1 ile 19 arası toplam 19 sonuç

Konu: Maç 90 Dakika

Default Maç 90 Dakika

Yok böyle bir maç...

Yıllardır CM/FM oynarım, böylesine heyecanlı bir maç yaşamadım... Heyecan doruk noktasındaydı, özellikle 90. dakika ve sonrasında...

Bundesliga'da 7. hafta maçı: München - Gelsenkirchen...

Ben Gelsenkichen'in menajeriyim, ligde lider durumdaydım haftaya girmeden. München maçında amacım 1 puandı. Ve bunu da başardım. Ama nasıl başardım, bir de bana sorun...

Neyse, maçı anlatmaya başlayayayım sözü pek fazla uzatmadan...

Maç başlamıştı, iki takım da son derece kontrollüydü. Maç ortada geçiyordu, dakikalar ilerliyordu. München sağlı sollu ataklar geliştiriyor, Gelsenkirchen direniyordu. Maçın böyle gitmesi Gelsenkirchen'in işine geliyor, kontrataklarla rakip kaleyi yokluyordu.

Makaay ve Podolski son 15 dakikada iyice aktifleşmişler, golü zorlamaya başlamışlardı. Gelsenkirchen kalecisi Neuer harika kurtarışlarla gol tehlikelerini engelledi.

Ta ki 83. dakikaya dek...

83. dakikada Sagnol'ün attığı uzun pasta soldan içeriye kat eden Schweinsteiger kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla golü buldu. Bu golle Gelsenkirchen büyük bir hayal kırıklığına uğramış, oyuncuların moralleri altüst olmuştu.

Gelsenkirchen son ana dek maçı kovalamak için mücadele ediyordu. 69. dakikada Halil Altıntop yerine oyuna giren Kevin Kuranyi, 90. dakikada beklenmeyen bir gol atarak durumu 1-1'e getirdi. Bu golle Gelsenkirchen taraftarlarını sevince boğmuştu. Artık Gelsenkirchen teknik heyeti, 1-1'lik skorla buradan ayrılanacağını düşünüyordu.

4. hakem uzatma dakikalarını göstermişti, tam 4 dakika vardı maçın bitmesine... 4 dakikada gol yemeyeceğini düşünen Gelsenkirchen teknik heyeti yanılmıştı. Uzun pası alan Roy Makaay 90+1. dakikada durumu 2-1'e getiren golü buldu, hemen karşılığı verdi. Bu golle Gelsenkirchen taraftarları ve teknik heyeti şok oldu. Artık tüm ümitler kesilmiş, moraller yerle bir olmuştu.

90+4. dakikada sağdan Rafinha'nın gönderdiği uzun topu Kuranyi önüne çok iyi aldı ve muhteşem bir vuruşla golü buldu. İnanılmaz ama gerçekti... Durum 2-2'ye gelmişti, Gelsenkirchen 90 dakikada 2 gol bulmuş, 2. kez beraberliği yakalamıştı.

Ve maç hakemin son düdüğüyle sona erdi. 2-2'lik skorla bitti. Gelsenkirchen teknik heyetinin istediği bir sonuçtu ve buna uzatma dakikalarında gelen 2 golle ulaşılmıştı.

München cephesinde ise tam bir şok yaşanıyordu. 2 defa öne geçip gol yemişler ve maç kendi lehlerine çevirdikleri halde Allianz-Arena'dan beraberlikle ayrılmışlardı.

İşte bu muhteşem maçın görüntüsü ve kasedi...

Ekran Görüntüsü

Maç Kasedi

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=507427

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Egemen gerçekten de inanılmaz bir şey bu yaa

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

büyük başarı gerçekten......

Başarı demeyelim, şans

omer-faruk-14 Misafir

Tek kelimeyle; ANLATILMAZ YAŞANIR.

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by omer-faruk-14 View Post
    Tek kelimeyle; ANLATILMAZ YAŞANIR.
    2 kelime olmuş . Maça gelince gerçekten çok heyecanlı geçmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    internetten

valla cok guzel bi mac cıkarmıssın helal olsun ama benim schalke nın gelsenkırchen olmasına kafam takıldı onu sen mi yaptın kendisimi öyleydi?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Valla süper olmuş senin için ama böyle şeyler insanın aleyhine olunca hiçde iyi olmuyor
    So what?
    Saike

Quote Originally Posted by VahdeTrabzon View Post
    valla cok guzel bi mac cıkarmıssın helal olsun ama benim schalke nın gelsenkırchen olmasına kafam takıldı onu sen mi yaptın kendisimi öyleydi?
    ewet kardes yaa nası yaptın bunu?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

7.02 yamasını yükleyince oluyor sorunda şu Schalke takımının isim hakkında problem çıktığı için şehrinin ismi konulmuş..
    So what?
    Saike

Helal olsun adamımya bunda kunlandığın taktiğin baya etkisi vardır ama şans da var işin icinde aynı fb şampiyonluğu gibi...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

fmde oluyor böle şeler özellikle ingilterede

Ve yine bir Gelsenkirchen - München maçı...

Ligde 2. durumda olan Gelsenkirchen'in tek amacı galibiyet... Kendi evinde yapacağı bu maça çok iyi hazırlanan mavi beyazlı ekip, şampiyonluk yolunun 4. sırada bulunan München'i yenmekten geçtiğini çok iyi biliyordu.

Maç başlamıştı, Gelsenkirchen sağlı sollu ataklarla bastırıyor, çok net pozisyonlar buluyor, adeta tek kale oynuyordu, ama tecrübeli kaleci Oliver Kahn buna izin vermiyor, inanılmaz kurtarışlar yapıyordu.

Oliver Kahn'ı geçmeyi bir türlü başaramadı Gelsenkirchen... Tek kaleye çevirmişti maçı ama kaleciyi geçemiyordu. Ve en sonunda, 75. dakikada Hitzlsperger'in Larsen'i yere düşürmesiyle hakem penaltı noktasını gösterince, Larsen topun başına geldi. Oliver Kahn'ın bunu da kurtarması bekleniyordu ama olmadı, Larsen topu ağlara gönderdi ve Gelsenkirchen 1-0 öne geçmişti.

Maçın bitmesine 15 dakika kalmıştı ki München ataklarını sıklaştırmıştı. Gelsenkirchen kalecisi Marcelo Grohe, muhteşem kurtarışlar yaparak Makaay ve Santa Cruz'un ataklarını önlüyordu.

Son dakikaya girilmişti, artık maçın bitmesi bekleniyordu, hakem 4 dakikalık uzatma işareti verdi. 90. dakikada München'in atağı golle sonuçlandı ve Santa Cruz topu ağlara gönderdi.

Gelsenkirchen taraftarı yıkılmıştı, hakettikleri maç ellerinden gidiyordu.

Ama unutulan bir şey vardı, maç 90 dakikaydı... Hakem düdüğü çalmadan skoru kestirmek mümkün olamayacaktı...

2-3 dakika vardı uzatma dakikalarının tamamlanmasına... Kaleye 20 metre uzaklıktan, tam cepheden serbest vuruş kazanmıştı Gelsenkirchen, dakika 94'tü, son ataktı. Frikik ustası Carlinhos topun başına geçti. Ligde birçok frikik golü kaydeden sol kanat oyuncusu Carlinhos, bunu da gol yaparsa taraftarlarını sevince boğacaktı. Usta sol ayak topu öptü ve koydu, hakem işaretini verdi, sağ üst doksana muhteşem vurdu ve GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!

Gelsenkirchen Carlinhos'un attığı golle 2-1 öne geçmişti. Ve maç bitmişti! 3 puanı Gelsenkirchen almıştı...

Ekran Görüntüsü

Maç Kasedi

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=511564

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

vay be eskilerden:: bayern - manU macı aklıma geldi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul