Öncelikle şunu belirteyim. Galatasaray kariyerim yeterli ilgiyi görmedi. Ben de onu yazmayı bırakma kararı aldım. Bu kariyerim de beklediğim ilgiyi görmezse bir daha kariyer paylaşmayı düşünmüyorum. Kimsenin okumadığı konular için ben dakikalarca oyuna ara veriyorum. Paylaşıyorum ama yorum yok, okuyan yok. Bu da insanı üzüyor. Neyse bu son çalışmam.
Ankara'da sıcak bir Temmuz günü yaşanıyordu. Futbolculuktan yeni emekli olan Göktuğ Şahbazoğlu, Ankara'da deniz olmadığından balkondan izleyecek gbirşey bulamıyordu.
Göktuğ'un futbolculuk kariyeri birçok başarıyla geçmişti. Galatasaray'da futbola başlayıp tam 11 yaşında Florya'ya girmişti. 38 yaşına kadar da bir daha ayrılmamıştı. Ama Özhan Canaydın ona jübile bile yapmamıştı. Kıscası Göktuğ, Bülent Korkmaz'la aynı kaderi paylaşmıştı. Galatasaray'da birçok başarıya imza atan Göktuğ, başka hiçbir kulübe gitmeme kararı alıp emekli olmuştu.
Neyse; biz sıcak Temmuz gününe dönelim. Göktuğ yanında telefonla oturuyordu. Birden telefon çaldı. Arayan Tottenham Hotspur'un başkanı Daniel Levy idi. Aralarında şu konuşma geçti:
G: Alo.
D: Hello, I am Daniel Levy. (Merhaba, ben Daniel Levy).
G: Oh my god. Daniel, how are you? (Oha Daniel, nasılsın koçum?)
D: I'm fine thanks, and you? (Ben iyiyim de bu ne samimiyet lan.)
G: I'm fine too. What is your matter? Why did you phoned me? ( İdare et yahu. Hayırdır, hangi dağda kurt öldü?)
D: I want you to manage my team. Do you want to work with us? (Ne kurtu, ne dağı lan. Bizim hoca satış koydu, bende seni takımın başında istiyorum. Ne diyorsun?)
G: I want it so much. Thank you. (Bu iş paraya bakar)
D: If you want it, you must come to London. (Lan ne paragöz adamsın, tamam gel Londra'ya anlaşırız.)
G: OK. See you, Daniel. (Uçak parasını hesabıma.... Kapattı telefonu çakal)
1 gün sonra Londra White Hart Lane Stadyumunda:
G: How much money are you going to give me per week? (Haftada kaç para vereceksin hoca, az verirsen gelmem)
D: I'm going to give you 25,500 pound per week. (Tamam anlaşıldı. Sen paragöz herifin tekisin. Haftada 25,500 pound konuşur hacı.)
G: Ok. I accept it. How much money are you going to give for transfer? (Of Of Of. Paraya bak be. Eşek yüküyle para. Kabul ediyorum da, transfere kaç para veriyorsun hacı?)
D: I'm going to give 14 Million Pound for transfer. (Lan amma masraf çıkarttın bana. Neyse transfer için 14 Milyon pound veriyorum. Kabul mü la?)
G: Oh, it's very good. O.K. (Kabul hacı. Süper paraymış.)
Göktuğ Şahbazoğlu ile anlaşılmıştı. İşte Türk ve İngiliz basınından haberler:
Göktuğ Şahbazoğlu Tottenham ile anlaştı. Haftada 25,500 pound alacak olan Göktuğ Hoca 14 milyon pound transfer bütçesine sahip.
Göktuğ Şahbazoğlu, Siyah Örümcek Adam köstümü giyip Tottenham'ın başına geçti.
Birazdan transferlerle birlikte buradayız. Tabi yorum yazarsanız.......