Galatasaray SK da yeni sezon öncesi operasyon başkan Canaydın takımın başına tanınmamış genç teknik adam cemil KAYA yı getirdi basında ve taraftarlar arasında şaşkınlıkla karşılanan bu gelişmeyi Özhan Canaydın yaptığı basın toplantısyla tüm medya ya açıkladı basın toplantısı esnasında yanında otran cemil KAYA ya dönerek işte bu ifadeleri kullanan canaydın ona güvendiğini açıkladı;
başkandan aldığı güvenle hemen işlere koyulan genç hoca baş antrenör burak sadık dilmen den aldğı takım raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına başladı
ilk olarak defansın sağını güçlendirmeyi hedefleyen KAYA hollanda nın NEC takımında oynayan genç gurbetçi muslu nalbantoğlu için girişimlere başladı ve bu transferi kısa sürede 3 MN YTL karşılığında tamamladı
transfer çalışmalarına hız veren kaya bu sefer soluğu güney america da alıyordu öncelikle brazilya da gündemde olan genç defansif orta saha oyuncusu eduardonun peşine düşen galatasaray bu transferi 1.6 MN YTL. karşılığında tamamlıyordu ve onun kariyerini sorgulayanları bir kez daha şaşırtıyordu çünkü bu transfer belkide 10 seneyi kurtaran bir transfer olacaktı
brazilya dan argentina ya geçen aslanın transfer komitesi ve başlarında genç çalıştırıcı kaya river in genç yeteneği falcao yu alarak dönüyordu ve bu transfer sonucunda çetin bir anlaşma yapılıyordu river kulubü pazarlıkları sert bir şekilde yapıyor ve sonucunda 600 bin YTL ve 20 30 maç sonucunda 3 MN YTL. almak için anlaşılıyordu.
güney america turundan TÜRKİYE ye geri dönen heyet durmak bilmiyor ve Galatasaray SK nın onların emrine sunduğu 6.2 MN YTL. lik bütçeyi sonuna kadar zorluyor ankaraspor lu turkish stars özer hurmacıyı 1 MN YTL. karşılığında kadrosuna dahil ediyor ve transfer sezonunu bir noktada tamamlamış oluyordu
ve transfer bütcesinden geriye kalanlar;
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
sezon öncesi bu güçlü kadroyu kuran genç çalıştırıcı hazırlık maçlarıyla sezon öncesi taraftarlarına merhaba diyordu
ardarda oynanan hazırlık maçları gelecek için umut veriyordu
rakipler zayıf olsada yinede güzel bir sezon başı kamp dönemi geçiren galatasay genç hocası önderliğinde lig, uefa ve fortis kupasına artık hazırdı hazırlık maçları sonrası lige hızlı giriş yapan aslanda her şey yolunda gidiyordu genç hocanın kendine olan güveni tamamen yerine gelmişti
ama uluslar arası tecrübesi sıfır olan cemil KAYA ilk çıktığı Uefa maçında taraftarını kendi sahasında boynu bükük bırakıyor ve çok buyuk tepkilere maruz kalıyordu
bu yenilgi yetmiyormuş gibi hafta sonu ezeli rekabette fenerbahçenin karşısına çıkan aslanlar bu sefer de yenilince ortalık yerinden oynadı bir gurup taraftar kulup bınasının onune gelerek cemil KAYA nın istifasını istiyor takımı boykot ediyordu
ve tribünlerde olaylar yaşanıyor galatasaray külübüne yakışmayan olaylar oluyordu
bu olaylara tepkisiz kalamayan genç çalıştırıcı bir gün sonra basın toplantısı düzenliyor ve tüm taraftarlarından özür diliyordu gelecek için zaman isteyen kaya şunları söyledi;
"biliyorum ki benım kariyerimi sorguluyorsunuz belkide daha kariyerli bir hoca istiyorsunuz son günlerde yaşanan gelişmeler sizleri üzdüğü kadar benide üzdü çünkü ben kendimi bildim bileli bu renkelere aşığım ve sizden daha fazla üzülüyorum ama bana inanmanızı ve sabırla desteklemenizi istiyorum sizlerden bu durumbir geçiş dönemidir hepinize söz veriyorum Galatasaray SK her zaman ilk leri yapacak ve büyük başarılara imza atacak"
ama bu yenilgi işte bu engellenemez yükselişin başlangıcı oldu iyi bir seri yakaladık;
![]()