1 ile 30 arası toplam 30 sonuç

Konu: Aurelio: "Bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Default Aurelio: "Bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım"

Fenerbahçe'nin (A) Milli Takımında forma giyen futbolcusu Mehmet Aurelio, Türkiye'de çok mutlu günler geçirdiğini belirterek, "Bundan sonra da bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün aylık dergisine röportaj veren Mehmet Aurelio, Türk insanının gerek Trabzon'da gerek İstanbul'da kendisine gösterdiği ilgiyi asla unutamayacağını vurgulayarak, "Artık ismim hem Türkiye'de hem Brezilya'da Mehmet olacak. Mecbur değildim, ama Mehmet ismini almayı ben istedim" diye konuştu.

(A) Milli Futbol Takımında görev almasıyla ilgili eleştirileri takip ettiğini anlatan Aurelio, "Dünyanın her yerinde ilklere tepkiler olmuştur. Bunları anlayışla karşılıyorum. Ancak gerçekleri görmezlikten gelmemek gerekiyor. Sadece ben değil, diğer yabancı oyuncular da bundan sonra milli takımda yer alabilmeli. Dünya futbolu bunun örnekleriyle dolu" diye konuştu.

Mehmet Aurelio, Türk futbolcularına "Milli takımı yabancılar ele geçirecek" korkusunu yaşatmanın çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Önemli olan ülkenin başarısını düşünmek" dedi.

Aurelio, Türk futbolcusunun yabancı futbolcudan bir farkı olmadığını da vurgulayarak, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'de birlikte oynadığım her oyuncunun bugün dünya kulüplerinde oynayabilecek karakteri ve kapasitesi var. Burada anlaşılması gereken tek şey özellikle son yıllarda tüm dünyanın en büyük eğlencesi haline gelen ve ekonomisi günden güne büyüyen futbol endüstrisi içinde takımların başarılı olma zorunluluğunun her kesim tarafından bilinmesidir."

Kaynak : Anadolu Ajansı

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

gururu duyacak tabiD:

mahmettttttt aureliiiiioooo

maltaya çok gol atarsak oda atcak bi tane yazdım buraya

Nesil
    2006
    Yer
    istanbuldan. Karizma Derecesi:Üst Düzey

tabi aldın paraları
    neyse sewerim aurelioyu
    eskiden daha guzeldi yaa
    marco marco marco aurelio , aurelio aurelio marco aurelio
    Veron,Crespo,Nesta,Stam,Vieri,Lopez,Fiore,Inzaghi, Peruzzi,Mihajlovic,Nedved,Almeyda...Lazio EFSANEDİR

Nesil
    2004
    Yer
    Jeddah to Ankara

aferin böyle gurur duyacaksin iste

Nesil
    2006

Adamın çıkıp "Ben sadece ismim duyulsun Avrupa'ya gideyim diye Türk oldum gelen ilk teklifte basar giderim" diyecek hali yok ya.
    Forumlarımızda küfür etmek yasaktır. Küfürlü mesaj yazdığı için hesabı kapatılmıştır.

tabiki gurur duysun

Nesil
    2005
    Yer
    ev

aman ne güzel sizin gurur duymanız sağlandıkça ben utanıyorum sizden

"Kendini Türk hisseden herkes Türktür"

Saygılarımla

Nesil
    2004
    Yer
    Jeddah to Ankara

Quote Originally Posted by dick
    Adamın çıkıp "Ben sadece ismim duyulsun Avrupa'ya gideyim diye Türk oldum gelen ilk teklifte basar giderim" diyecek hali yok ya.
    valla bravo sana.. yemin ediyorum benim aklima bile gelmezdii.. gercekten cok guzel aciklamissin..

sonradan Türk vatandaşı olmuş birinin "Bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım" demesinden daha güzel ne olabilir ki...

Nesil
    2003
    Yer
    Somewhere in Time--22 aca

türk olmasa fb den ayrılacaktı, muhtemelen burada aldığı parayı alabileceği başka kulüp bulamayacaktı..ama işte alan razı, satan razı..

ne demiş büyük düşünür ali tandoğan:
    "ben gidip brezilya milli takımında oynuyor muyum ? "

Quote Originally Posted by Frank_Castle
    türk olmasa fb den ayrılacaktı, muhtemelen burada aldığı parayı alabileceği başka kulüp bulamayacaktı..ama işte alan razı, satan razı..

ben ali tandoğan ın o röpörtajını ntv spor haberlerinde gördüm komaya girdim hakikaten kendisi büyük düşünen bir insan

Nesil
    2004
    Yer
    Jeddah to Ankara

Quote Originally Posted by Frank_Castle
    valla bunu izledigimde gulme krizine girmistim...

