Rakip takımın taktiğini, dizilişini birçok kişi önemsemiyor. Ben de zaman sıkıntısından çoğu zaman öyle. Genelde kendi taktiğimize ağırlık veriyoruz. Ancak rakibin sahadaki yayılışı bazen taktiğimize çok ters gelebiliyor. Benim gibi, "çok da önemli değil, bu bir oyun" demeyenler sahada başarılı olmak için neler yapıyorsunuz? Rakip takımı bir önceki haftadan takip ediyor musunuz? Yıldız oyuncu demeden oyuncularınızın moral, kondisyonlarını göz önünde bulunduruyor musunuz? Maç verilerine bakıp mesela pasa dayalı olan bir taktikte iyi pas yapamayan, aslında pasör olan oyuncunuza dikkat ediyor musunuz? Ofansif bir oyunda şut çekemeyen golcü oyuncunuzu önemsiyor musunuz? Oyunu derinlemesine oynayan bir çok kişi için yapacak çok şey var ama bunlardan hangilerini yapıyoruz?
Bu yıl oyunu daha detaylı oynama isteğindeyim. Bazı oyuncuları görüyorum 2 günde 5 sezon bitiriyor, belki daha hızlı oynayanlar da vardır. Ben ise transfer sezonuna yarım günümü ayırıyorum. Oyunun elverdiğince yapabileceklerimizi, ne kadarını yaptığımızı, yani şimdi taktik konuşalım. 4-4-2, 3-5-2 değil kastım, belki birbirimizi daha da ateşleyebiliriz.
Bu konu altında oyuncuların pas/şut ortalamalarını, hangi taktikte, dizilişte hangi özelliğini ne kadar kullanabildiğini yazalım. 90 dakikayı tamamlayamayanları, profili iyi olup da performans alamadıklarımızı yazalım, bunları düzeltmek için birbirimize tavsiye verelim.