VEEE SERÜVEN BAŞLIYOOOR !!
Sıcak bir Rio de Janeiro akşamında; Hector, tekilasını almış kendisine ait olan marinasında oturuyordu. Yarım saat önce işten gelmiş ve bir hayli yorgundu. Kendi kendine “ bu akşam da baya sıkı bir işti “ derken, telefonu çaldı. Arayan kardeşi Dominic’ti. Telefonu açtığında “efendim” bile demeden;
Dominic : “Hector, bitti..” Neyin bittiğini algılayamadan sordu ;
“ Sana da iyi akşamlar Dom. Noldu, ne bitti kardeşim ? “ . Dominic yaptığı kabalığı anladı ve ;
“ İyi akşamlar kardeşim. Yanına gelecektim ama polisler aman vermedi ve ilk senin oraya bakacaklarını düşündüğüm için telefon ettim. Polisler geldiğinde ne derlerse onayla ve sakın benimle görüştüğünden bahsetme. Artık bitti. Yeraltı dünyasından çıkıyoruz kardeşim….
Hector şaşkın bir şekilde Dominic’in isteğini onayladı ve telefonu kapattı. Sanki her şey planlanmış gibi dakikasına kapı çaldı ve Rio polisi eve girdi. Hector’dan Dominic ile ilgili bilgi almaya çalıştılar ve neyse ki Hector’a herhangi bir sıkıntı çıkarmadan işlerini halledip gittiler.
Ertesi gün Dominic tekrardan Hector’u aradı ve herhangi bir sıkıntı olup olmadığını sordu. Hector, kendisine ne olup bittiğini anlatmasını istedi ve Dominic ;
“ Artık yasadışı yarışlar, tır soygunları, uyuşturucu mafyacılığı yok kardeşim. Ben kendi iş arkadaşlarım ile halletmem gereken bir hesabı kapadım ve Letty ile birlikte burdan uzak bir yere, birkaç aylığına kafa dinlemeye gidiyorum. Sen de artık bana bağlı değilsin. Git kendi işini kur, dilediğin şekilde yaşa. Ama yasadışı işlerden uzak dur kardeşim. “ dedi. Hector çok şaşkındı ve bi o kadar da bu tür işlerden yakasını sıyırdığına sevinirken, kardeşiyle vedalaştı ve telefonu kapattı. Artık yeni bir hayat, çılgın Rio de Janeiro sahillerinde onu bekliyordu. Artık illegal işler yoktu. Düzenli yaşam vardı.
Hector,futbol ile yakından ilgiliydi. Sıkı bir Fluminense taraftarıydı ve işlerden vakit buldukça maçlara gidiyordu( tabi biletsiz olarak ). Tuttuğu takım Fluminense de pek sağlam pabuç bir takım değildi. Özellikle yönetiminin birçok uyuşturucu mafyası ile yakın temaslar kurduğu iddia ediliyordu. Takımın eski teknik direktörü Abel Braga da bu iddialarda en büyük rol oynayan isimdi. Eski dedik evet, Braga, Dominic tarafından haklandı ve hapsi boyladı. Bu da Fluminense camiasında büyük bir skandala neden oldu. Teknik direktörlük koltuğu boşalan Fluminense’de başkan Peter Siemsen yeni teknik direktörü halkın seçmesine karar verdi ve bir nevi halka açık oturum düzenleyerek yeni menajeri seçmeye koyuldu. Hector da bunu fırsat bildi ve başkanlığa adaylığını resmen açıkladı.
Rio de Janeiro halkının tamamına yakınının tanıdığı Hector seçimlerin favorisiydi ve en nihayetinde Aralık 2012 de Fluminense’nin yeni menajeri olarak takımın teknik direktörlük koltuğuna getirildi.
YER ALTINDAN YEŞİL SAHALARA ; FLUMİNENSE, HECTOR TORETTO’YA EMANET !!!