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

ezberlemiş mi acep İstiklal Marşı'nı..

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

kimse durup dururken watandaşlığını değiştirmez.demekki ortada büyük bi para olayı geçmiş...parayı görünce de hemen atlamıs....tamam,türk olduğum için mutluyum demiş(güzel bişey)ama buna aldanmamak gerek..türklüğü para karsılığı benimsiyorsa buna saygı duymamak gerek

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

ben çifte vatandaslık için amerika ya basvurdum. benim bunda ne amacım vardı?? cvp : belki daha ii bi hayat yasarım para kazanırım.
    aurelio durduk yere iknci bi vatandaslık aldı nie? benle aynı sebepten. bi insan baska ne için baska vatandaslık için basvurusunda buluunur zaten. yaptıgı işin ona bi faydası olmalı. adamlar o insan böle bi imkan sunmuslar cabalamıslar, ii bi insan olarak oda gerektği gibi davranıp saygı duyuyor.hele birde kendini milli forma ile tanıtma imkanı buluyor. tabiki gurur duycak ve bundan dolayı saygı gsterecek eger karaktersiz bi fubolcu deilse ki aurelio gründügü kadarıyla gayet efendi bi futbolcu.......

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by M@kiN
    ben çifte vatandaslık için amerika ya basvurdum. benim bunda ne amacım vardı?? cvp : belki daha ii bi hayat yasarım para kazanırım.
    aurelio durduk yere iknci bi vatandaslık aldı nie? benle aynı sebepten. bi insan baska ne için baska vatandaslık için basvurusunda buluunur zaten. yaptıgı işin ona bi faydası olmalı. adamlar o insan böle bi imkan sunmuslar cabalamıslar, ii bi insan olarak oda gerektği gibi davranıp saygı duyuyor.hele birde kendini milli forma ile tanıtma imkanı buluyor. tabiki gurur duycak ve bundan dolayı saygı gsterecek eger karaktersiz bi fubolcu deilse ki aurelio gründügü kadarıyla gayet efendi bi futbolcu.......
    birbirimizi kandırmayalım..aurelio nun türk olması için ona büyük miktarda para werildiki kesin..ayrıca onu kendinle kıyaslama.çünkü sen daha ii imkanlarda yaşayabilmek,ii para kazanabilmek için amerikan watandaşlığı başwurusunda bulunmussun.ama onunki farklı.o zaten çom güzel bi yaşam sürüyo,türk watandası olmasını gerektirecek bi durum da yok..yani okadar büyük bi para teklif edilmişki hayır diyememiş.yanlıs anlasılmak istemem..karekterine laf sölemiyorum..çok efendi bi futbolcu..bu konuda sana katılıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

ya kardesim sen anlamamaya calısıyosun. ben demiyorum ki aurelio para almamıstır. ve benle de durumu aynı. benim buradaki hayatım gayet ii. ben daha ii si için yapıyorum. aurelio da aynı benim gibi daha fazlası için tr statüsüne geciyor. eger türk olmayı kabullenebiliyorsa bi insan ben buna saygı duyarım. özellikle o insanın cocugu türkiye de dogduysa

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by tardelli11
    birbirimizi kandırmayalım..aurelio nun türk olması için ona büyük miktarda para werildiki kesin..ayrıca onu kendinle kıyaslama.çünkü sen daha ii imkanlarda yaşayabilmek,ii para kazanabilmek için amerikan watandaşlığı başwurusunda bulunmussun.ama onunki farklı.o zaten çom güzel bi yaşam sürüyo,türk watandası olmasını gerektirecek bi durum da yok..yani okadar büyük bi para teklif edilmişki hayır diyememiş.yanlıs anlasılmak istemem..karekterine laf sölemiyorum..çok efendi bi futbolcu..bu konuda sana katılıyorum
    Aurelio nun paraya ihtiyacımı varda para için Türk vatandaslıgını secsin. Eğer bir insanın içinde Türk olmak yoksa o insana ne verirsen ver yine Türk olmaz
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

+++ bunu yazmayı unutmustum

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

ya biri şu aurelioya TÜRK olamayacağnı anlatsın.yani boşuna gurur duymasın.aurelio sadece TÜRK kimliği taşıyan birisi olucaktır.türklük öyle 5 senede olucak birşey değil ama bunu taşımak bile bir gurur kaynağıdır...

