Hertha Berlin ve Türk Milli Takımı’nın orta sahasındaki en önemli oyuncularından Yıldıray Baştürk, Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçlarının bir an önce başlamasını istediğini söyledi.
Dünya Kupası’nda Türkiye’nin olmayışında en büyük acıyı kendisinin çektiğini belirten Yıldıray, 6 Eylül’deki Malta maçında forma giyebilmek için tatilini erken bitirip çalışmalara başladığını belirtti.
Dünya Kupası başlayınca Milli Takım’ın burada olamamasından kaynaklanan üzüntüsünü hafifletmek için Antalya’ya tatile gittiğini belirten yıldız futbolcu, "Hertha Berlin’de 3 Temmuz’da topbaşı yapılacak. Ancak ben Milli Takım’a hazır olmak için tatilimi erken bitirip, hemen çalışmalara başladım." diye konuştu. Milli Takım’ın Almanya’da iki hafta süren hazırlık kampına sakat olduğu için katılamadığını ve bu konuda Fatih Terim’e bilgi verdiğini hatırlatan Yıldıray, "Milli Takım kampı öncesi ligde 3 maçımı sakatlığım nedeniyle oynayamamıştım. Fatih hocaya sakatlığım ile ilgili düzenli bilgi verdim. Ancak Antalya’daki tatille birlikte iyice sağlığıma kavuştum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Türkiye’yi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine götürmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.
Dünya Kupası maçlarını yakından takip ettiğini ve Arjantin’in futbolunu beğendiğini kaydeden Yıldıray Baştürk, Almanya’nın da iyi bir atmosfer yakaladığına değindi. Yıldıray, "Şu ana kadarki maçlarda en çok Arjantin’i beğendim. Finale kadar yükselebilirler. Brezilya ile Arjantin yanında Hollanda ve İngiltere de güçlü. Almanya ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanacak gibi görünüyor." yorumunu yaptı.
Yıldıray, şu anki Almanya Milli Takımı’nda bir Türk futbolcunun bulunmasını isteyip istemediği sorusuna şu cevabı verdi: "Almanya’da doğup büyüyen Türk gençleri genelde Ay-Yıldızlı formayı tercih ediyor. Bu konudaki davranışlarını son derece doğru buluyorum. Çünkü bizler kendimizi Türk olarak hissediyoruz. Öncelikle Türkiye Milli Takımı’nı seçmemiz gayet normal."
![]()