fm 2006 da böyle dediğimizde oyuncular üzülüyordu. 2007 de de aynı durum geçerli mi ?
fm 2006 da böyle dediğimizde oyuncular üzülüyordu. 2007 de de aynı durum geçerli mi ?
Bende Ufak kaygı oluyor.takıma yeteri kadar şans vermiyormuşum.
Ben hiç demedim şu ana kadar.
ya harbi he kötü bişey demiyoruz ki üzülüyolar bi nevi motivasyon
adamlar sanki diğer bütün maçlarda kaybetmek için oynuyomuş gibi maç kazanınca her maç böyle oynayın demek gereksiz baskı oluşturuyor tabi oyuncular üzerinde...
FM 2007'de de 5-0 kazanılmış bir maçtan sonra bunu dersen, oyuncular takıma yeteri kaar kredi vermediğini düşünüyorlar. Aslında hiç kullanmamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü getirisi yok bence..
sanki onlara ne yapıyoruz hemen kızıyorlar.
gecerlı deil ama hep aynı seyi solersen etkılen miyorlar..
böyle bir konuşma yapmadım hiç ya memnunum derim ya zevk aldım derim yada hayal kırıklığına uğradım derim
I'm back...
ben ne zaman yaptıysam futbolcularla papaz oldum bence fm gereksiz yere koymuş bi faydası yokki
ben sampıyonlar lıgınde fenerle yarı fınale cıktıktanb sora demıstım uzulmuslerdı
2006da bi kere kullandım bı daha kullanmam![]()
ben açıkçası fm de bikaç konuşmanın dışında diger konuşmaların etkili oldğunu düşünmüyorum..etkisi yok denecek kadar az..keşke biraz daha fazla olsaydı...
ben ztn konusmaları asıstana bıraktım bolece hem daa zaman kaybetmıyosun hemde acemılık yapmıyosun..
onemlı maclarda derbılerde fınallerde ben konusmayı yapıyorum okadaar
ben ikinci ve üçüncü sezonda diyorum sıksık bunu o zaman etkilenmiyorlar hiç ama pek bi etkisi yok bir avrupa maçını 4-5 farkla kazanıp hep böyle oynayın diyip valadoide ispanya kupasında 2-0 yenilebiliosun
Ben her maç konuşmayı sevmem.Çünkü her maç konuşcağın sabit 4-5 laf!
konuşmaları asistana bırakmakda pek iyi değil çünkü biraz zaman geçince oyuncular baş antrenörden hoşlanmamaya başlıyolar...
eğer oyunculara öle derseniz üzerlerinde baskı hissediyolar.ve ufak kaygıları oluşuo. en iisi çok ii sonuç alırlarsa '' heyecan vericiydiniz '' demek...
Ben kazandığım her maç sonrası olağanüstüsünüz der.Kaybettiğim maçlarda da hiç bir şey demem.
arkadaşlar takım konuşmasını her maç yapıyomusunuz?ben mçın başında,devresinde ve sonunda sektirmeden konuşuyorum ama 5 maç sonra bi bakmışım bütün oyuncuların karşısında "dinliyor gibi gözükmedi" yazıyo.Heralde çok konuşunca çatlak bişey sanıyorular td'yi sonra dediğinin kıymeti kalmıyo.![]()
bunun nedenini ben anladım:
eveet maç çok iyi geçti 10-0 gibi net bir galibiyet sahalarda az görülür:
-teknik direktör:sizden her maç böyle oynamanızı istiyorum çocuklar
-oyuncular: (içlerinden) aha şimdi sı..tık
Aynen kardeş katılıyom.Ne bu ben adamları bi nevi övüp bi nevi motive ediyorum bu lafla.Adam sen takıma şans vermiyon diyor![]()
yıldız oyuncum ilk yarıda kırmızı görürse sinirliyim derim
yıldız oyuncum ilk yarıda kötü oyandıysa yeteneğine güveniyorum derim
maç sonunda ii olmuşssa memnunum derim
8 ve üstü lamışsa heyecan vericiydin derim
kötü ise 5-6 sinirliyim derim 6 ise hayal kırıklığı derim bazen hiç bişi demem
ama senin dediğin ii bişey olsada takımda herkes nerdeyse yeteri kadar şans verilemdiğini düşünüyor oluo aslında bence türkçeye çevrilmesinde bir sorun var onun
mesela maçtan önce konuşmalardan birinde bu maç performansıznız beni tatmin etmedi diyor DAHA MAÇ OYNAMADI Kİ nasıl oluyor böyle bişey çevirimde hata var galiba
Millet hepiniz çoğu maçınızı kazandığınız için " Her maç böyle oynamanızı istiyorum! " sözüne şaşırıp sinirleniyolar, diyelim 3 maç galip gelmeyin ve 2-0 gibi net bi skor alın da söyleyin kesinlikle güven kazanıcaktır.
Bence en iyisi konuşmamak!
Ama galip geldiğiniz maçlarda övmek iyidir tabiki!
Arkadaşlar kesinlikle maçlarda konuşun bunu sakın atlamayın! bu özellik fm2007 de dahada geliştirildi bence. kendi evinizde yapacağnız maç için galibiyet beklemek çok doğal bunu bence söyleyin. deplasmanda güçlü bir rakip ile oynayacaksanız fazla baskı yapmamak için, size sans diliyorum seçeneği iyidir.rakip çok güçlü ise çıkın maçın keyfini çıkarın deyin. ben bunu denedim manc.utd karşısında çok işe yaramıştı.
bunu yapmak takımın moralini çok bozuyo bence oyuncuları fazla övmeyin fazlada terslemeyin
evet bunu söyleyince oyuncular kendilerine yeteri kredinin verilmediğini düşünüyorlar.sanırım çeviri hatası var
Baskı hissedip üzülmeleri doğal bence.