Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 33 sonuç

Konu: Galatasaray'a şok ceza!

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Default Galatasaray'a şok ceza!

Galatasaray'a şok ceza!

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Kurul, Turkcell Süper Lig'de 15 Mart'taki Ankaraspor-Galatasaray maçında, taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratta bulunması nedeniyle, daha önce Bursaspor ile yapılan maçta aynı nedenle 30 bin YTL para cezası almış olmasını da gözönünde bulundurarak Galatasaray'a, 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası uyguladı.

PFDK'nın verdiği öteki cezalar şöyle:

1 maç seyircisiz oynama: Boluspor, Aksarayspor
    3 ay hak mahrumiyeti: Yaşar Özçiftçi (Aksarayspor Kulübü Başkanı)
    1 ay hak mahrumiyeti: Hüseyin Ertürk (Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güvenlik Görevlisi)
    8 maç: C.Gürsel Menteşe (Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Antrenörü)
    2 maç: Vedat Özsoylu (Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Teknik Direktörü)
    18.000 YTL: Malatyaspor
    17.000 YTL: Diyarbakırspor
    16.000 YTL: Boluspor
    11.000 YTL: Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
    4.500 YTL: Beşiktaş
    3.500 YTL: Kasımpaşa, Karşıyaka
    2.500 YTL: Ünyespor
    2.000 YTL: Eskişehirspor, Kocaelispor, Adana Demirspor, Dardanelspor, Küçükköyspor, Bağlum Belediyespor, Muğlaspor, Çaykur Rizespor
    1.000 YTL: Ankaraspor, Trabzonspor, Giresunspor, Kartalspor, Erzurumspor, Uşakspor, İstanbul Maltepespor, Arsinspor, Hatayspor, Siirtspor, Cizrespor, Antakyaspor

Kaynak : AA
    Last edited by Fietra 10 : 25.Mart.2008 at 22:16

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Nedeni nedir acaba ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray'ın deplasmanda oynadığı Ankaraspor maçında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle cezalandırılma istemi ile PFDK'ya sevk edilen Galatasaray kulübüne; daha önce 20.01.2008 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş. -Bursaspor futbol müsabakasında da taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle; kurul tarafından bir maç seyircisiz oynama cezası verildi.

PFDK'nın verdiği diğer cezalar ise şöyle:

Ankaraspor kulübüne;
    15.03.2008 tarihinde oynanan ANKARASPOR A.Ş. - GALATASARAY A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında röportaj için belirlenen alan dışında röportaj yapılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000.-YTL PARA CEZASI,

Beşiktaş kulübüne;
    16.03.2008 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - TRABZONSPOR A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle takdiren 2.500.-YTL PARA CEZASI ve aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. SPOR Kulübünün akreditasyon kartı olmayan kişilerin soyunma odasında yer alması ile basın mensuplarının görev alanları dışında bulunmalarından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2.000.-YTL PARA CEZASI,

Trabzonspor kulübüne,
    16.03.2008 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - TRABZONSPOR A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle takdiren 1.000.-YTL PARA CEZASI,

Bursaspor kulübüne,
    15.03.2008 tarihinde oynanan BURSASPOR-ÇAYKURRİZESPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında güvenlik önlemlerinde yetersiz kalmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren İHTAR CEZASI,

Ç.Rizespor kulübüne,
    15.03.2008 tarihinde oynanan BURSASPOR-ÇAYKURRİZESPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında saha içerisinde görevli olmayan kişilerin yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000.-YTL PARA CEZASI.

Kasımpaşaspor kulübüne,
    16.03.2008 tarihinde oynanan KASIMPAŞASPOR-BÜYÜKŞEHİRBELEDİYESPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında seyircilerinin neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2.500.-YTL PARA CEZASI, aynı müsabakada KASIMPAŞASPOR Kulübüne yayıncı ve foto muhabirlerinin soyunma odası koridorlarına girmelerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 1.000.-YTL PARA CEZASI.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ulusoy döneminde 2 maç üzs üste küğfür yüzünden para cezası alan takımın sahası 1 maç kapatılacak diye bir kural getirilmişti. Geçen sezon daha 6. haftada Beşiktaş ve Galatasaray 2. defa küfür yüzünden ceza aldılar ve o zaman geçici olarak bu kural askıya alınmıştı.

Ulusoy getirdiği kuralı sadece 6 hafta uygulayabildi gerçi uygulayamadı. Şimdi ise o kural uygulanıyor sanırım. 2 maçta da çirkin tezahurat var diye 1 maç seyircisiz oynama.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

30.000 YTL ve 1 maç seyircisiz ha. Adnan Polat sessiz kalmasın. Özhan Canaydın gibi pasif durmasın oralarda. Yumruğunu masaya vursun. Yapılan haksızlıkları engellesin.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    30.000 YTL ve 1 maç seyircisiz ha. Adnan Polat sessiz kalmasın. Özhan Canaydın gibi pasif durmasın oralarda. Yumruğunu masaya vursun. Yapılan haksızlıkları engellesin.
    Arkadaşlar tamam, belki aynı ceza Fenerbahçe'ye verilse ben de aşırı tepki veriyor olabilirdim ama şunu da aklınızda bulundurun, 2. defa aynı cezayı aldığı için saha kapanıyor. Eğer kurallarda varsa ve uygulanıyorsa sorun nerede?

Sorun zamanında bunu uygulamayan Ulusoy'da bence. Seyircisiz maç yerine caydırıcı para cezalarının verilmesinden yana olmuşumdur hep. Seyircisiz maç tv başında izleyenlere bile işkence oluyor çünkü.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

@büyükpivot

30.000 ytL zaten daha önceki ceza bu ceza kesmememiş demekki ihLaL tekrarLandıgı için kuraL gereği saha kapatma geLmiş

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Abi bir tek bizim stadımızda mı küfür oluyor yani. Her maçta her stadda küfür yok mu? Bu kural bir standarta oturtulursa kabul, ama taraflı olarak uygulanırsa olacak iş değil.
    @sacrament
    Belki farkında değilsin, ama şu anda saçma sapan konuşan sensin. Burası Galatasaray forumu olmadığı gibi anti-Galatasaray forumu da değil. Öyle bir yer arıyorsan gir google'a arattır. Burada saçma sapan şeyler yazma.
    @ Gebzeli
    Arkadaşım kesmiş kesmemiş meselesi değil artık bu. Neden bu tür cezalar hep bize veriliyor ben onu anlayamıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Gerçekten "şok" bir ceza oldu ama Şampiyonluğa oynayan takımları etkileyeceğini sanmıyoum aksine gaz verecektir

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    Abi bir tek bizim stadımızda mı küfür oluyor yani. Her maçta her stadda küfür yok mu? Bu kural bir standarta oturtulursa kabul, ama taraflı olarak uygulanırsa olacak iş değil.
    Onu tartışalım, kötü ve çirkin tezahurat nasıl oluyor? Buna nasıl karar veriyorlar? Bakıyorsun 20 saniye küfür edildi diyor ama maçın başından sonuna küfür olmuş örneğin.

Umarım bu ceza bir başlangıç olur ve artık her takıma uygulanır. Seyircisiz oynama cezası yine de çağ dışı bir ceza, caydırıcı para cezaları olmalı. 10 bin 20 bin gibi komik cezalar hiç caydırıcı değil.

Ayrıca tahriğe yönelik mesajlar silinecektir. Doğru düzgün yorum yapacaksanız buyurun ama taraftar forumu gibi kullanacaksanız buna artık izin yok.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Seyircilerimiz tribünlerden kaçtı. Artık stadlarımız eskisi gibi dolmuyor. Sadece derbi maçları ve Avrupa Kupaları maçlarında doluyor. Bu yüzden ha seyircili olmuş ha seyircisiz farketmez. G.Saray bu sezon buna hazırlıklı bu yüzden pek etklieyeceğini sanmıyorum.

Bir sorum olacak bu kulüplerden kesilen para cezaları ne iş olarak geri dönüyor. Federasyon'a katkı payı gibi bir işlemde mi kullanılınıyor?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

hiç kimsenin beklemediği bir ceza sanırsam...itirazda bulunucak mı Galatasaray yönetimi?

@büyükpivot.

bir şey yazarken buradaki insanları düşünmek zorundasınız. kimsenin galatasaray'ı engellediği falan yok. sen eğer beni tahrik edecek bir şey yazarsan bende engellemediklerini pohpohladıklarını söylerim. bu iş bu kadar basit. ayrıca ceza konusunda da para cezasına veya başka bir şeye çevrileceğini düşünüyorum. diğer rakipler demişsin. fenerbahçeliyim ve sukru saracoglunda sadece gecen hafta inleyen nagmeler tezahuratında besıktasa kufur edıldı uzun zamandan sonra fakat oda rapor edildimi bilmiyorum çünkü tff nin saçma sapan kuralları var. örneğin atıyorum küfürlü tezahurat 30 sn yi geçerse değerlendirilir gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Giresun'a da 1000 ytl ceza gelmiş...

Yahu biz içerde de oynamıyoruz bize içerde olsun dışarda olsun her hafta ceza geliyor

Her neyse, Galatasaray' için bence daha iyi oldu böyle zamanlarda oyuncuların üstünde daha büyük stres yaratıyor taraftar.G.Saray bu maçı normalden daha kolay alır.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Madem böyle bir kural varmış, Bundan sonra da hassasiyetle uygulansın. Keza küfürsüz stad yok . Yok diyen kendini kandırır. Bi karar alınmış madem arkasında durulsuun herkese esit mesafede uygulansın ...

Zaten bu sene den seyircisiz mac oynamaya alışıgız... Yine oynar kazanırız... Yeter ki oyuncularımız istesin...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bir de Tahkim de kararı onasın o zaman tartışacaksak tartışalım. Onamazsa boşuna kalp kırmış olacağız.

Geçen tahkim kurulu başkanının yaptıkları ortaya çıkınca umarım şimdi de bu tür dolaplar dönmüyordur bu kurullarda demekten başka yapacak birşeyimiz yok.

Ülkede futbol günden güne eriyor, sağ duyulu taraftar varsa da artık onlar da köşelerine çekildi karışmıyorlar, bakalım sonumuz ne olacak? Futbolda büyük bir reform yapılmalı, ligin kalitesi nasıl artar buna çözüm üretilmeli vs,vs...

Konuyla alakasız oldu ama içimi dökeyim dedim.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Alıntı yaptığın mesaj gözümden kaçmış, onu sildiğim için senin mesajının da durmasına gerek yoktu Fıratcan. Bugün itibariyle dünden daha farklı olacağız, artık eskisi gibi olmayacak.
    "YÜCE ATATÜRK"

tamamdır Abi... Delgado konusunda olduğu gibi yönetici tamam dedimi üzerine laf söylemek bize yakışmaz... İyi görevler...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

son olaylardan sonra Tahkim in kararı onayacağını tahmin ediyorum...(kafiyeli oldu biraz)

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Maçı seyretmediğim için küfürün şiddeti nasıldı bilmiyorum.Ama böyle bir karar alınıyorsa vardır bir şeyler.Umarım bu kararların bir standardı olur..

Gs'yide etkileyeceğini düşünmüyorum fazla.Sezon başında 5/5 yapmışlardı..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Adı gibi şok bir ceza oldu. Yapacak birşey yok. Seyirci kendine dikkat etmesini bilecek. Bir oyuncu saçma hareketiyle kart görünce takımı sattı deniyorsa seyircide küfürle veya başka şeyle takımını satmamalı. Antep kolay rakip değil ama Allahtan başka maçımıza denk gelmedi.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Maçı seyretmediğim için küfürün şiddeti nasıldı bilmiyorum.Ama böyle bir karar alınıyorsa vardır bir şeyler.Umarım bu kararların bir standardı olur..

Gs'yide etkileyeceğini düşünmüyorum fazla.Sezon başında 5/5 yapmışlardı..
    yalnız sezon başı takımlar tam olarak hazır değillerdi...kadroları oturmuş değildi...ve telafisi olan maçlardı...

şimdi durum çok farklı Antep düşme korkusu yaşayan takımlardan biri ve son haftalarda futbollarında kayda dğer bir iyileşme var...zor maç olucak bana kalırsa...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bir buLuttur gidiyor bazı takımLarın üstünde ama hayırLısı bakaLım.. Ne aLaka yahu.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bu ceza takımı ve taraftarı daha çok kışkırtır

eğer ortada bir suç varsa herzaman en ağır cezaların verilmesinden yanayım

mesela ben galatasaray taraftarıyım ama demiştimki galatasaray fenerbahçe maçından sonra önümüzdeki sezon galatasaray bütün maçlarını deplasmanda oynasın veya küme düşürülsün neden çünkü haketti şerefsizler

bakalım bi daha yapabiliyorlarmı 5 maç verirsen yapabiliyorlar tabi denizli maçı kimin umurunda fener maçında gider gene küfürü basar şuursuz köpekler
    hakeden cezasını fazlasıyla alsın bi daha yapmayı aklının ucundan bile geçiremez

ama işi çifte standarda dökersen işte ozaman olmaz bu iş beşiktaş trabzon maçında da küfürler oldu hem beşiktaşın hem galatasarayınkini kapatırsan yine kabulümdür ama bu işin çizgisini iyi saptamak lazım

ha ayrıca tahkim bu kararı onamaz
    Last edited by eXcitinG : 26.Mart.2008 at 18:12 Reason: sakin oL. Nerde oLduğunu biL !
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Zaten alıştık ne zaman seyircili doğru dürüst bir maç oynadık ki.Federasyon kararını vermiş zaten Türkiye'de en kolay caydırıcı(Federasyona göre) Ceza saha kapatma.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Kime ceza verildiğinin önemi yok. Bu işin standartının olmaması başlı başına bir sorun haline geldi. Galatasaray stadında küfür oldu. Fenerbahçe stadında Beşiktaşın musalla taşı ile başlayan tezahüratını küfürlü halde söylediler. Küfüre mi ceza geliyor. Söylendiği süreye göre mi geliyor. Kime söylendiğine bağlı olarak mı geliyor. Nedir bu cezanın sistemi ben çözemedim. Tamam para cezası gelmişti ve 2. kez tekrarlanınca saha kapatma geldi. Ama başka küfür eden takımlara para cezası gelmedi. 2. yaparlarsa ilk kez yapıyormuş muamelesi görecekler.

Kısaca her takım için adil bir sistem değil.

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Ne günlere kaldık ya rabbim, sen yol göster bizlere. Federasyon şu günlerde çok sessizdi, işte böyle gündeme geldi tekrar. TEBRİKLER !
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Bazilarinin ünlü bir lafi var: " Herseye ragmen sampiyonuz" ...

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Ben böyle saçma bi şey görmedim diyeceğim ama malum burası Türkiye

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Tahkim Kurulu İtirazı Reddetti

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Spor Kulübü'nün, 1 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kararına yaptığımız itirazı görüştü. Tahkim Kurulu," PFDK'nın kararında, ceza tayini bakımından bir isabetsizlik görülmediğine" karar verdi ve PFDK'nın ceza kararını onayladı!

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri