Sitede birçok kariyer var. Ve bende modaya uyup size yeni başladığım bir kariyeri an be an aktaracağım. Bu maceraya hep beraber İngiltere'den başlıyoruz bir nevi.
30 Haziran 2006
İstanbul'da henüz Antrenörlük işi arıyordum. O kulüp senin bu külüp benim gün boyu dolaşıyordum.Aslında birçok iş teklifi almıştım ama kulüplerin bana uygun olmadıklarını düşünüyordum. Artık umudu kesip başımı öne eğerek, EMRAH MİSALİ yolda giderken bir adama çarptım. Noluyo falan derken bu adamın Tottenham başkanı Levy olduğunu gördüm(Tesadüfe bakın siz.
![]()
). How are you? falan derken, Başkan Levy, bende seni arıyordum dedi. Tabi İng. olarak.
Bende neden başkanım? dedim. ''Şu an kulübümüz parasını tamamen transfere yatırmış durumda. Bize kısa dönem menajerlik yapacak, parası da 3-5 kuruş olacak biri lazım. Hani maksat koltuk boş durmasın, biri otursun diye. Sen ne dersin?" dedi. Ben ne diycem tabi içimden küfür ediyorum. Ha? falan dedim. Ama sonra hırs kapladı içimi ve kabul ettim.
Böylece maceraya ilk adımı attık.
1 Temmuz 2006
Hemen Londra'ya uçtum. İner inmez beni başkanın adamları karşıladı. Tırstım biraz. Böyle siyahlı miyahlı görünce. Neyse beni Londra'da Apartman Manzaralı, 2 oda 1 salon bir eve götürdüler. Boyası bile yapılmamıştı. Bir süreliğine burada yaşayacaksın dediler ve gittiler. Bende eve alışmaya çalışıyorum ama gel de sıkıysa alış. EE Menajerlik aşkı neler yaptırıyo adama.
Sonra başkan beni aradı:
Başkan: Nasılsın Mert'cim. Yeni evinden memnun musun?
(Yahu bir insan böyle evin neresinden memnun kalabilir ki? Soruda soru olsa bare. Şimdi başkana birşey derdim ama daha imzayı bile atmadık.Ondan susarak
Ben: Memnunum başkanım. Sağolun. İmzayı ne zaman atıyoruz?
Başkan: Yarın atıyoruz. Londra'dan iyi bişeyler al kendine, yarın şık ol İmza Töreninde. Hayır zaten bir kariyerin bilmemneyin yok, görüntüden kurtaralım hiç değilse canım. Hadi görüşürüz. Bye
Sanki biz bilmiyoz giyinmeyi? Bu adamda çok olmuştu yani. Bir an önce takımın başına geçip performansımla başkanı böyle kibirli konuşmaktan alıkoymalıydım.
2 Temmuz 2006
Nihayet imzalamıştım.... Artık RESMEN Tottenham teknik direktörüydüm. Ve macera da artık resmen başlamıştı.
ÖNCELİK: DENETİM
İlk başta takımı şöyle bir denetleyerek bilgi sahibi oldum. Önemli oyuncularımız aylarca sakattı. Takımda para vardı ama çok iyi oyuncu yoktu. Hedefim en üst düzey başarı olduğundan bu kadroyu yeterli bulmuyordum. Bu nedenle bir transfer listesi oluşturdum. Size ileride denetim sonuçlarımı yavaş yavaş aktaracağım.
İLK TRANSFER(6 Temmuz 2006)
Tam benim doğumgünüme rast gelen bir günde Iversen'i kulübe transfer ettik.
![]()