Galatasaray şampiyon bitirilen bir sezonun ardından yeni bir teknik direktör arayışına girmişti.
Neden mi? Neden şampiyon olan takım menajer değiştirmeye çabalıyor ki?
Cevabı basitti. Çünkü Cimbom geçen sene Gerets ' e rağmen şampiyon olmuştu ve son dakika golleriyle çoğu maçı kurtarmıştı. İliç'in medyaya "Çalışmalarımızın sonucunda golleri bulduk. Son dakika da olsa bizim çalışmamızın ürünüdür" demesine diyeceğimiz yok tabii ki ama alenen belli bir şeyi Prekazi bile yalanlasa inandırıcı gelmez herhalde kimseye..
Yeni Menajer Ertuğrul Topcu olacaktı. Genç ve deneyimsiz olan bu hocadan fazla birşey beklenemezdi. Ama gözlerinde ışıltı ve içindeki ateş, futbol ateşi, onu bu göreve itmişti. Yönetimden gelen isteği asla reddedemez idi.
Hoca'nın geçmişi
- YakacıkSpor
- Kartalspor
- İstanbulspor
- Mersin idman yurdu
- Galatasaray
- Bolton
- Galatasaray
Kısa sürede pek çok yeri dolaşmıştı Hoca. Bu konudaki tecrübenin Menajerlikte bir işe yaramayacağını düşünenleri yanıltacağına and içmişti!
İşe Başlayış
İmzaları attıktan sonra ilk iş transferi görüşmekti. Galatasaray'ın Adnanları Polat ve Sezgin yakıdan ilgileniyorlardı.
İsteğimin ardından..
Öncelikle satılacakların listesini verdim. Çok şaşırdı Polat. Hasan Kabze ve Okan ı isimleri esame listesinde idi.
Diğerleri Topal, İliç ve Tomas idi.
Alınacakları zamanla belirledim.
Bu sırada hazırlık kampı programını hazırlamıştım:
ve işte işin oyunu sahaya dökme kısmı başlıyor..
1. Hazırlık Maçı:
Deplasmanda Heppignies takımını 2-0 lık skorla geçmeyi başardık.
2.Hazırlık Maçı:
Yine deplasmanda Union u 3 golle geçtik.
3.Hazırlık Maçı:
AA Gent ile oynanacaktı mücadele ancak hava ve zemin müsait olmadığı için oyuncularımı riske atmadım. Karşı antrenör de öyle düşünü ve iptal ettik.
Az Alkmaar ile karşılaştık A.S.Y'de. 2-0 lık galibiyette goller Necati ve Hakan Şükür'den geldi. Maçın adamı da Hakan oldu.
Son Hazırlıklar:
Elazığ ile deplasmanda oynadık. Adeta yedeğin yedeğini oynattım. ve 0-0 lık eşitlikle başladığı gibi bitti maç heyecan, pozisyon yoktu.
Bu arada Şampiyonlar Ligi elemesinde Cork City - Debrecen galibi olan Cork City ile eşleştik.
Süper kupa öncesi satılmak istenen oyuncular satıldı nihayet. Hatta Okan'ı ve İliç'i bile satabildim bu transfer döneminde. En çok iyi bir paraya sattığım İliç'in transferi beni sevindirmişti. Tomas Ada'ya Okan da İliç ile birlikte Çizme'ye gönderildi. Kabze'yi Fener 'e iyi bir paraya satarken Topal'ı da Tranzona göndermenin mutluluğu avrdı camiamızda. İşte gidenler:
Kupa maçı öncesi istediğim oyncularla anlaşmak beni mutlu etti. 14 mn gidenlerden 13 mn kulüpten yaklaşık 27 mn avro paramız olmuştu. Defansın sağına Forvete ve Oyun kurucu mevkisine transfer gerekiyordu. Sağ taraf için Mehmet Topuz'u istedim ama o Bayern Münih'i seçti. Ben de Gurbetçi Muslu ile A.Gücünden Abdurrahman ile anlaştım. Hem de M.Topuz a vereceğim paranın yarısını ödeyerek.
BJK maçı öncesi defansta boşluklar olabileceğini fark edip G.Zan için girişimlere başladım. Ama maçtan sonra 2 katı para verip alabildim
Mondi'nin yedeği olarak Serkan Kırıntılı'yı getirdik.
Forvet için Delgado vazgeçilmezdi. İşte gelenler:
Gelenlere bakılırsa oyun kurucu hariç takım tamamdı. Gençlerden Çağrı,Cem ve Mehmet Düz ' ü de as kadroyla çalışmalara başlatmıştım. Hatta Mehmet i avrupa için kaydettirdim.
Süper Kupa Finali
![]()
Yer: Commerzbank-Arena Frankfurt
Kadrolar:
Veee.. Sonuç:
Sakatlıklar,Kartlar.. Tipik bir derbi.
Kurtarıcımız ve Maçın Adamı:
![]()
Cesar Delgado
Maçın Ardından Yapılan Basın Toplantısı:
Muhabir: Hocam kazandınız. Neler düşünüyorsunuz?
Hoca: Kazandık, mutluyuz önümüzdeki Trabzon maçına bakıyoruz.
Muhabir: Delgado nasıldı?
Hoca: Güzel başladı. İnşallah böyle gider. Arkadşlar yorgunuz haliyle toplantı burada bitmiştir. Daha iyi bir GS için hergün çalışıyoruz..
Sırada .. Birazdan geliyor...
Galatasaray oyun kurucu olarak kimi getiriyor. İsmi duyulmamış genç yetenek kim? Trabzon maçında yaşananlar ve daha fazlası az sonra..!