Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 56 sonuç

Konu: Sigames'e ortak bir mail yazamaz mıyız?

Exclamation Sigames'e ortak bir mail yazamaz mıyız?

İlk olarak gereksiz bir konu açtıysam özür dilerim.
    Foruma ilk defa giriyorum.
    Burada yazanları görünce şok oldum. Türkçe yama çıkmayacak diye okuyunca..
    Burada güzel bir tepki maili, ingilizce olarak yazılsa ve biz bunları sigames'e tepki maili olarak göndersek olmaz mı?
    Herşeyin resmi ve ücretsiz olduğuna dair bir mail.
    Daha önceki çalışmaları örnek gösteren bir mail.
    Türkçe yama çıkmadığı taktirde oyunun orjinallerinin satmayacağını anlatan bir mail...
    Türkçe yamalarla orjinal satışların artacağını anlatan bir mail..
    böyle işte..

İngilizcesi güzel olan bir arkadaşımız ki okuduğum kadarıyla Volkan abi böyle bir mail yazsan bizde bunu sigames e yollasak...
    Binlerce mail gidecektir.
    Belki geri adım atarlar...
    Türkçe yama yoksa neden orjinalini alayın ben bu oyunun...
    Korsanını bile almam...

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Biz ingiltere'de direk Sigames ile irtibata bile gecmeye calıstık amma Sigames pek umursamıyor acıkcası TR'yi.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Evet, kopya oyunların satışından ve orjinal oyunların az satmasından dolayı Türkiye, rusya gibi ülkelere dil için gerekli desteği vermiyor. Zaten oyunun dil dosyasını da bu nedenle sıkıştırıp formatını değiştirdiler şuan açıp editlenebilecek durumda değil. Bunun için sigames'in bir düzenleme aracı çıkarmasını beklemekten başka bir seçeneğimiz yok.

Gerekli baskılar yapıldı ama bu saydığım nedenlerden dolayı sigames dosyanın editlenebilir hale gelmesine karşı şuanda. Hatta öyle baskı yapıldı ki, sigames den bize baskı maillerini durdurun mesajı geldi

Çabalıyoruz arkadaşlar kimsenin şüphesi olmasın, herşey sizler için burada ama yasal ollardan tabiki de... Biraz sabır ilerleyen günlerde ne olur bilinmez bizler yani yönetim olarak sigames ile temas halindeyiz, işallah bir çözüm yolu bulacağız...

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Fm2005 için yaptığınız yamayı görünce emeklerin karşılıksız çımaması için gidip orjinalini almıştım oyunun. Umarım bunda da mutlu sona ulaşırız...

Bu sözlerim site yetkilileri içindir:
    Bugüne kadar yaptığınız tüm çalışmalar takdire şayandır. Gerçektende oyunun daha iyi oynanabilmesi için elinizden geleni yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz.
    Sizleri verdiğiniz karşılıksız destekten dolayı tebrik ediyorum.
    Özellikle dil yaması çalışmaları hakkında her türlü desteği vermeye hazırım. Bence pekçok arkadaşta hazırdır.
    Umarım en kısa zaman içerisinde bu konu (yasal çerçeve içerisinde) halledilir.
    İyi çalışmalar

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul'un İçinde Herhan

Quote Originally Posted by tomodachi
    Bu sözlerim site yetkilileri içindir:
    Bugüne kadar yaptığınız tüm çalışmalar takdire şayandır. Gerçektende oyunun daha iyi oynanabilmesi için elinizden geleni yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz.
    Sizleri verdiğiniz karşılıksız destekten dolayı tebrik ediyorum.
    Özellikle dil yaması çalışmaları hakkında her türlü desteği vermeye hazırım. Bence pekçok arkadaşta hazırdır.
    Umarım en kısa zaman içerisinde bu konu (yasal çerçeve içerisinde) halledilir.
    İyi çalışmalar
    Bundan bir kaç sene önce sitemizde SI Games'e e-mail çalışması yapılmıştı.

Henüz 2. günü bile olmadan SI Games, kampanyayı kaldırmamızı rica etti.

Konu hakkında söylediği de şuydu: " Türkçe ile ilgilenmiyoruz çünkü ülkenizde korsan oyun satışları çok fazla. Türkçe yapmamız sadece korsan satışların patlamasına neden olacaktır. Bu konuda Türkiye'deki genel kanı değişmedikçe Türkçe'yi oyuna koymayı düşünmüyoruz."

Benim gördüğüm şudur: Türkiye Ligi bu oyuna Türk CM severlerinin üstün bir çabasıyla 1-2 sene önce girmeyi başardı. Ama SI Games bugünkü gibi düşünmüş olsaydı, Türkiye Ligi'ni daha geç dahil ederdi.

Türkiye'deki bu durumdan hiç hoşnut değiller. Türkiye'ye karşı bir önyargıları olduğunu da düşünmüyorum. Aynı şekilde bizim gibi korsan satışları çok yüksek olan Rusya'da da aynı durum var. Ama SI Games'in Anti-slav politikası yok.

Biz hep olduğu gibi insanları bir umut olur SI fikrini değiştirirse yönlendireceğiz. Her sene yamalarla uğraşmaktan, onların çalınmasından bizde sıkıntı çekiyoruz.
    TURKSPORTAL
    Football Manager Turkiye
    www.turksportal.net

7. Default

Quote Originally Posted by Tolga Kaprol
    Bundan bir kaç sene önce sitemizde SI Games'e e-mail çalışması yapılmıştı.

Henüz 2. günü bile olmadan SI Games, kampanyayı kaldırmamızı rica etti.

Konu hakkında söylediği de şuydu: " Türkçe ile ilgilenmiyoruz çünkü ülkenizde korsan oyun satışları çok fazla. Türkçe yapmamız sadece korsan satışların patlamasına neden olacaktır. Bu konuda Türkiye'deki genel kanı değişmedikçe Türkçe'yi oyuna koymayı düşünmüyoruz."

Benim gördüğüm şudur: Türkiye Ligi bu oyuna Türk CM severlerinin üstün bir çabasıyla 1-2 sene önce girmeyi başardı. Ama SI Games bugünkü gibi düşünmüş olsaydı, Türkiye Ligi'ni daha geç dahil ederdi.

Türkiye'deki bu durumdan hiç hoşnut değiller. Türkiye'ye karşı bir önyargıları olduğunu da düşünmüyorum. Aynı şekilde bizim gibi korsan satışları çok yüksek olan Rusya'da da aynı durum var. Ama SI Games'in Anti-slav politikası yok.

Biz hep olduğu gibi insanları bir umut olur SI fikrini değiştirirse yönlendireceğiz. Her sene yamalarla uğraşmaktan, onların çalınmasından bizde sıkıntı çekiyoruz.
    garip olacak ama ben oyunlarımı hep orjinal alırım fiyatlar biraz el yakıyor ve arkadaşlarımın bana tutumu keriz demek oluyoyani orjinal oyun aldığım için bana keriz diyen kişilerin evlerine gittiğim zaman dolapları korsan cdyle dolu benim evimde ise 5 senedir toplam 20 yada 25 oyun bulunuyor

Şu karalisteden kurtulsak iyi olucak ama zor gözüküyor.

Önce Sigames sonra Xbox.

Nesil
    2006

Türkçe fm hakkımız söke söke almalıyız

ya oyunda danimarka isveç norveç gibi ülkelerin dili asırlardır olan türkçe dili hala oyunda yok ne biçim iştir hala türkçe koymazlarsa seneye korsanını bile almam bide nie korsan alıyorlar diyor hele bi türkçe yapsalar fm oyunu orjinali türkiyede patlama yapar

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

ona bakarsan bugun dlink in wireless modemini kuracaktım kap kalın teknik guide da adamlar hindu dilini bile koymuşlar türk dili yok
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by umutcanerkut
    garip olacak ama ben oyunlarımı hep orjinal alırım fiyatlar biraz el yakıyor ve arkadaşlarımın bana tutumu keriz demek oluyo
    İyi ama SI Games ve dağıtıcıların Fiyatları ucuzlatmaları gerekmez mi? Kim alabilir ki 75 YTL ye oyunu... Hem de bu kafada olan insanlar varken... Yani ABD ile Türkiye nin refah seviyesi bir mi? Hatta ABD de Türkiye dekinin 1,5 katı ucuza satılıyor!... Bence SI Games in de bu konuda bir çalışma yapması lazım...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by manager_42
    İyi ama SI Games ve dağıtıcıların Fiyatları ucuzlatmaları gerekmez mi? Kim alabilir ki 75 YTL ye oyunu... Hem de bu kafada olan insanlar varken... Yani ABD ile Türkiye nin refah seviyesi bir mi? Hatta ABD de Türkiye dekinin 1,5 katı ucuza satılıyor!... Bence SI Games in de bu konuda bir çalışma yapması lazım...
    Oyunu Turkiye'de SEGA satmiyor. Dukkan sahipleri oyunu ithal edip, oyunu bulmanin zorlugunu goz onunde bulundurarak fiyati yuksek tutuyor. Ayni sey oyun ABD'de satilmaya baslamadan once de vardi. Ancak ABD'de korsan satim sorunu Turkiye ile karsilastirildiginda cok daha dusuk oldugu da gercektir. Bu nedenle ABD'de oyunu nispeten daha ucuza satma konusunda fazla tereddut gosterilmemistir.

Eger SEGA oyunu Turkiye'de satmaya kalksa, fiyat tabii ki daha dusuk olacaktir ancak bu da korsan satimi azaltmak yerine, Turk dilinde oyun mevcut oldugu icin korsan satimi kolaylastiracaktir. Sonucta eger 30 TL'ye oyun satiliyorsa, korsan olarak bu cok daha ucuza satilacak, ve bir cok kisi "5 TL'ye varken neden 30 TL odeyeyim" diyerek korsani satin alacaktir.

Turkiye'de bu mantalite degismez veya kopyalamayi imkansiz hale getirecek bir yol bulunmaz ise, oyunun Turkce olarak Turkiye'de yakin zamanda satilacagini dusunmuyorum.

arkadaşlar bu sorunun çözüleceğini sanmıyorum
    bence ingilizce öğrenmeye başlayalım hepimiz bu dertten kurtulalım
    zaten fm oynarken mtu'ya (ingilizce sözlük) bakmadan yapamıyorum

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

büyük ihtimalle SEGA yeni bir çözüm yolu getiriyor. Oyunu satın almak isteyen ve almakta sorun yaşayan (bulamayan veya satın aldığında kargo bekleyen) kişiler artık elektronik ortamdan download ile oyunlarını elektronik imzalı olarak bilgisayarlarına indirebilecekler. Böylece hem kargo masrafı olmadan hemde sadece download süresi kadar bekleyerek hizmetten yararlanmış olacaklar. Şu anda World Soccer Manager (Fm nin ABD Versiyonu-telif haklarından dolayı isim farklı) için kullanımda. Ayrıca önümüzdeki versiyonlarda FM içinde olabilir. Bu oyunlar elektronik numaralandırma ile korumaya alınacak sanıyorum çünkü kopya yazılımı arttırabilir aksi taktirde. çok fazla ayrıntı bilmiyorum ama kolaylık sağlarlarsa bu konuda bizde size orjinal oyuna ulaşabileceğiniz uygun fiyat olduğu sürece elimizden geleni yaparız.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Vieri
    büyük ihtimalle SEGA yeni bir çözüm yolu getiriyor. Oyunu satın almak isteyen ve almakta sorun yaşayan (bulamayan veya satın aldığında kargo bekleyen) kişiler artık elektronik ortamdan download ile oyunlarını elektronik imzalı olarak bilgisayarlarına indirebilecekler. Böylece hem kargo masrafı olmadan hemde sadece download süresi kadar bekleyerek hizmetten yararlanmış olacaklar. Şu anda World Soccer Manager (Fm nin ABD Versiyonu-telif haklarından dolayı isim farklı) için kullanımda. Ayrıca önümüzdeki versiyonlarda FM içinde olabilir. Bu oyunlar elektronik numaralandırma ile korumaya alınacak sanıyorum çünkü kopya yazılımı arttırabilir aksi taktirde. çok fazla ayrıntı bilmiyorum ama kolaylık sağlarlarsa bu konuda bizde size orjinal oyuna ulaşabileceğiniz uygun fiyat olduğu sürece elimizden geleni yaparız.
    Bunu da kirmadiklari surece tabii ki guzel bir cozum olur. Ancak tabii ki bunun en buyuk sorunu sadece oyunun tamamini download edebilecek kisilere yarayacak. Internete yavas baglantisi olan veya guvenilir baglantisi olmayan kisiler icin pek yararli olmayabilir.

abi orjinal cd ye yönelme türkiyede hayal gibi bişey..bu hayalin gerçekleşmesi ise ülke ekonomisine bağlı yani.....

bİz Fm2006 Yi TÜrkÇe Oynamak İstİyoruuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzz....
    yapsa Yapsa Kİm Yapar Dİe DÜŞÜndÜm :
    tabİkİ Turksportal Yapar

Nesil
    2006
    Yer
    KastamonuDüzceBolu arası

Bence Türkçeşi çıksa 2007 ye iyi olur yani orjinalinde türkçe olsa anlamında

Quote Originally Posted by aberkay37
    Bence Türkçeşi çıksa 2007 ye iyi olur yani orjinalinde türkçe olsa anlamında
    Keşke olsa ama 2007 hayal. güzel bir hayal.

Arkadaşalar lütfen uyanık olun;

Bizim kullandığımız oyun yada programlarda Türkçe Dil desteği istememiz haklı bir taleptir. Bu konunun korsanla ilgisi yok korsan cd kendi problemleri.

Lisanslı bir oyunun maliyeti 30 milyon civarında olduğu doğru ama bir fark varla bu cdlerin maliyeti 1 ytl olsun kalan 29 ytl den 20ytl kar olarak şirkete gidiyor. Ben burada adamlarım emeğinin bu kadar fazla değerinin olduğunu düşünmüyorum. Piyasada kopyalanamaz cdler satılmıyor ama 10 ytl civarında fiyatlara üretiliyor.

Buda Çin'in Avrupa ile arasında kanayan yarasını aklıma getiriyor. Zamanında
    X,Y, Z gibi firmalar kendi ülkelerinde üretim yapıyorlardı.Baktılar kar oranı
    %100 ün üzerine çıktı adamlar kimyasalla da uğraşmak istemdiler.Teknolojiyi Çine taşıdılar. Çinlilerde yapacağını yaptı ve bunlara kopyalanması kolay cd ürettiler.O zamanlarda Cd-rw lar piyasada satılmıyordu. Birkaç Çinli bu cd-rw larıda kopyalayıp piyasaya sununca.Avrupalılıar yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. Bu sefer tüm dünya üretimci oldu yada başka bir deyimle KORSAN oldu.Ama bu üretimci ve paylaşımcı arkadaşlar bu programları herkese yaymayı düşündüler.Kendi sunucuları bu potansiyele yetmediği için de P2P programlarını geliştirdiler.

A, B ve C tipi P2P programların bunların yayan merkez oldu.Böylece bir çok firma içinden çıkılamayan ve kendi yarattıkları kaosa sürüklendi. Şimdi sütten ağızları yandı.

Düşüncem şu madem korsana karşı gelmek istiyorlar kopyalanamayan.CD yada DVD lerde üretsinler yada kar marjlarını %300 küçültsünler.

Şimdi bu düşüncelerimi SIGAMES yada diğer firmalara yazmak isteyen delikanlı CM ci arkadaşlara ihtiyaç var.

Tabi bir de admin arkadaşım senden ricam CM 2006 çıktı e-malüm şimdi birde Türkçe yama lazım bu konuyla ilgilenirsen sevinirim.Seve seve yardıma hazırım.

Nesil
    2006
    Yer
    Gebze/Kocaeli

abi lig mi kalkacak yoksa türkçe mi eklenmeyecek anlamadım
    eğer türkçe eklenmezse biz kendimiz yama çıkaramıyomuyuz cvp yazarsanız sevinirim

22. Arrow

Quote Originally Posted by celebrium
    Arkadaşalar lütfen uyanık olun;

Bizim kullandığımız oyun yada programlarda Türkçe Dil desteği istememiz haklı bir taleptir. Bu konunun korsanla ilgisi yok korsan cd kendi problemleri.
    Merhaba,
    Dediğiniz gibi bu sorun bizim sorunumuz değil size şunu söyleyeyim sadece bizde korsan sorunu yok ingilterede bile bu sorun çözülemiyor.bu tamamen türkiyeyi önemsememesi çünkü istese turksportal la ortak çalışarak olayı çözer
    İlk öncelikle şunu belirteyim burdaki admin arkadaşları az-çok tanıyorum ve diyorumki segames istese kopyalattırmaz mesela bu forum lisanslı vbulletin ama piyasada bir çok null kullanılıyor istese vbulletin bunu önleyemezmi önler çünkü önlerse rağbet görmez adamların ilkesi ilk başta forumunuzu büyütüp sonra 160$ ödemeye mahkum bırakıyorlar bu işler böyle aynı şekilde windowsta istese korsanı önlerdi ama öyle olduğu zaman ilgi görmez
    Dünyanın en sıkı güvenliği vs. ile bilinen program devleti microsoft un bile pro. larını neden kırıyorlar adamlar salakmı tabiki hayır adamlar işi biliyorlar bi acık bırakıp bazı kişiler buraya girmesini sağlıyorlar ama sonucda kendileri yine paralarını alıyorlar
    Segames şöyle birşeyde yapabilir fm de versiyon yükseltirken korsanlarda hata versin ****** tools fln hikaye istese yapar ama tekrar dediğim gibi korsan satılması onların sorunu ..kardeşim sen türkçe yap bizde orjinal alalım
    "Sen türkiyede bu oyunu satmıyorsun sonrada diyorsunki korsan cd satılıyor"
    Türkçesini koyduktan sonra oyunu orjinal almaya yönelik bir takım yaptırımlar yapabilir buna inanın

Nesil
    2006
    Yer
    Turksportal

yaw bırakın beyler bunları biz tr oyun gormeyecegiz bill gates bile korsan cok fazla bu sorun giderilene kadar asla bizde tr dil koymayacagız dedi MİCROSOFT diyor bunu ama ipler bizim elimizde bizler engel olursak türkiyedeki, orj.oyun fiyatıda düser tr dil olan oyunlarda cıkar...Yada bir başka cozum oyun yapımında biraz daha ilerleyecegiz zaten yeni yeni başladılar örnekleri PUSU vs . kendi türkce oyunlarımızı üretecegiz onlarıın dilini koymayacagız bu cok zor ama ...

Korsan sadece türkiyede değil heryerde var arkadaşlar rusyada adamlar max payne oyununu max piyne diye satıyor hemde orjinal resimlerini basarak kutulu gümüş cd resmen dalga geçiyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Turksportal

yada oyun firmalarının piyasalarına katkımız yok ne bilim oyun üreten türk firmalrı o piyasının icinde degil buda bir sorun

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

yok bu sefer adamların mekanını ziyaret edeceğiz bakalım
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Eğer oyunda Türkçe olursa, seve seve orijinal alırım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh
    Eğer oyunda Türkçe olursa, seve seve orijinal alırım.
    Aynen.. Ama %100 Türkçe olmalı

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

sigames in %99.9 bile olsa Türkçe bunu oyuna o şekilde koyacağını mı düşünüyorsunuz

Biz kendi olanaklarımızla çeviriyoruz, elimizde translatorlerin kullandığı editörler yok. Kendi çabamız ve bilgimizle bu seviyeye taşıdık yamayı.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2006

işallah hedemize ulaşırız...

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri