Originally Posted by
demirhan1984
Arkadaşlar sanırım artık eski taktikleri uygulamaktan sıkıldınız. Ben de bunun farkına vararak yeni bir taktik hazırlayıp sizlere sunma kararı aldım.Taktiği hazırlarken tabiri caizse ince ekeyip sık dokuyarak en doğruyu bulmaya çalıştım yine. Bu seferki taktiğimiz kanatlar ve ofansif bir orta saha üzerine kurulu. Kanatlarınız top taşıyacak, forvetiniz gol atacak ama defansınız hep sağlam olacak. Aslında bu çoğu zaman mümkün değildir ama artık bu taktik sayesinde mümkün.Taktiğin genel dizilişine bakalım isterseniz:
Yukarıdaki tabloda da gördüğünüz gibi kanatlarımız ileriye doğru açık ve orta yapmaya müsait pozisyonda. Defansımız ise olması gerektiği gibi. Bu taktiği 5 farklı takımda deneyerek en iyi halini alana kadar çeşitli oynamalar yaparak hazır hale getirdim. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise şunlar: Kanat oyuncularınızın orta yüzdesi yüksek olmalı, defansınızın ortasındaki oyuncularınızdan sağtaraftaki oyuncunun (De Jong'un bulunduğu mevki) kafa vuruşları sağlam olmalı ve ofansif orta sahanız toplara iyi vurabilen bir oyuncu olmalı.
Bu taktikle ilk sezonda Hamburg ile Uefa Kupası'na ve Lig Şampiyonluğu'na uzandığımı belirtmemde yarar var. Hepinize keyifli oyunlar...