1 ile 27 arası toplam 27 sonuç

Konu: Euro 2008'e Müslüman damgası

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default Euro 2008'e Müslüman damgası

Euro 2008'e başta Türkiye olmak üzere, başka takımlarda oynayan Müslüman futbolcular damga vurdu. O futbolcular.
    Dünya futbolunda hızlı bir devşirme süreci başlarken Müslüman kökenli oyuncuların da doydukları yeri tercih etmeleri durumu ortaya çıktı. Mesela İspanya'da siyahî bir oyuncuya yer verilirken, Almanya'da Polonyalılar, İtalya'da Arjantinli, Portekiz ve Polonya'da Brezilyalı oyuncular forma giydi. Daha da ilginci bizim için de benzer bir hal çıktı ortaya ve Brezilya kökenli Aurelio ile İngiltere doğumlu Colin Kazım milli formayı giydi.

Nihayet 2008 Avrupa Şampiyonası geldiğinde bu gerçek daha açık bir şekilde çıktı ortaya. Turnuvaya katılan 16 ülke arasında tek Müslüman ülke Türkiye idi ve bizim 23 futbolcumuzdan 21'i Müslüman'dı. Geriye kalan 15 ülkenin 345 futbolcusundan 19'u daha Müslüman'dı. A grubunda yer alan İsviçre'nin 23 kişilik kadrosunun 5'i İslam'a mensuptu. Türk asıllı Hakan Yakın, Gökhan İnler ve Eren Derdiyok'un yanı sıra Boşnak Eldin Yakupoviç ve Kosovalı Arnavut Valon Behrami de İsviçre'nin Müslüman sporcularıydı. Bir diğer ev sahibi Avusturya'nın ise kadrosunda iki tane Türk kökenli Müslüman sporcusu vardı. Yedek kaleci Ramazan Özcan ile yıldızı parlayan Ümit Korkmaz.

Her şey, ortak bir amaca yönelik

Hollanda'da eşi Faslı olan Robin Van Persie gibi sonradan İslam'la müşerref olan bir futbolcunun yanında Kuzey Afrika menşeli Khalid Boulahrouz ve İbrahim Afellay da forma giydiler. Geçmişte Sabri Lamouchi, Zinedine Zidane, Djibril Cisse gibi Müslüman futbolcuların oynadığı Fransa'nın kadrosunda 5 tane Müslüman vardı. Bunlardan Eric Abidal, Nicolas Anelka ve Frank Ribery sonradan Müslüman olmuş isimlerken Samir Nasri ve Kerim Benzema K.Afrika kökenli oyunculardı. SSCB zamanındaki efsane kaleci Dasaev'in isminin Rinat ve kendisinin Tatar olduğunu 2000'li yıllarda öğrenebilmiş bizler için Rusya kadrosunda yer alan iki Müslüman Tatar'ı keşfetmek şaşırtıcı olmadı. Renat Yanbaev ve Diniyar Bilyanetdinov...

İsveç'te ise birisi kesin diğeri tartışmalı iki Müslüman futbolcu vardı. Yedek kaleci Rami Shabaan, isminden de fark edileceği gibi bir Müslüman ve Mısırlı. Zlatan İbrahimoviç ise kesin ve net olmamakla birlikte Müslüman bir başka oyuncu olarak kabul ediliyor. Turnuva boyunca Müslüman futbolcuların yaşadıkları ülkenin futbol takımına uyum sağladıkları ve ortak bir amaç için diğer futbolcu arkadaşlarıyla birlikte mücadele ettikleri görülürken futbolun renk, dil, din, millet ayrımı yapmadan insanlığı müşterek bir noktada birleştirebildiğini bir kez daha görmüş olduk.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

tüm Müslüman alamenini desteğini alamk gurur vericiAyrıca İbrahimovic hakkında kesin bir bilgisi olan var mı ?
    Last edited by Del Piero_10 : 29.Haziran.2008 at 16:46

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Bilyaletdinov ve Abidal'in müslüman olduklarını yeni öğrendim. (:
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Del Piero_10 Misafir

İşi siyasete çeken mesajlar silinecektir.Müslüman futbolcuların başarısından rahatsız olan varsa da yazmasın.

Nesil
    2007
    Yer
    A K H İ S A R

kötü birşey yazmadığımı düşünüyorum kendi adıma.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bende birsey yazmamıştım mesajım gitmiş, tekrar yazayım

Bileyletdinov un Müslüman oldugunu yeni ögrendim, İbovic de muamma

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

İbrahim Afellay'ı Türk zannediyodum hatta FM2005te Türk statüsünde oynayabiliyodu heralde.. Anne-Baba taraflarından varmı bi bağlantısı bilen varmı?

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

İbrahim Afellay'ı bilmem de ben de Othman Bakkal'ı Türk sanıyordumO da Türk yapılmıştı bir sürümde sanırım

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by Seeric_Lee View Post
    İbrahim Afellay'ı Türk zannediyodum hatta FM2005te Türk statüsünde oynayabiliyodu heralde.. Anne-Baba taraflarından varmı bi bağlantısı bilen varmı?
    Faslıdır kendisi.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Seeric_Lee View Post
    Her İbrahim ismi olan Türk değildir. İbrahim bütün Müslümanların kullandığı bir isimdir. O yüzden Türk ismi olmadığı için Türk olmaması kadar doğal bir olgu yoktur. FM 05'de de mutlaka bu oyuncuyu yapan Hollanda Araştırma Ekibi isminin İbrahim olmasından Türk kökenli bir aileden geliyor diye bu özelliği eklemiş olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Her İbrahim ismi olan Türk değildir. İbrahim bütün Müslümanların kullandığı bir isimdir. O yüzden Türk ismi olmadığı için Türk olmaması kadar doğal bir olgu yoktur. FM 05'de de mutlaka bu oyuncuyu yapan Hollanda Araştırma Ekibi isminin İbrahim olmasından Türk kökenli bir aileden geliyor diye bu özelliği eklemiş olabilir.
    O olabilir.. Abi hani ibrahima filan yazıyor bi nevi anlıyorsun da ben Afellay ın adını hep ibrahim olarak gördüğüm için insanın ister istemez kafasında bi soru işareti oluyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

evet 2005'te türk statüsünde oynayabiliyordu, kafama öyle kazınmıştı ama yeni sürümlerde ve maç spikerlerinden (FB-PSV) faslı olduğunu öğrendim.
    Müslüman damgası falan bence doğru bi kullanım değil hani çok güzel bir performans sergilemiş olsalar neyse. Haberi hazırlayan herhalde Avrupa İslamiyet yok sanıyor

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

ya otman bakkal cidden 2008'de bile türk statüsünde hiç alakası yok mu türkiye'yle acaba

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Türk değil, Morocco (Fas) statüsünde.

ißo ßosnalı her ne kadar inkar etsede...

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    ißo ßosnalı her ne kadar inkar etsede...
    yani..ibrahim diye isveçli mi olur zaten onun anne-babasından biri bosna biri de başka bi yerliydi ama ibo isveçli

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İnkar mı ediyor? İnkar ettiğini ilk defa duydum. Yanlış anlaşılmasın ama, Türk oyuncu görünce aynı zamanda müslüman yakıştırılması yapıldığı için, İbrahimovic de Bosna'lı olduğu için bu yakıştırma yapılıyor. Yani kimlik olarak, köken olarak müslüman olabilir de kendisi? Onu bunu bırakın da, kimin müslüman olup olmadığını ne diline ne ırkına ne rengine bakarak anlayabiliriz..
    edit: Babası bosnalı da( Şefik İbrahimovic) annesini bilmem.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    İnkar mı ediyor? İnkar ettiğini ilk defa duydum. Yanlış anlaşılmasın ama, Türk oyuncu görünce aynı zamanda müslüman yakıştırılması yapıldığı için, İbrahimovic de Bosna'lı olduğu için bu yakıştırma yapılıyor. Yani kimlik olarak, köken olarak müslüman olabilir de kendisi? Onu bunu bırakın da, kimin müslüman olup olmadığını ne diline ne ırkına ne rengine bakarak anlayabiliriz..
    edit: Babası bosnalı da( Şefik İbrahimovic) annesini bilmem.
    yanlış anlaşılmasın ben müslüman olup olmadığını bilmem ben bosnalı oluşuna dedim

Del Piero_10 Misafir

Annesi hırvat.Zlatan enternasyonel bir futbolcu.Parayı nerede bulursa oralı oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@King_91
    Yok kardeş senle alakalı değil, haberde geçiyor zaten

Nesil
    2006
    Yer
    IZmir-ANtalya

van persienin müslüman olduğunu bilmiodum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ribery'nin müslüman kalmasına şaşırdım Fransa'ya gittiğinde hristiyan olacak filan haberler çıkmıştı

Nesil
    2007
    Yer
    34

Çok güzel haberler ancak bide kupayı alıp TÜRK damgasını bassaydık tüm bunların yanında süper olurdu

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by tolga88 View Post
    van persienin müslüman olduğunu bilmiodum
    Büşra isimli Faslı bir bayanla evlendikten sonra ondan etkilenerek oluyor galiba.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Türk değil, Morocco (Fas) statüsünde.
    Ebevenylerinden biri Kıbrıs Türk'üydü sanırım, Faslı diye geçiyor ama Hollanda Milli Takım'ında..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Henry de müslümandır..

Yanbaev ve Bilyanetdinov kardeşlerimiz Tatar Türk'ü dürler zaten. Murat İzmailov vardı birde Tatar ama o kadroda yokdu. Hepsinin Müslüman olduğunu biliyordum zaten . İçlerinde tek muamma İbrahimoviç.

Mesaj Yetkileri