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

tmm adamda bunu tasımaktan gurur duydugunu sölemiş
    ++ adamın cocugu türk . ben olsam gurur duyardım. kendi canından ne de olsa

Kendisini Lübnan'da görmek dileğiyle.

Nesil
    2006
    Yer
    Gebze/Kocaeli

gurur duycak tabide bence duymuyodur yani herşey PARA..

S-B-Z Misafir

peki diğer vatandaşlığından ne duyuyor acaba?
    yada hangisinden daha çok gurur duyuyor?
    çok merak ediyorum

Şöyle düşünelim.. Ben yıllarca Amerika'da yaşadım, Amerikan vatandaşlığına geçtim hangi taraf ağır basacak? Türklük mü? Amerikanlık mı?

Türk olarak yaşayabilir, Türk olduğundan dolayı gurur duyabilir ama hiç bir zaman gerçek bir Türk olamaz. Biz Türkler farklı insanlarızdır. Kimse bize 5 yılda ayak uyduramaz.. Uydurmaya çalıştıranlarda bunu nasıl ve neyle yaptıkları ortadadır..

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by ermoon
    Şöyle düşünelim.. Ben yıllarca Amerika'da yaşadım, Amerikan vatandaşlığına geçtim hangi taraf ağır basacak? Türklük mü? Amerikanlık mı?

Türk olarak yaşayabilir, Türk olduğundan dolayı gurur duyabilir ama hiç bir zaman gerçek bir Türk olamaz. Biz Türkler farklı insanlarızdır. Kimse bize 5 yılda ayak uyduramaz.. Uydurmaya çalıştıranlarda bunu nasıl ve neyle yaptıkları ortadadır..
    çok doğru..başka bişey sölenemez heralde

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aurelio yıllarca bu ülkede top oynamış, yaşamış, ülkenin herbir köşesine gitmiş. Diyarbakır'dan Antalya'ya Rize'ye İzmir'e Antep'e. Bunların harita üzerinde yerlerini biliyor. Her ne kadar otellerde de kalsalar orada yaşayan halkı görmüş, biliyor. Örneğin Nuri. Ailesi Türk tabi ki O da. Ama o Aurelio'nun Türkiye'de geçirdiği kadar zaman geçirmemiştir, O'nun gezdiği kadar gezmemiştir, haritada göster desen bulamayabilir. ( Nuri sadece bir örnek, o biliyor olabilir ama bir çok gurbetçi dediğimiz - neden gurbetçi almancı diyorsak zaten anlamış değilim- Türkler eminim ki bilmiyordur)

Ve Aurelio'nun çocuğu bu ülkede dünyaya geldi. Yani Aurelio Türk Vatandaşı olmasa da kızı zaten Türk Vatandaşıydı. Ve şimdi eşi de Türk Vatandaşlığına geçmek için başvuru yapacakmış. Hem de hiç gerek yokken. Eş durumundan zaten Türk Vatandaşı sayılır ama o kendisine TC Kimliği çıkartmak istiyor.

Ve Milli Takım. Aurelio istemese şu anda Türk Vatandaşlığına geçmezdi. İstemese Milli Takımda oynamazdı( Ve son 2 maçta da gördük ki elinden geleni yaptı Milli Formayla) Milli Takımda sakatlansa FB'deki yerini kaybedebilir uzun süreli sakatlık yaşayıp para kaybına uğrayabilir. Eğer parayı düşünse böyle mücadele etmezdi. O da Milli Takımda oynayan diğer Vatandaşları gibi hiçbir karşılk beklemeden bu formayı giymektedir....

Artık bu konunun tartışılmaması gerekir bence...

Nesil
    2006
    Yer
    123456789

Quote Originally Posted by dnz498
    aman ne güzel sizin gurur duymanız sağlandıkça ben utanıyorum sizden
    ATATÜRK ne demiş ^^NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE^^ türk doğmak zorunda değil adam.

Mesaj Yetkileri