1 ile 25 arası toplam 25 sonuç

Konu: Sadece şikayet ediyoruz!Çözüm üreten yok maalesef

Orijinal oyun almak oyuncuların çoğunun ekonomisine ters düşüyor.
    Onlar da korsana falan yönelince.. gerisini biliyorsunuz zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    -

Bende katılıyorum. Ama şu an sitede orjinal oyun oynayan 10 kişiyi geçermi bilinmez.

Nesil
    2007
    Yer
    Migros Üst

Orj. oyuna 70 YTL asla vermem, veremem. Nerde? Olsada versek ama çıkan Orj. oyunuda gördük. Hata dolu. Hem 70 YTL verecem hemde bir sürü hata. İnternetten indiririm oyunumu, yamasını, Türkçe'sini, forma, yüz ve diğer paketleri paşalar gibi oynarım. Ha, eğer oyunu 20 YTL yaparlarsa alırım Orjinal versiyonunu.

Leoucwhsua Misafir

evet 20 yada 30 normal ama 70 cok . Ben aldigim paranin hepsini vercem ki oyunu alim ama hepimizin bu bahaneleri bos bence . Oyunun cikmasina 3 ay var haftada 5 ytl atsak kenara ayda 20 . 3 ayda 60 ,zaten cogunu biriktirmis oluyoruz .ama bizler hep son dakika dusundugumuz icin parayi bulamiyoruz halbu ki aylardir belli ocakta cikacagi .Bencede fiyat cok ama alinadabilir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fiyat konusunda katılıyorum..Zaten FM'de orjinal alınca online sıkıntı değil..Onun için de çoğu kişi orjinale yönelmiyor,hem fiyat hem de fark olmaması açısından.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Benim açımdan Fiyatı 50 lirada olsa,100 lirada olsa bu şartlarda fazla. Türkiye'de bi oyuna 50 lira verilmez ama katlanıcaz. öğrenci adamız nede olsa paramızı biriktirir orjinalini alırız. Eğer orjinal oyun aldığımızda hakettiğimizi vermezlerse beni kaybederler. Fiyatı 30-40 YTL'ye çekerlerse bu 2007'nin en şahane haberi olur benim için.

comandantede şöyle yazmış başka bir topicte
    türkçe olayı imkansız gibi görünüyor arkadaşlar...geçen sene sigamesle yapılan
    yazışmalar pek olumlu geçmedi.adamlar orjinal satamadığımız ülkenin dilini niye koyalım havasındalar...haksız da sayılmazlar...toplasan 100 tane orjinal satılmamıştır ülkede...

---------------------------------------------------------------------------

Bende bunu yazmıştım cevaben

İyide ben bu kadar yanlış bir açıklama daha duymadım.Kardeşim türkiyede oyunun pazarlamasını kim yapıyorsa son derece başarısız.Aral vakti zamanında orjinal fifaları süper pazarlamıştı oyunun fiyatını 30 40 lira arasında tutup baya bi satmışlardı.Ama aynı uygulamayı ben bu oyunda göremedim.Şimdi baktığım iki alışveriş sitesindede oyunun orjinalini bulamadım.Hem pazara önem vemeyip hemde oyunun orjinali satmayı nasıl beklersiniz?

Oyunun satış ağını yaygınlaştırıp türkçe dilinide eklerlerse oyun baya satar diye düşünüyorum.kabaca bir hesap yaparsak 70 milyon nüfüs 30 milyonu 30 yaş altı 10 milyon pc kullanıcısı desek 10 milyondan sadece 500 bin bile oyunu alsa süper bir rakamdır.Böyle bir pazara nasıl önem vermeden böyle açıklamalar yapıyorlar anlamıyorum.

----------------------------------------------------------------------------

Sen önce pazara önem vericeksin!Müşteri ne istiyorsa yapacaksın satış gelmiyorsa çekilirsin pazardan.

Ben ömrümde şöyle bir açıklama duymadım "önce alsınlar sonra yaparız!!"

Başka hangi şirket müşterilerine bunu söyleyebilir?

Siz bu arabayı alın sonra buna air bag koyucaz diyebilirmisiniz?

Bu açıklamada aynen bu anlama gelmektedir ve saçmadır.
    Yukardaki yazımdada yazdığım gibi önce müşteri isteklerini karşılasınlar, bulunduğu ülkenin piyasa koşullarına uygun bir fiyatta satışa sunsunlar, yaygın bir satış ağı oluşsun(aral oyunu pazarlamak konusunda isteksiz ve beceriksiz)ha buna rağmen satış gelmiyorsa çekilirsin.

Ne markalar geliyorlar ne taklalar atıyorlar burdaki nufüs yoğunluğundan istifade etmek için.

Ama SI games ve sega sen arabayı al ben air bag'i sonra takıcam diyor!!! saçmalık

sardokar arkadaş çok haklısın bu oyuna en fazla 25 lira koyup 500 bin tane satmak varken yaptıkları çok saçma. oyunu yarı ingilizce yarı türkçe oynamak çok saçma hepsini türkçe yapsınlar fiyatı da 20-25 e çeksinler süper bi satış yaşanır yada en azından bunu bi kampanya niteliğinde yapsınlar 1 ay boyunca gibi...benim için pek sorun yok 7.0.0 dan şikayetçi deilim de %100 türkçe versiyonuyla da olsa fena olmaz diyorum inceden

Herkes kendine gore belirtmiş burda yanlız hesaba katmadıgımız bir durum var bi laf vardır balık baştan kokar diye..Pc dunyası yeni yeni gelişmeye başladıgı zamanlardan itibaren bizim iftihar! ettigimiz korsancıklarımız hemen işe koyulmuşlardı bile bu 15 yıldan beri sure gelen bi durum ve pcde oyun şirketlerinin ilk çıkardıgı oyunların hemen korsanları ulkemizde çıkmaya başlamıştır.Bununla birlikte bilgisayar kültürü zayıf olan -ki ozamanlar nerdeyse Turkiyede hiçkimse bu kültüre sahip degildi- bizler direk olarak orjinal oyuna okadar para vermenin saçmalık olacagını dusunerek korsan oyunlara ve yazılımlara dayadık arkamızı ve şimdi yaklaşık 15 yıl sonra yakınmaya başladık neden hiç bir oyunda Türkçe dil destegi yok diye.Birazda sorunu kendimizde arayalım arkadaşlar.Hala burdaki arkadaşlar gibi 50 mlyon olsa yine almam tarzı ifadeler bize yakışmıyor.Yapımcılar bu konuda oldukça haklılar zaten 15 yıldır onlarda bizim gibi bu sorundan muzdaripler.Bu yüzden türkçe dil destekli oyunların çıkması imkansızdır.İlk zamanlardan beri orjinal oyun alsaydık ne şimdi fiyat dusunmek gibi bi sorunumuz olurdu nede türkçe dil destegi sorunumuz.
    Bu saatten sonra tek yapabilecegimiz Turksportal Ekibine elimizden geldigince katkıda bulunmak olacaktır.Çalışmanız ve Başarılarınız devamı diliyorum..

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    Ama SI games ve sega sen arabayı al ben air bag'i sonra takıcam diyor!!! saçmalık
    Orjinalden kasıt bir cd, bunun otomotivle kıyaslanması yanlış. Burada kitle de hedef de piyasası da çok ayrı.

Satış stratejisinde bir hata olduğu kesin, çünkü bir oyuna gidip 80-90 YTL kimse vermeye yanaşmıyor. Yanaşmamasındaki neden de tamamiyle geçim derdi. E geçim derdi olan bir insana da boğazından kıs oyun al diyemezsin. Doğal olarak da korsana talep had safhada.

Şimdi olayı bir de şu yönden düşünmek gerekir:

Sen bir oyun yapacaksın, bu oyunu dünya çapında dağıtacaksın. Lisansıymış, çalışanlarıymış vs tonlarca para dökeceksin. Sonra önüne istatistikleri getirip koyacaklar. X ya da Y ülkesindeki satışların yıllardır hiç denecek düzeylerde. Ülke olarak bi denetim mekanizması yok, gerekli mercilere ulaşıp şikayette bulunuyorsun muhattap yok. Ya da muhattap var ama sonuçlanmıyor. Sen buraya yatırım yapmak ister misin? Kaynaklarını bu ülkeye ayırmak mı daha akıllıca olur yoksa daha çok gelişebileceğin yerlere mi?

Ama herşeye rağmen ülkenin şartlarını düzeltmek de hükümetlerin elinde ( siyasi anlamda konuşmuyorum ) Zira korsanla mücadele yasası vs çıkarmaya çalışıyorlar ama içeriğinin cezalara bağlanmasından öteye gidemiyorlar.

Burada yapılacak çok açık. Alım gücüne göre ülkede faaliyet gösteren şirketlerle anlaşmalara gidilmeli. Devlet gerekirse bir kısmını kendi karşılamalı. (Bu bile devlete artı olarak döner) Aksi halde hem korsanı azaltamazsınız hem de milletin isteklerini karşılayamazsınız.

Düşünün, yıllardır bizim karşılık beklemeden çevirdiğimiz Türkçeler bile raflarda ek CD olarak ya da With Türkçe olarak daha yüksek bir rakama satılıyor. Bu bile durumumuzun ne kdar vahim olduğunu gösteriyor.

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

Düşünün, yıllardır bizim karşılık beklemeden çevirdiğimiz Türkçeler bile raflarda ek CD olarak ya da With Türkçe olarak daha yüksek bir rakama satılıyor. Bu bile durumumuzun ne kdar vahim olduğunu gösteriyor.
    Bende internet olmadığı zamanlar türkçe fm'i cd olarak satın alıyodum.

Ben orjinal aliyorum.

Crysis oyununu bilmiyeniniz yoktur heralde.Oyunlarına türkçe dil desteği ekleyerek oyunun satış rakamlarını inanılmaz arttırdılar.

Bu başarıyı gören EA games'in bundan sonra oyunlarının içerisine türkçe dil
    desteği eklemeyi planladığına dair söylemlerde dolaşıyor.

Durum böyleyken si games neden hala türkçeyi oyun dili olarak eklemiyor?
    Türksportal'ın da sigames karşısına bu örneklerle çıkmasını ve oyun diline türkçenin eklenmesini istemesinin yararlı olucağını, hatta çeşitli anket vs, orginizasyon şeklindede bu önerinin desteklenmesi ile bir sonuç alabiliceğimizi düşünüyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

benzer konu forum duyurularında mevcut, eski konuyu hortlatmaya gerek yok.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Default Sadece şikayet ediyoruz!Çözüm üreten yok maalesef

Oyununun türkçeleştirilmesi konusunda sadece sorunların ne olduğunu konuşuyoruz.Ancak bu konuda çözüm üreten pek insan yok.

Sigames oyuna Türkçe'yi koyma şartını açıklamış;Orjinal oyun alacaksın!

Bu konuda Sigames topu bize atıyo biz Sigamese geri atıyoruz.Turksportal FM deyince Türkiye'de akla gelen ilk oluşum.Bu konuda Sigames'le görüşmekten daha fazlasını yapması gerektiğine inanıyorum.
    Sigames sadece satış rakamlarına bakacağına göre bizim İthalatçı firmayla bir şekilde anlaşma zemini bulmamız gerekiyor.

Turksportal Aral İthalatla oturup fiyatı makul seviyeye çekmeye çalışmalı ve belirli bir fiyattanda belirli bir adet almayı taahüt etmeli.

Şu an Turksportal mağaza kurdu ve bunu yapabilecek durumda.Sitede 140 bin üye var.Bunun 30-40 bin kişisi bu olaya duyarlı olsa makul bir fiyattan inanıyorum ki herkes bu oyunu Turksportal üzerinden alır.Aral İthalat sonuçta bir ticari kuruluş.Bişeyi Bir oyunu 70 milyondan 2000-3000 tane satacağına 50 milyondan 30-40 bin satmaya elbet yanaşır.

Ben sadece çözüm üretmeye yönelik düşüncelerimi paylaştım.Sizlerinde varsa parlak fikirleri lütfen yazın.
    Sonuçta bu oyunu herkes zevkle oynamak istiyor ve bunu yapabilme potansiyelimiz var.Ancak herkes birşeyler yapmak için birilerinin harekete geçmesini bekliyor.
    Tekrar söylüyorum lütfen fikirlerinizi paylaşın.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Bu ürünün fiyatı aşağı yukarı her ülkede aynıdır. Bu yüzden fiyat aşağı çekilirse tüm ülkelerde çekilmeli. O zaman da tabii ki daha çok satılır ve SIGAMES sürümden kazanabilir. Fikirlerini sonuna kadar destekliyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Ne yazık ki ithalatçı firma konuyu bizim gözümüz ile değil ticari gözle incelediği için herhangi bir olumlu gelişme söz konusu olmamıştır

Tarafımızca kendileri ile gerek yüzyüze görüşmelerimizde somut bir adım atamadık.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Bence Bu sene fiyatarı düşürüp denemeliler, çok satarsa istedikleri rakama ulaşırsa en azından Fm 2009 Türkçe olur.

50 YTL de olsa, maalesef o kadar para veremem. Ancak 15-20 YTL olursa satın alabilirim. Zaten ben oyunu orjinal dilinde oynuyorum. Herhangi bir sorunum yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Oyunun diliyle benimde sorunum yok anlayabiliyorum ama bu kadar insan istiyorsa demekki yapılması gereken birşey.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tolbert'in gorusune kesinlikle katılıyorum...

asiqenc7 Misafir

cok dogru solemis 50 ytl olsun ilk alacaklardan biriside benin

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

5 veya 10 olsun sürümden ne biçim para kazanırlar Türkiye'de
    <')))))>-<

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

2 tane alana 1 tane bedava olsun o zaman.saçma.

Arkadaşlar Pahalı pahalı Deyip Durmuşsunuz Fakat Düşünmediğiniz Bir Noktya Değineyim;
    Son 5Yıldır PStation Çılgınlı Var Hatta Ve Hatta Bir Ara Herkes Bir Şekilde Alıyordu.
    Yani para Buluyordu Bu Makinayı Almak için.
    Nasıl Olsa Cdler Korsan Diye...
    Fakat Şimdi Ne Oldu.
    Ps3 Çıktı Cdler Blueright Teknolojisinde Üretiliyor Ve Kopyalanamıyor.
    Orjinal Bir Cd Yaklaşık 50 Gb Ve 250 Euro Civarında.
    Adamlar Sonunda Yapacak Böyle Birşey Ondan Sonra 50'Ye 70'e Talim Olmayanlar 200 Lere Göz Dikecek.
    Lütfen Yapılan Emeğe Saygı Duyun.
    Rast Gelsin!

Mesaj Yetkileri