1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: Canaydın'a eleştiri yağmuru

Default Canaydın'a eleştiri yağmuru

Canaydın'a eleştiri yağmuru

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun aylık olağan toplantısı yapıldı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının sürprizi, daha önce istifa eden kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu'nun, yönetim kurulu masasında oturması oldu.

Bazı üyelerin, konuşmaları sırasında Haznedaroğlu'na "Yönetim kurulu masasında oturmasının, istifasını geri aldığı anlamına mı geldiğini" sormaları üzerine, Haznedaroğlu söz alarak duruma açıklık getirdi. Daha önce 2. başkanlık görevinin yönetimde kabul ediliş şekli konusunda hemfikir olmadığı için istifa ettiğini belirten Haznedaroğlu, şunları söyledi: "Ancak sayın başkanım istifamı yürürlüğe koymadı, yönetim kurulunda da gündeme gelmedi. İstifa tek taraflı bir müessesedir. Başkanımızla dostluğumuz var. Sürekli bana bu konuyu konuşmak istediğini söylerdi ama olmadı. İki gün önce bu konu için bir araya geldik. Bana, Galatasaray'da çok iyi şeyler yapılacağını, Seyrantepe, Riva projelerinden bahsetti. Sportif olarak da şampiyon olacağımızı söyledi. (Bu güzelliklerin içinde senin de olmanı istiyorum) dedi. Baktı ki olmuyor, (1 senemiz var. Senden 1 sene daha bizimle olmanı istiyorum) dedi ve bu konuda bir şey söyleyemedim. Eve gittim düşündüm. Sonra da eleştiriler olsa da kabul edip, gelip buraya oturdum."

Haznedaroğlu, başkan Canaydın'ın ısrarı sonucu istifasını geri aldığını ve görevinin başında olduğunu kaydetti.

-BAŞKAN CANAYDIN'A ELEŞTİRİLER-

Divan kurulu toplantısında Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, üyeler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Toplantıya Başkan Canaydın katılmazken, yönetim kurulu adına Cengiz Özyalçın, Atilla Kınay ve istifasını geri alan Semih Haznedaroğlu toplantıda yer aldı.

Divan kurulu üyesi Anıl Büyükeroğlu, Canaydın'ın başkanlık döneminde Galatasaray'ın istikrarı yakalayamadığını ve tek adamlığa gidildiğini söyledi.

Seyrantepe projesi için başkan Canaydın'ın aralık sonu veya ocak başında temel atılacağını söylediğini hatırlatan Büyükeroğlu, bunun da henüz gerçekleşmediğini kaydetti.

Bunun üzerine eski bakanlardan Mükerrem Taşçıoğlu'nun espri yaparak, "Ama sene söylememişti" demesi gülüşmelere neden oldu.

Büyükeroğlu, Canaydın'ın Kulüpler Birliği başkanlığı konusunda da, "Bir kulübün asbaşkanı çıkıp, (Canaydın kişisel çıkarları uğruna kulüplere ihanet etti) diyor. Bunu üzüntüyle karşıladım. Kimse Galatasaray kulübü başkanı için böyle konuşamaz" dedi.

-YARSUVAT'IN ELEŞTİRİLERİ-

Divan Kurulu üyesi Duygun Yarsuvat ise Özhan Canaydın'ın başkanı olduğu Kulüpler Birliği'nin dağılma noktasına getirdiğini söyledi.

Federasyonu seçime götürmek için toplanan imzalarla ilgili olarak bir gazetede, "Galatasaray'da imza krizi" haberinin çıktığını anlatan Yarsuvat, "Niye imza için zorluyorsunuz? Bir nedeni mi var? Riva'da ruhsatın geri alınacağı mı söylendi? Seyrantepe'de imzaların henüz tamamlanmadığı mı söylendi? Bunu başkanın çıkıp açıklaması lazım" diye konuştu.

Yarsuvat, Canaydın'ın Kulüpler Birliği başkanlığı için, "Biz Kulüpler Birliği başkanlığını niye aldık? Belki bir misyonla dağılsın diye başkan olduk" yorumunu yaptı.

Bazı üyeler de Canaydın döneminde kulübün iyi yönetilmediğini, taraftar sayısında düşüş yaşandığını kaydetti.

Eski yöneticilerden Ergun Gürsoy da, yeni dönemde görev almamasıyla ilgili bir üyenin konuşması üzerine söz alarak, "Ben Canaydın'a rahatsızlığımı, mutlu olmadığımı ilettim ve yeni dönemde görev almak istemediğimi söyledim. Son çalışma dönemimden çok zevk almadım. Bu nedenle yönetime girmek istemedim" dedi.

-ÖZYALÇIN'IN AÇIKLAMASI-

Yönetim kurulu adına eleştirileri yanıtlayan Cengiz Özyalçın ise Başkan Özhan Canaydın'ın toplantıda bulunmadığını, onunla ilgili eleştirilere kendisinin yanıt vermeyeceğini söyledi.

Taraftar sayısındaki azalışa değinen Özyalçın, Almanya'da iki anket yapıldığını ve Galatasaray taraftarlarının yüzde 45 ile başı çektiğini ifade etti.

Bu arada, kulüp üyeliğinde 30 yılını doldurup Divan Kurulu üyeliğine hak eden isimlere de üyelik beratları verildi.

hıncal uluç un sorusunu bende sorayım ö.canaydın a başkanlığı bırakacak kadar galatasarayı seviyor mu?

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

Özhan Canaydın bir ömür galatasaray başkanı olarak kalsın...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by senderson View Post
    Özhan Canaydın bir ömür galatasaray başkanı olarak kalsın...
    Allah korusun!

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

İmzamdaki sözler Özhan Canaydın hakkındaki düşüncelerimi net bir şekilde açıklıyor zaten .. Bizi en çok zorlayan her alanda Fenerbahçe değil Özhan Canaydın bence ..

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

1615 ile beraber inşallah

Özhan Canaydın ı göründüğü kadarıyla Gs lı taraftarlarda istemiyor.O zaman nasıl hala başkanlık koltuğunda oturabiliyor?

canaydın pak basarılı sayılmaz ama onu acımasızca elestirenlerin ben galatasarlı oldugundan süphe ederim o adam son gücüne kadar bu takım için calısıyo ben bir galatasaraylı olarak canaydına sonsuz güveniyorum

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nart_susruko View Post
    1615 ile beraber inşallah
    1615 yıl daha mı kalsın?

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Quote Originally Posted by ABOOO View Post