.

Nesil
    2007
    Yer
    34

Belki 2018'de.

İkincilik şansımız yok!

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Öyle bir şey görmüyorum ben.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    34

Belki 2018'de dedim yukarıda ama şu önümüzdeki maç belirler işi, eğer Romanya - Macaristan maçı berabere biterse şansımız doğar.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

macaristanla maçımız olsa 2. lik şansı olurdu ama macaristanla maçımız yok ne yazıkki
    Last edited by Önder HOCA : 03.Eylül.2013 at 22:35

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Romanya - Macaristan maçı berabere biterse biz de tüm maçlarımızı yenersek 2. olabiliriz ama bu çok zor bir ihtimal.

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Şansımız %0 bile değil

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

6 maç oyna yarısını kaybet ve sadece 2 tanesini zar zor kazan. Sonra şans bekle. Her seneki aynı terane. İpler başkasının elinde ve turnuvada matematiksel olarak şansımız var yapabiliriz ayakları. Sonra kaçır futbolumuzda şu sorunlar var bu sorunlar var bir sonraki turnuvaya çok iyi hazırlanmalıyız. Sonra Türk futbolunun sorunlarını tespit programları yap.. Yok arkadaş. Adam gibi jenerasyon gelmedikçe bu takımdan bir şey olmazz.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Vallahi ben Terim'in de amacının bu turnuva olduğunu düşünmüyorum. Demirören bile bu turnuvada bir mucize yaratması için getirmemiştir Terim'i.

Ben geçtim artık bu turnuvayı, alıştık turnuvaları geçtik demeye bunu da sileriz sorun değil. Terim'den mucize beklemek zaten büyük hata olur ben eminim ki şuan bir çok muhalefet taraftar bekliyor.

Türkiye bir maç kaybetsin sen gelecek yorumları gör, ancak bu kafa yapısı ile de olmaz. Sen gel 6 maç yat sonra Terim gelsin kurtarsın seni, geçeceksiniz efenim bu işleri.

Olursa ne ala, olmaz ise de sorun yok.

Tek isteğim var ; Terim artık belirli bir düzen oluştursun, şuan bunu yapacak 2 adam var Türkiye de ve ikisi de Türkiye Milli Takımı idareci kadrosundalar..

Hamza Hamzaoğlu ve Fatih Terim, hedef zaten Terim belirli bir şey oluşturduktan sonra Hamza hocaya bırakmak işleri. Terim bugün kontrat yeniledi ve bu bana göre garantilendi..

Açıkcası benim hiç bir itirazım olmaz, Hamza hoca da çok beğendiğim bir hoca kıymeti bilinmeli sadece. Terim ile ortaklaşa bir turnuvadan daha büyük şeyler başaracaklarına inanıyorum..

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Macar Romanya maçından beraberlik cıkar ve bizde deplasmanda Romanya'yı yenersek çok büyük şansımız olur. Macaristan Hollanda deplasmanında biz Estonya deplasmanında. O gun 2.liği yakalarsak içerdeki Hollanda maçını hallederiz diye düşünüyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Macar Romanya maçından beraberlik cıkar ve bizde deplasmanda Romanya'yı yenersek çok büyük şansımız olur. Macaristan Hollanda deplasmanında biz Estonya deplasmanında. O gun 2.liği yakalarsak içerdeki Hollanda maçını hallederiz diye düşünüyorum.
    KaRaBükLü KraL bunu beğendi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Şahsen bu oyunu görünce iyice umudum kırıldı. Hollanda'yı Romanya'yı zor yener şu takım.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by davidvilla View Post

Nesil
    2006

2. olmak bile yetmiyor. Bütün ikincilerden en az puanı toplayan ön elemeye katılamayacak ki bu takımın biz olma ihtimali yüksek eğer başarabilirsek.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Milli Takım geleceği açısından kalan 3 maçın 3 tanesini de kazanmak zorundayız,varsın kazansak bile en kötü ikinci olup elenelim,ona yapacak bir şeyimiz yok.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Quote Originally Posted by footballer33 View Post
    Valla yazdıktan sonra benim de aklıma bu gelmişti

Ayrıca Romanya'nın Macaristan'ı yenmesiyle de işler pek değişmedi değişen tek bir konu var o da Romanya'yı yenersek eğer Andorra maçı haricindeki maçlarda çıkan averaj istatistiği. O yuzden 3-0 pek iyi olmadı. Son Hollanda maçına yenmenin yanı sıra averaj için çıkmak zorunda kalmayız umarım

What is 2.lik ?

