http://forum.turksportal.net/vb/show...58#post1106658
Bugün bir konu açılmış.Milli takım'ın Euro 08 için seçilecek kadrosu için tahmin yapılmış.Arkadaşlarda yorumlarda bulunmuşlar.İşte bu gereksiz olur,bu olsa daha iyi olur diye.Tüm mesajları okudum hiç birisinde başkasını kıracak,tahrik edecek bir mesaj görmedim(Tabii silinmiş mesaj varsa bilemem) Tam bende kafamda yapacağım yorumu tasarlarken son mesajda Umut abinin konuyu kapattığını gördüm.(Daha önce farketmemişim kapalı olduğunu.)
Benim burada eleştireceğim noktalar şunlar: Mesajlarda bir aşırılık görmedim (Tahrik,başkalarına karşı kabaca konuşma vb.) Tabii yine belirtiyorum silinen mesajlar olabilir bilmiyorum.Herkes adam gibi belirtmiş fikirlerini Umut abi konuyu kapatırken birbirimizi kırmaya ne gerek var demiş.Böyle bir tartışmadanda kırılacak adam lütfen futbol forumlarında takılmasın.Okumadan yorum yapıyorsunuz ve birbirinizi üzecek seviye de tartışmaya giriyorsunuz. Kesin liste 28 Haziran'da Uefa'ya verilecek. Gerçek liste verildiğinde konu açıp konuşuruz. Daha Uefa'ya verilmeyen ve kesin olmayan bir liste için birbirimizi kırmaya gerek yok, o yüzden konuyu kapatıyorum.
Diğer eleştireceğim nokta ise konunun zamanı gelince konuşulmasını söylemiş Umut abi.Konunun kaynağı yanlışda olabilir ama şimdi konuşsak ne olur ki? Tahmini kadro hakkında düşüncemizi belirtiriiz (Saygı çerçevesinde),sonra kadro kesinleşincede yorumuzu yaparız.Yani bütün konular kesinleşmiş olması gerekmiyor bence.Olası durumlar hakkında düşüncelerimizi belirtmemizde bir sakınca görmüyorum.
Bu konuyla ilgili bir başka konuya daha değinmek istiyorum.Kesinleşmemiş transfer haberleri GMA'ya gönderiliyor.Medyada çıkan haberlerin kaynaklarından çok bariz şekilde anlaşılıyor uydurma olup olmadıkları.Misal Fanatik,Fotomaç,Sabah,Hürriyet,Takvim vb. gazetelerde çıkan haberlerin ne kadar doğru olduğu bir çok kişi tarafından biliniyor.Tamam bu haberlerin açılması yasaklansında (Hatta transfer dönemindede yasaklanabilir) Ajanslar tarafından bildirilen,olasılığı daha ciddi haberlere bence müsamaha gösterilsin.Mesela geçen "Bebbe&Beşiktaş" konusu açıldı.Bu konu hakkında bir takım gelişmeler yaşandığı aşikar.Ben özellikle Beşiktaş'lı arkadaşlarımın görüşlerini merak ediyordum ama konu maalesef kapandı.Demek istediğim kaynağı ciddi olan haberlerde biraz daha müsamaha gösterilebilir mi? Tamam transferi transfer döneminde konuşalım ama illa kesinleşmemiş diye güncel gelişmelerede yabancı kalmayalım bence.
Amacım kesinlikle Umut abiyi ya da başkalarını karalamak,yermek değildir.Bu konuda yönetimin uygulamalarından katılmadığım taraf oldu ve bu konuda bir kaç talebim oldu.Zaten yöneticilerimizin eleştiriye açık olduğunu bilmiş olmamda konuyu açarken gönül rahatlığı içerisinde olmamda büyük etken oldu.
Biraz uzun oldu biliyorum.Özetlemek gerekirse Futbol alanında biraz daha rahat tartışma ortamı istiyorum.(Tabii her zamanki gibi saygı sevgi çerçevesi içerisinde)
Saygılarımla..