AVUSTRALYA'da Sunday Telegraph Gazetesi'nin Angus Morrison isimli İngiliz temsilcisi bizim için yenilir yutulur şeyler yazmadı.
Sözümona ırkçılığa karşı olduğunu belirten Angus'un şu paragrafı çok ilginç: '...Türkler'i sevmiyorum demek ırkçılık olur. Ama Türk
futbol taraftarlarını sevmiyorum demek ırkçılık olmaz.'
Türkler'e karşı nefretini bu sözleriyle özetleyen sözümona spor yazarının kaleme aldığı yazıyı şöyle özetleyebili-rim:
'Dünya futbolunun Türkler'e ihtiyacı olduğunu pek sanmıyorum. Beşiktaş taraftarları cezalı olarak Almanya'ya sürülmelerine
rağmen 50 bin seyircinin desteği ile dünyanın en kötü taraftarı olan Galatasaraylılar'ın üstüne çıktı. İngiliz taraftarlar bıçaklanıp
öldürüldükleri için Türkiye'ye gelmiyorlar. Beşiktaş taraftarı Almanya'da cebinde ne kadar demir para varsa Chelsealiler'in üstüne
attılar. Bu yetmedi daha sonra maytaplarla saldırıya geçtiler. UEFA sözcüsü Mike Le yılbaşından sonra Beşiktaş'a ağır ceza
geleceğini söyledi. Şurası bir gerçek ki 2004 Portekiz Avrupa Şampiyonası için UEFA'nın Şampiyona'ya Türkiye'nin katılmasını
düşünerek kaygı ve üzüntüleri Litvanya'nın Türkler'i elemesiyle sevince dönüştü. Türkler kendilerini devamlı haklı göstermeye
çalışıyorlar. Ancak devamlı olay çıkarıyorlar. Dünya futbolundan ihrac edildikleri zaman daha fazla delirecekler.'