Ne ki O ? Öyle Bir Şey mi Varmış ?

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Şimdi bir hesap yaptım da Romanya'nın 3 averajı var bize 1-0 yenilse , Andorra'ya 4 atsa , Estonya'ya da 2 atsa 8 averaj yapar.Bizim zaten 6 averajımız olacak ardından Estonya'ya 2 atsak Hollanda'yı da tek farkla geçsek tamamdır. Zor değil ancak önce şu Romanya'yı yenmemiz şart.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İkinciler tablosu. Tabloda görüldüğü gibi Norveç en kötü 2. takım konumunda. Normal grupta 11 puanda. Şu haliyle bile bizden iyi durumda ancak kriterlere göre en kötü ikinci takım oluyor. Nasıl oluyor?

Tabloda görüldüğü gibi en sonuncu takım Kıbrıs ile yaptığı ve kazandığı maçlar ile attığı goller puanlamadan çıkarılıyor. Sonuçta puanı 11'den 5'e kadar düşüyor.

Biz ise 10 puandayız. 12 gol atıp 7 gol yemişiz ve + 5 averajdayız. Tablodaki takımlar aynı bu puanda kalsınlar. Sadece biz 3 maçımızı oynayalım. 3 maçıda kazanalım ve 19 puana ulaşalım. Andorra ile oynadığımız 2 maçtaki 6 puanı çıkarıyoruz. 19 olan puanımız 13'e düşüyor. 12 gol atmışız toplam attığımız 7 golüde çıkarınca 5 golde kalıyoruz. -2 averaja düşüyoruz. 3 maçı en kötü 1-0 kazandığımızı varsayarak 3 gol ekliyoruz. 8 gol ile +1 averaja çıkıyoruz. Yukarıdaki sıralamada bulunan takımlardan bir çoğuda zaten kazanacaktır maçlarını. Ya burun buruna play-offlara kalırız ya da en kötü 2. oluruz.

en kötü ikinci olması sanıldığı kadar kolay değildir.

zira kalan maçları kazandığımızda 19 puanımız olacak, 6 puan andorra'dan aldığımız için 13 net puanımız olacak.

şöyle gruplara bakalım.

a grubu ikincisi hırvatistan grubun sonuncusunu galler gibi düşünelim. hırvatlar kalan iskoçya deplasmanı ve içerde sırpları da yenip 6 puan alırsa 22 puana yükseliyor, gallerden 6 puan almışlar. net puan : 16

b grubu ikincisi bulgaristan grubun sonuncusu malta gibi düşünelim. bulgarların 3 maçı var, biri de maltayla. 3te 3 bile yapsalar 19 puan oluyor, maltadan 6 puan almışlar. net puan : 13

c grubu ikincisi isveç, grubun sonuncusu faroe adaları gibi düşünelim. isveçin 3 maçı var. 3te 3 bile yapsalar 23 puan oluyor, faroede 6 puan almışlar. net puan : 17

e grubu ikincisi norveç, grubun sonuncusunu kıbrıs gibi düşünelim. norveçin 2 maçı var. iki maçı da alırlarsa 17 puan oluyor. kıbrıstan 6 puan almışlar. net puan : 11

f grubu ikincisi portekiz, grubun sonuncusunu lüksemburg gibi düşünelim. portekizin 2 maçı var. iki maçı da alırsa 23 puan, lüksemburgu iki kez yenmişler. net puan : 17

g grubu ikincisi yunanistan, grubun sonuncusunu liechtenstein gibi düşünelim. yunanlıların 3 maçı var, üçte 3 yaparsa 25 puan, lüksemburgu iki kez yenmişler. net puan : 19

h grubu ikincisi ukrayna, grubun sonuncusunu san marino gibi düşünelim. ukraynanın 3 maçı var, üçte 3 yaparsa 23 puan, san marinoyu iki kez yenmişler. net puan : 17

ı grubu ikincisi fransa. iki maçları var. 2de 2 yaparsa 17 puan oluyor, grup 5 takımlı olduğu için son takım hesap dışı. net puan : 17

genel olarak duruma bakacak olursak takımlar durumu göstermek için seçtiğim olası ikincilerdi, sonuncu takımlar da galler dışında değişmeyecek gibi gözüküyor.

a grubunda hırvatların 2de 2 yapması çok zor. lider belçika hırvatlara beraberliğe yatıp bileti cebine koymak isteyecektir. nitekim diğer maçları da iskoçya deplasmanı. fakat bu iki maçta alacakları bir 3 puan bile onların altında yer edinmemiz anlamına geliyor.

b grubunda bulgarların da 9 puan toplaması zor, zira bugün çekleri yenen ermeni deplasmanına gidecekler ve çeklerle dışarda oynayacaklar. peşlerinden gelen tam 3 tane de rakipleri var. bu grupta dengeler birbirine yakın. grup ikincisinin 15 puanı geçeceğini düşünmüyorum.

c grubunda isveç 14 puanda, almanyayla içerde maçları olsa bile kalan 3 maçta 2 galibiyet bile almaları onların altında olacağımız anlamına geliyor.

e grubu da birbirine yakın bir grup, norveç 11 puanla ikinci. kalan 3 maçı kazanması zor gibi gözüküyor. olası bir puan kayıplarında norveç'in üzerinde olacağımız kesine yakın bir sonuç.

f grubu ikincisi portekiz ya da rusya arasında gideceğe benziyor. fakat iki takım da 19 puanı geçtiği anda onları da geçemeyeceğimiz anlamı taşıyor.

g grubu ikinciliği bosna ya da yunanistan arasında gideceğe benziyor, ikisinin de 3 maçı var ve alacakları 4 puan bile bizim altlarında olacağımız anlamını taşıyor.

h grubu ikinciliği için 2 aday var gibi, ukrayna ve karadağ. karadağ 15 ukrayna 14er puanda. karadağın 2, ukrayna'nın 3 maçı var. birer maçları da ingilizlerle. diğer iki maçlar belirleyici olacaktır. 19 puanı zor bulabilirler.

ı grubu ikincilik adayı fransanın 2 maçı var, bunlardan birini kazandığı takdirde (ki yüksek ihtimal) onları yakalamamız zor gözüküyor.

ikincilik rakiplerimize şöyle bakarsak:

a grubu - büyük ihtimalle ikincisi bizden iyi olacak.
    b grubu - ikincilerini geçebiliriz. olası rakipler: bulgaristan (10 puan), çek cumhuriyeti, ermenistan ve danimarka (9 puan).
    c grubu - büyük ihtimalle ikincisi bizden iyi olacak.
    e grubu - ikincilerini geçebiliriz. olası rakipler: norveç (11 puan), arnavutluk ve izlanda (10 puan), slovenya (9 puan)
    f grubu - büyük ihtimalle ikincisi bizden iyi olacak.
    g grubu - büyük ihtimalle ikincisi bizden iyi olacak.
    h grubu - ikincilerini geçebiliriz. olası rakipler: karadağ (15 puan), ukrayna (14 puan)
    ı grubu - büyük ihtimalle ikincisi bizden iyi olacak.

h grubundan olmasa da b ve e gruplarının ikincisini geçebileceğimizi düşünüyorum. inşallah zoru gerçekleştiririz. gel gör ki bence asıl play-offlar en zor dönemeç olacaktır. zira ikinci torbada yer alacağımız kesin gibi olacak ve olası rakipler hırvatistan, ingiltere, portekiz ve fransa. hayırlısı olsun.
    ekşiden bir alıntı.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Yarın yenelim de bari adamın yazısı boşa gitmesin o kadar uğraşmış zahmet vermiş.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

b grubunu geçeriz bundan sonraki maçları da yeneriz estonyada romanyayı ve macaristasnı zorladı mı tamamdır bu iş sonrası fatih hocaya bakar yazın belki milli takımımızı izleriz

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Bu arada Romanya'yı 2 farkla geçersek bir şey farkediyor mu yani genel averaja mı bakılacak ikili averaja mı ?

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    Bu arada Romanya'yı 2 farkla geçersek bir şey farkediyor mu yani genel averaja mı bakılacak ikili averaja mı ?
    Önce genel averaj, eşit ise atılan gol diye gidiyor..

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    Önemli olan genel averaj. 2 fark atsak averaj farkı 6 olur bu da işimize gelir

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri