Yok böyle bir maç...
Yıllardır CM/FM oynarım, böylesine heyecanlı bir maç yaşamadım... Heyecan doruk noktasındaydı, özellikle 90. dakika ve sonrasında...
Bundesliga'da 7. hafta maçı: München - Gelsenkirchen...
Ben Gelsenkichen'in menajeriyim, ligde lider durumdaydım haftaya girmeden. München maçında amacım 1 puandı. Ve bunu da başardım. Ama nasıl başardım, bir de bana sorun...
Neyse, maçı anlatmaya başlayayayım sözü pek fazla uzatmadan...
Maç başlamıştı, iki takım da son derece kontrollüydü. Maç ortada geçiyordu, dakikalar ilerliyordu. München sağlı sollu ataklar geliştiriyor, Gelsenkirchen direniyordu. Maçın böyle gitmesi Gelsenkirchen'in işine geliyor, kontrataklarla rakip kaleyi yokluyordu.
Makaay ve Podolski son 15 dakikada iyice aktifleşmişler, golü zorlamaya başlamışlardı. Gelsenkirchen kalecisi Neuer harika kurtarışlarla gol tehlikelerini engelledi.
Ta ki 83. dakikaya dek...
83. dakikada Sagnol'ün attığı uzun pasta soldan içeriye kat eden Schweinsteiger kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla golü buldu. Bu golle Gelsenkirchen büyük bir hayal kırıklığına uğramış, oyuncuların moralleri altüst olmuştu.
Gelsenkirchen son ana dek maçı kovalamak için mücadele ediyordu. 69. dakikada Halil Altıntop yerine oyuna giren Kevin Kuranyi, 90. dakikada beklenmeyen bir gol atarak durumu 1-1'e getirdi. Bu golle Gelsenkirchen taraftarlarını sevince boğmuştu. Artık Gelsenkirchen teknik heyeti, 1-1'lik skorla buradan ayrılanacağını düşünüyordu.
4. hakem uzatma dakikalarını göstermişti, tam 4 dakika vardı maçın bitmesine... 4 dakikada gol yemeyeceğini düşünen Gelsenkirchen teknik heyeti yanılmıştı. Uzun pası alan Roy Makaay 90+1. dakikada durumu 2-1'e getiren golü buldu, hemen karşılığı verdi. Bu golle Gelsenkirchen taraftarları ve teknik heyeti şok oldu. Artık tüm ümitler kesilmiş, moraller yerle bir olmuştu.
90+4. dakikada sağdan Rafinha'nın gönderdiği uzun topu Kuranyi önüne çok iyi aldı ve muhteşem bir vuruşla golü buldu. İnanılmaz ama gerçekti... Durum 2-2'ye gelmişti, Gelsenkirchen 90 dakikada 2 gol bulmuş, 2. kez beraberliği yakalamıştı.
Ve maç hakemin son düdüğüyle sona erdi. 2-2'lik skorla bitti. Gelsenkirchen teknik heyetinin istediği bir sonuçtu ve buna uzatma dakikalarında gelen 2 golle ulaşılmıştı.
München cephesinde ise tam bir şok yaşanıyordu. 2 defa öne geçip gol yemişler ve maç kendi lehlerine çevirdikleri halde Allianz-Arena'dan beraberlikle ayrılmışlardı.
İşte bu muhteşem maçın görüntüsü ve kasedi...
Ekran Görüntüsü
Maç Kasedi
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=507427