TFF Yönetim Kurulu - 16.01.2007

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Antalya’da bugün yaptığı toplantıda 2008 ve 2009 FIFA Plaj Futbolu Dünya Şampiyonası Finalleri’nin ülkemizde düzenlenmesi için FIFA’ya başvurma kararı aldı.

Uluslararası platformda Türkiye’nin daha önce başlatılan organizasyon atağının giderek artan bir tempoda sürdürülmesini planlayan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2009 UEFA Kongresi’nin ülkemize alınması için de adaylık başvurusunda bulunmayı kararlaştırdı.

Yönetim Kurulu, toplantıda ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesinin bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da güçlü bir destekle ileri aşamalara taşınması görüşünde birleşti. Bu kapsamda yapılması planlanan işler şöyle:

- İşitme Engelliler Salon Futbolu’nun gelişmesi için girişimler sürdürülecek. Bu yıl içerisinde Bulgaristan’da yapılacak olan Dünya Futsal Şampiyonası’na daha verimli hazırlanmak amacıyla, İşitme Engelliler Deplasmanlı Ligi’nde ilk iki sırayı alan 8 takımın katılmasıyla İşitme Engelliler Futsal Ligi oluşturulacak. Bu ligle ilgili salon, hakem, personel gideri ve malzeme yardımları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanacak.

- İşitme Engelliler Bayan Salon Futbolu Ligi kurulacak. Bu lig 4’erli gruplarda 8 takımın katılımıyla iki bölgede oynanacak. Ligle ilgili organizasyon giderleri ile maddi ödüller Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanacak.

- Ülkemizde yeni gelişmekte olan Görme Engelliler Futbolu’na ivme kazandırmak amacıyla, büyük mali güçlük çeken 17 Görme Engelliler İlköğretim Okulu ile Görme Engelliler Federasyonu’nun belirlediği 50 spor kulübüne malzeme katkısı sağlanacak.

TFF Yönetim Kurulu, Antalya toplantısında ayrıca futbolcu-kulüp, antrenör-kulüp sözleşmelerinden doğan çok sayıda itilaf dosyasını da karara bağladı.