Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, sezonun ilk yarısında, teknik direktör Zico'nun kadroda ilk kez değişikliğe gittiği UEFA Kupası'ndaki Newcastle United maçından itibaren takımın önemli bir değişim içine girdiğini ifade ederek, ''Bu maçtan sonra takımımız güldür güldür devam ediyor. İnşallah böyle de devam eder'' dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu, Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transferi, Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki futbolu, kendi performansı ve teknik direktör Zico gibi çeşitli konularda açıklamalar yaptı.

Yeni takımının sezona iyi başlamadığını, hatta farklı kazandıkları birçok maçta bile takımdaki eksikliklerin ön plana çıktığını anlatan Uğur, ''Bunu ilk haftalarda oynayamadım diye söylemiyorum. Açıkçası, kenarda otururken, sahaya baktığımda kötü bir oyun görüyordum. 4 gol, 6 gol atarak kazandığımız maçlarda bile bazı şeylerin eksik olduğu görülüyordu. Newcastle United maçından bu yana bence takımımız çok iyi oynamaya başladı, güven kazanıldı, futbolcular birbirlerine alıştı. Bu maçtan sonra takımımız güldür güldür devam ediyor. İnşallah böyle de devam eder'' diye konuştu.

-''ENDİŞEYE KAPILDIM AMA ÜMİDİMİ YİTİRMEDİM''-

Uğur, Turkcell Süper Lig'in ilk 9 haftasında yedekler arasında yer almanın kendisini endişeye sevk ettiğini, ancak ümidini hiç yitirmediğini kaydetti.

Sezonun ilk 9 maçında 3 kez ikinci yarılarda forma şansı bulan 3 maçta da 18 kişilik maç kadrolarına bile giremeyen Fenerbahçeli futbolcu, ''Bu bende tabii ki bir endişe yarattı. Kendime çok güvenerek, kesin oynayacağımı düşünerek buraya geldim. Hocam bazı maçlarda beni kadroya bile almadı. Ama olumlu düşünmek istedim ve hiçbir zaman kötü düşüncelere girmedim. Şans geldiği anda bunu kazanacağım diye düşündüm. Olumsuz düşünmek beni daha da yıpratırdı'' şeklinde konuştu.

-''ZICO'NUN GÜVENDİĞİNİ DUYMAK BENİM İÇİN ÖNEMLİYDİ''-

İlk kez ilk 11'de sahaya çıktığı 10. haftadaki Kayserispor maçından önceki hafta, teknik direktör Zico ile bir görüşme yaptığını bildiren Uğur, Brezilyalı çalıştırıcının kendisinine, takımda en güvendiği oyunculardan birisi olduğunu söylediğini kaydetti.

Ankaragücü ile yapılan hazırlık maçındaki performansının ardından, ligin 9. haftasında Ankaraspor ile yapılan mücadelenin 18 kişilik kadrosunda kendisini göremeyince, Kayserispor maçı hazırlıkları sırasında teknik direktör Zico ile durumunu konuştuğunu anlatan Uğur Boral, şunları kaydetti:

''Kayserispor maçından önceki haftada hocam ile konuştum. Ondan önceki maçta beni kadroya almadı. Bu gidişatta bir orantısızlık olduğu fikrimi söyledim. Ankaragücü ile yaptığımız hazırlık maçında 3 golün 2'sinde katkım vardı. Hocam bana (Sana çok güveniyorum. Şu anda takımda çok güvendiğim isimlerden bir tanesi de sensin. Sonradan oyuna girdiğin maçlarda iyi oynadın. Şu anda böyle bir tercihim var. Bunun kötü olduğunu düşündüğüm anda seni oynatacağım) dedi. Zico'nun bana güvendiğini duymak benim için önemliydi.''

-''ZICO'YA ACIMASIZ DAVRANILDI''-

Uğur, teknik direktör Zico için ilk haftalarda yapılan eleştirilerin çok ağır olduğunu belirterek, Brezilyalı çalıştırıcıya acımasız davranıldığını savundu.

Futbolcu olarak, teknik direktörlerine yapılan eleştirilerden etkilenmediklerini söylemenin yanlış olacağını kaydeden Uğur, ''Dünya Kupası'ndan gelmiş, Türkiye Ligi'ni tanımıyor. 3. haftadan sonra gitsin denildi. Yeni gelmiş bir insanın bir alışma dönemi olur. Türkiye'yi bilmiyor, kimseyi tanımıyor. Onun için biraz zaman gerekliydi. İnsanlara bu kadar tahammülsüzlük yapmamak lazım. Çok acımasız davranılıyor'' şeklinde konuştu.

Brezilyalı çalıştırıcının takım üzerinde otorite eksikliği bulunduğu yönündeki eleştiriler konusunda da Uğur, ''Ben böyle bir şeyi hiç hissetmedim. Sonuçta o 'Zico'. Takımda hocamıza büyük bir saygı var. Otoritesini koyuyor''

-''BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE ALTYAPILARINI İSTEMEDİM''-

Uğur, futbolunun geliştiği dönemlerde Beşiktaş ve Fenerbahçe altyapıları için yapılan teklifleri geri çevirdiğini belirtti.

İstanbul'da Alibeyköyspor'da forma giydiği dönemdeki başarılı performansından sonra, kendisini Beşiktaş'a istediklerini anlatarak, ''Ancak, beni (Önce pilot takımımız Üsküdar Anadolu'ya vereceğiz. Orada oynayacaksın, sonra seni (A) takıma alacağız) diyerek istediler. Kabul etmedim. Fenerbahçe'de Cemil Turan ile görüştüm. O da bana (Seni PAF takıma alacağız, sonra (A) takıma çıkaracağız) dedi. O saatten sonra bunun beni geriye götüreceğini düşünerek bu teklifleri kabul etmedim. Kocaelispor ile anlaştım ve yoluma Süper Lig'de devam ettim'' şeklinde konuştu.

Uğur, ''Futbol kariyerin için Anadolu'ya gitmen gerekiyor muydu?'' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

''Büyük takımlarda çok fazla tahammül yoktur. Hele hele altyapıdan gelen oyuncuya tahammül yoktur. Günü kurtarmak için uğraştığı için büyük takımlar, bir Anadolu ekibi gibi değil, bir Gençlerbirliği gibi mesela, futbolcu yetiştireyim diye çalışmıyor. Büyük takımlar günü kurtarmak ister, şampiyonluk ister, başarı ister, hazır oyuncu ister. Genç oyuncuya fazla tahammülleri yoktur.''

-UĞUR, SAVUNMA YÖNÜNÜ ELEŞTİRENLERE SİTEM EDİYOR-

Ligin, 13. haftasındaki 0-0 berabere kaldıkları Denizlispor maçından sonra spor kamuoyunda kendisine yönelik, savunması iyi olmadığı yönünde yapılan eleştirilere sitem eden Uğur Boral, bu yöndeki kendisiyle ilgili bütün eleştirilerin ezbere yapıldığını savundu.

Fenerbahçe'den önce hep orta alanın solunda görev yaptığını ve hücum yönünün daha kuvvetli olduğunu kaydeden Uğur, sol bekte yeteneklerinin tamamını gösteremediğini ifade etti.

Şu anda forma giydiği mevkide, ekstra bir mücadele verdiğini anlatan Uğur, ''Benim şu anda takımımda sol bekte yaptıklarım ekstradır aslında. 70 metre ileriye depar atıp, sonra geriye gelmek kolay değil. Denizlispor maçından sonra 1 hafta boyunca sanki takım değil ben berabere kalmışım gibi eleştirildim. Görevimi layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum'' dedi.

''Fenerbahçe'de ilk yarıda yeteneklerini gösterebilecek süre oynama fırsatı buldun mu?'' şeklindeki soruya Uğur, şöyle yanıt verdi:

''O kadar süre alamadım. Şu anda sol bek oynadığım için, zaten güvenim yavaş yavaş yerine gelmeye başladı. Çünkü son yıllarda daha çok ileride oynamıştım. O zaman istediğim her şeyi yapabiliyordum. Şu anda sol bek görevimi yapmak zorundayım.''

-''HER ŞEYİ GÖZE ALARAK FENERBAHÇE İLE ANLAŞTIM''-

Fenerbahçe'ye transfer olduğu dönemde, kendisiyle ilgilenen diğer büyük kulüpleri hiç düşünmediğini kaydeden Uğur, ''Her şeyi göze alarak Fenerbahçe ile anlaştım'' dedi.

Sarı-lacivertli ekibe maddi konularda da zorluk çıkarmadığını düşündüğünü vurgulayan Uğur, ''Fenerbahçe'de oynamak istediğimi söyledim. Hiçbir zaman diğerlerini düşünmedim. Sonuçta iyi oldu. Şu an doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Ama gelecek ne gösterir onu bilemeyiz tabii ki'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırdığı geçen sezonun son haftasındaki Denizlispor maçını televizyondan büyük bir heyecanla izlediğini anlatan Uğur, ''Kaçan gollerde hop oturup hop kalktım. Çok fazla tez canlı bir insan değilim ama o maçta hop oturup, hop kalktım'' dedi.

-''FUTBOLCU, DEĞERLİ OLDUĞUNU GÖRMELİ''-

Uğur Boral, Gençlerbirliği'nde futbolcu olarak değerli olduğunun hissettirilmediğini iddia etti.

Başkent ekibinden ayrılma sebebi olarak daha önce yaptığı bazı açıklamaların hatırlatılması üzerine konuşan Fenerbahçeli futbolcu, ''Futbolcularda bir psikoloji vardır. Futbolcunun değerini vermek zorundasınız. Parasal konudan bahsetmiyorum. Bir futbolcu görev yaptığı yerde değerli olduğunu bilmeli. Ben onu orada göremedim. Parasal konularda da bazı şeyler oldu. Ben davamda haklı olduğuma inanıyorum'' diye konuştu.

Geçen sezonu devre arasında Fenerbahçe ile anlaşmasının Gençlerbirliği camiasında hiç de hoş karşılanmadığını hatırlatan Uğur, ''Ancak Mesut hocam ve yardımcıları çok karakterli bir davranış sergileyerek Türkiye'de bir ilki yaptılar ve beni oynatmaya devam ettiler. Sezon sonuna kadar iyi de oynadığımı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

-VAN HOOİJDONK ÖRNEĞİ-

Kendi durumuna benzer olarak Fenerbahçe'nin Hollandalı eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk'u örnek gösteren Uğur, ''Van Hooijdonk da devre arası NAC Breda ile anlaştığını söyledi, oynadı ve gitti. Ama o Van Hooijdonk, yabancı ve yıldız bir oyuncu. Ben öyle değilim. Ben kendimi kanıtlamış ama bazı yerlere kabul ettirmeye çalışan bir oyuncuyum'' dedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın kendisiyle ilgili bazı değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine Uğur, ''Ben birilerini mahcup etmek için futbol oynamıyorum. Kendim için, takımım için ve ailem için futbol oynuyorum. Birilerini mahcup etmek için hırs yapacak değilim. Hiçbir zaman sayın başkanın söylediği şeyleri kafama takmadım. Bana (Çok erken gitti) denildi. Ama Serkan'ı da 21 yaşında sattılar. Ben 24 yaşındaydım. O erken gitmiş olmadı, ben erken gitmiş oldum'' diye konuştu.

-(A) MİLLİ TAKIM ÜMİDİ-

Uğur, Fenerbahçe'de forma şansı bulmaya başladığı son 8 haftalık dönemin ardından milli takıma tekrar çağrılacağı ümidini taşıdığını kaydetti.

6 kez (A) Milli Takım forması giyen Uğur, Fenerbahçe çatısı altında henüz milli takıma çağrılmadığını, bunun sebebinin ilk haftalarda sarı-lacivertli ekipte şans bulamaması olduğunu düşündüğünü kaydederek, ''Haklı olarak Fatih hoca beni çağırmadı. Oynasaydım da çağıracak diye bir şey yok. Bu hocamın tercihi. Milli Takım'da şans bulduğum son maçlarda iyi oynadığımı düşünüyorum. Tekrar çağrılacağımı düşünüyorum. Şu anda herkes iyi oynadığımı düşünüyor ama şu anda milli takım yok'' şeklinde konuştu.

-''HAYALCİ DEĞİLİM, ÖNÜMÜ GÖREREK HEDEF KOYARIM''-

Fenerbahçe'ye 5 yılık imza atan Uğur, kendisine her zaman adım adım hedefler koyduğunu kaydetti.

Önündeki 5 yıllık süreçte ilk olarak Fenerbahçe'nin 100. yıl şampiyonluğunu görmek olduğunu ifade eden Uğur, daha sonra Milli Takım ile birlikte 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gidebilmeyi istediğini anlatarak, ''Hayalcilik yapmak istemiyorum. İnsanlar hayal kurabilir, çok doğaldır ama ben kurmuyorum. Kendime adım adım hedefler koydum. Bazı şeyleri hedef belirlemek için önümü görmem lazım'' diye konuştu.

-''FENERBAHÇE'NİN ÖNÜ ÇOK AÇIK''-

Ligde ikinci yarının zor geçeceğini, ancak Fenerbahçe'nin önünü açık olarak gördüğünü, 100. yıldaki hedefler için çok ümitli olduğunu kaydeden Uğur Boral, taraftarlara da mesaj vererek şöyle konuştu:

''Bazı şeylerin kolay olacağını düşünmüyorum. Zor olacak ama önümüzü açık görüyorum. Bunun sebebi de; takım içindeki arkadaşlık, sevgi, saygı bir bütün halinde. Takımın kalitesini, karakterini görüyorum. Bu nedenle çok ümitliyim. Bazı şeyler çok zor ama şahsi düşüncem, bence Fenerbahçe'nin önü çok açık. Taraftarlar bizi bu şekilde desteklemeye devam etsinler, her şey onların istediği gibi olacak.''