1 ile 13 arası toplam 13 sonuç

Konu: Biri üstüme FM 2007 atsın

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Default Biri üstüme FM 2007 atsın

Arkadaşlar açıkça serinin en kötü oyunuyla karşı karşıyayız bu yıl. Maç içi saçmalıklar olsun , zorluk olarak gerçekçi yapalım derken herkesin Barcelona kesilmesi olsun inanılmaz saçmalık dolu.

Bu kariyerimde karşılaştığım bir örneği koyayım bu nasıl iş ben anlamadım.

Şimdi lütfen kimse taktik , kadro uyumu falan demesin çünkü kadro uyumum %85 , takım taktiğe %90lar civarı uyumlu. 3-0 yapıyorum maçı lige PTT'den yeni gelmiş Manisa'ya karşı VF Arenada üstelik. Kadrom da aşağıda.

Bu kadroya karşı bu takım uyumana rağmen , yeni lige çıkmış bir takım nasıl gelip bana deplasmanda 3-0dan maçı çeviriyor ve 5-7 kazanıyor ? Okan Deniz denilem adam abartısız Ronaldo'dan iyi oynadı maçta. Ortasahadan aldı gitti attı , kornerlerden sonraki karambollerde kesin gol yiyorsunuz zaten bunu herkes biliyordur artık.

İstediğiniz kadar savunma duran topu çalışın. Ben etkisi oldugunu bile düşünmemeye başladım duran top antrenmanının. GS derbilerinden önce savuna duran top çalışıyorum , Drogba geliyor kendi sahamda 4 tane kornerden kafa golü atıyor gidiyor.

Hayır yani şu oyunda herşeye tamam gerçekçi falan derseniz eyvallah da , Manisadan içerde 7 gol yememek için ne yapmak gerek daha kadroysa kadro harmony , personeller , antrenman herşey üst düzey. Manisanın ortalama CA ile benim kadromun ortalama CA'sı arasında da nerden baksak 35-40 ortalama CA farkı var.

Gerçekten FM 2007'den biraz da FM 2009 ile 11'den sonra adam gibi oyun gelmedi . Son 2 yılda çökmüş bir oyun serisi bence FM. Keşke 2 yıl ara verip FM 16 ile düzgün bir şekilde gelseler.

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Yazıyı hiç okumadım, direk temayı soruyorum ?

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Söylediklerinde haksızsın diyemem ama verdiğin SS'lerden anladığım kadarıyla maç başa baş gitmiş.

İlk yarıda bitiricilik farkıyla durumu 3-0'a getirmişsin. Ama devre arasındaki konusmanın takımını olumsuz etkileyip rehavete soktuğu ve gerekli oyuncu değişikliklerine gitmediğini(yorulan/sakatlık geçiren İsmail mesela) düşünüyorum. Ayrıca savunma yaparken kesinlikle dar alanda oyna komutunu seçmenizi öneririm.

Şuan ss veremiyorum ama Ankaraspor kariyerimde 0-1 skorla TS'yi yendiğim maçta TS: 25/12 AnK: 5/1 şut oranıyla oynadım, golü atıp kapandım. Bu cümle ile anlatmak istediğim gerekli rakip talimatları ve direktiflerle savunma yapmak mümkün, maç motoru buna izin veriyor.

Ha, dediğin gibi oyun saçmalamıyor mu? KESİNLİKLE katılıyorum, oyunda hata yok mu ELBETTE var, suçlu sensin taktiğin saçmalamış demiyorum ama yukarda bahsettiğim
    seyler senin aldıgın gibi sonuclar alınmasına çok büyük etki yapıyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by 5267 View Post
    Yazıyı hiç okumadım, direk temayı soruyorum ?
    Buyur dostum http://sortitoutsi.net/downloads/view/8890/morpheas

Quote Originally Posted by Maegras View Post
    Söylediklerinde haksızsın diyemem ama verdiğin SS'lerden anladığım kadarıyla maç başa baş gitmiş.

İlk yarıda bitiricilik farkıyla durumu 3-0'a getirmişsin. Ama devre arasındaki konusmanın takımını olumsuz etkileyip rehavete soktuğu ve gerekli oyuncu değişikliklerine gitmediğini(yorulan/sakatlık geçiren İsmail mesela) düşünüyorum. Ayrıca savunma yaparken kesinlikle dar alanda oyna komutunu seçmenizi öneririm.

Şuan ss veremiyorum ama Ankaraspor kariyerimde 0-1 skorla TS'yi yendiğim maçta TS: 25/12 AnK: 5/1 şut oranıyla oynadım, golü atıp kapandım. Bu cümle ile anlatmak istediğim gerekli rakip talimatları ve direktiflerle savunma yapmak mümkün, maç motoru buna izin veriyor.

Ha, dediğin gibi oyun saçmalamıyor mu? KESİNLİKLE katılıyorum, oyunda hata yok mu ELBETTE var, suçlu sensin taktiğin saçmalamış demiyorum ama yukarda bahsettiğim
    seyler senin aldıgın gibi sonuclar alınmasına çok büyük etki yapıyor.
    Evet dediklerin doğru üşendiğim için genelde oyuncu değişikliği yapmadan maçı bitiririm ve taktiksel değişiklik yapmam maç içinde. Ama herşeye rağmen yine de 5-7lik bir skor mantığın önüne geçiyor. 2-3 olur 2-4 falan olur olabilir dersin ama bazen oyun Arcade oluyor.

Nesil
    2012
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post
    Evet dediklerin doğru üşendiğim için genelde oyuncu değişikliği yapmadan maçı bitiririr ve taktiksel değişiklik yapmam maç içinde. Ama herşeye rağmen yine de 5-7lik bir skor mantığın önüne geçiyor. 2-3 olur 2-4 falan olur olabilir dersin ama bazen oyun Arcade oluyor.
    Ben oyunu kapsamlı'da izliyorum ve rakip takımın dizilişi değiştiği anda bende dizilişimi ona göre ayarlıyorum, mevcut direktiflerle ileri cıkmakta zorlandığımız zamanlarda, örneğin kısa pasla oynarken atağa kalkmakta zorlanıyorsak belli bir süreliğine dikine oynuyorum. Maçı izlerken kontrolü elinde bulundurmak her zaman iyidir. tabii bazen ne yaparsan yap fark yiyorsun, bu sezon Beşiktaş'tan 6 yedim mesela o kadar kapanmama rağmen, Bilic de sürekli taktik değiştirdi herhalde ekran başında

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Ofsayt taktiği kullanıp stoperlerine markaj rolü vermen bana ters geldi.Birde oyuncuların moralleri maç başındada böylemiydi.

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Takımını çok iyi kurmuşsun Maegras ında dediği gibi bir taktik her takıma uymuyor rakibe göre taktik ayarlamak lazım.Üşenmemek lazım takımın herşeyiyle ilgilenmek lazım.

Ters ayaklı oyuncuları İnside Forward yerine kanat yapmışsın.

Beklerine otomatik rol vermişsin ve bu da mentaliten gereği hücum oluyor ama kanatların da hücumcu. Bari onları destek rolünde oynatsaydın da kanat organizasyonların etkili olsaydı.

Defansif oyun kurucu ve savaşçı orta saha gibi iki benzerliği bol rolü yanyana koymuşsun ki Box to Box midfielder çok daha işe yarardı.

Zaten orjinal mevkisi stoper olmayan Romeu'yu stoper yapıp bir de adama çok büyük tecrübe ve ustalık isteyen Ofsayt Tuzağı direktifi vermişsin.

