1 ile 26 arası toplam 26 sonuç

Konu: Euro 2008'e 'Aurelio'lar taşıdı !

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default Euro 2008'e 'Aurelio'lar taşıdı !

Aurelio'nun Türk vatandaşlığına geçip, milli forma için ter dökmesi futbol dünyasında tartışılırken, birçok Avrupa ülkesi devşirme oyuncularla başarıyı yakalıyor.

Zaman gazetesinin haberine göre, Oslo'da 2-1 yendiğimiz Norveç'in formasını giyen John Carew ve Alexander Tettey devşirme oyuncular arasındaydı. Carew, Gambiyalı bir baba ve Norveçli bir annenin oğlu olarak Oslo'da dünyaya geldi. Futbol hayatına Norveç'te başlayan Carew'in bu ülkeyi tercih etmesi normal olarak görülebilir. Ancak 4 Nisan 1986 Gana doğumlu Tettey için 'normal' yorumunu yapmak oldukça zor. 14 yaşında Norveç'e gelen Tettey, profesyonel kariyerine 2003'te Rosenborg'da başladı. Norveç Milli Takımı'nın formasını ise ilk kez 22 Ağustos'ta Arjantin'e karşı giydi. Ama Norveç'te kimse 'Siyahi oyuncu neden milli formayı giyiyor?' tartışmasına katılmadı.

Bizdeki Aurelio olayına çok benzeyen bir durum da Hırvatistan'da yaşanıyor. Rio doğumlu Eduardo da Silva adeta tek başına Hırvatistan'ı Euro 2008'e taşıdı. Sezon başında Arsenal'e transfer olan Eduardo, Euro 2008 grup elemelerinde tam 10 gol atarak, Hırvatların güçlü rakipleri İngiltere ve Rusya'yı geride bırakmasını sağlayan isim oldu. Boban, Suker, Prosinecki, Prso, Boksiç gibi yıldızların yetiştiği Hırvatistan'da Eduardo'nun milli formayı giymesi ise hiç tartışılmadı. Ülkeye katkısı ayakta alkışlandı. Keza Almanya Milli Takımı'nın formasını giyen Klose ve Podolski Polonya, Asamoah Gana, Kuranyi Brezilya doğumlu. Klose, Podolski ve Kuranyi, Almanya'nın Euro 2008 yolunda attığı 35 golün 16'sına imza attı. B. Münih'te yedek bekleyen Podolski 8 gol atarak milli takımın en golcü ismi oldu.

Fransa ve Hollanda'nın takım iskeletini oluşturan oyuncuların büyük bölümü göçmen kökenli. İtalya formasını giyen Arjantinli Mauro Camoranesi ve Portekiz formasını giyen Brezilyalı Deco özellikle takım arkadaşları tarafından eleştirildi. Camoranesi'ye kadroya giremeyen Fiore, Deco'ya ise Figo sert tepki göstermişti. Figo'nun tepkisi, milli kaygıdan ziyade milli takımdaki statü kaybı olarak yorumlanmıştı.

Del Piero_10 Misafir

Fransa ancak kendini kandırır başkalarının başarısına ortak olarak.

Bu arada Arjantinli olduğu söylenen Camoranesi Arjantin'de doğup büyüyen bir İtalyandır.Camoranesi'ye Arjantinli demek Hamit Altıntop'â Alman demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Her kim olursa olsun Yabancı birinin Milli Takımında oynamasına karşıyım ancak ve ancak bizler Filenin Sultanlarında 7 Numara Natalie'i alkışlayıp Helal Olsun diyorsak veya Elvan Abeylegesse koştuğunda kalbimiz onunla atıyorsa Aurelio da aynı sevgiyi saygını göstermemiz lazım Yunanistan maçındada seyircinin kabullendiğini gördük .... Futbolda oluşan devşirme modasına uyduk işte ...
    Aurelio'nunda Milli Takıma verdiği katkı inkar edilemez Helal Olsun sana Aurelio

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Ben de Milli Takımımız devşirme oyuncu görmek istemem ama Aurelio'yu alkışlıyorum.Şu anda mevkisinin en iyisi olduğu bir gerçek.Ama bunun ilk ve son olmasını temenni ediyorum...

Sheriff Misafir

Bence bir sakıncası yok.. Birinin Türk olması için illa Türk kanı taşıması gerekmiyor.. Ben Türküm desin ve bunu göstersin yeter..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Aurelio formasının hakkını veriyo.Ve bu formayı giymeyi çok istiyor.Eğer bunu istemese Norveç maçında çizgiden o topu kurtarmayıp ''Banane ya ben Türk müyüm onlar düşünsün''diyebilirdi.Ama topu çizgiden kurtatarak milli takımda oynama hırsını gösterdi.Ve Türkiye'de en çok gereksinim duyulan mevkiide Milli Takım'ın herşeyi..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İnsan doğduğu değil doyduğu yere vatanım der.

Aurelio yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılından beri Türkiye'de yaşıyor bu yüzden milli formayı giymesine normal diyorum ve ülkemiz milli takımı için sergilediği performansı ayakta alkışlıyorum. Bizim ülkemizde bu olayın en başında bu kadar büyümesinin nedeni medya'dır. Yazacak bişi bulamayan medyamız o dönemde Aurelio'ya sarmıştır. Şu mevkimizde sorun var bir yabancı oyuncu gelsin Türk yapalıma bende karşıyım ama Aurelio gibi yıllarca bu ülkeden ekmek yiyen biri daha olsun milli formayı giymesina hayır demem.

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Aurelio formasının hakkını veriyo.Ve bu formayı giymeyi çok istiyor.Eğer bunu istemese Norveç maçında çizgiden o topu kurtarmayıp ''Banane ya ben Türk müyüm onlar düşünsün''diyebilirdi.Ama topu çizgiden kurtatarak milli takımda oynama hırsını gösterdi.Ve Türkiye'de en çok gereksinim duyulan mevkiide Milli Takım'ın herşeyi..

Burasi biraz sacma ve komik olmus.Ne yani hem alinacak Milli takima hem de böyle önemli pozisyonlari cikartmayacak mi ? Oraya dans etsin diye almiyorlar onu ...

Aurelio iyi futbolcudur,Milli takimda görevini cok iyi yerine getirir,ama ben devsirme futbolculari benimseyemiyorum,Milli takimda insAllah son olur Aurelio vakkasi ...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by EmperoR View Post

Burasi biraz sacma ve komik olmus.Ne yani hem alinacak Milli takima hem de böyle önemli pozisyonlari cikartmayacak mi ? Oraya dans etsin diye almiyorlar onu ...

Aurelio iyi futbolcudur,Milli takimda görevini cok iyi yerine getirir,ama ben devsirme futbolculari benimseyemiyorum,Milli takimda insAllah son olur Aurelio vakkasi ...
    Baran yani canı yürekten yapıyor bunu.Sadece görevi diye değil.Adam istiklal marşımızıda ezberlemiş

Aurellio yürekten oynuyor ön libero mevkisi çok sağlam oldu... Fransa Final oynarken Hollanda yine aynı kimse tartışmıyor Dünya'nın en iyisi Zidane bile Cezayir'li ama Fransa adına harikalar yarattı...

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Tebrikler Aurelio'lar !

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu işler böyle artık.Yararınaysa karşı çıkmak bence doğru değil.Hem bizim Ata'mız değil mi "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü söyleyen.Eğer milli takımımıza katkı sağlayacaksa,yürekten oynayacaksa her zaman kapımızın açık olması lazım.Türk oyuncularda artık kendilerini geliştirerek milli takıma girmek için daha çok çaba sarf etmek zorunda kalırlar..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Aurelio'lar içime sinmiyor pek, keşke onun yaptığı işi yapabilecek damarlarında Türk kanı taşıyan bir oyuncu çıkarabilseydik..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

çıkmasa bile aurelio ile avrupa şampiyonasına gideceğime denizle gidememeyi tercih ederdim bir oyuncu bir takım etmez ronaldinho bile ben türk olayım dese istemem

hatta bence x milli takımın başında y ülkesinden bir teknik direktörün olmasıda yanlış bu bir ülke işi o ülkenin oyuncusuysan o ülkenin teknik adamıysan gitmelisin

ama biz türküz her işin bir hilesini bulduğumuz gib i bununda bir hilesini bulduk ben aurelionun türk olduğuna inanmıyorum futbolu bıraktıktan sonra askerede gidecekmi benim gibi

ama bu ülkenin milli takımının parasını kazanıyor ohh ne ala ceremesinide çekiyormu
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Alex bu konu hakkında konuşmuştu FB TV'de olayı özetledi:

"Eğer bir oyuncu Aurelio gibi 5 seneye yakın Türkiye'de ise Türk kültürünü benimsemiş ve Türkçe konuşabiliyorsa milli takıma alınmasında bir sakınca bence yoktur."

Benim görüşümde Alex'in ki gibi sonuçta Türk kültürünü benimsemiş Türkçe konuşabiliyorsa onun Türk'den çok mu farkı var?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben türkçe konuştuğunu görmedim türkçe röpörtaj veriyormu ki türkçe konuşuyor diyorsunuz türk kültürünü neye göre benimsemiş acaba türk kültüründe 2-3 kişi toplayıpta kendi bölgende bir kişiye arkadaşlarınla beraber toplanıp 1 kişiye saldırmazsın
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Türkiye-Yunanistan maçında son dakikalarda taraftarın verdiği tepkiyi hepimiz gördük. Öz Türk kanı taşıyan ama mücadele bile etmeyenlerin hepsi yuhalanırken, Türk kanı taşımayan ama Türk olduktan sonra canla başla mücadele eden Aurelio alkış aldı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

o onun doğuştan gelen yeteneği aldığı parada cabası ben diyorum ki gerçekten türkse türkçe röpörtaj versin gerçekten türkse 2-3 kişi toplayıp ricardinhoyu dövmesinler türkse teke tek kavga etsin
    gerçekten türkse futbolu bıraktıktan sonra askere gitsin

ha onlara gelince hayır diyorsa türk mürk değil demektir milli takımdan para vermeseler türk olurmuydu canım hem yükselen kariyeri hemde kazandığı para sayesinde türk oldu hayırsız olsun
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Futbolu bıraktıktan sonra askere gitsin diyorsun yalnız bu adam hala futbol oynuyor. Şimdilik askerlik konusu Aurelio'yu karalamak için yeterli bir sebep değil. Diğer bir mesele Aurelio'nun Fenerbahçe'den aldığı para 7 sülalesine yeter,Milli takımın primine göz dikecek bir oyuncu değil.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ama biz türküz her işin bir hilesini bulduğumuz gib i bununda bir hilesini bulduk ben aurelionun türk olduğuna inanmıyorum futbolu bıraktıktan sonra askerede gidecekmi benim gibi
    Haber ile ne kadar ters orantılı bu yazdığın.Adamlar bu işi bizden önce yapmaya başladılar ve faydalarından yararlanıyorlar..
    So what?
    Saike

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by extensor View Post
    o onun doğuştan gelen yeteneği aldığı parada cabası ben diyorum ki gerçekten türkse türkçe röpörtaj versin gerçekten türkse 2-3 kişi toplayıp ricardinhoyu dövmesinler türkse teke tek kavga etsin
    gerçekten türkse futbolu bıraktıktan sonra askere gitsin

ha onlara gelince hayır diyorsa türk mürk değil demektir milli takımdan para vermeseler türk olurmuydu canım hem yükselen kariyeri hemde kazandığı para sayesinde türk oldu hayırsız olsun
    Saçma konuşuyorsun Sinan.. Siyaset yapmıyoruz burda.. Türkçe biliyor istiklal marşı bile okuyor en azından milli forma altında yüreğiyle oynuyor başkaları gibi değil..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bnede genel olarak karşıyım ama Aurelio görünen o ki Türk gibi hissediyor.3-4 senedir Türkiye'de olan Alex muhabirler soru sorarken anlıyor ve gülmeye başlıyor ama yinede Portekizce cevap veriyor.Yani bilmek için illaki konuşmak gerekmiyor.Benim için esas ölçü Mehmet'in futbolu bıraktıktan sonra nerede oturacağı

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Fransa milli takımı ve Almanya milli takımında oynayan Yabancılar...Aurellio veya Vederson gibi degil..

Fransadaki yabancılar Fransada dogup büyümüş yabancılar veya 6 yasında Almanyaya gelmiş yabancılar........

Aurelio'ya aman çok koşuyor aman çok istekli diyorsunuzda adamın zaten görevi o. Gidip Servet'ten pres beklerseniz yanlış olur. Adamın görevi farklı çünkü. Bir insanın istekli olup olmadığı onun koşmasından belli olmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

eksik olsun imparatorlar eksik olsun krallar sağlam kalsın sağlam olsun kaçıncı olursa olsun
    eksik olsun aurelio'lar eksik olsun devşirmeler, Türk doğsun Türk kalsın kaçıncı olursa olsun ..

(:
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by ZiyaSerdar View Post
    Aurelio'ya aman çok koşuyor aman çok istekli diyorsunuzda adamın zaten görevi o. Gidip Servet'ten pres beklerseniz yanlış olur. Adamın görevi farklı çünkü. Bir insanın istekli olup olmadığı onun koşmasından belli olmaz.
    Görevini en iyi şekilde yapıyor..

Mesaj Yetkileri