-
mondi ile röportaj
"Kezman ve Semih'i beğeniyorum"
Galatasaray'a geldiği 2001 yılından bu yana kaleyi kimseye kaptırmayan, onlarca maçta ortaya koyduğu müthiş performansıyla başarılara imzasını atan Mondragon, Milliyet'ten Erhan Telli'ye verdiği röportajda birçok konuda düşüncelerini açıkladı. İşte Mondragon'un özel mesajları...
- Artık yabancı değil, bizden birisin. Uzun yıllardır performansını üst düzeyde tutmanın sırrı nedir?
Ben bunu hem Galatasaray camiasının hem de bütün toplumun, gerek bana, gerekse aileme gösterdiği sevgiye borçluyum. Biz burada kendimizi hiçbir zaman yabancı gibi hissetmedik. Herkes bize büyük bir ilgi ve sevgi gösterdi. Türkiye'de kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Çok mutluyuz ve çok rahatız. Bu yüzden başarımın sırrı sevgi ve huzurda yatıyor.
- Fenerbahçe derbisinde yakınında ses bombası patladıktan sonra neler geçti aklından?
Bu olayda stadı dolduran taraftarların, yüzde 99.99'unun hiçbir suçunun olmadığını biliyoruz. Bir kişinin yaptığı hata için geriye kalan herkesi futbol kadar güzel bir sporun güzelliğinden mahrum etmemiz haksızlık olurdu. O anda Türkiye'nin imajını da düşünerek ayağa kalkmam gerekiyordu ve ben de öyle yaptım.
- Arkanda Fevzi ve Aykut gibi iki yetenekli genç var. Kafanda kaleciliği bırakma yaşın belli mi?
Bir oyuncunun sınırını yaştan çok oynama arzusu, hırs ve mental durum belirler. Kendime yaş sınırı koymadım. Önümde 1.5 yıllık kontratım var. Eğer kendimi iyi hissedersem oynamaya devam ederim. Bir kalecinin Galatasaray gibi bir takımda oynamak için kendisini her zaman, en azından 10'da 9 hazır hissetmesi lazım. Bu dereceden aşağısı kabul edilemez.
- Takım arkadaşlarının dışında, Türkiye'de en çok beğendiğin forvet oyuncuları kimler?
Türkiye'deki forvetlerin en güçlüleri bizde. Fenerbahçe'den Kezman ve Semih'i beğeniyorum. Onun dışında Beşiktaş'tan Bobo ve Nobre. Bir de Fatih Tekke var.
- Yıllardır yeni yıl tatiline giderken Florya'daki personele para dağıtıp, Galatasaray mağazalarından kolilerce alışveriş yaparak bunları Kolombiya'ya götürüyorsun. Bu kadar çok formayı ve eşofmanı ne yapıyorsun?
Galatasaray mağazalarından aldıklarım, Kolombiya'da çok seviliyor. Türkiye'ye gelmemden sonra birçok kişinin Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyebilirim. Ülkeme götürdüğüm hediyeleri hiçbir yerde bulamayacakları için çok mutlu oluyorlar.
- Türk olmayı düşünüyor musun? Bu konuda yönetimle görüştün mü?
Türk vatandaşlığını uzun zamandır istiyorum. Fakat şimdiye kadar ne yazık ki gerekli girişimlere başlamış değiliz. Kulübün yada yöneticilerin başlatacağı girişimlerle Türk olmak istiyorum ve onların bunu başlatacağını düşünüyorum.
- Fenerbahçe'nin 7 puan gerisindesiniz. Şampiyonluk şansınızı nasıl görüyorsun?
Şampiyonluk için çok çalışmamız gerekecek. Çünkü Fenerbahçe güçlü bir ekip. Fakat geçen sezon olduğu gibi her şey bize bağlı. 17 maçlık süreçte futbolda çok farklı şeyler olabilir. İşler birçok kez yön değiştirebilir. Biz işlerin istediğimiz şekilde gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Zaten bu formayla, göğsünüzde bu armayı taşıyarak, amacınız şampiyonluktan başka bir şey olamaz. Ben de şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum.
Mesaj Yetkileri