Evet oyun hata dolu bence de ama biraz da kendimizi sorgulamakta fayda var.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Valla hacı daha önce böyle isyankar bir konu açmıştım taktiğindedir sıkıntı diyorlardı. Bende sürekli pozisyon bulduğumu ama forvetlerin atamadığını rakibin ise bulduğu pozisyonda affetmediğini söylüyordum. Ondan sonra taktiğimi ve mentalitemi değiştirdim, kanat oyuncularıyla bu serinin oynanmayacağını düşünüyordum ki yanılmışım. Forvetsiz bile çıktım bazı maçlara nasıl olsa atamıyorlar diye. Daha sonra taktiğimi sonunda oturttum. Forvetler de atmaya başladı rakip kaleye tek tük geliyor artık. Onda da atarsa şeref golü oluyor. Farklı taktikler denemen en kesin çözüm olur. Bu yılki oyunda gerçekten bir şey var ama doğru taktiği bulursan oyun zevkli bir hale geliyor.

Bugün ligde oynanan efsane bir maç.

[IMG][/IMG]

Nesil
    2009
    Yer
    Sakarya

Hayır belki bu maç böyle olmuş olabilir sadece ama futboldan anlamadığını 2 saniyede anladım..

Hücum taktiği oynuyorsun çok katı yapmışsın..Yanlış
    Hücum oyunu oynuyorsun bekler standart bek..Yanlış
    Ofsayt taktiği yapmışsın ama aynı anda defansın ortasındaki oyuncuları.(Ya sıkı defans yada ileri basan defans yapmışsın..2side yanlış
    Gene aynı şekilde ön libero yok elinde rakini pres ile rahatsız et yazmışsın defans ile orta saha arası çok fazla.Yanlış

Sadece fotoda gördüklerimi söyledim..Taktiğin elbet bir takımda patlayacağı belliydi zaten.
    Şimdi bana futbol profu dersiniz dalga geçersiniz ama sadece gördüklerimi söyledim çok fazla hata yapıp oyuna suç atmışsın

Benim oyunda maç motorunda ciddi ciddi eksik gördüğüm yönler fm 2013 ve fm 2014 de..Bir pozisyonun gol olup olmayacağını çok önceden adam topu ayağına aldığında anlayabiliyorsun bu yönü hala geliştiremediler.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Quote Originally Posted by bojan54 View Post
    Hayır belki bu maç böyle olmuş olabilir sadece ama futboldan anlamadığını 2 saniyede anladım..

Hücum taktiği oynuyorsun çok katı yapmışsın..Yanlış
    Hücum oyunu oynuyorsun bekler standart bek..Yanlış

Ofsayt taktiği yapmışsın ama aynı anda defansın ortasındaki oyuncuları.(Ya sıkı defans yada ileri basan defans yapmışsın..2side yanlış
    Gene aynı şekilde ön libero yok elinde rakini pres ile rahatsız et yazmışsın defans ile orta saha arası çok fazla.Yanlış

Sadece fotoda gördüklerimi söyledim..Taktiğin elbet bir takımda patlayacağı belliydi zaten.
    Şimdi bana futbol profu dersiniz dalga geçersiniz ama sadece gördüklerimi söyledim çok fazla hata yapıp oyuna suç atmışsın

Benim oyunda maç motorunda ciddi ciddi eksik gördüğüm yönler fm 2013 ve fm 2014 de..Bir pozisyonun gol olup olmayacağını çok önceden adam topu ayağına aldığında anlayabiliyorsun bu yönü hala geliştiremediler.
    Ben de bu kırmızı yazılar kadar saçma sapan bir mantık görmedim. Senin mantığına göre hücum oynarken çok akıcı oynayalım yetmezmiş gibi kanatları bekleri göbekteki MC'leri de mecburen hücum yapmalıyız zaten senin düşüncene göre , o zaman 2 tane stoper 1 tane ön libero ile her atakta 6'ya 3 yakalanıp 10 tane yersin her maç.

13. Default

Quote Originally Posted by Lordinas View Post
    Bugün ligde oynanan efsane bir maç.

[IMG][/IMG]
    iki takımın kalecisi de 7 gol yiyip nasıl 6,5 puan alırlar?

Mesaj Yetkileri